Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!! 

Πήρα φέτος το πυχίο μου στα οικονομικά και ξεκίνησα και εγώ μεταξύ άλλων να ψάχνω τι θα κάνω επαγγελματικά απο εδώ και πέρα. Μια απο τις επιλογές μου είναι να πάρω μέρος στο πρόγραμμα ΑΣΠΑΙΤΕ για να κατευθυνθώ στο διδακτικό κομμάτι. Έχω κάποιους ενδιασμούς παρόλα αυτά καθώς δυσκλέυομαι να κατανοήσω τι γίνεται. Για παράδειγμα, εγω που εχω πτυχίο οικονομικών και θα ολκληρώσω αυτό το πρόγραμμα έχω τις ίδιες πιθανότητες με κάποιον που τελείωσε παιδαγωγικό στο να βρω δουλειά; Η γενικότερα που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την πιστοποίηση απο αυτό το πρόγραμμα. Σε φροντιστήρια; Σε σχολεία ; 

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί. Σας ευχαριστώ!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Η  ΑΣΠΑΙΤΕ δε θα σε κάνει δάσκαλο οπότε οι απόφοιτοι του παιδαγωγικού δε σε νοιάζουν. 

Για κάποιον που έχει εκτός από το πτυχίο της σχολής του και δεύτερο πτυχίο παιδαγωγικής σχολής δεν απαιτείται η δεν απαιτούνταν (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι)  πτυχίο  ΑΣΠΑΙΤΕ .  

Δημοσ.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ σου δίνει πιστοποίηση διδακτικής επάρκειας, δηλαδή μπορεις να εργαστείς ως εκπαιδευτικός στην ειδικότητα σου, εσυ πχ μπορεις να διδασκεις τα σχετικά με οικονομικά μαθηματα σε λυκεια και ΕΠΑΛ, και σε φροντιστήρια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

Η ΑΣΠΑΙΤΕ σου δίνει πιστοποίηση διδακτικής επάρκειας, δηλαδή μπορεις να εργαστείς ως εκπαιδευτικός στην ειδικότητα σου, εσυ πχ μπορεις να διδασκεις τα σχετικά με οικονομικά μαθηματα σε λυκεια και ΕΠΑΛ, και σε φροντιστήρια

Ποιος ο λόγος ύπαρξης της όμως.. γιατί όσοι μπορούν να διδάξουν κάτι να μην έχουν στη σχολή κάτι σε παιδαγωγικά; Η να μην αναγνωρίζεται η επάρκεια στην πληροφορική; Είναι δυνατόν πτυχίουχος το 2021 να μην είναι αυταπόδεικτο ότι ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογίστή; Αλλάόλα αυτά είναι μαλακίες της Ελλάδας.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Ποιος ο λόγος ύπαρξης της όμως.. γιατί όσοι μπορούν να διδάξουν κάτι να μην έχουν στη σχολή κάτι σε παιδαγωγικά; Η να μην αναγνωρίζεται η επάρκεια στην πληροφορική; Είναι δυνατόν πτυχίουχος το 2021 να μην είναι αυταπόδεικτο ότι ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογίστή; Αλλάόλα αυτά είναι μαλακίες της Ελλάδας.

Όλοι μπορούν να διδάξουν κάτι, άρα όλες οι σχολές πρέπει να έχουν μέσα παιδαγωγικά; 

Όσον αφορά τη χρήση υπολογιστή, κανείς στον ιδιωτικό τομέα δεν θα απασχοληθεί με "αυταποδεικτη" γνώση χρήσης η/υ. Θα τσεκαρουν όλοι αν ξέρεις ή δεν ξέρεις, ή θα φαίνεται από την πρότερη εμπειρία σου. 

Διάφορα στραβά έχει η Ελλάδα, δεν θα έλεγα ότι αυτά είναι 2. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Ο λόγος ύπαρξης της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι για όλους αυτούς που η σχολή τους δεν τους παρέχει παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό σημαίνει πως δίχως αυτή, δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε διαγωνισμούς τους ΑΣΕΠ. Σε ιδιωτικό φροντιστήριο πας και χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στις 6/8/2021 στις 10:32 ΠΜ, Η_κοντη είπε

Γεια σας!! 

Πήρα φέτος το πυχίο μου στα οικονομικά και ξεκίνησα και εγώ μεταξύ άλλων να ψάχνω τι θα κάνω επαγγελματικά απο εδώ και πέρα. Μια απο τις επιλογές μου είναι να πάρω μέρος στο πρόγραμμα ΑΣΠΑΙΤΕ για να κατευθυνθώ στο διδακτικό κομμάτι. Έχω κάποιους ενδιασμούς παρόλα αυτά καθώς δυσκλέυομαι να κατανοήσω τι γίνεται. Για παράδειγμα, εγω που εχω πτυχίο οικονομικών και θα ολκληρώσω αυτό το πρόγραμμα έχω τις ίδιες πιθανότητες με κάποιον που τελείωσε παιδαγωγικό στο να βρω δουλειά; Η γενικότερα που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την πιστοποίηση απο αυτό το πρόγραμμα. Σε φροντιστήρια; Σε σχολεία ; 

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί. Σας ευχαριστώ!!

Στο επιστημονικό μας πεδίο, ΠΕ09, υπάρχουν περίπου 9.000 με 11.000 άνθρωποι στις λίστες για να μπουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεδομένου πως τελευταίες προσλήψεις έγιναν κάπου το 2008 δεν ξέρω κατά πόσο εσένα σου κάνει ένα καλό σενάριο. Αλλά σε κάθε περίπτωση, με το χαρτί απο την ΑΣΠΑΙΤΕ που αποτελεί πιστοποίηση και οχι πτυχίο, θα μπορείς να πάρεις μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Δίχως αυτό, όχι.

Έχοντας υπάρξει φοιτητής της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Θεσσαλονίκη, είχα πάρα πολύ άσχημη εμπειρία.

Αρχικά, στα 6 μαθήματα του εξαμήνου ζήτημα τα 2 να είχαν ένα κάποιο επίπεδο. Υπήρχαν μαθήματα που κυριολεκτικά νόμιζες πως σε κάθε μάθημα είσαι και σε άλλη σχολή. Συνοχή μηδέν, ένα πρόγραμμα μαθημάτων που ήταν κυριολεκτικά all over the place και οργάνωση σαν σχολή, μηδέν!

Το άλλο που θέλω να σχολιάσω είναι το απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής με κλήρωση (wtf) το οποίο δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση το επίπεδο αυτών που εισάγονται στην σχολή. Αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκα σε τμήμα του οποίου μέλη ήταν κάτι μεσόκοποι τύποι οι οποίοι είχαν χρόνια που είχαν βγει από κάτι άκυρες σχολές, ούτε που θυμόντουσαν τι είχαν σπουδάσει (φάνηκε από τις μικρο-διδασκαλίες όπου έλεγαν άλλα αντί άλλων) και μπήκαν εκεί επειδή απλά από συνήθεια μάλλον έκαναν κάθε χρόνο αίτηση. Δυνητικά, αυτοί οι άνθρωποι αύριο μπορεί να διδάσκουν τα παιδιά σας. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν πτυχία (από ποια σχολή δεν ξέρω) και δεν ήξεραν να φτιάξουν μια απλή παρουσίαση στο PowerPoint. Θυμάμαι πως ένας από τους καθηγητές της σχολής είχε δώσει για τις τελικές εξετάσεις 20 ερωτήσεις για 40 σελίδες ύλη και άρχισαν να φωνάζουν και να ωρύονται πως ήταν πάρα πολλά (!). 

Ήταν ένα απόλυτο κρίμα η εμπειρία μου εκεί μέσα. Σε συνδυασμό με τις μηδενικές πιθανότητες σε φορτωμένες ειδικότητες κάποιος να διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, καλύτερα επιλέξτε κάτι άλλο.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DrXavier είπε

Ο λόγος ύπαρξης της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι για όλους αυτούς που η σχολή τους δεν τους παρέχει παιδαγωγική επάρκεια. Αυτό σημαίνει πως δίχως αυτή, δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε διαγωνισμούς τους ΑΣΕΠ. Σε ιδιωτικό φροντιστήριο πας και χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στις 6/8/2021 στις 10:32 ΠΜ, Η_κοντη είπε

Αυτό λέω εφόσον μια σχολή σου δίνει τη δυνατότητα να διδάξεις ας είχαν μέσα το παιδαγωγικό κομμάτι.

Δημοσ.
31 minutes ago, daredevil92 said:

Αυτό λέω εφόσον μια σχολή σου δίνει τη δυνατότητα να διδάξεις ας είχαν μέσα το παιδαγωγικό κομμάτι.

Από τις περισσότερες σχολές που χρειάζονται ΑΣΠΑΙΤΕ πιστεύω πως κανένας δεν είχε στο μυαλό του να πάει να διδάξει σε σχολείο. Απλά έγινε λίγο τρέντυ σε αρκετούς κλάδους επειδή δεν υπάρχει ζήτηση στον τομέα τους. Οπότε είναι μια διέξοδος. Καλή/κακή δεν ξέρω. Αλλά η επένδυση στο δημόσιο σχολείο είναι μία δύσκολη επένδυση...

Δημοσ.
Στις 8/8/2021 στις 1:52 ΜΜ, daredevil92 είπε

πολλές σχολές δινουν εκπαιδευτική επάρκεια ακόμα κι αν ο φοιτητης δεν πάρει τα παιδαγωγικά μαθήματα. αλλες σχολές εχουν στο πρόγραμμα τους κυκλομαθημάτων εκπαιδευτικής επάρκειας, και άλλες δεν εχουν τιποτα απο τα δυο και για να βγει καοιος πανω στους πίνακες πρέπει να εχει. εκανα χρόνια για τα ΕΠΑΛ για αναπληρωτές και ημουν χαμηλά επειδή δεν είχα επάρκεια

Στις 9/8/2021 στις 2:28 ΜΜ, VonLoutsos είπε

Από τις περισσότερες σχολές που χρειάζονται ΑΣΠΑΙΤΕ πιστεύω πως κανένας δεν είχε στο μυαλό του να πάει να διδάξει σε σχολείο. Απλά έγινε λίγο τρέντυ σε αρκετούς κλάδους επειδή δεν υπάρχει ζήτηση στον τομέα τους. Οπότε είναι μια διέξοδος. Καλή/κακή δεν ξέρω. Αλλά η επένδυση στο δημόσιο σχολείο είναι μία δύσκολη επένδυση...

ναι ειναι σχολές που ειτε δεν υπήρχαν παλιοτερα στην υποχρεωτική εκπαίδευση ειτε οι απόφοιτοι σπανια επέλεγαν την εκπαίδευση για επαγγελματική αποκατάσταση. και συνηθως στην εκπαίδευση πας σαν ωρομίσθιος  ή αναπληρωτης. πλεον η πληροφορική εχει μπει σε ολες τις βαθμίδες και οσοι μπήκαν στις σχολές κατα τυχη επιλέγουν την εκπαίδευση γιατι δεν τους αρέσει σαν αντικείμενο ή δεν μπορουν να τα καταφέρουν στον ιδιωτικό τομέα

Δημοσ.

Στον κλάδο των οικονομικών είναι χαώδης οι πίνακες οπότε η περίπτωση έστω και για πρόσληψη σαν ωρομισθιος σε σχολείο (σε κανα νησι προφανως) είναι πολύ χαμηλή. 

Η ΑΣΠΑΙΤΕ βοηθάει πάρα πολυ σε κλάδους όπως πληροφορική-νοσηλευτικη-κοινωνικοι λειτουργοί-εργοθεραπευτες-λογοθεραπευτες.
Εκεί αν πάρεις επάρκεια δουλεύεις σίγουρα σε σχολείο είτε σαν καθηγητής σε ΕΠΑΛ είτε σαν ΕΕΠ (ειδικο εκπαιδευτικο προσωπικό) απλά ανάλογα την κάθε ειδικότητα και το που ειναι διατεθειμένος να πάει κάποιος παίζουν και οι πιθανότητες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...