Προς το περιεχόμενο

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

blackhill66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, rus είπε

500.000 στρεμματα, οχι χιλιομετρα.

500χιλ. στρεμματα = 500 τετραγωνικα χιλιομετρα.

Σωστός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Όχι είναι κι άλλα posts σε άλλα θέματα. 😛

Ξεκάθαρα δικαίωμα μου να καταθέτω την άποψη μου σύμφωνα με τους όρους της κοινότητας.

Και είναι λογικό να προβληματίζεται κανείς όταν η ίδια η πολιτεία φάσκει και αντιφάσκει ακόμα και στο θέμα των πυρκαγιών.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα.

• Super Moderators
3 minutes ago, Ggiorgos7 said:

Ξεκάθαρα δικαίωμα μου να καταθέτω την άποψη μου σύμφωνα με τους όρους της κοινότητας.

Και είναι λογικό να προβληματίζεται κανείς όταν η ίδια η πολιτεία φάσκει και αντιφάσκει ακόμα και στο θέμα των πυρκαγιών.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα.

Σου είπα να μην την καταθέσεις? Απλά κατέθεσα κι εγώ την άποψη που έχω σχηματίσει από τα posts σου σε άλλα θέματα.

Δεν μιλούσαμε όμως για το θέμα των πυρκαγιών γενικότερα, αλλά το τι προβλέπει ο νόμος/σύνταγμα και τι αποφάσισε το ΣτΕ για την συγκεκριμένη περίπτωση.

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Τη σχέση έχει αυτό αξιαγάπητε ikorolis με αυτό που είπα;

Μπορείς να καταλάβεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ αυτό που σχολιάζεις;

Θεωρείς ότι η εικόνα που δίνει μια μονάδα του ΕΣ σε μια αποστολή στο εξωτερικό αντιπροσωπευτική του ΕΣ?

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει στείλει αποσπάσματα στο εξωτερικό κατά καιρούς, δε θυμάμαι για φωτιές αλλά σίγουρα για σεισμούς. Θεωρείς ότι η εικόνα που δίνουν αυτές οι μονάδες είναι ο κανόνας;

Αν ειναι αναποτελεσματική η Πυροσβεστική γενικά αλλά ξερωγω η ΕΜΑΚ όταν πάει έξω είναι "υπόδειγμα", γιατί δε μπορεί να συμβάινει αυτό και για τη Ρουμανία.

BTW:

Είμαι ο τελευταίος που θεωρεί ότι η μέση δημοσια υπηρεσία (ένστολη ή όχι) είναι όσο θα ήθελα αποστελεσματική. Ποτέ το ελληνικό κράτος δεν ήταν αποτελεσματικό σε τίποτα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει θεοποιούμε κάποιο απόσπασμα που έρχεται και μπορεί να φαίνεται υποδειγμτικό (το οποίο δε ξέω από που προκύπτει αλλά ας του δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας). 

εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που σχολιάζω

άλλος δεν το καταλαβαίνει δυστυχώς...

δεν πειράζει όμως φίλε μου κανένα πρόβλημα

η ιστορία έχει δείξει αν είναι οργανωμένες και αποτελεσματικές οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων που είχαν συμμετοχή σε φυσικές καταστροφές ή του πυροσβεστικού σώματος.

το ελληνικό κράτος ξέρεις αποτελείτε από αυτούς που ψηφίζουν (πολίτες) και από αυτούς που κυβερνούν (πολιτικοί) άρα αν και οι δύο είναι ...

τα συμπεράσματα / σχόλια δικά σου.

• Super Moderators
10 minutes ago, DrLo said:

Αν ειναι αναποτελεσματική η Πυροσβεστική γενικά αλλά ξερωγω η ΕΜΑΚ όταν πάει έξω είναι "υπόδειγμα", γιατί δε μπορεί να συμβάινει αυτό και για τη Ρουμανία.

Μια χαρά συνέβη και στη Ρουμανία όπως υποθέτεις. Το 2019 και το 2020 είχαν κι αυτοί πολύ μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν περιοχές Natura κτλπ...

Forest fires threaten Europe’s nature as world suffers worst year on record | EU Science Hub (europa.eu)

According to the European Forest Fires Information System (EFFIS), Romania (242 fires, 73,444 ha burnt area) was the country with the greatest damage to its protected areas in the Natura 2000 network. This was mostly due to some very large fires in the Danube delta;

• Like 1

1 λεπτό πριν, ikorolis είπε

εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που σχολιάζω

άλλος δεν το καταλαβαίνει δυστυχώς...

δεν πειράζει όμως φίλε μου κανένα πρόβλημα

η ιστορία έχει δείξει αν είναι οργανωμένες και αποτελεσματικές οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων που είχαν συμμετοχή σε φυσικές καταστροφές ή του πυροσβεστικού σώματος.

το ελληνικό κράτος ξέρεις αποτελείτε από αυτούς που ψηφίζουν (πολίτες) και από αυτούς που κυβερνούν (πολιτικοί) άρα αν και οι δύο είναι ...

τα συμπεράσματα / σχόλια δικά σου.

άλλα λόγια να αγαπιώμαστε

τα συπμπεράσματά μου για τον καθένα και τον μέσο πολίτη που ψηφίζει τα έχω πει παρα πολλές φορές εδώ μέσα.

Μόλις τώρα, Thresh είπε

Μια χαρά συνέβη και στη Ρουμανία όπως υποθέτεις. Το 2019 και το 2020 είχαν κι αυτοί πολύ μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν περιοχές Natura κτλπ...

ωχ, ωχ ... και πήγε η ελληνική πυροσβεστική με τσουγκράνες και ξεφτιλιστήκαμε στους Ρουμάνους που ήταν όλοι κομάντα, ένα κλικ πιο κάτω από τα φαντάρια της 95ΑΔΤΕ ?

Τσανακογλύφτες πιάσανε τα πόστα
δέκα σόγια μια κομπόστα
αλλαγή μόνο για μόστρα
κάτσε Αντρέα, σήκω Κώστα

Δεν τραβάει η ομάδα
αχ Ελλάδα, αγελάδα
δεν τραβάει η εθνική
θέλουμε αλλοδαπό προπονητή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, ikorolis είπε

έχεις κάτι άλλο να προτείνεις?

Όχι, είμαι άσχετος.

Όπως άσχετοι είναι όλοι εδώ μέσα. Το 100% .

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια χούφτα ανθρώπων στην Ελλάδα που γνωρίζει τι γίνεται. Κάποιοι πολιτικοί, λίγοι στην ΕΥΠ, λίγοι στην Αστυνομία, λίγοι στο πυροσβεστικό σώμα. Ή έστω το περισσότερο μιας και ακόμα και αυτοί δεν έχουν οπωσδήποτε όλη την εικόνα. Ο τοπικός αρχηγός στο πεδίο δεν θα μεταφέρει οπωσδήποτε τη σωστή εικόνα προς τα πάνω. Ο ενδιάμεσος δεν θα το κάνει οπωσδήποτε ή δεν θα καταλάβει καν τι είπε ο από κάτω. Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος δεν θα δώσει  οπωσδήποτε όλες τις πληροφορίες στον πολιτικό και το αντίστροφο. Οι αποφάσεις δεν θα παρθούν οπωσδήποτε έχουντας όλα τα δεδομένα , ούτε καν είναι σίγουρο ότι είναι σωστά.

Αν λοιπόν αυτοί οι δέκα άνθρωποι δεν έχουν όλη την εικόνα, που είναι οι σχετικοί, την έχουμε εμείς; Είναι δυνατόν κάποιος που έφτιαξε ένα γκρουπ στο Facebook και το παίζει γιαλαντζι μετεωρολόγος, να έχει οποιοδήποτε αξιοπιστία σε αυτά που γράφει; Είναι δυνατόν να διαβάζουμε ότι βλακεία γράφει ο κάθε άσχετος ή αυτός που έχει τους λόγους του και να την πιστεύουμε; Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τις συνθήκες, τους περιορισμούς, τις πληροφορίες, τις επιπτώσεις από οποιαδήποτε απόφαση πάρθηκε;

Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω, τα φόρουμ είναι απλά για να λένε κάποιοι την άποψη τους. Λυπάμαι αλλά η άποψη σας είναι μια μπούρδα. Όλων. Μαζί με τη δική μου. Για αυτό αποφεύγω να κρίνω και να σχολιάσω κάτι που δεν το κατέχω. Το πιθανότερο είναι ότι απέχει παρασάγγας από την αλήθεια.

ΥΓ Πιο πάνω είπα ότι δεν προτείνω τίποτα. Ε λοιπόν έχω να προτείνω να αφήσετε αυτούς που είναι η δουλειά τους να κάνουν αυτό που ξέρουν περισσότερο από τους άλλους. Όπως δεν λέω στον κομμωτή μου πως να κρατήσει το ψαλίδι, όπως δεν ξέρει κανείς σας γιατί στη δουλειά την κάνω όπως την κάνω, όπως δεν θα πούμε στον γιατρό πως θα σας χειρουργήσει κτλ Και επίσης προτείνω να είστε σκεπτικοί και να μην πιστεύετε ότι γράφεται ή λέγεται εκεί έξω. Καλύτερα να πιστεύετε αυτόν που ασχολήθηκε, ακόμα και αν αυτό που σας λέει ίσως δεν είναι απόλυτα αληθές. Το πιθανότερο είναι όμως ότι αυτό που λέει πλησιάζει περισσότερο την,  άγνωστη προς όλους, αλήθεια. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι, είμαι άσχετος.

Όπως άσχετοι είναι όλοι εδώ μέσα. Το 100% .

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια χούφτα ανθρώπων στην Ελλάδα που γνωρίζει τι γίνεται. Κάποιοι πολιτικοί, λίγοι στην ΕΥΠ, λίγοι στην Αστυνομία, λίγοι στο πυροσβεστικό σώμα. Ή έστω το περισσότερο μιας και ακόμα και αυτοί δεν έχουν οπωσδήποτε όλοι την εικόνα. Ο τοπικός αρχηγός στο πεδίο δεν θα μεταφέρει οπωσδήποτε τη σωστή εικόνα προς τα πάνω. Ο ενδιάμεσος δεν θα το κάνει οπωσδήποτε ή δεν θα καταλάβει καν τι είπε ο από κάτω. Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος δεν θα δώσει  οπωσδήποτε όλες τις πληροφορίες στον πολιτικό και το αντίστροφο. Οι αποφάσεις δεν θα παρθούν οπωσδήποτε έχουντας όλα τα δεδομένα , ούτε καν είναι σίγουρο ότι είναι σωστά.

Αν λοιπόν αυτοί οι δέκα άνθρωποι δεν έχουν όλη την εικόνα, που είναι οι σχετικοί, την έχουμε εμείς; Είναι δυνατόν κάποιος που έφτιαξε ένα γκρουπ στο Facebook και το παίζει γιαλαντζι μετεωρολόγος, να έχει οποιοδήποτε αξιοπιστία σε αυτά που γράφει; Είναι δυνατόν να διαβάζουμε ότι βλακεία γράφει ο κάθε άσχετος ή αυτός που έχει τους λόγους του και να την πιστεύουμε; Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τις συνθήκες, τους περιορισμούς, τις πληροφορίες, τις επιπτώσεις από οποιαδήποτε απόφαση πάρθηκε;

Όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω, τα φόρουμ είναι απλά για να λένε κάποιοι την άποψη τους. Λυπάμαι αλλά η άποψη σας είναι μια μπούρδα. Όλων. Μαζί με τη δική μου. Το πιθανότερο είναι ότι απέχει παρασάγγας από την αλήθεια.

ΥΓ Πιο πάνω είπα ότι δεν προτείνω τίποτα. Ε λοιπόν έχω να προτείνω να αφήσετε αυτούς που είναι οι δουλειά τους να κάνουν αυτό που ξέρουν περισσότερο από τους άλλους. Όπως δεν λέω στον κομμωτή μου πως να κρατήσει το ψαλίδι, όπως δεν ξέρει κανείς σας γιατί στη δουλειά την κάνω όπως την κάνω, όπως δεν θα πούμε στον γιατρό πως θα σας χειρουργήσει κτλ Και επίσης προτείνω να είστε σκεπτικοί και να μην πιστεύετε ότι γράφεται ή λέγεται εκεί έξω. Καλύτερα να πιστεύετε αυτόν που ασχολήθηκε ακόμα και αν αυτό που λέει ίσως δεν είναι όντως η απόλυτη αλήθεια. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό που λέει πλησιάζει την άγνωστη προς όλους αλήθεια. 

Στο ίδιο μηκος κύματος, ήθελα να προσθέσω ότι τέτοιες καταστροφές ειναι ευκαιρίες για κάποιους να δώσουν τον «αγώνα τους» ώστε να πανε μετά και να πάρουν τα εύσημα απο το εκάστοτε κόμμα (μπλε, κόκκινο, κίτρινο, δεν έχει σημασία ποιο), διαφημίζοντας τη μάχη που έδωσαν (με όπλο τον λαϊκισμό), ώστε να επωφεληθούν με κάποιο τρόπο μελόντικα. Επαναλαμβάνω, ΟΛΑ τα κόμματα έχουν τέτοιους ...καλοθελητές. 

Προσπαθήστε να έχετε κριτική σκέψη και να μην θεωρείτε δεδομένο τίποτα απο όσα διαβάζετε, ειδικά στο ιντερνετ. Όταν έρθουν εκλογές, ψάξτε το πολύ. 

Ακόμα και επώνυμα να μιλάει κάποιος, δεν ξέρουμε απαραιτήτως τι «ατζέντα» κρύβει πίσω του. Πόσο μάλλον όταν γράφει ανώνυμα... 

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, alxnt είπε

Ναι ναι ξερουμε οτι τα hoaxes ειναι η πηγη της αληθειας...

https://www.zougla.gr/media/article/i-fake-dimosiografi-ton-ellinikon-hoaxes

Εχεις δικιο οτι χρειαζονται δυο κλικ για να βρεις κατι αλλα μαλλον δεν τα εκανες αδερφε

Χαλαρωσε αδερφε. Δεν παρεθεσα μονο hoaxes urls αλλα παρεθεσα και νομοθεσια που αποδεικνυει πως δεν υπαρχει κινητρο για ενα αιολικο παρκο να καψει πουρναρια, οπως στο Αντιρριο, ακομα κι αν τα hoaxes λενε ψεματα με τις δορυφορικες φωτο οτι η καμμενη εκταση ειναι παραδιπλα απο τις ανεμογγενητριες… Φυσικα στον κυκλο του αφυπνισμενου διαδικτυου ξερω καλα τη συλλογιστικη, οποτε δεν περιμενα να αλλαζε κατι οτι κι αν παρεθετα διοτι ο αφυπνισμενος…θα παραμεινει…αφυπνισμενος.

Στο μεταξυ ποσο καλαμπουρι μπορει να εισαι που μου αντιπαραβαλλεις zougla 🤡

Κατα τα αλλα, να ερχονται οι Ρουμανοι να σβησουν φωτιες και να καταληγουν να εχουν εμπλακει σε fake news και μικροπολιτικες σκοπιμοτητες. Και να τρεχουν να τα διαψευδουν αντι να ασχολουνται με την πυροσβεση. Δεν ηξεραν με τι κρετινους θα μπλεξουν, δεν ρωταγαν; Και τωρα που τολμησε να διαψευσει ο επικεφαλης τους, παλι αδιαβαστος πιανεται. Δε του ειπαν οτι μετα απο αυτο κινδυνευει πλεον να γινει hashtag το ονοματακι του μαζι με ενα γνωστο ρημα της ελληνικης διαλεκτου ? Θα ανατρεχει σε ελληνορουμανικα λεξικα μετα. Για αλλη πυροσβεση δεν τον βλεπω παντως…

Επεξ/σία από BackFromHell

7 ώρες πριν, The_Judas είπε

Μιλάμε για τις περίφημες δηλώσεις του Ρουμάνου που "διέρρευσαν", που έλεγε και καλά "οι φωτιές θα έσβηναν σε μια μέρα αλλά κάποιοι δεν ήθελαν";

Οι ίδιοι οι Ρουμάνοι τις έχουν διαψεύσει

Επίσης απάντησαν και στο viral άρθρο που έλεγε "γιατί δεν σβήνουμε τις φωτιές με φωτιά".

"As for some posts coming from Facebook that states we ask ”why you don’t put up a fire by fire?”, it is also a big lie. We use similar methods to extinguish forestfires in Romania like the greek firefighters, this method ”fire by fire” is used inour country as a very last option and in almost all cases it is not recommended"

Η γκεμπελίστικη όμως προπαγάνδα λειτούργησε και δεν πρόκειται να χαθεί!

Όπου σταθείς και βρεθείς ακούς να επαναλαμβάνονται αυτές οι "δηλώσεις" των Ρουμάνων!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Η γκεμπελίστικη όμως προπαγάνδα λειτούργησε και δεν πρόκειται να χαθεί!

Όπου σταθείς και βρεθείς ακούς να επαναλαμβάνονται αυτές οι "δηλώσεις" των Ρουμάνων!

Οχι οπου βρεθεις κι οπου σταθεις. Συγκεκριμενοι τα λενε αυτα. Τυχαινει να ειναι οι ιδιοι που τοσες μερες φωνασκουν κατα των εκκενωσεων. 
Και φυσικα εκει που δεν υπαρχουν επιχειρηματα, αρχιζουν τα fake news, η προπαγανδα , τα hashtags και τα τσιτατα. Παρεα πανε αυτα. Με μια λεξη, χυδαιοτητα .

Επεξ/σία από BackFromHell

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκοτινιασμα ουρανού και συνεχή μπουμπουνιτα στην Αθήνα. Αντε και στις περιοχές με τις φωτιές να τελειώνουμε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Οσο εσεις πλακωνεστε και αναπαραγετε θεωριες του κωλου, η Γορτυνία μας καιγεται και τα καναλια σιωπούν. Αν η φωτια περασει το χωριο μου τοτε τιποτα δεν την σταματα προς Μαιναλο. 

• Confused 1
  • Sad 7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...