JohnnieGr88 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, polaki είπε Έβαλα Spotify πριν 8 χρόνια όταν το είχε η Cosmote για promo, αρχικά χωρίς καν να σε χρεώνει τα data του.. αλλάζοντας σε Voda λόγω μετακόμισης (δεν έπιανε η Cosmo), πήγα σε Napster όπου έμεινα ούτε χρόνο (για τα μπάζα απλά). Δοκίμασα και το Apple Music, το οποίο έτρεχα παράλληλα με το Spotify. Ξέρω ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το τί κάνω εγώ, αλλά πραγματικά δεν έχει υπάρξει άλλη συνδρομητική υπηρεσία που να έχει βγάλει τόσο πολύ τα λεφτά της όσο το Spotify. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί ορισμένοι είστε αρνητικοί. Δεν λέω αυτούς που δεν το χρειάζονται, σχολιάζω αυτούς που είναι αρνητικοί και κράζουν. όπως είπε και ο παραπάνω, δεν αξίζει να ασχολείσαι με αστειότητες. Όσο μπορείς να το χαρείς οκ καλό είναι, μέχρι εκεί. Αλλά μη συγκρίνουμε τις @#*(#@*( με τις βούρτσες. Θα μπορούσες να μας πεις λοιπόν μία καλύτερη υπηρεσία? Ή απλά γράφεις για να γράψεις? 13 ώρες πριν, valkon είπε Κάθε 2-3 μήνες εμφανίζεται ένα τέτοιο. Κλείνουν πολύ γρήγορα, και το συγκεκριμένο έγινε registered πέρσι. Τους δίνετε ντούκου τις συνδρομές ενός έτους και στο τέλος τρώτε και ban. Μακρυά από αυτά και δεν ακούω κουβέντα πόσο τζιτζι δουλεύουν. 6 μήνες νετφλιξ και σποτιφαι χωρίς κανένα πρόβλημα…..με 6.99 που το έχουν είμαι είδη στο 2μηνο κερδισμένος(16ε ετήσια σποτι,2,8 νετφλιξ)αγοράζεις όμως απευθείας από το σάιτ τους,δοκιμάστε δεν έχετε να χάσετε! Στην Ρωσία applemusic Spotify έχουν 2,5ε….εγώ γιατί να πληρώνω τόσα ? Ο τρόπος που περιέγραψα είναι μια χαρά,αν φοβάσαι πλήρωσε για 3 μήνες….!αν σου περισσεύουν να τους τα χαρίσεις…..μετά μιλάνε για πειρατεία,με τόσα δις που βγάζουν με αυτές τις τιμές…κ οι τραγουδιστές ηθοποιοί χεζοντε επάνω τους και ένας γιατρός παίρνει 1100 τον μήνα…. και δεν είναι πειρατεία αυτό,απλα αγοράζουν οικογενειακά πακέτα πχ στην Βραζιλία που είναι σχεδόν τσάμπα αυτές οι υπηρεσίες και εσυ μπαίνεις μέσα σε ένα από αυτά! Συμφέρει… Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2021 από JohnnieGr88 1
lnwolfgr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Hannebu είπε Τυχαίνει να ασχολούμαι χρόνια με την μουσική παραγωγή και τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα επομένως θα γράψω κάποια πράγματα για όποιον ενδιαφέρεται. Καταρχάς αυτοί που θεωρείται οτι η μουσική πρέπει να είναι για κάποιο λόγω τζάμπα και να την καταναλώνεται χωρίς κανένα αντίτιμο είστε λάθος και παράλογοι. Να σας ενημερώσω οτι εκτός των θετικών που έχει φέρει το Internet ένα από τα πολύ σημαντικά αρνητικά είναι η καταστροφή της μουσικής βιομηχανίας και κυρίως των καλλιτεχνών που χωρίς αυτούς δεν θα υπάρχει μουσική να ακούτε. Η μουσική για να παραχθεί, να τελειοποιηθεί και να φτάσει στα αυτιά σας έχει πολύ κόπο και χρήμα απο τους εκάστοτε δημιουργούς. Οπως πληρώνεις για videogames, για ταινίες έτσι πρέπει να πληρώσεις και για την μουσική ώστε να μπορεί να συνεχίσει ο δημιουργός της να την παράγει. Δεν συζητάω για πειρατεία αυτό είναι διαφορετική συζήτηση. Υπηρεσίες όπως το spotify είναι πλέον το μέλλον ξεκάθαρα (άσχετα αν και αυτες εκμεταλλεύονται και βγάζουν πολλά παραπάνω εις βάρος των δημιουργών). Τα ποσά που ζητάνε είναι λογικά αν σκεφτεί κανείς τον όγκο μουσικής που έχεις πρόσβαση. Παλιά για να πάρεις ένα CD με 10 τραγούδια θα σου κόστιζε απο 12 - 20 euro . Αν δεν θέλει κάποιος να πληρώνει για να ακούσει μουσική υπάρχει το Youtube που όμως δεν σου εγγυάται καμία ποιότητα και συνοχή. Τα περισσότερα uploads προέρχονται απο απλούς χρήστες οι οποίοι δεν έχουν τις γνώσεις σχετικά με το τι είναι καλής ποιότητας ψηφιακός ήχος και πως λειτουργούν οι διάφορες συμπιέσεις του ήχου. Το Spotify στην δωρεάν του εκδοχή σου δίνει maximum MP3/AAC αναπαραγωγή στα 160 Kbps. Ποιότητα αρκετά χαμηλή για οποιονδήποτε τον ενδιαφέρει να ακούει σωστά μουσική. Το Spotify στην premium του εκδοχή σου δίνει maximum MP3/AAC αναπαραγωγή 320 Kbps. H καλύτερη ποιότητα που μπορεί να μας δώσει ένα συμπιεσμένο αρχείο MP3. Αρκετά καλή ποιότητα για τους περισσότερους. Οχι καλό αν κάποιος έχει σπίτι του ένα σοβαρό ηχοσύστημα. Το Tidal είναι απο τα λίγα που προσφέρουν ποιότητα CD με την premium εγγραφή. Δεν γράφω άλλα γιατί μπορώ να γεμίσω σελίδες για το θέμα. Καλό θα ήταν απλά πριν γράφεται κάποιοι ασυναρτησίες και πριν θεωρήσετε τα πάντα δεδομένα και οτι δικαιούστε τα πάντα δωρεάν να ενημερώνεστε. Δεν είναι όλοι οι δημιουργοί εκατομμυριούχοι, αντιθέτως οι περισσότεροι πεινάνε για να παράγουν τέχνη και πολιτισμό. Γι΄αυτό εγώ φιλαράκι αγοράζω ακόμα δίσκους βινυλίου και cd. Και επίσης ασχολούμαι χρόνια με την μουσική, ξέρω αρκετές μπάντες προσωπικά και αν μπορώ να αγοράσω υλικό από την ίδια την μπάντα χέρι με χέρι το κάνω, για να στηρίξω ακόμα περισσότερο. Εχεις δίκιο όταν λες για την ποιότητα των streaming υπηρεσιών σε ένα ηχοσύστημα αξιώσεων, τι να το κάνω το sportify όταν πρέπει να δώσω το ελάχιστο 1000 ευρό για ένα dac της προκοπής να ακουστούν σωστά τα κομμάτια. Οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν ακούσει τι μπορεί να προσφέρει ένα καλό ηχοσύστημα ηχητικά και είναι κακό, γιατι αν δεν ακούσεις δεν μπορείς ούτε γνώμη να έχεις αλλά ούτε και να συγκρίνεις. Δυστυχώς όπως όλα τα αλλά έτσι και η μουσική κατάντησε fast food, και είναι λυπηρό.
Cosmic79 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Hannebu είπε Τυχαίνει να ασχολούμαι χρόνια με την μουσική παραγωγή και τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα επομένως θα γράψω κάποια πράγματα για όποιον ενδιαφέρεται. Καταρχάς αυτοί που θεωρείται οτι η μουσική πρέπει να είναι για κάποιο λόγω τζάμπα και να την καταναλώνεται χωρίς κανένα αντίτιμο είστε λάθος και παράλογοι. Να σας ενημερώσω οτι εκτός των θετικών που έχει φέρει το Internet ένα από τα πολύ σημαντικά αρνητικά είναι η καταστροφή της μουσικής βιομηχανίας και κυρίως των καλλιτεχνών που χωρίς αυτούς δεν θα υπάρχει μουσική να ακούτε. Η μουσική για να παραχθεί, να τελειοποιηθεί και να φτάσει στα αυτιά σας έχει πολύ κόπο και χρήμα απο τους εκάστοτε δημιουργούς. Οπως πληρώνεις για videogames, για ταινίες έτσι πρέπει να πληρώσεις και για την μουσική ώστε να μπορεί να συνεχίσει ο δημιουργός της να την παράγει. Δεν συζητάω για πειρατεία αυτό είναι διαφορετική συζήτηση. Υπηρεσίες όπως το spotify είναι πλέον το μέλλον ξεκάθαρα (άσχετα αν και αυτες εκμεταλλεύονται και βγάζουν πολλά παραπάνω εις βάρος των δημιουργών). Τα ποσά που ζητάνε είναι λογικά αν σκεφτεί κανείς τον όγκο μουσικής που έχεις πρόσβαση. Παλιά για να πάρεις ένα CD με 10 τραγούδια θα σου κόστιζε απο 12 - 20 euro . Αν δεν θέλει κάποιος να πληρώνει για να ακούσει μουσική υπάρχει το Youtube που όμως δεν σου εγγυάται καμία ποιότητα και συνοχή. Τα περισσότερα uploads προέρχονται απο απλούς χρήστες οι οποίοι δεν έχουν τις γνώσεις σχετικά με το τι είναι καλής ποιότητας ψηφιακός ήχος και πως λειτουργούν οι διάφορες συμπιέσεις του ήχου. Το Spotify στην δωρεάν του εκδοχή σου δίνει maximum MP3/AAC αναπαραγωγή στα 160 Kbps. Ποιότητα αρκετά χαμηλή για οποιονδήποτε τον ενδιαφέρει να ακούει σωστά μουσική. Το Spotify στην premium του εκδοχή σου δίνει maximum MP3/AAC αναπαραγωγή 320 Kbps. H καλύτερη ποιότητα που μπορεί να μας δώσει ένα συμπιεσμένο αρχείο MP3. Αρκετά καλή ποιότητα για τους περισσότερους. Οχι καλό αν κάποιος έχει σπίτι του ένα σοβαρό ηχοσύστημα. Το Tidal είναι απο τα λίγα που προσφέρουν ποιότητα CD με την premium εγγραφή. Δεν γράφω άλλα γιατί μπορώ να γεμίσω σελίδες για το θέμα. Καλό θα ήταν απλά πριν γράφεται κάποιοι ασυναρτησίες και πριν θεωρήσετε τα πάντα δεδομένα και οτι δικαιούστε τα πάντα δωρεάν να ενημερώνεστε. Δεν είναι όλοι οι δημιουργοί εκατομμυριούχοι, αντιθέτως οι περισσότεροι πεινάνε για να παράγουν τέχνη και πολιτισμό. 128kbps AAC file με lossless file. Με καλής ποιότητας ακουστικά. Συμπεράσματα: 1. Shane performed no better than random guessing. The W10VTG is an older headphone and perhaps not ideal testing equipment for these purposes. Total: 5/10 (62.3%) 2. Tom initially attempted to use an AKG K701 with a Vioelectric V100 and Headroom Pico DAC. He was unable to perform the first trial because of background noise, and switched to a Fitear MH334 custom in-ear monitor, with a JDS Labs Objective 2 amplifier and ODAC on battery power. All trials below were performed with the MH334. Results were hidden from view during the trials. Tom performed the best of all 3 participants, but while suggestive, his result is not considered statistically significant (95% confidence level). More trials would need to be conducted to draw any conclusions. Total: 8/10 (5.5%) 3 Josh performed no better than random guessing. It should be noted that the track Josh chose seems inappropriate for this kind of testing. Total: 4/10 (82.8%) 4. I performed only marginally better than random guessing and did not achieve a statistically significant result. Total: 10/16 (22.7%) Το Youtube χρησιμοποιεί .opus format πλέον. Απίστευτα αποδοτικό στα χαμηλά bitrates σε σχέση με mp3, aac, ogg. Αν κάνεις extract το αρχείο απο ένα βίντεο θα δείς ότι είναι πάνω απο 100kbps σε κάθε περίπτωση, πρακτικά το ίδιο με lossless, εκτός αν έχεις υπεράνθρωπη ακοή. 1
tommybertsen Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, sotos2004 είπε Έχω το Spotify από τότε που το έδινε η cosmote με 5 ευρώ στο what's up μέχρι που το σταμάτησε . Πρώτη φορά premium δλδ πριν 10 χρόνια . Το μόνο σπαστικό τόσα χρόνια είναι ότι όταν ανοίγεις την εφαρμογή πρέπει οπωσδήποτε να ξανακατεβασει τις ήδη downloaded playlist ραδιοφώνου ( από κάποιοι τραγούδι ) καθώς και οι ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΕς αργοποριες για την έναρξη αναπαραγωγής κάποιου κομματιού ( αν έχει ώρες να ανοίξει κάνει στην αρχή έλεγχο της συνδρομής μη τυχόν και την έκοψες ) με αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει φορές που χρειάστηκε και 3 λεπτά αναμονής για να ξεκινήσει να παίζει . Καλησπέρα. Αυτό μήπως το κάνει αν κάνεις logout? Γιατί δεν το έχω συναντήσει ποτέ, 2.5 χρόνια τώρα. Δεν έχω δει ποτέ έλεγχο συνδρομής. Λογικά , στο κινητό , αυτό γίνεται στο background. Και αν γίνεται κατά την έναρξη , το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι γίνεται λόγω logout χειροκίνητου.
AristidisZ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 22 ώρες πριν, lnwolfgr είπε Γι΄αυτό εγώ φιλαράκι αγοράζω ακόμα δίσκους βινυλίου και cd. Και επίσης ασχολούμαι χρόνια με την μουσική, ξέρω αρκετές μπάντες προσωπικά και αν μπορώ να αγοράσω υλικό από την ίδια την μπάντα χέρι με χέρι το κάνω, για να στηρίξω ακόμα περισσότερο. Εχεις δίκιο όταν λες για την ποιότητα των streaming υπηρεσιών σε ένα ηχοσύστημα αξιώσεων, τι να το κάνω το sportify όταν πρέπει να δώσω το ελάχιστο 1000 ευρό για ένα dac της προκοπής να ακουστούν σωστά τα κομμάτια. Οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν ακούσει τι μπορεί να προσφέρει ένα καλό ηχοσύστημα ηχητικά και είναι κακό, γιατι αν δεν ακούσεις δεν μπορείς ούτε γνώμη να έχεις αλλά ούτε και να συγκρίνεις. Δυστυχώς όπως όλα τα αλλά έτσι και η μουσική κατάντησε fast food, και είναι λυπηρό. Αν είσαι 20-25 και μένεις μόνος σου, ναι έχει νόημα να βάλεις τις ηχειαρες με τον ενισχυτή να παίξουν και να προσπαθήσεις να καταλάβεις την διαφορά που όντως έχει σε ένα καλό ηχοσύστημα μια σωστή πηγή ήχου από μια εφαρμογή τύπου Spotify / Apple Music κλπ Θα σου πω ότι έχω να ανοίξω τον ενισχυτή μου από τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος μου, μουσική ακούω πλέον στο αμάξι (όταν το χρησιμοποιώ, γιατί συνήθως είμαι με μηχανή) και στο iPad στα κλεφτά ή στο pc όταν χαζολογάω ή δουλεύω από το σπίτι Ο νοών νοείτο… 1
polaki Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 7/8/2021 στις 12:08 ΠΜ, S2Katana είπε Συμφωνώ σε όλα. Είναι πολλά όμως τα 6.99€. Με 2.99€ θα ήταν καλύτερα. Σίγουρα, και το ενοίκιο μου θα προτιμούσα να ήταν 200€ φθηνότερο, αλλά δεν είναι. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε όμως. Στις 7/8/2021 στις 9:47 ΠΜ, nekrik είπε Δεν χρειάζεται άλλη υπηρεσία. Θα μπορούσε το Spotify να ρίξει την τιμή της premium συνδρομής κατά ένα εύλογο ποσοστό και παράλληλα θα αυξήθει και το user base των premium συνδρομών. Δεν είμαι από τους λίγους που θεωρεί τσιμπημένη την τιμή. Αυτό με τις διαφημίσεις που πληρώνεις κιόλας είναι ότι ναναι κατά την άποψη μου και για αυτό αναφέρω το παράδειγμα στο αρχικό μου σχόλιο.Τώρα οι αλλες εξυπνάδες προσωπικής κατεύθυνσης που γράφεις και καλά «για μου την πεις» δεν χρειάζονται. Δεν σε ξέρω και από χθες μεγάλε ούτε θα ρωτήσω τον κάθε τυχαρπαστο τι να γράψω! Άντε γρήγορα στα τρένα και στην λίστα αγνόησης! Ρε φίλε είσαι σοβαρός? Τί είναι αυτά που λες για λίστες αγνόησης? Βρες μία υπηρεσία λοιπόν που να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ και ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ και πρότεινέ την εδώ να την απολαύσουμε όλοι και να σου πούμε και ευχαριστώ. Αλλιώς οι επιλογές σου είναι 2, είτε πληρώνεις για Spotify, είτε όχι και τέλος. Σιγά μην στο κάνει και 0.49€ εσένα επειδή είσαι ωραίος. Αν δε γουστάρεις μην το χρησιμοποιείς και τέλος. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από polaki 2
Haldol Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 7/8/2021 στις 9:47 ΠΜ, nekrik είπε Θα μπορούσε το Spotify να ρίξει την τιμή της premium συνδρομής κατά ένα εύλογο ποσοστό και παράλληλα θα αυξήθει και το user base των premium συνδρομών. Δηλαδή, να έχει περισσότερους χρήστες (αυξημένα έξοδα σε servers, υποδομές, data, προσωπικό, κ.λπ) αλλά τα ίδια ή λιγότερα έσοδα. Πολύ έξυπνη επιχειρηματική κίνηση, δε μπορώ να πω. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από Haldol 2
mirrage Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Στις 6/8/2021 στις 11:23 ΜΜ, JohnnieGr88 είπε Gamsgo.com με ετήσια συνδρομή βγαίνει 1.3 τον μήνα,δοκιμασμένο ! Βλέπω HBO και λέω ΓΙΝΑΜΕ! Και μετά είδα οτι θέλει αμερικάνικη ip. Ξενέρωσα... Στις 7/8/2021 στις 4:34 ΠΜ, Tresorikos είπε Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά;; γιατί κάποιος να κάνει συνδρομή Spotify είτε νόμιμη είτε όχι.. Ενώ υπάρχει το YouTube είτε με συνδρομή είτε παράνομο κ μπορείς να ακούσεις όποιο τραγούδι σου σκάει να ακούσεις;; έχει τόσο καλύτερη ποιότητα ήχου; δεν χρειάζεται καθόλου δεδομένα;; απλά γράψτε μου τα θετικά γιατί δεν έχω καταλάβει τι ρόλο βαράει αυτή η εφαρμογή! Στο yt τρέχει video και τα δεδομένα που χρεώνεσαι είναι πολύ περισσότερα. Συν πως δεν είναι όλα τα κομμάτια στην ίδια καλή ποιότητα. Αυτά μόνο αρκούν. 1
lnwolfgr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 21 ώρες πριν, AristidisZ είπε Αν είσαι 20-25 και μένεις μόνος σου, ναι έχει νόημα να βάλεις τις ηχειαρες με τον ενισχυτή να παίξουν και να προσπαθήσεις να καταλάβεις την διαφορά που όντως έχει σε ένα καλό ηχοσύστημα μια σωστή πηγή ήχου από μια εφαρμογή τύπου Spotify / Apple Music κλπ Θα σου πω ότι έχω να ανοίξω τον ενισχυτή μου από τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος μου, μουσική ακούω πλέον στο αμάξι (όταν το χρησιμοποιώ, γιατί συνήθως είμαι με μηχανή) και στο iPad στα κλεφτά ή στο pc όταν χαζολογάω ή δουλεύω από το σπίτι Ο νοών νοείτο… Είμαι 39 ετών , συζώ με έναν άνθρωπο 12 χρόνια, δουλεύω 10 ωρες 6 ήμερο σε βαρεία χειρωνακτική εργασία. Και το να κάτσω στο σαλόνι να ποιο έναν καφέ μετά την δουλειά και να ακούσω 1 άλμπουμ, είναι η χαλάρωση μου 👍 1
polaki Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 9/8/2021 στις 10:09 ΠΜ, lnwolfgr είπε Είμαι 39 ετών , συζώ με έναν άνθρωπο 12 χρόνια, δουλεύω 10 ωρες 6 ήμερο σε βαρεία χειρωνακτική εργασία. Και το να κάτσω στο σαλόνι να ποιο έναν καφέ μετά την δουλειά και να ακούσω 1 άλμπουμ, είναι η χαλάρωση μου 👍 Στις 8/8/2021 στις 12:05 ΜΜ, AristidisZ είπε Θα σου πω ότι έχω να ανοίξω τον ενισχυτή μου από τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος μου, μουσική ακούω πλέον στο αμάξι (όταν το χρησιμοποιώ, γιατί συνήθως είμαι με μηχανή) και στο iPad στα κλεφτά ή στο pc όταν χαζολογάω ή δουλεύω από το σπίτι Καταλαβαίνω και τους 2 σας, ο καθένας έχει την οπτική του και αυτήν τη λίγη ώρα που έχει θέλει να την περάσει όσο καλύτερα γίνεται, και δεν έχει "πρόβλημα" να ξοδέψει και τα αντίστοιχα χρήματα για αυτό. Όμως αυτό ξεφεύγει από αυτό που προσπαθεί να παρέχει η οποιαδήποτε υπηρεσία, τί εννοώ, με πες χοντρικά 100€ το χρόνο έχεις μία συνδρομή και μπορείς να ακούς σχεδόν τα πάντα. Με 100€, και σχεδόν όπου και να είσαι αν μπορείς να φοράς ακουστικά και επιτρέπεται απ'τη δουλειά σου. Αυτό πριν 20 χρόνια ούτε που το φανταζόμασταν, γιατί και το ΜΡ3 που υπήρχε, δεν φανταζόμασταν ποτέ την έννοια του live streaming όποιο κομμάτι μας έρθει στο κεφάλι. Και δε συζητώ τις πιο παλιές εποχές στα 15 μου που περίμενα να βάλει το ραδιόφωνο το κομμάτι που ήθελα, και να τρέξω να προλάβω να πατήσω record στην κασέτα... Σαφέστατα δεν είναι δυνατόν μια τέτοια υπηρεσία που βασίζεται στη μαζική κατανάλωση να μπορεί να προσφέρει την ποιότητα που κάποιος audiophile έχει συνηθίσει, οπότε δεν γίνεται να την κρίνουμε με βάση αυτό. Με την ίδια λογική όμως, δεν μπορούμε να κρίνουμε τον χομπίστα που γουστάρει να ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ τη μουσική του στον λίγο χρόνο που έχει ελεύθερο, στο μελετημένο μέχρι τελευταίο καλωδίου ηχοσύστημά του για τη 1 ή 2 ώρες που έχει διαθέσιμες για χαλάρωση. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2021 από polaki 2
efo355 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Στις 7/8/2021 στις 11:43 ΠΜ, Hannebu είπε Τυχαίνει να ασχολούμαι χρόνια με την μουσική παραγωγή και τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα επομένως θα γράψω κάποια πράγματα για όποιον ενδιαφέρεται. Καταρχάς αυτοί που θεωρείται οτι η μουσική πρέπει να είναι για κάποιο λόγω τζάμπα και να την καταναλώνεται χωρίς κανένα αντίτιμο είστε λάθος και παράλογοι. Να σας ενημερώσω οτι εκτός των θετικών που έχει φέρει το Internet ένα από τα πολύ σημαντικά αρνητικά είναι η καταστροφή της μουσικής βιομηχανίας και κυρίως των καλλιτεχνών που χωρίς αυτούς δεν θα υπάρχει μουσική να ακούτε. Η μουσική για να παραχθεί, να τελειοποιηθεί και να φτάσει στα αυτιά σας έχει πολύ κόπο και χρήμα απο τους εκάστοτε δημιουργούς. Οπως πληρώνεις για videogames, για ταινίες έτσι πρέπει να πληρώσεις και για την μουσική ώστε να μπορεί να συνεχίσει ο δημιουργός της να την παράγει. Δεν συζητάω για πειρατεία αυτό είναι διαφορετική συζήτηση. Υπηρεσίες όπως το spotify είναι πλέον το μέλλον ξεκάθαρα (άσχετα αν και αυτες εκμεταλλεύονται και βγάζουν πολλά παραπάνω εις βάρος των δημιουργών). Τα ποσά που ζητάνε είναι λογικά αν σκεφτεί κανείς τον όγκο μουσικής που έχεις πρόσβαση. Παλιά για να πάρεις ένα CD με 10 τραγούδια θα σου κόστιζε απο 12 - 20 euro . Αν δεν θέλει κάποιος να πληρώνει για να ακούσει μουσική υπάρχει το Youtube που όμως δεν σου εγγυάται καμία ποιότητα και συνοχή. Τα περισσότερα uploads προέρχονται απο απλούς χρήστες οι οποίοι δεν έχουν τις γνώσεις σχετικά με το τι είναι καλής ποιότητας ψηφιακός ήχος και πως λειτουργούν οι διάφορες συμπιέσεις του ήχου. Το Spotify στην δωρεάν του εκδοχή σου δίνει maximum MP3/AAC αναπαραγωγή στα 160 Kbps. Ποιότητα αρκετά χαμηλή για οποιονδήποτε τον ενδιαφέρει να ακούει σωστά μουσική. Το Spotify στην premium του εκδοχή σου δίνει maximum MP3/AAC αναπαραγωγή 320 Kbps. H καλύτερη ποιότητα που μπορεί να μας δώσει ένα συμπιεσμένο αρχείο MP3. Αρκετά καλή ποιότητα για τους περισσότερους. Οχι καλό αν κάποιος έχει σπίτι του ένα σοβαρό ηχοσύστημα. Το Tidal είναι απο τα λίγα που προσφέρουν ποιότητα CD με την premium εγγραφή. Δεν γράφω άλλα γιατί μπορώ να γεμίσω σελίδες για το θέμα. Καλό θα ήταν απλά πριν γράφεται κάποιοι ασυναρτησίες και πριν θεωρήσετε τα πάντα δεδομένα και οτι δικαιούστε τα πάντα δωρεάν να ενημερώνεστε. Δεν είναι όλοι οι δημιουργοί εκατομμυριούχοι, αντιθέτως οι περισσότεροι πεινάνε για να παράγουν τέχνη και πολιτισμό. Συμφωνώ απόλυτα απλά θέλω να προσθέσω ότι το tidal κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πίσω στις προτάσεις μουσικής όπως και στο ψαχτηρι του σε σχέση με Spotify. Όσον αφορά την ποιότητα το Spotify για τις περισσότερους είναι υπεραρκετο. Το tidal θέλει και εξοπλισμό της προκοπής.
Herald Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Στις 8/8/2021 στις 11:05 ΠΜ, AristidisZ είπε Αν είσαι 20-25 και μένεις μόνος σου, ναι έχει νόημα να βάλεις τις ηχειαρες με τον ενισχυτή να παίξουν και να προσπαθήσεις να καταλάβεις την διαφορά που όντως έχει σε ένα καλό ηχοσύστημα μια σωστή πηγή ήχου από μια εφαρμογή τύπου Spotify / Apple Music κλπ Θα σου πω ότι έχω να ανοίξω τον ενισχυτή μου από τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος μου, μουσική ακούω πλέον στο αμάξι (όταν το χρησιμοποιώ, γιατί συνήθως είμαι με μηχανή) και στο iPad στα κλεφτά ή στο pc όταν χαζολογάω ή δουλεύω από το σπίτι Ο νοών νοείτο… Και εγω κάπως ετσι είμαι, γιαυτο επενδυσα σε καλα ακουστικα. Σπιτι να βαλεις μουσικγ σε ηχεια οντας παντρεμενος / συζεις ειναι δυσκολακι φάση
sotos2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 7/8/2021 στις 2:26 ΜΜ, tommybertsen είπε Καλησπέρα. Αυτό μήπως το κάνει αν κάνεις logout? Γιατί δεν το έχω συναντήσει ποτέ, 2.5 χρόνια τώρα. Δεν έχω δει ποτέ έλεγχο συνδρομής. Λογικά , στο κινητό , αυτό γίνεται στο background. Και αν γίνεται κατά την έναρξη , το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι γίνεται λόγω logout χειροκίνητου. Στο προηγούμενο κινητό μου 5ετιας ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Στο νέο κινητό Xiamio Redmi note 9 pro με 6γιγα μνήμη συμβαίνει αλλά όχι συχνά. Δεν έχω κάνει ποτέ logout και ο λογαριασμός είναι μέσω Facebook ( είναι αδύνατο να τον αλλάξω χωρίς να χάσω τα πάντα από λίστες σε συνδεδεμένες εφαρμογές ) . Αν έχεις πολύ χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης ( Gprs) και έχει κάνει kill το Spotify με το που θα το ανοίξεις θα προσπαθήσει να κάνει σύνδεση , λόγω χαμηλής ταχύτητας θα αργήσει ΠΟΛΥ και μέχρι τότε ΔΕΝ ξεκινάει να παίζει τραγούδια όσες φορές και να πατήσεις start stop !!! μοναδική λύση είναι να κλείσει εντελώς τα data και wifi και έτσι αρχίζει άμεσα να παίζει . Το φαινόμενο της αργοπορίας όπου η εφαρμογή από τη μια κατεβάζει τραγούδια ( τις playlist ραδιοφώνου όπου κάνει ανανέωση τα τραγούδια όποτε αλλάζεις wifi για κάποιο λόγο !! , σπίτι - δουλειά πχ ) και από την άλλη είναι σχεδόν κολλημένο το interface είναι πιο σπάνιο και μοναδική λύση είναι να κάνεις kill το Spotify και μόλις ανοίξει παίζει κανονικά . Το κινητό που έχω τώρα μπορεί να μην είναι τέρας αλλά δεν δικαιολογούνται οι αργοπορίες για κανέναν λόγο . Επίσης μέχρι το 2017 περίπου που το πλήρωνα μέσω what's up , στο τέλος των 30 ημερών αν δεν είχα χρήματα για Spotify μπορούσα να το αποκλείσω από πρόσβαση στο Internet και συνέχιζε να παίζει κανονικά ότι είχε ήδη κατεβασμένο ακόμα και 1 μήνα μετά ( περισσότερο δεν δοκίμασα ) . Αυτό κόπηκε και για αυτό λέω ότι όταν ανοίγει μετά από πχ 1 μέρα ( έχει δλδ γίνει kill από το ίδιο το λειτουργικό ) ΠΡΏΤΑ θα ελέγξει αν έχεις ενεργή συνδρομή και μετά θα αρχίσει να παίζει , αν δε έχεις αργή σύνδεση πχ GPRS τότε θα περιμένει κανά 2-3 λεπτά να ξεκινήσει ( δουλεύω στο στρατό , η χαλιά σύνδεση είναι συνηθισμένη ) . Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από sotos2004 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα