Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει τον i3 γι αυτο κραταει,αμα ειχε celeron θα σερνοτανε,

μια ραμ 8αρα κ ενα ssd θελει το μηχανημα κ θα πεταει για browsing

και καλυτερα windows 10 ltsc

Επεξ/σία από koolisk6
  • Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

αν τον καλυπτει αυτο που εχει προσθετει μια 4αρα ραμ ακομα ή αλλαζει την 4αρα σε 8αρα και θα ειναι μια χαρα το μηχανημα 

επισης το οτι αυτος που ανεβασες θα ειναι 13εις φορες ταχυτερος ισως να μην ισχυει στην περιπτωση του

αν πχ δουλευει λιγο chrome/word/zoom διαφορα θα δει αλλα δεν νομιζω να επηρεαζει την δουλεια του προς το καλυτερο 

Αυτή ακριβώς είναι η χρήση του : mozilla, word-excel, και ενίοτε skype.
To 95% της χρήσης είναι mozilla.

Αλλά αυτό για την μνήμη θα το κοιτάξω σίγουρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, witty είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, και για τον σύνδεσμο.
Θα το κοιτάξω για τα 8gb διότι στην παρούσα φάση δεν έχω την δυνατότητα για καινούριο

Ενώ δουλεύεις μια τυπική μέρα πατα-> 

δεξί κλικ στην μπάρα εργασιων

Άνοιγμα διαχείρισης εργασιών

Εκει θα σου δείξει εάν τερματίζει το CPU, η ram η ο σκληρός δίσκος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, koolisk6 είπε

εχει τον i3 γι αυτο κραταει,αμα ειχε celeron θα σερνοτανε,

μια ραμ 8αρα κ ενα ssd θελει το μηχανημα κ θα πεταει για browsing

και καλυτερα windows 10 ltsc

Ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις.

Με την πρώτη ευκαιρία σίγουρα θα κάνω τα 2 από τα 3 (για την αναβάθμιση των windows έχω μία επιφύλαξη κατά πόσον θα ήταν σημαντική βοήθεια για την δική μου χρήση).

1 ώρα πριν, @topos είπε

Ενώ δουλεύεις μια τυπική μέρα πατα-> 

δεξί κλικ στην μπάρα εργασιων

Άνοιγμα διαχείρισης εργασιών

Εκει θα σου δείξει εάν τερματίζει το CPU, η ram η ο σκληρός δίσκος.

Πρώτη φορά βλέπω αυτήν την μέθοδο.
Σε ευχαριστώ.

Από περιέργεια το έκανα τώρα, και είδα ότι για CPU, μνήμη, δίσκο και δίκτυο ισχύουν αντίστοιχα 9%, 66%, 8%, 0%, και από ότι βλέπω για την μνήμη υπάρχουν 2 καταχωρήσεις firefox (330ΜΒ + 260ΜΒ), μία ESET service (217MB), και όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τριψήφια νούμερα.

Θα το κοιτάξω βέβαια και αύριο για να δω πόσο αυξάνουν αυτά τα νούμερα.

Από ποιο ποσοστό και μετά, η χρήση μνήμης υποδηλώνει ότι χρειάζεται να αυξηθεί ;
Δηλαδή μέχρι 80% είναι εντάξει, και από εκεί και πέρα αυξάνουμε ; ή η αύξηση χρειάζεται να γίνει και για μικρότερα ποσοστά ;
Ρωτάω διότι το 66%, ως τιμή, δεν ξέρω με ποιον τρόπο να το ερμηνεύσω, εάν είναι μικρή, μεσαία ή μεγάλη αυτή η τιμή.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου

Επεξ/σία από witty
Δημοσ.
1 ώρα πριν, witty είπε

Με την πρώτη ευκαιρία σίγουρα θα κάνω τα 2 από τα 3 (για την αναβάθμιση των windows έχω μία επιφύλαξη κατά πόσον θα ήταν σημαντική βοήθεια για την δική μου χρήση).

Πρώτη φορά βλέπω αυτήν την μέθοδο.
Σε ευχαριστώ.

Από περιέργεια το έκανα τώρα, και είδα ότι για CPU, μνήμη, δίσκο και δίκτυο ισχύουν αντίστοιχα 9%, 66%, 8%, 0%, και από ότι βλέπω για την μνήμη υπάρχουν 2 καταχωρήσεις firefox (330ΜΒ + 260ΜΒ), μία ESET service (217MB), και όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τριψήφια νούμερα.

Θα το κοιτάξω βέβαια και αύριο για να δω πόσο αυξάνουν αυτά τα νούμερα.

Από ποιο ποσοστό και μετά, η χρήση μνήμης υποδηλώνει ότι χρειάζεται να αυξηθεί ;
Δηλαδή μέχρι 80% είναι εντάξει, και από εκεί και πέρα αυξάνουμε ; ή η αύξηση χρειάζεται να γίνει και για μικρότερα ποσοστά ;
Ρωτάω διότι το 66%, ως τιμή, δεν ξέρω με ποιον τρόπο να το ερμηνεύσω, εάν είναι μικρή, μεσαία ή μεγάλη αυτή η τιμή.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου

Ανάλογος τις εργασίες που κανείς το ποσοστό μεταβάλλετε.

Φυσιολογικό είναι να υπάρχουν διακυμάνσεις και να φτάνει το CPU ακομα 100% όταν π.χ ανοίγεις ένα πρόγραμμα.

Εάν όμως πιάνεις σταθερά 70-80% CPU utilization ενώ δεν κάνεις τίποτα ιδιαιτερο σημαίνει πως θα είχες όφελος από γρηγορότερο CPU.

Υ.γ στο CPU σου δείχνει κ συχνότητα εάν όταν το ζόριζεις αυτό πέφτει χαμηλότερα από το 1.8ghz σημαίνει ότι κάνει throttling(αυτό που σου είχα αναφέρει σε προηγούμενο post.

Για την ram θα το δεις ενώ είσαι σε μια τυπική μέρα, εάν πιάνεις σταθερά πάνω 90%(λογικά σου κλέβει 256-512mb και η κάρτα γραφικών σου που είναι ενσωματωμένη στο CPU) θα έχεις κέρδος με την αλλαγή σε 8gb.

Ξεπερνάς αυτό το 90% θα παρατηρήσεις ότι ανεβαίνει και το HDD και ότι το μηχάνημα αρχίζει και κολλάει.

Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα αρχίζει να χρησιμοποιεί τον HDD ως "προσωρινή" ram.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, @topos είπε

Ανάλογος τις εργασίες που κανείς το ποσοστό μεταβάλλετε.

Φυσιολογικό είναι να υπάρχουν διακυμάνσεις και να φτάνει το CPU ακομα 100% όταν π.χ ανοίγεις ένα πρόγραμμα.

Εάν όμως πιάνεις σταθερά 70-80% CPU utilization ενώ δεν κάνεις τίποτα ιδιαιτερο σημαίνει πως θα είχες όφελος από γρηγορότερο CPU.

Υ.γ στο CPU σου δείχνει κ συχνότητα εάν όταν το ζόριζεις αυτό πέφτει χαμηλότερα από το 1.8ghz σημαίνει ότι κάνει throttling(αυτό που σου είχα αναφέρει σε προηγούμενο post.

Για την ram θα το δεις ενώ είσαι σε μια τυπική μέρα, εάν πιάνεις σταθερά πάνω 90%(λογικά σου κλέβει 256-512mb και η κάρτα γραφικών σου που είναι ενσωματωμένη στο CPU) θα έχεις κέρδος με την αλλαγή σε 8gb.

Ξεπερνάς αυτό το 90% θα παρατηρήσεις ότι ανεβαίνει και το HDD και ότι το μηχάνημα αρχίζει και κολλάει.

Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα αρχίζει να χρησιμοποιεί τον HDD ως "προσωρινή" ram.

Καλημέρα,

Σε ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις.

Σήμερα, που τον κοιτάζω από το πρωί σε μία τυπική μου ημέρα, βλέπω ότι η CPU είναι σταθερά κάτω από 20%, αλλά η μνήμη είναι σταθερά από 60% έως 80%, και 2 φορές ξεπέρασε και το 90% (όταν άνοιξα περισσότερες από 10 καρτελες στον mozilla).
Πράγματι, τότε άρχιζε να κολλάει, και ο δίσκος από εκεί που είναι συνήθως κάτω από 15%, να ανεβαίνει στο 80 και 90%. Σε αυτές τις 2 περιπτώσεις, έκλεισα τον mozilla, και τον ξανάνοιξα και το θέμα λύθηκε.

Συνεπώς, καταλαβαίνω ότι η αύξηση της μνήμης θα μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις που ανοίγω πολλές καρτέλες.

Για να δω εάν έχει 2ο slot ή όχι ο φορητός μου, αυτό γίνεται μόνο εάν τον ανοίξω ;
ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ;

Ρωτάω για να δω τι θα κοιτάξω: να αγοράσω μία δεύτερη μνήμη των 4GB ή να αγοράσω μία των 8GB για να αντικαταστήσω την υφιστάμενη.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου

Δημοσ.
3 ώρες πριν, witty είπε

Καλημέρα,

Σήμερα, που τον κοιτάζω από το πρωί σε μία τυπική μου ημέρα, βλέπω ότι η CPU είναι σταθερά κάτω από 20%, αλλά η μνήμη είναι σταθερά από 60% έως 80%, και 2 φορές ξεπέρασε και το 90% (όταν άνοιξα περισσότερες από 10 καρτελες στον mozilla).
Πράγματι, τότε άρχιζε να κολλάει, και ο δίσκος από εκεί που είναι συνήθως κάτω από 15%, να ανεβαίνει στο 80 και 90%. Σε αυτές τις 2 περιπτώσεις, έκλεισα τον mozilla, και τον ξανάνοιξα και το θέμα λύθηκε.

Συνεπώς, καταλαβαίνω ότι η αύξηση της μνήμης θα μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις που ανοίγω πολλές καρτέλες.

Για να δω εάν έχει 2ο slot ή όχι ο φορητός μου, αυτό γίνεται μόνο εάν τον ανοίξω ;

Ρωτάω για να δω τι θα κοιτάξω: να αγοράσω μία δεύτερη μνήμη των 4GB ή να αγοράσω μία των 8GB για να αντικαταστήσω την υφιστάμενη.

Κατβεσε το cpu_z και τρεξτο, στην 3 καρτελα (εαν δεν κανω λαθος) εχει πληροφοριες για την μνημη που εχει το συστημα σου.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 9/8/2021 στις 12:48 ΜΜ, witty είπε

Καλημέρα,

Θα δεις τεράστια διαφορά τοποθετώντας έναν ssd δίσκο στη θέση του μηχανικού, δεν θα το πιστεύεις.

Έχω αναβαθμίσει στη δουλειά καμια 15αριά μηχανήματα και είναι η πιο Value for money αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις.

Όσον αφορά τη ραμ, αν έχεις 2 θέσεις διαθέσιμες και μια 4αρα μνήμη, θα κοιτάξεις να βρεις μια 4αρα ακόμα ΟΛΟΙΔΙΑ.

• Like 2
Δημοσ.

Σκέφτομαι μήπως έχει νόημα αρχικά να αυξήσω την μνήμη, και εάν δεν δω σημαντική διαφορά, τότε να αναβαθμίσω και τον δίσκο.

Εκτός, βέβαια, εάν η αναβάθμιση δίσκου είναι πιο σημαντική από την αναβάθμιση μνήμης

Δημοσ.

Όπως γράφετε και πιο πάνω:

Στις 9/8/2021 στις 12:48 ΜΜ, witty είπε

η μνήμη ξεπέρασε και το 90% (όταν άνοιξα περισσότερες από 10 καρτελες στον mozilla).
Πράγματι, τότε άρχιζε να κολλάει, και ο δίσκος από εκεί που είναι συνήθως κάτω από 15%, να ανεβαίνει στο 80 και 90%

πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί τον δίσκο σαν ραμ. Αν αναβάθμισετε πρώτα σε SSD θα συνεχίσει να γίνεται το ίδιο πράγμα και μάλιστα με κάτι τέτοια ο SSD φθείρεται τάχιστα, οπότε ξεκινάτε με 2x4GB ραμ και μετά αν είναι σε δίσκο.

Αυτό που ανέφερε το μέλος @@toposτο κάνατε;

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με το μέλος topos, σε τι ακριβώς αναφέρεστε ;
στην χρήση του cpu_z ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη χρήση του CPU-Z για να δείτε ποιες ραμ έχει τώρα (εκτός αν θέλετε να τις βγάλετε από το λάπτοπ και να δείτε το μοντέλο).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν το έχω κάνει ακόμα.

Προτιμώ το cpu z από το να τις βγάλω από τον φορητό. Μού φαίνεται πιο ασφαλές

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...