Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, balt123 είπε

πολύ εξειδικευμένες και ακριβές λύσεις για τον μέσο χρήστη νομίζω (και για τον μέσο πελάτη μου, για να μην σου πω και για μένα τον ίδιο ακόμα).
Συμφωνώ οτι η μεγαλύτερη απειλη ειναι ο end user. οι περισσότεροι πελάτες που τους πρότεινα cloud backup μου έχουν κάνει τα εξής ερωτήματα: 

1. -χαζό τους το έχω απαντήσει με 10άδες τρόπους δεν έχουν πειστεί ακόμη - "Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει τα αρχεία μου αν τα ανεβάσω στο ιντερνετ?"
2. "Δεν είμαι δέσμιος όμως του κάθε host με τη συνδρομή? Αν o host αποφασίσει να ανεβάσει τη συνδρομή σε δυσθεώρητα ύψη θα αναγκαστώ να τον πληρώσω για να μην φάω ατέλειωτες ώρες να τα ξανα-ανεβάσω σε άλλο cloud" (αυτό έχει μια λογική δεν μπορώ να πω, αν και απ'ότι έχω δει οι συνδρομές είναι σταθερές σε γενικές γραμμές)

Το κυριότερο πρόβλημα όμως κατα τη γνώμη μου ειναι αυτό που ειπα πιο πάνω. αν δεν έχεις 100άρα ή μισθωμένη γραμμή με μεγάλο upload speed δεν είναι πολύ ρεαλιστική λύση το σύνεφο, αν θελεις να ανεβάσεις μεγάλο όγκο αρχείων στο σύνεφο. ειδικά αν τα ξεχωριστά αρχεία είναι μεγάλα.
εγώ έχω βάλει ~100gb εδώ και 1 ή 2 βδομάδες να ανεβαίνουν στο σύνεφο απο 24άρα γραμμή. μέχρι στιγμής με τα 1000 ζόρια έχει ανέβει ένα 5% (αν και δεν το άφησα μια βδομάδα σερί να ανεβάζει)

το acronis το επεξεργαζόμουν σήμερα. γενικά το συμπαθώ σαν πρόγραμμα και το προτιμώ (επειδή το ξέρω χρόνια).
δεν ξέρω το ransomware protection που λένε διάφορα προγράμματα αν ειναι 100% αποτελεσματικό αλλά απ'το ολότελα καλύτερο θα είναι.

Ακριβές όχι τόσο, ούτε εξειδικευμένες. Θα πρεπε να τα γνωρίζεις αυτά εφόσον έχεις πελάτη(ες).....
Και προφανώς τέτοιες λύσεις δεν είναι ούτε για τον μέσο home user.

1. ΟΧΙ. Τα βλέπει μόνο όποιος του δώσεις εσύ το δικαίωμα. Και εντάξει ναι, προτιμώ να έχει τη δυνατότητα να τα δει η MS, παρά να έχει πλήρη πρόσβαση ένα 14χρονο απο τη Ρωσσία.
2. Τα τελευταία 5 περίπου χρόνια, για την MS σε full 365, δεν έχω παρατηρήσει κάτι ( ίσως επειδή δεν ασχολούμαι και τόσο με το billing.) Αλλαγές που έχω δει είναι στην ονομασία των υπηρεσιών/προϊόντων. Αλλαγές που να επηρεάζουν τη σχέση προμηθευτή/πελάτη/τελικό πελάτη. Όχι των ίδιων των προϊόντων. Δεν πιστεύω ότι η MS θα ανεβάσει τη συνδρομή σε δυσθεώρητα ύψη. Για cents, τύπου +0,09 ~ +0,10 ΟΚ, ναι μπορεί.

Αυτό το "ξανα-ανεβάσω σε αλλο cloud" μην το ξαναπείς, ούτε να σου τύχει :P , ούτε να το κυνηγήσεις :P

Παλαιότερα μπορούσες να στείλεις δίσκους σε Datacenter της MS για μαζικό ανέβασμα *. Με τα όποια ρίσκα και κόστη. Μετά συγχρονίζονται οι αλλαγές. Άσε που έχεις και τα  υπόλοιπα cloud καλούδια της σουίτας.

* Το τσέκαρα, όχι. Μπορείς όμως να βρεις άλλη λύση.
** 2o τσεκ, με νόμισμα USD, μου βγάζει 80 per storage device. Κάτι πάει λάθος με το site. Δες.

Αναφορά σε κείμενο

Device handling – €67.464 flat fee per storage device handled. No data transfer charge between the device and Azure Storage within the same data centre. Regular Azure Storage transaction charges apply.

Δέστο και αλλιώς, η αγορά γυρνάει αν δεν έχει ήδη γυρίσει σε full cloud λύσεις.

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σε ενδιαφέρει μια σοβαρή λύση backup τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τον κανόνα 3-2-1, 3 αντίγραφα, σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες και 1 στο cloud.

Αν πάλι θες απλά να κάνεις backup το image από το μηχάνημα ή συγκεκριμένα αρχεία για μένα το καλύτερο είναι το Veeam (https://www.veeam.com/)

1. Free agent για Windows/Linux -> https://www.veeam.com/windows-endpoint-server-backup-free.html (Πρόσεξε ότι πρέπει να φτιάξεις το Recovery USB -ή να κρατήσεις καπου safe το image- κατά το configuration για να μπορέσεις αργότερα να κάνεις, προφανώς, Recovery)
  2. Backup Σουίτα για περιβάλλον σερβερ και όχι μόνο (Free και Paid) -> https://www.veeam.com/virtual-machine-backup-solution-free.html?ad=menu-products

Έχε στο νου σου ότι όταν παίρνεις backup στο ίδιο το μηχάνημα δεν είναι backup. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ένα εξωτερικό μέσο (Nas, external HDD) για να είσαι καλυμμένος.

Επεξ/σία από Zarken
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...