Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουν συζητηθεί αρκετά όλες οι περιπτώσεις.

Τους βοηθάς δηλαδή να μην ζητάς απόδειξη; Εσένα ποιος σε βοηθάει όντας μισθωτός; Αν δεν βγαίνει δεν είναι δικό σου πρόβλημα όπως δεν είναι όταν βγάζει κάποιος υπερκερδος απι αλλά προϊόντα.

Κάρτες - τσιγάρα λειτουργούν ως κραχτες και δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να τα έχει στο μαγαζί του. Αν δεν κερδίζει ας μην τα έχει, αν τα θέλει για κραχτες ας τα υποστηρίξει.

• Like 6
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν θες να βοηθάς συνοικιακά μαγαζιά, δίνε μετρητά και μη παίρνεις απόδειξη. Όχι μόνο για την κάρτα ανανέωσης, γενικά το λέω...

Επίσης για έξτρα βοήθεια μπορεί να κλέβει τσιγάρα και κοακόλες από άλλα μαγαζιά και να τα δίνει στο συνοικιακό του μαγαζί να τα πουλάει 😅

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έχουν συζητηθεί αρκετά όλες οι περιπτώσεις.

Τους βοηθάς δηλαδή να μην ζητάς απόδειξη; Εσένα ποιος σε βοηθάει όντας μισθωτός; Αν δεν βγαίνει δεν είναι δικό σου πρόβλημα όπως δεν είναι όταν βγάζει κάποιος υπερκερδος απι αλλά προϊόντα.

Κάρτες - τσιγάρα λειτουργούν ως κραχτες και δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να τα έχει στο μαγαζί του. Αν δεν κερδίζει ας μην τα έχει, αν τα θέλει για κραχτες ας τα υποστηρίξει.

Επειδή ακούγετε αρκετά συχνά όταν λέτε υπερκέρδος το ακριβώς έχετε στο μυαλό σας ? Υπάρχει η έννοια αυτή στην ελεύθερη αγορά στην οποία ο καθένας κοστολογεί το προιόν η την υπηρεσία του όσο θέλει ? Στην τελική σε ένα ψιλικατζίδικο ποια προιόντα άραγε παράγουν υπερκέρδος ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dj_aggelos είπε

Επειδή ακούγετε αρκετά συχνά όταν λέτε υπερκέρδος το ακριβώς έχετε στο μυαλό σας ? Υπάρχει η έννοια αυτή στην ελεύθερη αγορά στην οποία ο καθένας κοστολογεί το προιόν η την υπηρεσία του όσο θέλει ? Στην τελική σε ένα ψιλικατζίδικο ποια προιόντα άραγε παράγουν υπερκέρδος ?

σοκολάτες , σνακς , αναψυκτικά , χαζοπαιχνίδια ,χαρτικά κτλ κτλ

μεγάλη μαγκιά αν το συνδυάσει με καφέδες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikwolf είπε

Όταν το red bull το παίρνεις 0.85 και το πουλάς 1.60? 

Όταν το κουτάκι το παίρνεις 0.5 και το πουλάς 0.9?

Το παγωτό είναι 150% κέρδος.

Για το νερό που το 11 σεντς γίνεται 50 σεντς?

Τα λεφτά είναι στο ψυγείο, το ξέρω γιατί δούλευα σε ψιλικατζιδικο

Τα παγωτά ειδικά δεν είναι σε αυτό το ποσοστό με τίποτα 

Τα νερά οκ, είναι ειδική περίπτωση, αλλά στο συνοικιακό ψιλικατζίδικο ποσα να πουλήσεις 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Τα παγωτά ειδικά δεν είναι σε αυτό το ποσοστό με τίποτα 

προφανώς θα βάλεις χύμα με μπάλες ή θα παίρνεις χοντρική απο παραγωγό (τα μικρά ξυλάκια ,χωνάκια)

το θέμα είναι οτι αν έχεις κίνηση και το λειτουργείς σωστά μια χαρά βγάζεις καλό κέρδος

32 λεπτά πριν, nikwolf είπε

Σνακς πατατάκια κλπ έχουν κάτω από 20 σεντς κέρδος.

εννοείται δεν παίρνεις μόνο τις επώνυμες μάρκες, όπως και κρουσανάκια

Δημοσ.

Νομίζω γι'αυτό το λόγο έχουν βάλει τα περισσότερα περίπτερα-ψιλικατζίδικα 50 λεπτά πάνω όταν παίρνεις κάρτα με κάρτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Νομίζω γι'αυτό το λόγο έχουν βάλει τα περισσότερα περίπτερα-ψιλικατζίδικα 50 λεπτά πάνω όταν παίρνεις κάρτα με κάρτα.

Ακριβώς, η κάρτα κοστίζει 12 και τη χρεώνουν 12.5. Για αυτό στο αρχικό ποστ είπα ότι παρά την προμήθεια προτιμώ τα ψιλικατζίδικα, όμως αυτός δεν δεχόταν κάρτα για τα 12.5.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα πως γίνεται να διαβάζουμε σε τεχνολογικό φόρουμ ότι προτιμάει κάποιος να δώσει 50 λεπτά παραπάνω για κάρτα αντί να ανανεώσει online, δεν μπορεί να το διανοηθεί το μυαλό μου. 

Για να στηρίξει το μαγαζί λέει... Αν δεν είναι τρολ τι να πω.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όχι πάλι.... 

16 λεπτά πριν, Jts είπε

Τώρα πως γίνεται να διαβάζουμε σε τεχνολογικό φόρουμ ότι προτιμάει κάποιος να δώσει 50 λεπτά παραπάνω για κάρτα αντί να ανανεώσει online, δεν μπορεί να το διανοηθεί το μυαλό μου. 

Για να στηρίξει το μαγαζί λέει... Αν δεν είναι τρολ τι να πω.

Έχει γεμίσει με νομίσματα των πενήντα λεπτών και δεν έχει που να τα δώσει. 😂

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giorgos_di είπε

Καλησπέρα,
Σήμερα πήγα να αγοράσω μια κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Παρόλο που πληρώνω μισό ευρώ προμήθεια στο μαγαζί το προτιμώ από την online αγορά για να στηρίζω τα συνοικιακά μαγαζιά. Όταν έβγαλα λοιπόν την κάρτα μου για να πληρώσω ο μαγαζάτορας μου λέει δεν δέχομαι πληρωμή με κάρτα, παρόλο που είχε POS, γιατί μου κρατάει προμήθεια η τράπεζα. Του απαντάω ότι δεν έχω μετρητά, και τον ρώτησα ότι αν είναι νόμιμο αυτό που κάνει. Μου λέει με έντονο ύφος, σχεδόν υβριστικό, ότι δεν με υποχρεώνει κανένας στο μαγαζί να έχω POS και πήγαινε βρες άλλο περίπτερο. Εντάξει του λέω, πάντως έτσι θα χάσεις πελάτες, και βγήκα. Πίσω μου βγήκε και αυτός και έλεγε δεν με νοιάζει, εγώ είμαι κερδισμένος, πάλι σε έντονο ύφος.
Πήγα ένα στενό παραπάνω σε άλλο μινι μάρκετ και δέχτηκε κανονικά και όταν του εξήγησα το περιστατικό με τον συνάδελφο του μου είπε πως είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με POS.

Εσείς τι λέτε, τι ισχύει εν τέλει?

Στην Χαλκίδα ήταν νόμος 2 χρόνια που 2μενα εκεί 

2 ώρες πριν, nikwolf είπε

Όταν το red bull το παίρνεις 0.85 και το πουλάς 1.60? 

Όταν το κουτάκι το παίρνεις 0.5 και το πουλάς 0.9?

Το παγωτό είναι 150% κέρδος.

Για το νερό που το 11 σεντς γίνεται 50 σεντς?

Τα λεφτά είναι στο ψυγείο, το ξέρω γιατί δούλευα σε ψιλικατζιδικο

Το ξέρω γιατί ήμουν καψίμητζης. Έτσι είναι 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

προφανώς θα βάλεις χύμα με μπάλες ή θα παίρνεις χοντρική απο παραγωγό (τα μικρά ξυλάκια ,χωνάκια)

Χύμα με μπάλες θα σε σκίσει το υγειονομικό αν σε πιάσει.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, poulinos είπε

εγω λεω να του ριξει napalm   στο μαγαζι. 

το να σε χασει απο πελατη ειναι οτι καλυτερο και ανεξοδο

Πέρα από την πλάκα...

Η λύση στο πρόβλημα σου λέγεται Online ανανέωση/αυτόματη ανανέωση μέσω της ανάλογης εφαρμογής του παρόχου κινητής τηλεφωνίας

Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις σε κατάστημα

Τα καταστήματα σε αυτή την κατηγορία mini market είναι υποχρεωμένα από την φορολογική νομοθεσία να έχουν POS και να εξυπηρετούν πληρωμή με κάρτες (το ξέρω καθώς υπάρχουν αρκετά τέτοια στην γειτονιά μου και ψωνίζω συχνά με κάρτα (γιατί μετρητά δεν έχω πλέον/δεν χρησιμοποιώ)

Κανείς επίσης δεν θα τους πει τίποτα αν χρεώνουν 0.50 σεντ σε κάθε αγορά με κάρτα που γίνεται π.χ. για καπνικά είδη ή κάρτες ανανέωσης ή ότι άλλο δεν αποφέρει κέρδος (το κάνουν αρκετά επίσης καταστήματα/περίπτερα στην γειτονιά μου).

Αν θες να στηρίζεις τα συνοικιακά καταστήματα μπορείς να το κάνεις (όπως σου είπαν άλλοι συνομιλητές) αγοράζοντας προιόντα που αποφέρουν κέρδη στο κατάστημα και αυτά σίγουρα δεν είναι οι κάρτες ανανέωσης χρόνου - καπνικά είδη (και δεν ξέρω τι άλλο) επίσης μπορείς να τους πληρώνεις μετρητά και να μην παίρνεις απόδειξη (ναι αυτό λέγεται φοροδιαφυγή)

Προσωπικά εμένα θα με έχανε από πελάτη με την συμπεριφορά του και πίστεψε με στα συνοικιακά καταστήματα πονάει το να χάσει πελάτη.

6 ώρες πριν, giorgos_di είπε

Συγνώμη αλλά πρώτη φορά μου συνέβη και δεν πρόσεξα στην 1η σελίδα κάτι ανάλογο.

ξέρεις υπάρχει μια λειτουργία σε όλα τα φόρουμς που λέγεται "Αναζήτηση" γράφεις εκεί αυτό που θες να ψάξεις και μετά πατάς το ENTER από το πληκτρολόγιο σου

Anazitisi-Search.png

Επεξ/σία από ikorolis
Διόρθωση απάντησης
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ikorolis είπε

εγώ προτείνω να το ανατινάξει από τα θεμέλια ώστε να πάρει το μάθημα του ο παλιό μαγαζάτορας που αρνείται να εκτελέσει πληρωμή με κάρτα μέσω POS άντε με τον κάθε "επαγγελματία" φοροφυγά

βέβαια εκτός το να σε χάσει από πελάτη εγώ θα σκεφτόμουν και την αναφορά στο ΣΔΟΕ να του κάνουν μια επίσκεψη όλο και κάτι θα βρουν καθώς σίγουρα δεν θα δηλώνει όπως πρέπει τα εισοδήματα του.

ξέρεις υπάρχει μια λειτουργία σε όλα τα φόρουμς που λέγεται "Αναζήτηση" γράφεις εκεί αυτό που θες να ψάξεις και μετά πατάς το ENTER από το πληκτρολόγιο σου

Anazitisi-Search.png

Αλλο ενα ποστ σου που δεν προσφερει κατι στο φορουμ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...