Προς το περιεχόμενο

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

blackhill66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν χρειάζεται να τσακωνόσαστε χωρίς κανένα λόγο παιδιά

Τα πράγματα είναι απλά

Ο πρωθυπουργός δια μέσου της Πολιτικής Προστασίας είπε ξεκάθαρα τα πράγματα

1η προτεραιότητα ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές (αυτό το κέρδισαν)

έχασαν όμως πολύτιμο χρόνο 

έτσι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τις υπόλοιπες δύο προτεραιότητες τους δηλαδή

2. προτεραιότητα να μην χαθούν περιουσίες

3. προτεραιότητα να μην χαθούν δασικές εκτάσεις

αυτό έγινε γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος

όταν έχεις μια πυρκαγιά (φωτιά) τα πρώτα λεπτά μετράνε 

σε αυτό μερίδιο έχουν όλοι ακόμα και οι πολίτες (π.χ. βλέπεις μια φωτιά να ξεσπάει δίπλα από το σπίτι σου αν δεν πάρεις το λάστιχο - κουβά να προσπαθήσεις να την σβήσεις αλλά χάσεις χρόνο να επικοινωνήσεις με την πυροσβεστική ή με οποιαδήποτε αρχή που θα πάρει χρόνο να στείλει μονάδες

το έχασες το παιχνίδι μεγάλε η φωτιά άνετα μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

αυτή είναι η δική μου άποψη ως πρώην εθελοντή δασοπυροσβέστη.

το ξέρετε τώρα μετά την καταστροφή της Εύβοιας έχει σειρά η Αττική (Υμηττός - Πάρνηθα - Πεντέλη) και μετά η Πελοπόννησος 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Herald είπε

Προφανώς, αντικειμενικά ουδεμία σημασία έχει αν ο ασθενής πεθάνει ή όχι. Τα ασθενοφορά έχουν ένα μέσο response time. Νομίζω είναι τα 18 λεπτά στην Αθήνα αν δεν κάνω λάθος. Αν το ασθενόφορο έλθει στα 16 λεπτά λοιπόν αλλά ο ασθενής έχει πεθάνει στα 5 λεπτά φταίει το ασθενοφόρο και η κυβέρνηση? Οπώς προείπα, δυστηχώς τηλεμεταφορά πρός το παρόν δεν έχουμε.

18 λεπτά? Μια χαρά , όλα καλά λοιπόν , μπορεί μάλιστα να είναι και καλύτερα από άλλες χώρες , είμαι περήφανος ....

Καμία ολιγωρία , όλα άψογα , λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός ,φταίει η κλιματική αλλαγή και του χρόνου θα καούν και τα υπόλοιπα , σίγουρα 100% αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αντιμετωπιστουν

Να στείλεις και επιστολές για συγχαρητήρια :)

Καλή συνέχεια

• Sad 1

1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Έχει και άλλες περιοχές, πχ τη Σιβηρία. Και κανείς ζουμ πάνω από ένα κόκκινο σημείο και σου βγαίνει η καμινάδα ενός εργοστασίου. Άσε με... Να σβήσουν οι φωτιές, να κάνουμε απολογισμό, να δούμε τι έμεινε ζωντανό σε αυτό το ρδελομπού.

Γεγονος και η ΝΑΣΑ παιζει το παιχνιδι της κυβερνησης.Διαδωστε

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2021 στις 11:24 ΠΜ, TheGrisGrisMan είπε

Γι αυτό ακριβως gas7777 θα κλείσει...

επειδή κάποιοι πετάτε ξανά και ξανά υπονοούμενα με πολιτική χροιά καμουφλαρισμένα ως «αντικειμενικές» απόψεις λες και ειναι όλοι χαζοί και δεν το παίρνει κανείς χαμπάρι αυτό...

συμφωνήσαμε να μην γίνεται αυτό για να μείνει ανοιχτό ένα ενδιαφερον/χρήσιμο τοπικ... κάποιοι το αγνοείτε επειδή δεν κρατιέστε να μην κάνετε την προπαγάνδα σας... είτε ενάντια στο site, είτε ενάντια σε κάποιο κόμμα κλπ... όποτε προφανώς θα κλεισει... χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λεγόμενα σου που παραθέτω... 

Βασικά καλό είναι να αφήνεις να απαντάει αυτός που ρωτήθηκε. Όπως έγραψα και νωρίτερα καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς διότι δεν έχεις ιδέα σε ποιον απευθύνεσαι σε ένα φόρουμ και τι βιώματα έχει ο καθένας. 

Ίσα ίσα που από την αρχή που έχει ανοίξει αυτό το θέμα έχουμε πει δεκάδες φορές πως φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές υπήρξε προετοιμασία.

Ο πρωθυπουργός και σήμερα διάφοροι υπουργοί ζήτησαν συγνώμμη για οποίες αστοχίες. Αστοχίες που συζητήσαμε και εδώ, όχι για να κάνουμε προπαγάνδα αλλά επειδή αυτό είναι το θέμα συζήτησης.

Θα πρέπει κάποιοι να σταματήσετε να βλέπετε παντού εχθρούς. Έγινε μια τεράστια καταστροφή και αντί να παραδεχτούμε όπως έκανε το ίδιο το κράτος πως υπήρξαν και λάθη, λειτουργούμε με έναν περίεργο τρόπο.

Τόσος κόσμος έμεινε άνεργος και χωρίς σπίτι..τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να το συζητάμε σαν ένα γνωστό κανάλι που τα βλέπει όλα θαυμάσια;

Επεξ/σία από gas7777
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, gas7777 είπε

... φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές υπήρξε προετοιμασία.

θεωρείς οτι ήταν αποτελεσματική ? Δηλαδή αρκεί για του χρόνου το καλοκαίρι ή για το τέλος αυτού του καλοκαιριού να μην καούν τα υπόλοιπα ?

1 λεπτό πριν, korakios είπε

18 λεπτά? Μια χαρά , όλα καλά λοιπόν , μπορεί μάλιστα να είναι και καλύτερα από άλλες χώρες , είμαι περήφανος ....

Καμία ολιγωρία , όλα άψογα , λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός ,φταίει η κλιματική αλλαγή και του χρόνου θα καούν και τα υπόλοιπα , σίγουρα 100% αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατον να αντιμετωπιστουν

Να στείλεις και επιστολές για συγχαρητήρια :)

Καλή συνέχεια

Δεν είπα για καμιά κλιματική αλλαγή ούτε τίποτα από τα υπόλοιπα, αυτά δικά σου λόγια είναι. 

Στο εξήγησα απλά αλλά δεν θες να το καταλάβεις. Όταν βρεί καύσιμο η φωτιά θα ξεφύγει. Και σε 5 λεπτά να βρεθεί εναέριο μέσο από πάνω (που είναι αδύνατον προφανώς) δεν θα γίνει δουλειά. Στ

Αυτό που πιστεύεται ότι η κυβερνήση, οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα σας σώσει από φυσικές καταστροφές δεν το καταλαβαίνω. Σεισμοί πυρκαγιές και κανάς αστεροειδής που έρχεται πρός την Γή....φταίει το κράτος που δεν σας έσωσε 

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Και σε 5 λεπτά να βρεθεί εναέριο μέσο από πάνω (που είναι αδύνατον προφανώς) δεν θα γίνει δουλειά

άλλη εμπειρία έχω , καλή συνέχεια :)

10 λεπτά πριν, cumulus είπε

Εγω απλα ρωταω.Δεν κανω τον ειδικο.

Το υφακι και η ειρωνια που εχεις, αλλα δειχνουν.

Επισης κι εγω μια ερωτηση εκανα και πεταχτηκες να πεις τη ξεπλενια σου.

• Like 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

θεωρείς οτι ήταν αποτελεσματική ? Δηλαδή αρκεί για του χρόνου το καλοκαίρι ή για το τέλος αυτού του καλοκαιριού να μην καούν τα υπόλοιπα ?

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν ήταν. 

Και το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση δείχνει αρκετά καλο. Αν όλα λειτουργήσουν έτσι όπως είπαν σίγουρα θα είμαστε καλύτερα του χρόνου. Το θέμα είναι γιατί έπρεπε να έχουμε τόσους ξεσπιτωμενους και ανέργους για να γίνει αυτό. Δε μάθαμε τίποτε από το Μάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Το υφακι και η ειρωνια που εχεις, αλλα δειχνουν.

Επισης κι εγω μια ερωτηση εκανα και πεταχτηκες να πεις τη ξεπλενια σου.

Εσυ ειρωνευεσε τους παντες,θεωρωντας τους παντες ανικανους.

Εγω εκανα ερωτησεις και κανεις δεν απαντησε,οπως και εσυ βεβαια.

Εγω ρωτησα αφου εμεις ημαστε ανικανοι γιατι στον υπολοιπο κοσμο υπαρχουν φωτιες;

Η απαντηση "Εχουμε αποκλειστικοτητα στην ανικανοτητα? " Κατα τα αλλα ειρωνευομαι εγω.

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 2
  • Confused 2

Αν όλα λειτουργήσουν έτσι όπως είπαν σίγουρα θα είμαστε καλύτερα του χρόνου.

μακάρι , ειλικρινά

Το θέμα είναι γιατί έπρεπε να έχουμε τόσους ξεσπιτωμενους και ανέργους για να γίνει αυτό. Δε μάθαμε τίποτε από το Μάτι;

μάθαμε οτι δεν έπρεπε να έχουμε νεκρούς φέτος . Ίσως αργότερα να μάθουμε να προστατεύουμε και τα δάση

9 λεπτά πριν, cumulus είπε

Εσυ ειρωνευεσε τους παντες,θεωρωντας τους παντες ανικανους.

Εγω εκανα ερωτησεις και κανεις δεν απαντησε,οπως και εσυ βεβαια.

Εγω ρωτησα αφου εμεις ημαστε ανικανοι γιατι στον υπολοιπο κοσμο υπαρχουν φωτιες;

Η απαντηση "Εχουμε αποκλειστικοτητα στην ανικανοτητα? " Κατα τα αλλα ειρωνευομαι εγω.

Φίλε αυτό το διάβασες ;

Αν θέλετε να μείνει ανοιχτό το topic, το κρατάμε καθαρό από κομματικά/πολιτικά. Αν θεωρείτε ότι δεν γίνεται να τα γλυτώσουμε, τότε έχω άσχημα νέα...

Έχει προταθεί από Thresh

Αν θες να συνεχίσεις την προπαγάνδα μπορείς να πας στο σκαι, θα σε καλοδεχτούν.

Άσε μας να διαβάσουμε εμάς για τις φωτιές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...