Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, takoulou είπε

Φωνάζεις έναν ηλεκτρολόγο πρωτα  και βλέπει.. Και μετά τον Δεδδηε.. Είχες κόψει και την σφραγίδα της παροχης;

Ακριβώς πρώτα φωνάζεις ηλεκτρολόγο και τσεκάρεις την δική σου εγκατάσταση και αν δεν βρει κάτι (εφόσον είναι σωστός επαγγελματίας ηλεκτρολόγος) τότε φωνάζεις τον ΔΕΔΔΗΕ να στείλει τεχνικό να τσεκάρει τον μετρητή-ρολόι 

14 ώρες πριν, takoulou είπε

Κανονικά έτσι είναι... Αλλά όταν έρχεται ο τεχνικός του Δεδδηε ο πελατης  με την παροχη τον παρακαλαει να δει και πιο μέσα... Και αν έχει ο άλλος οικογένεια με παιδια το κάνει με ευχαρίστηση λιγο.. 

ακριβώς έτσι

γιατί πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι 

δεν γίνεται εντελώς ψυχρά να σου πει δεν είναι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ αλλά της δικής σου εγκατάστασης έτσι σηκώνομαι και φεύγω (δεν με ενδιαφέρει αν έχεις ή όχι δικό σου ηλεκτρολόγο που να μπορεί να έρθει π.χ. Σαββατοκύριακο) και σε αφήνει χωρίς ρεύμα.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Fan είπε

Μου έκανε εντύπωση πως είναι τόσο συχνό πρόβλημα αυτό με τον πίνακα του σπιτιού, όπως μου είπε. Δηλαδή να μην βιδώνουν πολύ σφιχτά τις βίδες στις ασφάλειες.

Μη σου κάνει εντύπωση.. εδώ πάνε και καταθέτουν σχέδια στον ΔΕΔΔΗΕ όχι όπως είναι αλλά "περίπου" γιατί βαριούνται να τα φτιάξουν..

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mikevchq είπε

Μη σου κάνει εντύπωση.. εδώ πάνε και καταθέτουν σχέδια στον ΔΕΔΔΗΕ όχι όπως είναι αλλά "περίπου" γιατί βαριούνται να τα φτιάξουν..

ακριβώς τόσο τους κόβει βέβαια...

γιατί όταν βάζεις υπογραφή και σφραγίδα σε κάτι τόσο σημαντικό που αφορά την ηλεκτρική εγκατάσταση ενός ακινήτου που αν κάτι δεν πάει καλά θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές και μάντεψε ποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος...φυσικά αυτός που έβαλε την υπογραφή και την σφραγίδα του ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν άψογη και λειτουργική.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ikorolis είπε

ακριβώς τόσο τους κόβει βέβαια...

γιατί όταν βάζεις υπογραφή και σφραγίδα σε κάτι τόσο σημαντικό που αφορά την ηλεκτρική εγκατάσταση ενός ακινήτου που αν κάτι δεν πάει καλά θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές και μάντεψε ποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος...φυσικά αυτός που έβαλε την υπογραφή και την σφραγίδα του ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση ήταν άψογη και λειτουργική.

Όταν ζητεί ο Δεδδηε νέο σχέδιο ΥΔΕ παρα πολλές τα βγάζουν απλά σε ένα Γραφείο.. Χωρίς να πηγαινουν από κοντά... Και όταν φθάνουμε να κόψουμε το ρεύμα γιατί έχει περασει το χρονικό διάστημα που έχει δοθεί σου λένε ότι το ξέχασαν, ότι έχουν πληρωσει και άλλες δικαιολογίες.. 

Δημοσ.

Όσο σφικτά και να βιδωθούν οι βίδες , ο πίνακας θέλει επιθεώρηση σε περίπτωση που μυρίζει , βγάζει ζέστη ή έχεις προβλήματα σαν αυτά που είχες .

Θυμάμαι στους προ συναρμολογημένους πίνακες της HAGER είχε αυτοκόλλητο που έλεγε αυτό ακριβώς , να ελέγχεται η σύσφιξη των αγωγών σε τακτά χρονικά διαστήματα .  Το ίδιο γίνεται και σε πρίζες σούκο που χαλαρώνουν , πετάνε σπινθήρα και μπορεί να πιάσει και φωτιά .

( το πρόβλημα είναι ο σπινθηρισμός από την συνέχεια -ασυνέχεια του κυκλώματος που σίγουρα προκαλεί θέρμανση της κακής επαφής και μπορεί να προκαλέσει και φωτιά  . ) 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kokoviosR είπε

Κανε μια πολυ συντομη ευχαριστηρια επιστολη (mail) χωρις να μπεις σε λεπτομερειες ομως...γιατι θεωρητικα δεν ειναι η δουλεια του να επεμβει εντος σπιτιου.

Με τα χρονια καποια σημεια στον πινακα ξεσφιγγουν και μπορει να δημιουργηθουν σπινθηρισμοι  και να  καουν μεχρι και τα καλωδια στον πινακα και να θελουν αλλαγη.

Δεν ειναι απαραιτητο οτι ο ηλεκτρολογος που εκανε την κατασκευη δεν  ειχε κανει κατι σωστα.

Οχι να μην στείλει τίποτα.Μπορεί να βάλει τον άνθρωπο σε μπελάδες .

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, chrismoute είπε

Όσο σφικτά και να βιδωθούν οι βίδες , ο πίνακας θέλει επιθεώρηση σε περίπτωση που μυρίζει , βγάζει ζέστη ή έχεις προβλήματα σαν αυτά που είχες .

Θυμάμαι στους προ συναρμολογημένους πίνακες της HAGER είχε αυτοκόλλητο που έλεγε αυτό ακριβώς , να ελέγχεται η σύσφιξη των αγωγών σε τακτά χρονικά διαστήματα .  Το ίδιο γίνεται και σε πρίζες σούκο που χαλαρώνουν , πετάνε σπινθήρα και μπορεί να πιάσει και φωτιά .

( το πρόβλημα είναι ο σπινθηρισμός από την συνέχεια -ασυνέχεια του κυκλώματος που σίγουρα προκαλεί θέρμανση της κακής επαφής και μπορεί να προκαλέσει και φωτιά  . ) 

Πώς γίνεται να ξεβιδώνουν οι βίδες εφόσον δεν υπάρχουν κραδασμοί;Δεν πρόκειται για μηχανικό-κινούμενο μέρος.

Διαστολή θερμοκρασίας και με τους ελάχιστους κραδασμούς όταν πχ ανοίγουμε και κλείνουμε τον διακόπτη του θερμοσίφωνα;Κάποιοι τον αφήνουν και πέφτει, δεν τον κρατούν στο κλείσιμο.

Δημοσ.

ναι και εγώ το θεωρώ παράλογο να να ξεσφίξουν/ξεβιδώσουν/χαλαρώσουν οι βίδες

από την αρχή πιστεύω ότι απλά δεν τις βίδωσε όπως έπρεπε ή δεν είχε πιάσει όπως έπρεπε τα καλώδια πριν βιδώσει (σφίξει) τις επαφές έτσι έγινε ότι έγινε

ούτε στον παλιό πίνακα που είχε το σπίτι που μένω ούτε στον καινούργιο που έβαλα εγώ ως ιδιοκτήτης δεν έχει χαλαρώσει το παραμικρό - καμία πρίζα δεν πετάει σπινθήρες - δεν μυρίζει τίποτα - όλα τα καλώδια και οι ασφάλειες μπήκαν με πάρα πολύ αυστηρές προδιαγραφές (έχω βάλει έξτρα ασφάλεια για κάθε πρίζα/κλιματιστικό) όπως φυσικά ασφάλεια για κουζίνα - θερμοσίφωνα - ψυγείο - πλυντήρια (μερικοί θα μου πουν ότι έβαλα πρόσθετα πράγματα ναι είναι δικό μου το σπίτι θέλω να έχω τον καλύτερο έλεγχο έτσι εξ αρχής ξέρω ότι η τάδε ασφάλεια απομονώνει τα φώτα ή τις πρίζες στο τάδε χώρο.

Δημοσ.

μια βίδα που υπόκεινται σε αλλαγές θερμοκρασίας από τις μεταβολές του ρεύματος μπορεί να χαλαρώσει γιαυτό τον λόγο ένα μέρος της προληπτικής συντήρησης μια εγκατάστασης είναι και ο έλεγχος συσφίξεων.

Για όσους φοβούνται τις χαλαρές συνδέσεις και τους σπινθήρες που δημιουργούν υπαρχουν εδώ και μερικά χρόνια ανιχνευτές τόξου ενσωματωμένοι σε μικροαυτόματους  διακόπτες που διακόπτουν την τροφοδοσία της γραμμής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα να μην αμφιβάλουμε  γι αυτά που συστήνει  ο ίδιος ο κατασκευαστής (HAGER ) πάνω σε έναν πίνακα ...

Έψαξα λοιπόν και βρήκα τον πίνακα που είχα στο παλιό σπίτι ... στο ιντερνετ , 

και έχει ακόμα το πορτοκαλί στρογγυλό  αυτοκόλλητο με τη προτροπή να γίνεται περιοδικός έλεγχος στις ενώσεις -σύσφιξη αγωγών , όπως φαίνεται  παρακάτω !

https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/pinakes/pinakes-choneftoi/pinakes-choneftoi-plastikoi/pin-chon-plastikoi-mi-steganoi/hager-pinakas-montarismenos-2seiron-24m-lefkos-ip40_192395/

Μια συνήθης συντήρηση σε πίνακες σε εργοστάσια ( που διαρρέονται από μεγάλα ρεύματα , όπως πχ ο θερμοσίφωνας στο σπίτι και μεγαλύτερα ) είναι να παρατηρήσει ο ηλεκτρολόγος τυχόν ασυνήθιστη θερμότητα

σε ενώσεις στους πίνακες και να σφίξει τις ενώσεις  ή να αντικαταστήσει κάτι ελαττωματικό .

https://www.flir.eu/instruments/electrical-mechanical/electrical-inspections/

Επεξ/σία από chrismoute
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chrismoute είπε

σε ενώσεις στους πίνακες και να σφίξει τις ενώσεις  ή να αντικαταστήσει κάτι ελαττωματικό .

https://www.flir.eu/instruments/electrical-mechanical/electrical-inspections/

Ναι, σωστά, αυτό είναι γεγονός. Επί της ουσίας πρόκειται για θερμοκαμερα.

Δημοσ.

Πραγματικά ο τεχνικός σου έκανε πολύ μεγάλη χάρη που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα. Εγώ σε παρόμοια περίπτωση δεν ήρθαν καν αλλά μου ανέφεραν στο τηλέφωνο ότι πρέπει να απευθυνθώ στον ηλεκτρολόγο μου.  Σύμφωνα με το πόρταλ του Πανελλήνιου Ηλεκτρικού Ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη να σου συντηρήσει τον πίνακα που ήταν ελαττωματικός.

Δημοσ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πολύ απλά είναι δημόσια υπηρεσία. Και δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά δημόσια υπηρεσία που να αναλαμβάνει δουλειές/υποχρεώσεις του καθενος ιδιωτικές στο σπίτι του η σε περιουσιακό στοιχείο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ πολύ απλά είναι δημόσια υπηρεσία. Και δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά δημόσια υπηρεσία που να αναλαμβάνει δουλειές/υποχρεώσεις του καθενος ιδιωτικές στο σπίτι του η σε περιουσιακό στοιχείο. 

Και ο ΟΤΕ, αναλαμβάνει να σου φτιάξει το εντός του σπιτιού σου πρόβλημα;

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και ο ΟΤΕ αναλαμβάνει να σου φτιάξει το εντός του σπιτιού σου πρόβλημα;

Τι αναλαμβάνει εντός του σπιτιού σου; Αυτά τα κάνει ο ιδιοκτήτης. 

Αυτό που ξέρω για τον ΟΤΕ είναι πως έχει αναλάβει να στέλνει τεχνικό για τα θέματα που υπάρχουν με τα router και τις ρυθμίσεις, και καλά κάνει διότι με απόφαση του ΟΤΕ έγιναν αυτά και πρέπει να βοηθηθούν όσοι δεν είναι σε θέση να κάνουν τις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις. 

Τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΥΔΑΠ δεν γίνεται να κοιτάνε την εσωτερική  εγκατάσταση του καθενος μετά από τον μετρητή. Απλά χάρη έκαναν σε όσους το έκαναν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...