tseos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Καλημέρα σε ολους. Η λογικη αν δουλευει δεν το πειραζω, εχει ως αποτελεσμα οτι ξαφνικα σταματαει να δουλευει και παμε για καρφα γραφικων, κοστος περιπου 100€. Εκτος απο την αναφερομενη σκονη, τριχες κλπ, ακομα και αν λειτουργει σε περιβάλλον εργαστηριου, δεν πρεπει να ξεχναμε τη θερμοαγωγιμη παστα στον επεξεργαστη και στο τσιπ των γραφικων, εκτος αν εχουμε pad. Η παστα με το περασμα του χρονου ξεραίνεται και σταματαει να κανει τη δουλειά της. Επισης το εξωτερικό φύσημα απο τις γριλιες εξοδου του αερα επιτρέπεται να γινεται μονο οταν ειναι μια παγια τακτικη που κανουμε εξ αρχής. Γιατι αν αποφασισουμε να το κανουμε πεντε χρονια πχ μετα την αγορα του λαπτοπ, υπάρχει πιθανότητα να σπρωξουμε μεσα ολόκληρο συμπαγες κομματι απο χνουδι και να μπλοκαρει τελειως το ανεμιστηρακι. Συνεπώς και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια, οταν λειτουργουμε σε σχετικα καθαρο περιβάλλον, αν δεν θελουμε να εχουμε μελλοντικα προβλήματα, ενα καθαρισμα και αλλαγη στις παστες επιβάλλεται καθε διετία και σε πιο βρωμικο περιβάλλον, σχεδον καθε έτος. Αλλιως απο την υπερθέρμανση θα χτυπησει πιθανον ο μηχανικος HDD και πιθανον η καρτα γραφικων. Μη λυπαστε τα 20-30€ του καθαρισμού 1
Nik1239 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, tseos είπε Καλημέρα σε ολους. Η λογικη αν δουλευει δεν το πειραζω, εχει ως αποτελεσμα οτι ξαφνικα σταματαει να δουλευει και παμε για καρφα γραφικων, κοστος περιπου 100€. Εκτος απο την αναφερομενη σκονη, τριχες κλπ, ακομα και αν λειτουργει σε περιβάλλον εργαστηριου, δεν πρεπει να ξεχναμε τη θερμοαγωγιμη παστα στον επεξεργαστη και στο τσιπ των γραφικων, εκτος αν εχουμε pad. Η παστα με το περασμα του χρονου ξεραίνεται και σταματαει να κανει τη δουλειά της. Επισης το εξωτερικό φύσημα απο τις γριλιες εξοδου του αερα επιτρέπεται να γινεται μονο οταν ειναι μια παγια τακτικη που κανουμε εξ αρχής. Γιατι αν αποφασισουμε να το κανουμε πεντε χρονια πχ μετα την αγορα του λαπτοπ, υπάρχει πιθανότητα να σπρωξουμε μεσα ολόκληρο συμπαγες κομματι απο χνουδι και να μπλοκαρει τελειως το ανεμιστηρακι. Συνεπώς και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια, οταν λειτουργουμε σε σχετικα καθαρο περιβάλλον, αν δεν θελουμε να εχουμε μελλοντικα προβλήματα, ενα καθαρισμα και αλλαγη στις παστες επιβάλλεται καθε διετία και σε πιο βρωμικο περιβάλλον, σχεδον καθε έτος. Αλλιως απο την υπερθέρμανση θα χτυπησει πιθανον ο μηχανικος HDD και πιθανον η καρτα γραφικων. Μη λυπαστε τα 20-30€ του καθαρισμού Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει κάτι από υπερθέρμανση μιας και όταν φτάσει ένα όριο θερμοκρασίας το τσιπ της κάρτας και του επεξεργαστή το λάπτοπ αυτόματα σβήνει για να μην έχουμε τρεχαματα Επίσης ποιος είναι με hdd δίσκο σε σύγχρονο λάπτοπ πλέον; 1
gairf Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Έχω ένα HP Pavillion DV7 του 2009. Ανά 2ετια το ανοίγω και το καθαρίζω, αλλαγή της πάστας, και αλλαγή του fan αν έχει αρπάξει και ακούγεται θόρυβος. Ακόμη δουλεύει άψογα, και με την αλλαγή του Hard disk σε ssd τα windows 10 τρέχουν ικανοποιητικά. 2
tseos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 44 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει κάτι από υπερθέρμανση μιας και όταν φτάσει ένα όριο θερμοκρασίας το τσιπ της κάρτας και του επεξεργαστή το λάπτοπ αυτόματα σβήνει για να μην έχουμε τρεχαματα Επίσης ποιος είναι με hdd δίσκο σε σύγχρονο λάπτοπ πλέον; Δεν θελω να μπαινω σε αντιπαραθέσεις, αλλα επειδη για να δώσουμε μια απαντηση, πρεπει να είμαστε γνωστες του αντικειμένου, αλλιως αυτος που ζηταει τη γνωμη μας και βασιζεται σε εμας, μπορει να παθει ζημιά... Επειδή τυχαινει να επισκευαζω καρτες γραφικών, σε ειδικό μηχανημα φυσικά, ολοι οσοι φερνουν χαλασμενα λαπτοπ, μου αναφερουν οτι ο υπολογιστής έσβησε πριν... Αλλα επειδη ολοι ειμαστε εξυπνοτεροι απο τους υπολογιστες,τους αναβουμε ξανα και ξανα και δεν τους καθαριζουμε, μεχρι να τα διαλυσουμε ολα. Τωρα για το ποιος εχει μηχανικους σκληρους σε καινουρια λαπτοπ, θα απαντησω ενα 80%. Γιατι ακομα και οι καινούριοι, πωλουνται ακομα με μηχανικους. Οποτε καλο ειναι να μην απανταμε οταν δεν ειμαστε γνωστες και κρινουμε απο τη δικη μας εμπειρία. Δεν εχουν ολα τα λαπτοπ το ιδιο συστημα ψύξης. Αλλο οι εκδοσεις pro, αλλα τα gaming, αλλο τα απλά συστήματα. Εχει με ενα, με δυο, με τρεις ανεμιστήρες ή και χωρις καθολου ανεμιστηρα. Αυτο που ειναι δεδομενο ειναι η συντήρηση η οποια πρεπει να γινεται συχνα. Ομοιως και στους σταθερους. Αλλαγη παστας στους επεξεργαστες και στις καρτες γραφικων. Αν θελετε να έχετε μακροζωία στα συστήματα σας. 1
witty Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Στις 7/8/2021 στις 1:11 ΜΜ, Nik1239 είπε Αν θες την γνώμη μου , αν δεν ακούς περίεργους ήχους και αν δεν φαίνεται κάτι με το μάτι τότε μην το πας σε τεχνικό τσάμπα λεφτά θα δώσεις και μπορεί και να μπεις σε μπελάδες αν γίνει κάτι και το χαλάσει ο τεχνικός Η θερμοκρασία του είναι πολύ καλή για λάπτοπ 6-7 χρονών , μήπως μπορείς να μας πεις χαρακτηριστικά; Ενίοτε ακούω το ανεμιστηράκι, π.χ. μία φορά κάθε εβδομάδα. Με το μάτι δεν φαίνεται κάτι. Ο λόγος που αναφέρεις (δηλαδή πάνω στην συντήρηση να γίνει κάτι και να το χαλάσει ο τεχνικός) είναι αυτό που με φοβίζει, να το πάω προληπτικά και τελικά να μου βγάλει προβλήματα λόγω λάθους χειρισμού. Ο φορητός είναι TOSHIBA SATELLITE C50-B, και αγοράστηκε τον Αύγουστο του 2014. Εάν θες κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πες μου 23 ώρες πριν, @topos είπε Το κάθε πότε χρειάζεται καθαρισμός εξαρτάτε κυρίως από το πόσες ώρες το χρησιμοποιείς και σημαντικότερο σε τι περιβάλλων το χρησιμοποιείς. Αλλά το τρίμηνο που αναφέρθηκε είναι πιστεύω υπερβολικοτατο (εκτός εάν το δουλεύεις σε νταμάρι η κομμωτήριο) Γενικά ανά ~2ετια καλό είναι να γίνετε ένας καθαρισμός σε συνθήκες γραφείου (δεν υπάρχουν κατοικίδια στο σπίτι). Τώρα στην 7 ετία μου κάνει τρομερή εντύπωση να μην κάνει throttling κ να μην θέλει αλλαγή παστας- εκτός κ εάν είναι με κάποιον atom CPU η αντίστοιχο amd. Τις καθημερινές τον χρησιμοποιώ 10-12 ώρες, και το Σαββατοκύριακο περίπου 6 ώρες. Εργάζομαι από το σπίτι μου, και δεν έχω κατοικίδια. Δεν γνωρίζω την έννοια "throttling". Εάν έχεις χρόνο, πες μου με λίγα λόγια. Το ότι δεν θέλει αλλαγή πάστας, θεωρώ ότι το συμπέρανες από την χαμηλή θερμοκρασία (κάτω των 64oC). Ο φορητός είναι TOSHIBA SATELLITE C50-B, δεν γνωρίζω εάν είναι με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις. 20 ώρες πριν, fotaras76 είπε Έχω ένα λάπτοπ εδώ και 8 χρόνια και δεν το έχω καθαρίσει ποτέ (είναι αρκετά μπελαλιδικο να καθαριστεί σε σχετικό βίντεο που είδα στο YouTube). Όμως τον χρησιμοποιώ κάθε καλοκαίρι για ένα μήνα (διακοπές) και τον υπόλοιπο χρόνο ελάχιστα. Από τα 8 χρόνια δηλαδή τα 7 περίπου είναι μέσα στη θήκη του και δεν σκονιζεται. Τα τελευταία 2-3 χρόνια πήρα βάση για cooling γιατί αλλιώς η περιοχή κοντά στον επεξεργαστή ( έχει tdp μόλις 18 watt) ανεβάζει θερμοκρασία. Αυτό νομίζω πως γίνεται λόγω ξεραμενης πάστας και όχι τόσο λόγω σκόνης.Φυσικά δεν κάνω καμιά βαριά εργασία αλλά retro gaming, προβολή βίντεο, σερφαρισμα, μουσική καθώς είναι διπυρηνος στα 1.4 Ghz με λειτουργικό lubuntu 20.04 (πιο παλιά του είχα 7αρια).Γνώμη μου είναι πως αφού δεν έχεις υψηλές θερμοκρασίες να μην το πειράξεις. Σε ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου. Μάλλον προς τα εκεί τείνω, οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, και δεν έχω πρόβλημα απόδοσης (αν και οι απαιτήσεις είναι χαμηλές: ίντερνετ και εφαρμογές office) 19 ώρες πριν, Kthulhou είπε τα δικά μου κ το επαγγελματικό αλλά κ το δικό μου , πάνω από 5ετία κ τα 2, λειτουργούν σε σκληρή επιφάνεια κ πολλές ώρες. Ακόμα δε χρειάστηκε να τ ανοίξω ούτε καν με spray αέρα δεν τα φύσιξα, είνα μια χαρά βασικός κανόνας, αν δουλεύει, δεν το πειράζω αν δεν το κατέχω 1000% Το ίδιο ακριβώς. Δεν το έχω ανοίξει ποτέ, ούτε spray αέρα. Δεν το κατέχω σε καμμία περίπτωση 1000%, και για αυτό σκεφτόμουν να το πάω σε τεχνικό, αλλά με φοβίζει η περίπτωση από κάποιο λάθος του τεχνικού να προκύψουν θέματα, και από εκεί που πήγα για απλό καθαρισμό σκόνης, να τρέχω για άλλα 13 ώρες πριν, pano είπε Ακριβώς αυτό,έχω πληρώσει μ@λ@κί@ς επειδή μ'ετρωγε το χέρι... Ο φορητός που είχα ήταν ένας Toshiba Tecra A10-11K - Core 2 Duo T5670 1,8 GHz τον είχα από το 2009 εώς το 2019 όπου τον χάρισα και δουλεύει ακόμη, τον χρησιμοποιούσα πολλές ώρες των ημέρα και κάθε μέρα(ελαφριά χρήση όμως web surfing, mail κ.τ.λ) τον είχα επάνω στο γραφείο μόνιμα συνδεδεμένο στο ρεύμα ,δεν τον καθάρισα ποτέ τον ''σκύλο''. Ευχαριστώ για τις σκέψεις. Ο δικός μου είναι TOSHIBA SATELLITE C50-B. Τον χρησιμοποιώ επίσης πολλές ώρες, αλλά ήπια χρήση (ίντερνετ, εφαρμογές office), πάνω στο γραφείο μόνιμα σε βάση στήριξης με ανεμιστήρα.
Nik1239 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, witty είπε Ενίοτε ακούω το ανεμιστηράκι, π.χ. μία φορά κάθε εβδομάδα. Με το μάτι δεν φαίνεται κάτι. Ο λόγος που αναφέρεις (δηλαδή πάνω στην συντήρηση να γίνει κάτι και να το χαλάσει ο τεχνικός) είναι αυτό που με φοβίζει, να το πάω προληπτικά και τελικά να μου βγάλει προβλήματα λόγω λάθους χειρισμού. Ο φορητός είναι TOSHIBA SATELLITE C50-B, και αγοράστηκε τον Αύγουστο του 2014. Εάν θες κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πες μου Λογικά το ανεμιστηρακι δεν ανάβει αν δεν ζορισεις τον επεξεργαστή Αν είναι έτσι (επιβεβαίωσε το αν μπορείς) τότε δεν θέλει καθάρισμα Ένα pentium N2xxx ή N3xxx φοράει που αυτοί οι επεξεργαστές καίνε πολύ λίγα βατ και δεν ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες οπότε λογικά δεν έχει σκόνη πολύ μέσα , ίσα ίσα να έχει λίγη που με το ζόρι φαίνεται Τσάμπα θα το πας για καθαρισμό 33 λεπτά πριν, tseos είπε Δεν θελω να μπαινω σε αντιπαραθέσεις, αλλα επειδη για να δώσουμε μια απαντηση, πρεπει να είμαστε γνωστες του αντικειμένου, αλλιως αυτος που ζηταει τη γνωμη μας και βασιζεται σε εμας, μπορει να παθει ζημιά... Επειδή τυχαινει να επισκευαζω καρτες γραφικών, σε ειδικό μηχανημα φυσικά, ολοι οσοι φερνουν χαλασμενα λαπτοπ, μου αναφερουν οτι ο υπολογιστής έσβησε πριν... Αλλα επειδη ολοι ειμαστε εξυπνοτεροι απο τους υπολογιστες,τους αναβουμε ξανα και ξανα και δεν τους καθαριζουμε, μεχρι να τα διαλυσουμε ολα. Τωρα για το ποιος εχει μηχανικους σκληρους σε καινουρια λαπτοπ, θα απαντησω ενα 80%. Γιατι ακομα και οι καινούριοι, πωλουνται ακομα με μηχανικους. Οποτε καλο ειναι να μην απανταμε οταν δεν ειμαστε γνωστες και κρινουμε απο τη δικη μας εμπειρία. Δεν εχουν ολα τα λαπτοπ το ιδιο συστημα ψύξης. Αλλο οι εκδοσεις pro, αλλα τα gaming, αλλο τα απλά συστήματα. Εχει με ενα, με δυο, με τρεις ανεμιστήρες ή και χωρις καθολου ανεμιστηρα. Αυτο που ειναι δεδομενο ειναι η συντήρηση η οποια πρεπει να γινεται συχνα. Ομοιως και στους σταθερους. Αλλαγη παστας στους επεξεργαστες και στις καρτες γραφικων. Αν θελετε να έχετε μακροζωία στα συστήματα σας. Ένα λάπτοπ με i5 4210u που έχω με τα ενσωματωμένα γραφικά αγορασμενο το 14 λειτουργεί σε καλές θερμοκρασίες χωρίς να έχει φτάσει ποτέ τους 80 (που τόσους πιάνει όταν παίζω lol)και δεν το έχω καθαρίσει ποτέ ούτε έχει αλλαχθεί πάστα ποτέ και δεν έχει πάθει τίποτα Νομίζω έχεις μπερδέψει κάτι στα λεγόμενα μου. Άλλο το να χαλάσει ένα λάπτοπ "απότομα" όταν θα ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία και άλλο να χαλάσει μετά από 3-5-7-10 χρόνια επειδή λειτουργούσε σε υψηλές θερμοκρασίες (που έτσι είναι τα λάπτοπ cpus σχεδιασμένα να λειτουργούν) Το πρώτο θα έλεγα ότι είναι πολύ σπάνιο ενώ το δεύτερο συμβαίνει συχνά. Μια αλλαγή πάστας και καθαρισμός βοηθάει στο να αποφύγει κάποιος το δεύτερο σενάριο ή τουλάχιστον να το καθυστερήσει πολύ ακόμα. ΔΕΝ γίνεται να πάρεις ένα καινούργιο λάπτοπ τώρα να του καθαρίσεις την πάστα χωρίς να βάλεις άλλη και να το ανάψεις και να χαλάσει/πάρει φωτιά. Το ίδιο ισχύει και για παλαιότερα λάπτοπς μέχρι μια χρονολογία 1
witty Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 12 ώρες πριν, anavgous είπε Πηγαίνει πάντοτε ανάλογα το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις το λάπτοπ. Σκόνη μαζεύει αν οι επιφάνειες που ακουμπάει έχουν αρκετή σκόνη ώστε να την τραβήξει. Τώρα, αν το λάπτοπ χρησιμοποιείται πολύ, προτείνεται (αν όχι επιβάλλεται) η συχνή αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας. Οι stock των κατασκευαστών είναι η μια χειρότερη από την άλλη και μετά από πολλή χρήση καταστρέφεται, το λάπτοπ ακούγεται και ανεβάζει σταθερά θερμοκρασίες. Το "συχνή" ας το μεταφράσει ο καθένας όπως θέλει Ευχαριστώ για τις σκέψεις. Εργάζομαι από το σπίτι, χωρίς κατοικίδια. Η θέση του είναι πάνω στο γραφείο μόνιμα, και πάντα βάση στήριξης με ανεμιστήρα. Τις καθημερινές τον χρησιμοποιώ 10-12 ώρες, και το Σαββατοκύριακο γύρω στις 6. Εάν υπήρχε ανάγκη να αλλάξω πάστα, δεν θα υπήρχαν κάποια σημάδια δυσλειτουργίας ; π.χ. αυξημένη θερμοκρασία ; θόρυβος ; χαμηλές επιδόσεις ; ή παρόλο που δεν έχω καμμία ένδειξη δυσλειτουργίας είναι πιθανό να χρειάζεται να αλλάξω πάστα ; 2 ώρες πριν, Aris_ είπε Αν το laptop είναι σε επιφάνεια με χνούδι πχ κρεβάτι θέλει 1 φορά το χρόνο καθάρισμα και αν στο άνοιγμα έχουν βουλώσει όλα 2 φορές Αν είσαι σε χώρο με ελάχιστη σκόνη αυξάνουμε το διάστημα Τα gaming laptop έχουν θέματα γιατί δουλεύουν full συνέχεια όταν παίζεις Η επιφάνει είναι γραφείο και μόνιμα πάνω σε βάση στήριξης με ανεμιστήρα. Η σκόνη είναι σχετική λίγη στον χώρο μου, ενώ δεν πρόκεται για gaming laptop. Τον έχω από το 2014, και ακόμα δεν έχει εμφανίσει θέματα. Εάν προβώ σε καθάρισμα, ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη ; Ρωτάω διότι φοβάμαι την περίπτωση που κατά το άνοιγμα του από τον τεχνικό προκύψει θέμα, και μετά να τρέχω μόνο και μόνο επειδή ήθελα να του κάνω καθαρισμό χωρίς να έχω σημάδια δυσλειτουργίας ή μειωμένης απόδοσης 1 ώρα πριν, tseos είπε Καλημέρα σε ολους. Η λογικη αν δουλευει δεν το πειραζω, εχει ως αποτελεσμα οτι ξαφνικα σταματαει να δουλευει και παμε για καρφα γραφικων, κοστος περιπου 100€. Εκτος απο την αναφερομενη σκονη, τριχες κλπ, ακομα και αν λειτουργει σε περιβάλλον εργαστηριου, δεν πρεπει να ξεχναμε τη θερμοαγωγιμη παστα στον επεξεργαστη και στο τσιπ των γραφικων, εκτος αν εχουμε pad. Η παστα με το περασμα του χρονου ξεραίνεται και σταματαει να κανει τη δουλειά της. Επισης το εξωτερικό φύσημα απο τις γριλιες εξοδου του αερα επιτρέπεται να γινεται μονο οταν ειναι μια παγια τακτικη που κανουμε εξ αρχής. Γιατι αν αποφασισουμε να το κανουμε πεντε χρονια πχ μετα την αγορα του λαπτοπ, υπάρχει πιθανότητα να σπρωξουμε μεσα ολόκληρο συμπαγες κομματι απο χνουδι και να μπλοκαρει τελειως το ανεμιστηρακι. Συνεπώς και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια, οταν λειτουργουμε σε σχετικα καθαρο περιβάλλον, αν δεν θελουμε να εχουμε μελλοντικα προβλήματα, ενα καθαρισμα και αλλαγη στις παστες επιβάλλεται καθε διετία και σε πιο βρωμικο περιβάλλον, σχεδον καθε έτος. Αλλιως απο την υπερθέρμανση θα χτυπησει πιθανον ο μηχανικος HDD και πιθανον η καρτα γραφικων. Μη λυπαστε τα 20-30€ του καθαρισμού Ευχαριστώ για τις σκέψεις. Αρχικά, καθόλου δεν λυπάμαι τα 20-30€, δεδομένου ότι ο φορητός αποτελεί για εμένα σημαντικό εργαλείο, με ενδιαφέρει να κάνω το καλύτερο για την μακροζωία του, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έκανα το ερώτημα, το οποίο ούτως ή άλλως δεν ήταν εάν πρέπει να κάνω καθαρισμό ή όχι, αλλά ποια κριτήρια χρειάζεται να λαμβάνω υπ'όψιν. Εάν είχε ξεραθεί η πάστα, δεν θα έπρεπε να υπήρχαν σημάδια δυσλειτουργίας ; ή είναι εφικτό να έχει ξεραθεί, και να μην υπάρχουν συμπτώματα ; Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου
koolisk6 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 ρε φιλε αμα ειναι με n2840 celeron τι να ζεστανει με 7,5watt, ισα που κ passive cooling κανει ανετα δουλεια, αστο οπως ειναι μη το πειραζεις, κανενα οφελος αν το πας για καθαρισμα πεταμενα λεφτα.... 2
@topos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, koolisk6 είπε ρε φιλε αμα ειναι με n2840 celeron τι να ζεστανει με 7,5watt, ισα που κ passive cooling κανει ανετα δουλεια, αστο οπως ειναι μη το πειραζεις, κανενα οφελος αν το πας για καθαρισμα πεταμενα λεφτα.... Αυτό ακριβώς. Ο λόγος που δεν έχεις θέματα είναι επειδή η κατανάλωση του είναι ελάχιστη -περί το 1/5 "κανονικού" CPU της εποχής του (συνεπώς και οι θερμοκρασίες που βγάζει είναι ελαχιστες) κ off topic->θεωρώ ότι έχεις απεριόριστη υπομονη που μπορείς και τον δουλεύεις τόσες ώρες καθημερινά με τέτοια specs(Celeron 2840+2gb ram) Νομίζω ότι όσο ελαφριές εργασίες κ εάν κανείς πάλι θα είχες τεράστιο όφελος εάν τον άλλαζες. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από @topos 1
witty Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 22 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Λογικά το ανεμιστηρακι δεν ανάβει αν δεν ζορισεις τον επεξεργαστή Αν είναι έτσι (επιβεβαίωσε το αν μπορείς) τότε δεν θέλει καθάρισμα Ένα pentium N2xxx ή N3xxx φοράει που αυτοί οι επεξεργαστές καίνε πολύ λίγα βατ και δεν ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες οπότε λογικά δεν έχει σκόνη πολύ μέσα , ίσα ίσα να έχει λίγη που με το ζόρι φαίνεται Τσάμπα θα το πας για καθαρισμό Δεν έχω παρατηρήσει πότε ακριβώς ανάβει το ανεμιστηράκι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ακούω μόνο το καλοκαίρι, τις μεσημεριανές ώρες (σχεδόν πάντα στο εύρος 12:00-16:00), και με την συχνότητα που ανέφερα (μία φορά την εβδομάδα). Βέβαια, έχω μόνιμα την βάση στήριξης με ανεμιστήρα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν χωρίς αύτην, αλλά ούτε σκοπεύω να το δοκιμάσω. Τείνω προς το να μην το πάω για καθαρισμό, παρόλο που θα ήθελα από περιέργεια να δω την σκόνη που έχει μαζέψει μετά από 7 χρόνια, αλλά με φοβίζει το ενδεχόμενο από κάποιο λάθος του τεχνικού να προκύψει θέμα, και να τρέχω μετά χωρίς λόγο Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου 18 λεπτά πριν, koolisk6 είπε ρε φιλε αμα ειναι με n2840 celeron τι να ζεστανει με 7,5watt, ισα που κ passive cooling κανει ανετα δουλεια, αστο οπως ειναι μη το πειραζεις, κανενα οφελος αν το πας για καθαρισμα πεταμενα λεφτα.... Οι γνώσεις μου από χαρακτηριστικά υπολογιστών είναι σχεδόν μηδενικές. Δεν γνώριζα καν αυτές τις πληροφορίες που μού έδωσες, και σε ευχαριστώ 14 λεπτά πριν, @topos είπε Αυτό ακριβώς. Ο λόγος που δεν έχεις θέματα είναι επειδή η κατανάλωση του είναι ελάχιστη -περί το 1/5 "κανονικού" CPU της εποχής του (συνεπώς και οι θερμοκρασίες που βγάζει είναι ελαχιστες) κ off topic->θεωρώ ότι έχεις απεριόριστη υπομονη που μπορείς και τον δουλεύεις τόσες ώρες καθημερινά με τέτοια specs(Celeron 2840+2gb ram) Νομίζω ότι όσο ελαφριές εργασίες κ εάν κανείς πάλι θα είχες τεράστιο όφελος εάν τον άλλαζες. Δεν τα είχα υπ'όψιν μου αυτά τα δεδομένα, σε ευχαριστώ. Το ακούω αυτό που λες, αλλά στην παρουσα φάση δεν έχω την δυνατότητα να τον αλλάξω. Πάντως, από ότι βλέπω έχει 4GB. Πόσα θεωρείς ότι χρειάζεται να γίνουν ; Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου
koolisk6 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 κατεβασε το cpuz και δες τι cpu εχεις για σιγουρια,αν και νομιζω οτι φοραει pentium celeron χαμηλη\οτατης καταναλωσης 1
@topos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, witty είπε Ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα το κάνω Δεν χρειάζετε.Το έκανες ήδη. Στο screenshot δείχνει ότι έχεις i3 3217u. Που έχει 17watt tdp. Πάλι είναι σχετικά λίγα. Όσο για την ram, ίσως αλλάζει σε 8gb αλλά πιθανών να μην αξίζει τον κόπο/χρήματα με βάση το CPU σου. Ενδεικτικά αυτος-> https://www.e-shop.gr/laptop-lenovo-82kc004frm-14-fhd-amd-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-free-dos-p-PER.917304 Θα είναι περίπου 13 φορές ταχύτερος. 1
Nik1239 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, @topos είπε Δεν χρειάζετε.Το έκανες ήδη. Στο screenshot δείχνει ότι έχεις i3 3217u. Που έχει 17watt tdp. Πάλι είναι σχετικά λίγα. Όσο για την ram, ίσως αλλάζει σε 8gb αλλά πιθανών να μην αξίζει τον κόπο/χρήματα με βάση το CPU σου. Ενδεικτικά αυτος-> https://www.e-shop.gr/laptop-lenovo-82kc004frm-14-fhd-amd-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-free-dos-p-PER.917304 Θα είναι περίπου 13 φορές ταχύτερος. αν τον καλυπτει αυτο που εχει προσθετει μια 4αρα ραμ ακομα ή αλλαζει την 4αρα σε 8αρα και θα ειναι μια χαρα το μηχανημα επισης το οτι αυτος που ανεβασες θα ειναι 13εις φορες ταχυτερος ισως να μην ισχυει στην περιπτωση του αν πχ δουλευει λιγο chrome/word/zoom διαφορα θα δει αλλα δεν νομιζω να επηρεαζει την δουλεια του προς το καλυτερο
witty Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Σε ευχαριστώ για την απάντηση, και για τον σύνδεσμο. Θα το κοιτάξω για τα 8gb διότι στην παρούσα φάση δεν έχω την δυνατότητα για καινούριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα