balt123 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Καλημέρα/καλησπέρα. Τις προάλλες είχα πελάτη που έπαθε ζημιά απο ransomware. Δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι για τα αρχεία του αλλά έπαθα σοκ για το πως μπορεις να χάσεις τα πάντα απ'τη μια μέρα στην άλλη. Οπότε ψάχνουμε κάποια καλή λύση value for money για backup σε άλλο δίσκο κατα προτίμηση γιατί το cloud θέλει καλό upload και δεν έχουμε. Ψάχνω κάτι που να είναι εύχρηστο για τύπους που δεν είναι tech savvy, free ή με πληρωμή μια κι έξω.. Σκέφτηκα το acronis αλλά πλέον το έχουν γυρίσει σε συνδρομή και αυτοί, οπότε για ρίξτε καμια ιδέα. Ευχαριστώ~
V.I.Smirnov Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Πως τα καταφέρνετε και κολλάτε δεν μπορώ να καταλάβω. Εγώ χωρίς καθόλου av εδώ και χρόνια δεν έχω κολλήσει ποτέ. Επιπλέον, ένα σωρό av προσφέρουν προστασία από ransomware (π.χ. "κλειδώνουν" τους επίμαχους φακέλους"), ακόμη και το windows defender. Ούτε αυτό δεν βάζει ο κόσμος ρε γμτ... Για ρίξε μια ματιά στο macrium, παίρνει backups αυτόματα. https://www.macrium.com/mig Eπιπλέον, έχει ένα χαρακτηριστικό ονόματι "macrium image guardian", προαιρετικό κατά την εγκατάσταση, το οποίο προστατεύει τα images από ransomware. Δεν ξέρω αν θέλει συνδρομή αλλά γενικά το macrium είναι καλύτερο απ' το acronis... Οι λύσεις που δεν είναι cloud είναι πιο επιρρεπείς σε ζημιές. Π.χ., το acronis ή το macrium προστατεύουν τα backups από ανεπιθύμητες ή ύποπτες αλλαγές. Όμως αν κάποιο ransomware δεν στοχεύει τα αρχεία αλλά το MBR (όπως ο Petya), σου κλειδώνει όλο τον δίσκο απ' τη ρίζα και τα παραπάνω μέτρα πάνε στον βρόντο... - Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2021 από V.I.Smirnov 1
balt123 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Ο πελάτης κόλλησε προσπαθώντας να εγκαταστήσει κάποιο κρακαρισμένο πρόγραμμα που του ζήταγε να κλείσει το antivirus για να το ενεργοποιήσει. (κοινώς τα ήθελε ο κ...ος του) Το macrium νομίζω το ειχα χρησιμοποιησει σε δικό μου μηχάνημα και για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να bootάρει καθόλου μετά αλλά δεν παίρνω όρκο. ίσως κάνω λάθος, θα το δοκιμάσω. Με το acronis έχω μια επιφύλαξη για το αν μπορεί να επαναφέρει σωστά το λειτουργικό μαζί με τα προγράμματα από αρχείο backup. Στην κλωνοποίηση δεν είχα ποτέ πρόβλημα (μόνο μια φορά σε windows 7 νομιζω) αλλά στο να επαναφέρω windows partition απο backup πάντα για κάποιο λογο είχα πρόβλημα - δεν bootαρε ο δίσκος μετά την επαναφορά του ειδώλου.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, balt123 είπε Καλημέρα/καλησπέρα. Τις προάλλες είχα πελάτη που έπαθε ζημιά απο ransomware. Δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι για τα αρχεία του αλλά έπαθα σοκ για το πως μπορεις να χάσεις τα πάντα απ'τη μια μέρα στην άλλη. Οπότε ψάχνουμε κάποια καλή λύση value for money για backup σε άλλο δίσκο κατα προτίμηση γιατί το cloud θέλει καλό upload και δεν έχουμε. Ψάχνω κάτι που να είναι εύχρηστο για τύπους που δεν είναι tech savvy, free ή με πληρωμή μια κι έξω.. Σκέφτηκα το acronis αλλά πλέον το έχουν γυρίσει σε συνδρομή και αυτοί, οπότε για ρίξτε καμια ιδέα. Ευχαριστώ~ τέτοια πράγματα αν είναι για επαγγελματική χρήση θα πρέπει να πληρώσεις συνδρομή στην ανάλογη υπηρεσία backup που θες τα δωρεάν (free) δεν είναι για επαγγελματική χρήση επίσης και η cloud υπηρεσία κάνει δουλειά να ξέρεις.
balt123 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε τέτοια πράγματα αν είναι για επαγγελματική χρήση θα πρέπει να πληρώσεις συνδρομή στην ανάλογη υπηρεσία backup που θες τα δωρεάν (free) δεν είναι για επαγγελματική χρήση επίσης και η cloud υπηρεσία κάνει δουλειά να ξέρεις. δεν αμφιβάλλω για το αν κάνει δουλειά ή όχι. αμφιβάλλω για το πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένεις να κάνεις 1-2TB backup στο σύνεφο με τις ταχύτητες upload της περιοχής (στην καλύτερη vdsl 50άρα) Είμαι κατά της συνδρομής γενικά δεν ξέρω αν ακούγεται παράξενο ή χαζό ακόμα. προτιμώ να πληρώνω μια και έξω για την δυνατότητα/άδεια χρήσης του προγράμματος και στη χειρότερη αν χρειαστεί κάποια έξτρα πληρωμή ας είναι για υποστήριξη. περι ορέξεως ουδείς λόγος όμως.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, balt123 είπε δεν αμφιβάλλω για το αν κάνει δουλειά ή όχι. αμφιβάλλω για το πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένεις να κάνεις 1-2TB backup στο σύνεφο με τις ταχύτητες upload της περιοχής (στην καλύτερη vdsl 50άρα) Είμαι κατά της συνδρομής γενικά δεν ξέρω αν ακούγεται παράξενο ή χαζό ακόμα. προτιμώ να πληρώνω μια και έξω για την δυνατότητα/άδεια χρήσης του προγράμματος και στη χειρότερη αν χρειαστεί κάποια έξτρα πληρωμή ας είναι για υποστήριξη. περι ορέξεως ουδείς λόγος όμως. για αυτό είπα εξ αρχής "επαγγελματική χρήση" φίλε μου μια χαρά κάνεις backup/restore πίστεψε με σε γραμμή VDSL αλλά και FTTH δεν το συζητώ για τις μισθωμένες γραμμές που διαθέτει η εταιρεία στην οποία εργάζομαι βέβαια το δικό μας IT βασίζεται καθαρά στις υπηρεσίες της Microsoft Windows/Office 365 έτσι για cloud έχουμε το Onedrive επίσης το Backup μην ξεχνάς πρέπει να είναι και εκτός του υπολογιστή (OFFLINE) είτε σε NAS είτε σε USB HDD είτε σε USB Stick γιατί όπως σου είπαν και οι άλλοι συνομιλητές αν χτυπηθεί από ιό το MBR (Boot) ότι πρόγραμμα έχεις στον υπολογιστή απλά "άντε γεια" όποτε πάει άχρηστο το backup 6 λεπτά πριν, balt123 είπε δεν αμφιβάλλω για το αν κάνει δουλειά ή όχι. αμφιβάλλω για το πόσο ρεαλιστικό είναι να περιμένεις να κάνεις 1-2TB backup στο σύνεφο με τις ταχύτητες upload της περιοχής (στην καλύτερη vdsl 50άρα) Είμαι κατά της συνδρομής γενικά δεν ξέρω αν ακούγεται παράξενο ή χαζό ακόμα. προτιμώ να πληρώνω μια και έξω για την δυνατότητα/άδεια χρήσης του προγράμματος και στη χειρότερη αν χρειαστεί κάποια έξτρα πληρωμή ας είναι για υποστήριξη. περι ορέξεως ουδείς λόγος όμως. ναι εσύ πληρώνεις για το πρόγραμμα που θα κάνεις επαγγελματική χρήση και πολύ σωστά κάνεις ο πελάτης όμως που θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα θα πληρώσει? θα πάρει τις συμβουλές σου? ή θα ψάχνει δωρεάν τρόπο.? γιατί στο Backup ξέρεις όλα έχουν τα + και τα - τους.
V.I.Smirnov Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Για τις τελευταίες εκδόσεις του acronis (από το 2010 και μετά) έχουν ακουστεί αρκετά δυσάρεστα. Είναι βαριές και έχουν αρκετές αστοχίες στην επαναφορά του λειτουργικού - ακόμη και όταν το image ήταν verified. Μακριά.... Το macrium είναι ασύγκριτα καλύτερο - μάλλον κάτι έκανες λάθος. Το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό τώρα για Image bacκup του λειτουργικού και έχω κάνει δυο-τρεις φορές αποκατάσταση χωρίς κανένα πρόβλημα (boot από rescue media, επιλογή του image και απλώς περιμένω να τελειώσει ! ). To aomei είναι πιθανώς ακόμη πιο αξιόπιστο. Ο πιο απλός τρόπος για backup είναι δυο ή τρεις καλοί δίσκοι, εξωτερικοί (κατά προτίμηση με αντοχή σε πτώσεις). Κάθε βράδυ, πριν κλείσει ο υπολογιστής, γίνεται συγχρονισμένο backup σε καθέναν απ' αυτούς, διαδοχικά. Την πρώτη μέρα με τον έναν, την επόμενη με τον δεύτερο. Την μεθεπόμενη ξανά με τον πρώτο, την μετα-μεθεπόμενη ξανά με τον δεύτερο. Το σχήμα αυτό συνεχίζεται έτσι. Αν κάτι πάει στραβά στον υπολογιστή, η απώλεια της δουλειάς είναι μια μέρα. Αν πάει και στον έναν δίσκο, υπάρχει απώλεια δύο ημερών (τα αρχεία είναι στον δεύτερο backup δίσκο, της προχτεσινής μέρας). Τώρα να γίνει ζημιά στον υπολογιστή και στους δυο δίσκους ταυτόχρονα είναι απίθανο - ε, ας χρησιμοποιεί τρεις ή τέσσερις δίσκους. Τόσο απλά, ούτε cloud ούτε τίποτε άλλο... Τέλος, τα κλεψιμέικα προγράμματα και τα επικίνδυνα sites ελέγχονται μόνον σε προστατευμένο περιβάλλον. Tο απλούστερο είναι το Shadow Defender : με ένα κλικ ο δίσκος (μαζί και το MBR) θωρακίζεται από τα πάντα και κάνεις ότι θέλεις, χωρίς να φοβάσαι τίποτε (εκτός από το data leak). - Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από V.I.Smirnov 1
balt123 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 το one drive μου το έχουν προτείνει και άλλοι και δεν είναι τρελό το κόστος (νομίζω 50-70€ το χρόνο) βρήκα ένα πάμφθηνο και το πήρα ( idrive νομίζω λέγεται με έκπτωση 95% απο site με deals) 4€ για ένα χρόνο και δυνατότητα αποθήκευσης στο cloud ή σε άλλο τοπικό δίσκο (χώρος cloud 5TB για τον πρώτο χρόνο και με άλλα 4$ σου το διπλασίαζε). το πήρα πιο πολύ απο περιέργεια περιμένοντας οτι θα είναι scam. Δεν φαίνεται για scam αλλά αν το διακόψεις πριν τελειώσει το upload δεν μπορεί να κάνεις resume το upload και πρέπει να του βγάλεις τα αρχεία απ'τη λίστα Upload και να αρχίσεις απο το 0 οπότε δεν προτείνεται για αργές συνδέσεις και μεγάλα αρχεία. Το acronis όντως βγαζει θεματακια απο το 18 νομιζω και μετα (το πιο συνηθισμενο: δεν βρισκει drivers για επεξεργαστη, ήχο και 1-2 συσκευές ακόμα μετά το restore ασχέτως hardware) αλλά σε γενικές γραμμές παλεύεται. το aomei το ειχα δοκιμάσει πριν 2-3 χρόνια δεν έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το shadow defender δεν ειχε πέσει στο ραντάρ μου. ευχαριστώ! Το αν θα δεχτει ο πελάτης το κόστος ειναι όντως θέμα, αλλά αν όντως θελήσει προτιμώ να είμαι ενημερωμένος και να έχω 1 ή 2 λύσεις παρά να ψάχνω τελευταία στιγμή ή να του προτείνω κάτι το οποίο δεν θα είναι ποιοτικό/αξιοπιστο/όπωςθεςπέστο.
micos000 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, balt123 είπε Το acronis όντως βγαζει θεματακια απο το 18 νομιζω και μετα (το πιο συνηθισμενο: δεν βρισκει drivers για επεξεργαστη, ήχο και 1-2 συσκευές ακόμα μετά το restore ασχέτως hardware) αλλά σε γενικές γραμμές παλεύεται. το aomei το ειχα δοκιμάσει πριν 2-3 χρόνια δεν έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τι εννοείς με αυτό; Κάνεις επαναφορά του image σε διαφορετικό hardware και δεν βρίσκει drivers ή κάνεις επαναφορά στο ίδιο σύστημα και εμφανίζει μη εγκατεστημένες συσκευές; Το 1ο είναι λογικό, ιδίως με τα 7άρια και πίσω. Η σωστή διαδικασία για δημιουργία image επαναφοράς σε διαφορετικό hardware είναι να κάνεις πρώτα sysprep με την παρακάτω εντολή σαν διαχειριστής και μετά που θα κάνει τερματισμό να μπουτάρεις από cd/dvd/udb (που θα δημιουργήσεις μέσα από το πρόγραμμα που θα πάρεις αντίγραφο) και μετά να πάρεις image. %WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /generalize /shutdown /oobe Μπορείς να πάρεις image τον δίσκο με τα partitions (και να το επαναφέρεις φυσικά) και με την dism. Το 2ο δεν πρέπει να συμβαίνει. Και για τις δύο περιπτώσεις το μόνο που δεν φταίει είναι το πρόγραμμα που παίρνει image. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από micos000
balt123 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, micos000 είπε Τι εννοείς με αυτό; ιδιο σύστημα επεξεργαστής μνήμη κάρτα γραφικών μητρική κλπ. και κάνω κλώνο με το acronis bootcd απο τον παλιό δίσκο στον καινούργιο που είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος. όταν τελειώνει η δημιουργια του κλώνου μπουτάρω απο τον νέο δίσκο και στο device manager μου βγάζει οτι δεν αναγνωρίζει τον επεξεργαστή, την κάρτα ήχου (onboard) και συνήθως και το intel management engine (αυτα ειναι τα στανταρ, στα λάπτοπ πολλές φορες βγάζει και στα usb/bluetooth/card reader κλπ.) τα περισσότερα απο αυτά τα βρίσκει με το driver booster αλλά όχι πάντα. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από balt123
micos000 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Συγκεκριμένα με το acronis (αλλά παλαιότερη έκδοση, δεν θυμάμαι ποια, νομίζω την 2016), έχω κάνει κλώνους στη δουλειά από 3 διαφορετικά pc και επαναφορά σε ίδια συστήματα που ήρθαν μαζικά χωρίς κανένα πρόβλημα σε κανένα από αυτά. Ο κλώνος ήταν πλήρες δίσκος και το μόνο που χρειαζόταν να κάνω μετά την επαναφορά ήταν να αλλάξω το serial των windows (είχαν ή sn από 7 ή win10 oem for refurbished pc) και να τα ενεργοποιήσω. Μήπως ενεργοποιείς καμιά περίεργη επιλογή από το acronis;
gorge18 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Εχω το Acronis True Image που κανει Image backup καθε Δευτερα και το εχω χρειαστει μια φορα που το pc ανοιγε με την λυπημενη φατσα. Το bootαρα απο το usb και σε 10 λεπτα ολα καλα. Επίσης εχω το backup for business του Synology nas και κανει καθε παρασκευη το οποιο δεν το εχω ακομα χρειαστει αλλα ειναι πιο γρηγορο και σε μορφη ημερολογιου μου εχει τα αρχεια απο διαφορες ημερομηνίες και εχω ανακτησει διασπαρτα αρχεια απο εκει. Το Acronis εχει και ransomware protection και καποια αλλα εργαλεία 1
donblunts Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Το'χω πει και θα το ξαναπω. NAS για File Server και για BackUp. BackUp του Image του BackUp σε Azure Container. Εβδομαδιαία σε Offline εξωτερικό δίσκο. Υ.Γ. 1: Φιλική συμβουλή να εκπαιδεύσεις τον πελάτη σου γιατί η νούμερο #1 απειλή ήταν, είναι και θα είναι, ο end user. Υ.Γ. 2: Η συνδρομή είναι way better. Όποτε θες κόβεις, όποτε θες προσθέτεις, αφαιρείς, και όποτε θες κόβεις υπηρεσία.
balt123 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, donblunts είπε Το'χω πει και θα το ξαναπω. NAS για File Server και για BackUp. BackUp του Image του BackUp σε Azure Container. Εβδομαδιαία σε Offline εξωτερικό δίσκο. Υ.Γ. 1: Φιλική συμβουλή να εκπαιδεύσεις τον πελάτη σου γιατί η νούμερο #1 απειλή ήταν, είναι και θα είναι, ο end user. Υ.Γ. 2: Η συνδρομή είναι way better. Όποτε θες κόβεις, όποτε θες προσθέτεις, αφαιρείς, και όποτε θες κόβεις υπηρεσία. πολύ εξειδικευμένες και ακριβές λύσεις για τον μέσο χρήστη νομίζω (και για τον μέσο πελάτη μου, για να μην σου πω και για μένα τον ίδιο ακόμα). Συμφωνώ οτι η μεγαλύτερη απειλη ειναι ο end user. οι περισσότεροι πελάτες που τους πρότεινα cloud backup μου έχουν κάνει τα εξής ερωτήματα: 1. -χαζό τους το έχω απαντήσει με 10άδες τρόπους δεν έχουν πειστεί ακόμη - "Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει τα αρχεία μου αν τα ανεβάσω στο ιντερνετ?" 2. "Δεν είμαι δέσμιος όμως του κάθε host με τη συνδρομή? Αν o host αποφασίσει να ανεβάσει τη συνδρομή σε δυσθεώρητα ύψη θα αναγκαστώ να τον πληρώσω για να μην φάω ατέλειωτες ώρες να τα ξανα-ανεβάσω σε άλλο cloud" (αυτό έχει μια λογική δεν μπορώ να πω, αν και απ'ότι έχω δει οι συνδρομές είναι σταθερές σε γενικές γραμμές) Το κυριότερο πρόβλημα όμως κατα τη γνώμη μου ειναι αυτό που ειπα πιο πάνω. αν δεν έχεις 100άρα ή μισθωμένη γραμμή με μεγάλο upload speed δεν είναι πολύ ρεαλιστική λύση το σύνεφο, αν θελεις να ανεβάσεις μεγάλο όγκο αρχείων στο σύνεφο. ειδικά αν τα ξεχωριστά αρχεία είναι μεγάλα. εγώ έχω βάλει ~100gb εδώ και 1 ή 2 βδομάδες να ανεβαίνουν στο σύνεφο απο 24άρα γραμμή. μέχρι στιγμής με τα 1000 ζόρια έχει ανέβει ένα 5% (αν και δεν το άφησα μια βδομάδα σερί να ανεβάζει) Στις 11/8/2021 στις 2:44 ΜΜ, gorge18 είπε Εχω το Acronis True Image που κανει Image backup καθε Δευτερα και το εχω χρειαστει μια φορα που το pc ανοιγε με την λυπημενη φατσα. Το bootαρα απο το usb και σε 10 λεπτα ολα καλα. Επίσης εχω το backup for business του Synology nas και κανει καθε παρασκευη το οποιο δεν το εχω ακομα χρειαστει αλλα ειναι πιο γρηγορο και σε μορφη ημερολογιου μου εχει τα αρχεια απο διαφορες ημερομηνίες και εχω ανακτησει διασπαρτα αρχεια απο εκει. Το Acronis εχει και ransomware protection και καποια αλλα εργαλεία το acronis το επεξεργαζόμουν σήμερα. γενικά το συμπαθώ σαν πρόγραμμα και το προτιμώ (επειδή το ξέρω χρόνια). δεν ξέρω το ransomware protection που λένε διάφορα προγράμματα αν ειναι 100% αποτελεσματικό αλλά απ'το ολότελα καλύτερο θα είναι.
snarp7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 7/8/2021 στις 6:59 ΜΜ, balt123 είπε Το macrium νομίζω το ειχα χρησιμοποιησει σε δικό μου μηχάνημα και για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να bootάρει καθόλου μετά αλλά δεν παίρνω όρκο. ίσως κάνω λάθος, θα το δοκιμάσω. Στις 7/8/2021 στις 7:21 ΜΜ, V.I.Smirnov είπε Το macrium είναι ασύγκριτα καλύτερο - μάλλον κάτι έκανες λάθος. Προσωπικά με Macrium Reflect Home Edition (νομίζω είχα αγοράσει key κάτι λιγότερο από 50€) είμαι υπερικανοποιημένος. Full image backup κάθε 1η Δευτέρα του μήνα, Differential backup κάθε Δευτέρα της εβδομάδας, Incremental backup κάθε εργάσιμη, σε 2ο δίσκο HDD επάνω σε laptop χωρίς να μου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα όπως στο boot που αναφέρεις. Κάνεις πανεύκολα mount/unmount κάποιο image αν θες να βρεις κάτι ενώ μπορείς να φτιάξεις και bootable ISO για rescue. Δίνει 1 χρόνο support (δεν το χρειάστηκα) και updates, ενώ μετά το upgrade στην έκδοση 8 μου έγινε extend το support +1 έτος. Για τις ανάγκες μου είναι super και το βρίσκω full παραμετροποιήσιμο. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2021 από snarp7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα