Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,για να μην γινομαι κουραστικος,εχω το εξης συστημα:

Μητρικη asrock fm2+ με μνημες ddr3 12gb και cpu athlon II x4 840 3.1 ghz,ssd samsung 860 evo 1tb και vga gigabyte aorus rx 570 4gb.Επειδη το bottleneck παει συννεφο ψαχνω σετακι mobo-cpu-ram μεταχειρισμενο.Το budget δεν ειναι μεγαλο,γυρω στα 150-170 ευρω.Υπαρχει λογος να παω σε 10ης γενιας  cpu intel η αντιστοιχα amd η θα μου κανει δουλεια και ενας 7ης η 8ης γενιας;

Ευχαριστω και αναμενω τις συμβουλες σας

Δημοσ.
1 ώρα πριν, anegefalos είπε

Καλησπερα,για να μην γινομαι κουραστικος,εχω το εξης συστημα:

Μητρικη asrock fm2+ με μνημες ddr3 12gb και cpu athlon II x4 840 3.1 ghz,ssd samsung 860 evo 1tb και vga gigabyte aorus rx 570 4gb.Επειδη το bottleneck παει συννεφο ψαχνω σετακι mobo-cpu-ram μεταχειρισμενο.Το budget δεν ειναι μεγαλο,γυρω στα 150-170 ευρω.Υπαρχει λογος να παω σε 10ης γενιας  cpu intel η αντιστοιχα amd η θα μου κανει δουλεια και ενας 7ης η 8ης γενιας;

Ευχαριστω και αναμενω τις συμβουλες σας

Εγω θα ελεγα πηγαινε σε κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/28207307/Intel-Core-i3-10105F-3-7GHz-Επεξεργαστής-4-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

https://www.skroutz.gr/s/27681251/Asrock-B560M-HDV-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html 

αλλα χρειαζεσαι και μνημες , αν μπορεις ειναι καλυτερη λυση απο το μετ/σμενο που ψαχνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, anegefalos είπε

Επειδη το bottleneck παει συννεφο

Σε ποια παιχνίδια και ανάλυση;

*To υπάρχον combo θα το πουλήσετε; Αν ναι, τότε θα αυξηθεί λίγο το budget.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με τον Νικολή. Αν θες να μείνεις εντός budget κρατάς τις μνήμες σου και παίρνεις οτι καλύτερο μπορείς σε cpu-mobo.

Λόγοι να πας στην 10η γενιά υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν :D

Επόμενος δρόμος αυτός που δείχνει ο triplex.

10105f+h410(εφόσον μπορούν να σου κάνουν bios update)/h510+16gb ddr4

Πας χαλαρά όμως για πάνω από 210

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

70 ευρώ ddr4 16 gb (2χ8) (ραμ)

h410 - 60 ευρώ (μητρική)

10100f - 90 ευρώ (επεξαργαστής)

σύνολο 220

Αν θες να μεινεις πιο κοντά στο budget πας σε 8 gb ραμ (2χ4), βγαίνει κάπου στα 190 τότε το σύνολο καθώς γλιτώνεις 30 ευρώ

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.

i5 3470 κ μητρικη 1155 αρκουν για την ρχ 570 με τις δδρ3 που εχεις

6ης,7ης ναι σε καλυπτουν καθως κ μεταχειρισμενα ρυζεν.

αν χτισεις  ι3 10100 αξιζει γιατι για 1,2 χρονια θα εισαι αρκετα οκ 

Δημοσ.

Τοσο νέες γενιές δεν βρίσκεις ή τουλάχιστον οχι εύκολα. Θα πρέπει να πέσεις στην περίπτωση να μην του έκατσε κάποιου και να θέλει να το ξεφορτωθεί γρήγορα, πολύ δύσκολα δηλαδή.  Από την στιγμή που χρειάζεσαι και μνήμες σε νέες γενιές, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα εκτός αν πουλήσεις κάτι από το παλιό οπως ειπώθηκε και συμπληρώσεις στο budget.

Με μια ματιά που έριξα στις αγγελίες δεν είδα να έχεις ελπίδες για κάτι πολύ φρέσκο. Πολύ καλή περίπτωση θεώρησα i5 4th gen(4570,4590)  στα 50-80 ευρώ αντίστοιχα. Χτυπάς και μια καλή μητρική, μαζί με τις μνήμες σου θα τρέχει τέλεια.

Θέλει πολύ ψάξιμο γενικά, να αφιερώσεις χρόνο και να σου κάτσει ευκαιρία.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...