Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουν δει πολλά τα μάτια μου σαν ηλεκτρολόγος. 

Ακόμα και κομμένο ρευμα από ΔΕΗ και να ανάβει το λαμπάκι στον πίνακα.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Weiss είπε

Ενδεικτική λυχνία μπορεί να ανάβει και με τάση επαγωγής 

Μπορεί να γίνει και αυτό... Αλλά λιγο δυσκολο φαίνεται.. Θα κατεβάσει μια μια τις ασφαλείες στην παροχη και μετά θα δει στον πινακα μέσα αν σβήνουν οι λυχνίες.. Μπορεί  κάποια καλώδια μετά τον πινακα να έχουν θέμα.. 

Δημοσ.

Βγάλσιμο το καπάκι και με δοκιμαστικό κατσαβίδι βλέπεις αν έρχεται και φευγει ρευμα απο τους ασφαλειοδιακόπτες.ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης , αν μιλάμε για τριφασικό , είναι σχεδόν αδύνατο να πέσει ασφάλεια λογω Θερμοσίφωνα + Κουζίνα + Κλιματισμό. 

Όλα αυτά είναι σε διαφορετική ασφάλεια. 

Δεν γίνεται . 

Αρχικά υπέθεσα ότι η ΔΕΗ έχει χάσει την μία φάση στην γειτονιά (αλλά ήδη εχουν περάσει αρκετες ώρες και θα το είχαν φτιάξει) .

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Επίσης , αν μιλάμε για τριφασικό , είναι σχεδόν αδύνατο να πέσει ασφάλεια λογω Θερμοσίφωνα + Κουζίνα + Κλιματισμό. 

Όλα αυτά είναι σε διαφορετική ασφάλεια.

Έχω ένα μεγάλο κουζινάκι το οποίο το βάζω σε πρίζα και όχι εκεί στην παροχή ρεύματος της κουζίνας. Έπεσε όταν ανάψαμε το φουρνάκι και το μεγάλο μάτι. Λογικά στην ίδια γραμμή θα ήταν και το κλιματιστικό στο σαλόνι.

Κατέβηκα πάλι κάτω στο ρολόι της ΔΕΗ. Δοκίμασα τις τρεις ασφάλειες-διακόπτες που έχει. Η τελευταία είναι το πρόβλημα. Είτε τη βάζω στο off είτε στο on δεν λειτουργούν στο σπίτι συγκεκριμένες πρίζες.

(είμαι άσχετος απο ηλεκτρολογικά και ορολογία)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fan είπε

Κατέβηκα πάλι κάτω στο ρολόι της ΔΕΗ. Δοκίμασα τις τρεις ασφάλειες-διακόπτες που έχει. Η τελευταία είναι το πρόβλημα. Είτε τη βάζω στο off είτε στο on δεν λειτουργούν στο σπίτι συγκεκριμένες πρίζες.

Λογικά έχει καεί, πάρε τις βλάβες όπως σου είπαν. Το θέμα είναι αν έχει όντως καεί από υπερφόρτωση γιατί δεν έπεσε πρώτα η ασφάλεια του πίνακα 

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Fan είπε

Έχω ένα μεγάλο κουζινάκι το οποίο το βάζω σε πρίζα και όχι εκεί στην παροχή ρεύματος της κουζίνας. Έπεσε όταν ανάψαμε το φουρνάκι και το μεγάλο μάτι. Λογικά στην ίδια γραμμή θα ήταν και το κλιματιστικό στο σαλόνι.

Πως ξέρεις ότι δεν λειτουργεί η μια αυτόματη ασφάλεια;; Την έκανες περα δώθε.. Έχεις δοκιμαστικό; Αν όντως έχεις βλάβη η μια αυτόματη ασφαλεία θέλει αλλαγή.. Φώναξε τότε τον Δεδδηε.. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, takoulou είπε

Πως ξέρεις ότι δεν λειτουργεί η μια αυτόματη ασφάλεια;; Την έκανες περα δώθε.. Έχεις δοκιμαστικό; Αν όντως έχεις βλάβη η μια αυτόματη ασφαλεία θέλει αλλαγή.. Φώναξε τότε τον Δεδδηε.. 

Έχω ήδη δηλώσει τη βλάβη στον ΔΕΔΔΗΕ. Τώρα δεν ξέρω πότε θα έρθουν.

Τι εννοείς να την κάνω πέρα-δώθε; Την έβαλα στο On και στο Off και δεν έγινε κάτι.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Fan είπε

Έχω ήδη δηλώσει τη βλάβη στον ΔΕΔΔΗΕ. Τώρα δεν ξέρω πότε θα έρθουν.

Τι εννοείς να την κάνω πέρα-δώθε; Την έβαλα στο On και στο Off και δεν έγινε κάτι.

Την έπαιξες την ασφάλεια   off-on  μερικές φορές.. Σε ποια περιοχη είσαι;; Συνήθως κάνουν 1-2 ώρες.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nvel είπε

μπορείτε να που εξηγήσετε πως αποφαίνεστε όλοι ότι έχει πρόβλημα ο μικροαυτόματος στο μετρητή σε μια φάση; όταν ο πίνακας φαίνεται να τροφοδοτείται και από τις τρεις φάσες.

Το πρωτο λαμπακι δεν αναβει,συγκρινε το με τα υπολοιπα για να δεις τη διαφορα.

@fan

Κανε και το εξης: στην κατω σειρα στη μεση ανεβοκατεβασε δυο τρεις φορες τους 3 μικροαυτοματους, ΑΦΟΥ πρωτα κατεβασεις τον γενικο που ειναι ακριβως δεξια (hager κατω δεξια στη γωνια).Κατοπιν σηκωσε τα επανω ολα. Υπαρχει περιπτωση να εχει πεσει εσωτερικα ο μικροαυτοματος. Αν δεν ,κατα πασα πιθανοτητα το προβλημα ειναι στον μετρητη οπως σου ειπαν τα παιδια. Οταν τελειωσεις ενημερωσε να μαθουμε που ηταν το προβλημα.

Επεξ/σία από kokoviosR
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, takoulou είπε

Την έπαιξες την ασφάλεια   off-on  μερικές φορές.. Σε ποια περιοχη είσαι;; Συνήθως κάνουν 1-2 ώρες.. 

1 ώρα πριν, kokoviosR είπε

Το πρωτο λαμπακι δεν αναβει,συγκρινε το με τα υπολοιπα για να δεις τη διαφορα.

@fan

Κανε και το εξης: στην κατω σειρα στη μεση ανεβοκατεβασε δυο τρεις φορες τους 3 μικροαυτοματους, ΑΦΟΥ πρωτα κατεβασεις τον γενικο που ειναι ακριβως δεξια (hager κατω δεξια στη γωνια).Κατοπιν σηκωσε τα επανω ολα. Υπαρχει περιπτωση να εχει πεσει εσωτερικα ο μικροαυτοματος. Αν δεν ,κατα πασα πιθανοτητα το προβλημα ειναι στον μετρητη οπως σου ειπαν τα παιδια. Οταν τελειωσεις ενημερωσε να μαθουμε που ηταν το προβλημα.

Τους έπαιξα όλους τους διακόπτες αρκετές φορές. Τίποτα δεν έγινε.

Πριν από 3 ώρες έκανα την αναφορά της βλάβης. Δεν έχω κανένα νέο ακόμη.

Επεξ/σία από Fan
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fan είπε

Τους έπαιξα όλους τους διακόπτες αρκετές φορές. Τίποτα δεν έγινε.

Πριν από 3 ώρες έκανα την αναφορά της βλάβης. Δεν έχω κανένα νέο ακόμη.

Σε ποια περιοχη είσαι; Που δήλωσες την βλάβη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Fan said:

Λοιπόν ήρθε ο τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ. Δεν το περίμενα Κυριακή να έρθει τόσο γρήγορα, μου έκανε εντύπωση.

Του εξήγησα το πρόβλημα, μου λέει συνήθως αυτό συμβαίνει γιατί έχει πρόβλημα ο πίνακας στο σπίτι. Τσέκαρε κάτω το ρολόι, όλα μία χαρά.

Ανέβηκε επάνω (δεν ξέρω καν εάν είναι στις αρμοδιότητές του ή μου έκανε εξυπηρέτηση) κοιτάζει τον πίνακα, μου λέει όλα καλά φαίνονται, οπότε λέει ότι μάλλον έχει κάνει βλακεία ο ηλεκτρολόγος που τον έβαλε, είναι κλασικό πρόβλημα.

Τον άνοιξε, έλεγξε τα πάντα και τελικά το πρόβλημα ήταν ότι όντως αυτός που είχε κάνει την εγκατάσταση του πίνακα δεν είχε σφίξει, σχεδόν καθόλου, τις βίδες στις ασφάλειες. Για κάποιον λόγο το καλώδιο σε μία ασφάλεια δεν έκανε καλή επαφή.

Έσφιξε όλες τι βίδες και λύθηκε το θέμα.

Η ΔΕΔΔΗΕ λεει ότι αν ερθει και διαπιστώσει ότι δεν ευθύνεται μπορει να σε χρεωσει. Ο υπάλληλος χάρη σου έκανε και μπήκε και στο φτιαξε

Επεξ/σία από pant13
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...