Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, όπως λέει και ο τίτλος είχα 8gb ram 2x4gb και έβαλα 16gb 2x8. Είναι ακριβώς η ίδια εταιρία και το μοντέλο απλά η 8αρα είναι στα 3000mhz και η 16 στα 3200. Έχω αλλά 2 slots άδεια. Αξίζει να της αφήσω και αυτές μέσα και να έχω 24gb ram και να συχρονιζω στα 2933 (xmp profile) η όχι? Δεν ασχολούμαι με τίποτα βαρύ στον υπολογιστή που να χρειάζεται τόσο πολύ μνήμη..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαζή ερώτηση:

αφού δεν χρειάζεσαι τόση ραμ και έχεις δύο ελεύθερα σλοτ, γιατί δεν συμπλήρωνες ακόμη 2x4gb;  Οχι οτι πλέον έχει νόημα αλλά θα έμοιαζε πιο λογική κίνηση.

Εφόσον σου είναι αχρείαστη, βάλε την στις αγγελίες να πάρεις πίσω οτι μπορείς

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickol-us είπε

Χαζή ερώτηση:

αφού δεν χρειάζεσαι τόση ραμ και έχεις δύο ελεύθερα σλοτ, γιατί δεν συμπλήρωσες ακόμη 2x4gb;  Οχι οτι πλέον έχει νόημα αλλά θα έμοιαζε πιο λογική κίνηση.

Εφόσον σου είναι αχρείαστη, βάλε την στις αγγελίες να πάρεις πίσω οτι μπορείς

Χαζή αλλά πολύ σωστή, την πήρα δωρεάν από φίλο 😁

• Like 1
Δημοσ.

εγω πλεον ειμαι υπερ της περισσοτερης ram :

1) εφοσον μπορουν να συγχρονιστουν ολες στα 2933 τοτε δεν χανεις και πολλα σε σχεση με τα 3200 (πολυ μικρη διαφορα σε Ryzen συστημα)

2) περισσοτερη RAM σημαινει οτι μπορεις π.χ. να δωσεις περισσοτερη ram σε vmware virtual machine

3) μπορεις να φτιαξεις RAMDRIVE και να το εχεις για TEMP folder (ή οπως θες εσυ)

4) multitasking αφθονο, ανοιξε οσα tabs μπορεις

Γενικα κερδιζεις με την παραπανω RAM

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, duffyduck είπε

εγω πλεον ειμαι υπερ της περισσοτερης ram :

1) εφοσον μπορουν να συγχρονιστουν ολες στα 2933 τοτε δεν χανεις και πολλα σε σχεση με τα 3200 (πολυ μικρη διαφορα σε Ryzen συστημα)

2) περισσοτερη RAM σημαινει οτι μπορεις π.χ. να δωσεις περισσοτερη ram σε vmware virtual machine

3) μπορεις να φτιαξεις RAMDRIVE και να το εχεις για TEMP folder (ή οπως θες εσυ)

4) multitasking αφθονο, ανοιξε οσα tabs μπορεις

Γενικα κερδιζεις με την παραπανω RAM

Όταν τις βάζω και ανοίγω το πισι, μπαίνω στο bios βάζω το xmp profile 1 για να συγχρονίσει στα 2933 και μετά το reboot δεν ανοίγει η οθόνη..

Η μιτρικη μου είναι η msi b450 tomahawk (η απλά όχι η max)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lioner είπε

Όταν τις βάζω και ανοίγω το πισι, μπαίνω στο bios βάζω το xmp profile 1 για να συγχρονίσει στα 2933 και μετά το reboot δεν ανοίγει η οθόνη..

Η μιτρικη μου είναι η msi b450 tomahawk (η απλά όχι η max)

Δεν θα βαλεις xmp. Για αρχη θα βαλεις μονος σου 2933 και vdimm 1.35

• Thanks 1
Δημοσ.

άλλαξε θεση στις μνήμες (ανα ζεύγη), δηλ τις δυο 4αρες βαλτες στα σλοτ 2 και 4 και τις δυο 8αρες βαλτες στα σλοτ 1 και 3, και αναποδα.

εναλλακτικα :
κατεβασε το ZenTimings    https://github.com/irusanov/ZenTimings/releases

σύγκρινε τις τιμές στα timmings αναμεσα στα δυο kits και βάλε τις μεγαλύτερες στο BIOS χειροκινητα, βάζοντας συχνοτητα 2933 ή 3000

Στην δική μου περίπτωση τα kit ηταν ιδια (διαφορετικό ομως revision που σημαινε διαφορετικα τσιπακια) και διαφερανε στα tRC και tRFC κυρίως. Είτε βάζοντας χειροκινητα τις τιμές, είτε αλλαζοντας τις μνημες στα σλοτς (ωστε να βλεπει πρωτα τις χειροτερες), μου δουλεψε. Τωρα εχω μονο XMP και χειροκινητα μονο την συχνοτητα 3000

• Thanks 1
Δημοσ.

Τις είχα ήδη τις 16gb στις 2-4 σλοτ και τις 8gb στις 1-3. Αυτό που έκανα είναι έβγαλα τις 8gb, μπήκα στο bios τα έβαλα όλα default, άλλαξα τις θέσεις ραμ μεταξύ τους άνοιξα το πισι άνοιγε κανονικά στο default και μετά που έκανα επανεκκίνηση έβαλα χειροκίνητα σε 2933 frequency και δουλεύει μια χαρά. Δεν πείραξα το vdimm.

Τωρα δεν ξέρω αν δούλεψε επειδή τα έβαλα όλα σε default στην αρχή η επειδή άλλαξα τα σλοτς μεταξύ τους.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...