liakjim Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 21 λεπτά πριν, Coscas είπε Δλδ , θες να πείς ότι φέτος οι πυρκαγιές είχαν ανέμους; Μάλλον θα ζω σε άλλο πλανήτη και βλέπω άλλες ειδήσεις Το "0", είναι ενδεικτικό. Στην ουσία θέλω να πω ότι ΔΕΝ είχαμε αέρηδες Ισως το μικροκλίμα της φωτιάς. Ανέμους όμως , όχι Εχουν ταυτίσει την περίπτωση με το Μάτι Και έτσι, κάηκε όλη η βόρεια Εύβοια Δεν είχε γενικά αέρα αλλά για να καίει η φωτιά ασταμάτητα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τον άνεμο είτε γιατί υπάρχει τεράστια συμπύκνωση καύσιμης ύλης ( γέρικο δάσος) , είτε λόγω μικρής υγρασίας λόγω του καύσωνα και της ανομβρίας είτε γιατί η φωτιά δημιουργεί μόνη της τοπικούς ανέμους , σε συνδυασμό τα παραπάνω. Αν και δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Αν δεν υπήρχαν τόσο μεγάλα μέτωπα σε πολλά σημεία της χώρας η λογική λέει ότι θα υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση. Τουλάχιστον ελπίζω στο δίλημμα φωτιά στο λεκανοπέδιο με φωτιά στην Εύβοια, όλοι θα έδιναν προτεραιότητα στο πρώτο. Όχι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Το μονο που εχω να μπω ειναι να θεσπιστουν ισοβια για τους εμπρηστες για να μη πω θανατικη ποινη. Ειναι τρομερο τι ζημια μπορει να γινει απο 20,30 ατομα.. Επισης δεν ειναι λιγο υπερβολικο να υπαρχουν τοσες καμερες και δημοσιογραφοι εκει που καιγονται σπιτια; Ακομα και μεσα σε ενα πλοιο μεσα εχω δει πανω απο 5 διαφορετικες καμερες. Αν μου ειχε καει το σπιτι και ερχοταν ο αλλος για συνεντευξη το πιο πιθανο να την ειχα σπασει. Δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικος.. Το πιο πιθανο να παιζουν non stop αυτο με τις φωτιες για να μενουμε σπιτια μας να μην εξαπλωνεται και ο κορωνοϊος. Δεν μπορω να βρω αλλο λογο.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Έχω επισκεφτεί πολλές φορές τις περιοχές αυτές (Πευκί, Ροβιές, Ν.Πύργος, Λίμνη). Αν όντως είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή, η περιοχή θα κάνει πολλές δεκάδες χρόνια για να ξαναγίνει όπως ήταν. Τα πευκοδάση κάποια στιγμή καίγονται. Είτε με τον άνθρωπο είτε χωρίς. Σε δέκα χρόνια θα είναι πάλι πράσινη η περιοχή και σε 20 δεν θα φαίνεται κάτι. Αρκεί να τα αφήσουμε στην ησυχία τους. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgoskouro Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Τα πευκοδάση κάποια στιγμή καίγονται. Είτε με τον άνθρωπο είτε χωρίς. Σε δέκα χρόνια θα είναι πάλι πράσινη η περιοχή και σε 20 δεν θα φαίνεται κάτι. Αρκεί να τα αφήσουμε στην ησυχία τους. Το πευκοδάσος χρειάζεται 40 έτη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Πλάκα πλάκα (αν έχει σημασία, χωρίς να θέλω να εμπλακώ σε κάποια αντιδικία), πρέπει να έχω φωτογραφίες, που απεικονίζουν αφενός την κατάσταση της θάλασσας (λόγω θέσης και μορφολογίας, αποτελεί δείκτη για τον άνεμο) και αφετέρου δύο canadair (μάλλον; Δεν τα πάω καλά με τα μοντέλα) που μόλις είχαν πάρει νερό και επέστρεφαν. (3 Αυγούστου, στις 19.00) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Έχει κάποια στοιχεία το παρακάτω άρθρο στην Ναυτεμπορική. Αφορά την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη https://www.naftemporiki.gr/story/1757588/ti-anaferei-to-meteo-gia-tin-purkagia-sti-barumpompi-akraia-sumperifora-puros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Το πευκοδάσος χρειάζεται 40 έτη. Το μισό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skywalker333 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Το πευκοδάσος χρειάζεται 40 έτη. και ολα αυτα ειναι φυσικα αναλογα με την περιοχη, τις καιρικες συνθηκες, την υποστηριξη (ή μη) του ανθρωπου, το υπεδαφος κλπ. Για παραδειγμα, Θεσσαλονικη μετα την τεραστια καταστροφη του 1997, πηρε περιπου 20-25 χρονια για να αναπληρωθει το δασος, κ τα δεντρα ειναι νεα ακομα, δεν εχει φτασει την παλια πυκνοτητα. Τερμα Σιθωνίας που ειχε παρει φωτια καπου εκεινα τα χρονια παλι, πλην ενος τμηματος που εγινε δεντροφυτευση, μεγαλο τμημα ειναι ακομα ερημια κ δεν φυτρωνει κλαδακι. Ειναι πολυ εκτεθειμενο σε ανεμους εκεινο το σημειο κ το δασος αναπτυζεται πολυ αργα δυστυχως Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από Skywalker333 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Γνωρίζω την έννοια "αμεση επεμβαση" κατι που δεν εγινε σε καμια εκ των 2 περιπτώσεων κρίνοντας απο τα τελικα αποτελέσματα. Δεν το ξέρω, δεν το ξέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 27 λεπτά πριν, Coscas είπε Φετός φίλε μου στις φωτιές, αυτό ήταν το χαρακτηριστικό και το λένε όλοι. Απνοια Μόνο προχτες νομίζω είχε λίγο παραπάνω (που δεν δημιούργησε κανένα έξτρα πρβλμ) και από αύριο δεν θα έχει καθόλου πάλι Για να δούμε... Ξεχνάτε όμως ότι είχαμε 10-12 μέρες καύσωνα μετά από πολύ καιρό χωρίς σταγόνα βροχής! Αν υπήρχαν και άνεμοι τώρα θα είχε καεί όχι μόνο η Εύβοια ολόκληρη, αλλά όλη η Ελλάδα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Οι φωτιές δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να κάψουν ότι άκαυτο βρίσκουν από δέντρα και πράσινο, θα σταματήσουν μόνο όταν φτάσουν σε θάλασσα ή μπετόν αφού κάψουν και τα πρώτα κτίρια. Η μάχη είναι χαμένη από την αρχή. Καλώς δεν πάνε όλες οι δυνάμεις στην Εύβοια διότι οι εμπριστες καραδοκούν σε όλη την Ελλάδα να βάλουν φωτιές, ως κατά συρροην δολοφόνοι αφού γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις είναι κουρασμένες και απασχολημένες με την Εύβοια και για αυτούς είναι μεγάλη ευκαιρία να δράσουν τώρα όσο ποτέ άλλωστε, βόρεια Ελλάδα νησιά του Αιγαιου, Κρήτη και όπου είναι ήρεμα χωρίς φωτιές, είναι τα πιο επικίνδυνα μερη τώρα να ξεσπάσουν φωτιές χωρίς κανένας να μπορεί να αντιδρασει. Ναι αλλά μην ξεχνάς το εξής ότι ο κόσμος είναι οργισμένος έτσι οι "εμπρηστές εκ πρόθεση" κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και η ζωή τους αν βρεθούν στα χέρια του κόσμου θα παρακαλούν να τους σώσουν οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί να ξέρεις. Αν με ρωτήσεις θα σου πω ειλικρινά δεν θα λυπηθώ για κανέναν τέτοιον τους αξίζει ότι και να πάθουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Just now, SB_1957 said: Ξεχνάτε όμως ότι είχαμε 10-12 μέρες καύσωνα μετά από πολύ καιρό χωρίς σταγόνα βροχής! Αν υπήρχαν και άνεμοι τώρα θα είχε καεί όχι μόνο η Εύβοια ολόκληρη, αλλά όλη η Ελλάδα! Σωστά! Αναφέρθηκα και στο μικροκλίμα της πυρκαγιάς Πάντως, γενικά, αυτές οι φωτιές φέτος, δεν είχαν ανέμους Δεν θα τρελλαθούμε κιόλας Πάνε να μας πείσουν ότι είχαμε Μάτι Νο2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Σίγουρα αλλά στο Μάτι σου θυμίζω ότι χάθηκαν 102 ανθρώπινες ζωές με το χειρότερο τρόπο (ανάμεσα τους και δικοί μου άνθρωποι) για αυτό το λόγο σε παρακαλώ πολύ να σταματήσει εδώ αυτή η συζήτηση. ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 23 λεπτά πριν, gas7777 είπε Δεκτή η συγνώμμη. Ναι είναι πάνω απ' όλα και συμφωνώ απολύτως. Το είπα και νωρίτερα. Απλώς δεν μου αρέσει να το χρησιμοποιουμε ως επιχείρημα επιτυχίας. Διότι τέτοια καταστροφη δεν είναι επιτυχία. Είναι χιλιάδες οι πρόσφυγες, χιλιάδες που έχασαν περιουσίες Και επειδή το έζησα πρόσφατα, δε μπορώ να ακούω για επιτυχία Κανείς δεν μίλησε για επιτυχία, ειδικά όταν οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε παντού και ακολουθεί νέος καύσωνας! Αλλά αν μόλις εμφανιστεί φωτιά δεν σβηστεί από την τοπική πυροσβεστική και τους δήμους, με τις καιρικές συνθήκες που ζούμε τώρα, δεν πρόκειται να σβήσει όσα μέσα και αν διαθέτεις! Και το βλέπουμε να συμβαίνει παντού. Είμαστε πολύ μικροί και αδύναμοι οι άνθρωποι για να τα βάλουμε με τη μανία της φύσης είτε είναι φωτιά, είτε είναι πλημμύρα, είτε είναι σεισμός! Γι' αυτό το πιο σημαντικό είναι να μη χαθούν ζωές, γιατί δεν ξαναγίνονται! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Νέο κύμα καύσωνα, ανεμοι έως 6 μποφορ. https://www.imerisia.gr/koinonia/20011_kaysonas-erhetai-neo-kyma-apo-deytera-kai-anemoi-eos-6-mpofor?amp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
14 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση