Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα ομαδα
πουλησα την μηχανη μου και τωρα αναζητω αυτοκινητο να αγορασω να σημειωσω οτι θα ναι το πρωτο που θα εχω στην κατοχη οδηγαω χρονια τωρα μηχανες και αυτοκινητα αλλα δεν ειχα ποτε αυτοκινητο δικο μου ψαχνω εως 1400 κυβικα οικονομικο στην καταναλωση εντος και εκτος πολης δεν θα το κουναω πολυ στην πολη το θελω πιο πολυ για κανω αποστασεις για εκδρομες επισης τι να παρω βενζινη , πετρελαιο , αεριο βενζινη , Hybrid? το μπταζετ μου ειναι εως 10.000€

Δημοσ.

πετρέλαιο όχι μιας και θα μένει καιρό αχρησιμοποίητο

hybrid είναι κοροϊδία εκτός αν μιλάμε για plugin που είναι πανάκριβα

φυσικό αέριο αν

1. βολεύουν πρατήρια στην περιοχή σου. Δες Fiat Punto αλλά υπόψιν οτι έχει λίγα άλογα

2. δεν έχεις θέμα που έχουν μικρότερο χώρο αποσκευών

βενζίνη ούτε καν, αλλά δες για βενζινοκίνητο με προοπτική να του βάλεις υγραέριο

Δημοσ.
Στις 7/8/2021 στις 4:10 ΜΜ, korakios είπε

φυσικό αέριο αν

1. βολεύουν πρατήρια στην περιοχή σου. Δες Fiat Punto αλλά υπόψιν οτι έχει λίγα άλογα

βενζίνη ούτε καν, αλλά δες για βενζινοκίνητο με προοπτική να του βάλεις υγραέριο

Πετρελαιο οχι

Hybrid κοροιδια

Αεριο αν

Βενζινη ουτε καν..

????? 

😯

Δημοσ.

Αν κάποιος δε κάνει πολλά χιλιόμετρα δε βρίσκω το λόγο να μην πάει σε βενζίνη 

Αυτο που σου λέει και πολύ λογικά, ο @Πανος999είναι ότι λες όχι το ένα, όχι το άλλο, όχι το παράλλο, ε τι προτείνεις τελικά ; 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αν κάποιος δε κάνει πολλά χιλιόμετρα δε βρίσκω το λόγο να μην πάει σε βενζίνη 

Αυτο που σου λέει και πολύ λογικά, ο @Πανος999είναι ότι λες όχι το ένα, όχι το άλλο, όχι το παράλλο, ε τι προτείνεις τελικά ; 🤣

πεζό2 , το πιο οικονομικό 😂

μάλλον δεν διάβασε καλά (edit όπως και εσύ μάλλον), φυσικό αέριο (αν) ή υγραέριο

αν δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα , υγραέριο , εξαρτάται το χειμώνα πόσες μετακινήσεις θα κάνει εντός και πόσα ταξίδια γενικότερα εκτός

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

πεζό2 , το πιο οικονομικό 😂

μάλλον δεν διάβασε καλά (edit όπως και εσύ μάλλον), φυσικό αέριο (αν) ή υγραέριο

αν δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα , υγραέριο , εξαρτάται το χειμώνα πόσες μετακινήσεις θα κάνει εντός και πόσα ταξίδια γενικότερα εκτός

Τι να σου πω, το κρινω από τον εαυτό μου που κάνω 4-5 χιλιάδες το χρόνο με το αμάξι, δε με απασχολεί το κόστος του καυσίμου 

Δε θα έμπαινα στη λογική να κάνω μοντα στο αυτοκίνητο μου για να γλιτώσω 150-200 ευρώ το χρόνο 

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ καλό και πολλούς χώρους. Μην κοιτάξεις τον ατμοσφαιρικό κινητήρα με τα 80+ μόνο τον τούρμπο. Καλή κατανάλωση και αρκετά μαλακό, ότι πρέπει για την Ελληνική άσφαλτο...

Το '19 ενώ τα είχαμε δει όλα στην κατηγορία μας έκανε κλικ και το αγόρασε ο αδερφός μου (μετά ερχόταν το πόλο, αλλά έχασε λόγω της ορατότητας εμπρός). Τώρα που του έδωσαν εταιρικό, πούλησε το c3. Του έδωσαν πόλο r line 80-90 ίππους 3-cyl (life is a bitch) και αν δεν είχαν καλούς δρόμους θα βλαστημούσε (παραπονιέται ότι δεν τραβάει, είχε καλομάθει με τα 110)...

Δημοσ.

φυσικό αέριο αν

Δεν είναι κακό να εισαι φαν του υγραερίου, αλλά το να απαξιώνεις όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν βοηθάει στο να επιλέξει κάποιος άλλος αυτοκίνητο βασιζόμενος στα κριτήρια σου.
  Ας είμαστε πιο αντικειμενικοί και με επιχειρήματα. Για παράδειγμα θα ήθελα να μάθω αν είναι εφικτό γιατί δεν είναι καλοί οι νέοι τρικύλινδροι οικονομικότατοι turbo κινητήρες βενζίνης με τα 100+άλλογα , η γιατί τα υβριδικά είναι κοροϊδία, αλλά και γιατί να μήν επιλέξει κάποιος που το θέλει αποκλειστικά για ταξίδια ένα diesel. 
 Στα του θέματος, diesel ξεκάθαρα απο εμένα εφ'οσον είναι μόνο για ταξίδια. Δεν παθαίνει τίποτα να μένει αχρησιμοποίητο. Βγάζει προβλήματα μόνο αν είναι σταματά ξεκίνα μέσα στην πόλη και δεν συντηρείται σωστά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, G.bar είπε

Για παράδειγμα θα ήθελα να μάθω αν είναι εφικτό γιατί δεν είναι καλοί οι νέοι τρικύλινδροι οικονομικότατοι turbo κινητήρες βενζίνης με τα 100+άλλογα

μια χαρά είναι , δεν είπα το αντίθετο , αν κάνει χλμ όμως δε συμφέρει το καύσιμο , όχι η τεχνολογία

6 λεπτά πριν, G.bar είπε

η γιατί τα υβριδικά είναι κοροϊδία

τα mild hybrid δε συνεισφέρουν σε τίποτα ουσιαστικό στην οικονομία ,τα plugin πανάκριβα

8 λεπτά πριν, G.bar είπε

Δεν παθαίνει τίποτα να μένει αχρησιμοποίητο.

το πετρέλαιο ?????????????????????????????

9 λεπτά πριν, G.bar είπε

Δεν είναι κακό να εισαι φαν του υγραερίου, αλλά το να απαξιώνεις όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν βοηθάει στο να επιλέξει κάποιος άλλος αυτοκίνητο βασιζόμενος στα κριτήρια σου.

δεν είμαι φαν του αερίου , της οικονομίας είμαι . Βέβαια δε μας είπε και πόσα χλμ σκοπεύει να κάνει. Αν είναι ~3000χλμ οκ ,κοιτά και για βενζίνη :)

Δημοσ.
5 ώρες πριν, filarhos είπε

Πολύ καλό και πολλούς χώρους. Μην κοιτάξεις τον ατμοσφαιρικό κινητήρα με τα 80+ μόνο τον τούρμπο. Καλή κατανάλωση και αρκετά μαλακό, ότι πρέπει για την Ελληνική άσφαλτο...

Το '19 ενώ τα είχαμε δει όλα στην κατηγορία μας έκανε κλικ και το αγόρασε ο αδερφός μου (μετά ερχόταν το πόλο, αλλά έχασε λόγω της ορατότητας εμπρός). Τώρα που του έδωσαν εταιρικό, πούλησε το c3. Του έδωσαν πόλο r line 80-90 ίππους 3-cyl (life is a bitch) και αν δεν είχαν καλούς δρόμους θα βλαστημούσε (παραπονιέται ότι δεν τραβάει, είχε καλομάθει με τα 110)...

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314987947-citroen-c3
πως σου φαινεται?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, barlegend είπε

Καθαρό φαίνεται, θα πρέπει να το ελέγξεις βέβαια. Αλλά είναι με τα 80κάτι και σέρνεται. Βέβαια δεν ξέρω και τι απαιτήσεις έχεις...

Κοντά στα χρήματα με αυτό είναι και τα δύο παρακάτω σε πετρέλαιο (αν κάνεις πολλά χλμ τον χρόνο, >15χιλ είναι ότι πρέπει):

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35405524-citroen-c3

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/313718748-citroen-c3

Υ.Γ. Του αδερφού μου το δώσαμε με <12χιλχλμ στα 13μιση χιλ€ ενός έτους.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, korakios είπε

@tsofras ? Αν και δε θυμάμαι χρονολογία

Του 18 έχουμε ( οπότε το ίδιο) 1.2 82 άλογα αν θυμάμαι καλά ατμόσφαιρα.

Αυτοκίνητο παιχνίδι, άνετο , ωραίοι χώροι για το μέγεθος του, ωραία ανάρτηση, καθίσματα, ευκολοδηγητο

Ειδικά σε τουρμπακι θα είναι κομπλέ.

Από αξιοπιστία δεν ξέρω μόνο τι θα λέει γιατί ήδη στα 3χρονια έχει βγάλει πρόβλημα σε αερόσακο και στον εγκέφαλο του τιμονιού

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...