Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Coscas είπε

Ακριβώς δλδ οι συνθήκες που ήταν ο καιρός (0 μποφώρ), η απόσταση από τη θάλασσα (Ευβοια) 

Πέσαμε δλδ σε σπάνια καλές καιρικές συνθήκες όπως λες και δεν πετούσε τπτ

δεν ειμαι πιλοτος καναντερ, ουτε ειδικος οποτε δε μπορω να το απαντήσω αυτό. Φανταζομαι ουτε εσυ ουτε κανενας εδω μεσα ειναι ενας απο αυτους τους ηρωες που εδω και μερες δινουν κ τη ψυχη τους την ιδια κ ρισκαρουν δεκαδες φορες τη ζωη τους καθε μερα με αυτα τα αεροπλανα. 

Οποτε δε μπορω να ξερω τις συνθηκες (που καμια σχεση δεν εχει ο ανεμος πανω απο φωτια σε σχεση με αλλο μερος), τις θερμοκρασιες (τα CL-215 εχουν μεγιστη θερμοκρασια λειτουργιας που τα σταματαει να πετανε πανω απο πολυ υψηλες θερμοκρασιες κ δυνατες φωτιες) αλλα κ εκατονταδες αλλες παραμετρους στο γιατι δε μπορει ή μπορει ενα αεροπλανο να πεταξει ή οχι. Δεν εχω την παραμικρη ουσιαστικη γνωση οποτε δε θα μπορεσω να παρω θεση.

Αυτο που φαινεται απο το τι εχει συμβει ειναι οτι η πυροσβεστικη κ η κυβερνηση αποφασισαν να ριξουν μεγαλυτερο βαρος στην Αθηνα κ να προστατευσουν οικιστικες περιοχες παροτι στην Ευβοια και σε αλλα μερη, γιαυτο κ βλεπουμε οτι βλεπουμε εκει τωρα...

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Coscas είπε

Ακριβώς δλδ οι συνθήκες που ήταν ο καιρός (0 μποφώρ), η απόσταση από τη θάλασσα (Ευβοια) 

Πέσαμε δλδ σε σπάνια καλές καιρικές συνθήκες όπως λες και δεν πετούσε τπτ

Ρε man επειδη το λες και το ξαναλες, μια για το οτι η πυρκαγια μπορουσε να ελεγχθει ευκολα αφου φυσαγαν 0 μποφορ, μια για το οτι δεν υπηρχε λογος εκκενωσεων των χωριων γιατι με 0 μποφορ θα την σβηνανε οι κατοικοι με το λαστιχο και μια για τα canadair οτι τα πραγματικα ηταν ιδανικα με 0 μποφορ.

Απο που προκυπτει οτι η Ευβοια ολες αυτες τις μερες εχει 0 ( ! ) μποφορ;

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
1 minute ago, Skywalker333 said:

δεν ειμαι πιλοτος καναντερ, ουτε ειδικος οποτε δε μπορω να το απαντήσω αυτό. Φανταζομαι ουτε εσυ ουτε κανενας εδω μεσα ειναι ενας απο αυτους τους ηρωες που εδω και μερες δινουν κ τη ψυχη τους την ιδια κ ρισκαρουν δεκαδες φορες τη ζωη τους καθε μερα με αυτα τα αεροπλανα. 

Οποτε δε μπορω να ξερω τις συνθηκες (που καμια σχεση δεν εχει ο ανεμος πανω απο φωτια σε σχεση με αλλο μερος), τις θερμοκρασιες (τα CL-215 εχουν μεγιστη θερμοκρασια λειτουργιας που τα σταματαει να πετανε πανω απο πολυ υψηλες θερμοκρασιες κ δυνατες φωτιες) αλλα κ εκατονταδες αλλες παραμετρους στο γιατι δε μπορει ή μπορει ενα αεροπλανο να πεταξει ή οχι. Δεν εχω την παραμικρη ουσιαστικη γνωση οποτε δε θα μπορεσω να παρω θεση.

Αυτο που φαινεται απο το τι εχει συμβει ειναι οτι η πυροσβεστικη κ η κυβερνηση αποφασισαν να ριξουν μεγαλυτερο βαρος στην Αθηνα κ να προστατευσουν οικιστικες περιοχες παροτι στην Ευβοια και σε αλλα μερη, γιαυτο κ βλεπουμε οτι βλεπουμε εκει τωρα...

Κανείς δεν κατηγορεί τους ήρωες πιλότους ή τους πυροσβέστες

Ο συντονισμός είναι το θέμα

1 minute ago, BackFromHell said:

Ρε man επειδη το λες και το ξαναλες. Απο που προκυπτει οτι η Ευβοια ολες αυτες τις μερες εχει 0 ( ! ) μποφορ;

Δλδ φύσαγε; Αμα φύσαγε φίλε μου, δεν θα βλέπαμε τους κατοίκους να ρίχνονται στη φωτια (και κανείς δεν κάηκε)

Αντε κάποιες στιγμές να είχε 1-2 μποφωρ

Τουλάχιστον τόσο έχει τώρα

https://www.meteo.gr/beach-forecasts.cfm?bid=297

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Coscas είπε

Κανείς δεν κατηγορεί τους ήρωες πιλότους ή τους πυροσβέστες

Ο συντονισμός είναι το θέμα

Δλδ φύσαγε; Αμα φύσαγε φίλε μου, δεν θα βλέπαμε τους κατοίκους να ρίχνονται στη φωτια (και κανείς δεν κάηκε)

Αντε κάποιες στιγμές να είχε 1-2 μποφωρ

Τουλάχιστον τόσο έχει τώρα

https://www.meteo.gr/beach-forecasts.cfm?bid=297

Παμε παλι. Αλλο να λεμε 0 μποφορ, αλλο να λεμε "αντε να ειχε 1-2 μποφορ" αλλο να λεμε ειχε λιγο αερακι, αλλο να λεμε φυσαγε.

Εσυ λες και ξαναλες οτι ειχε 0 μποφορ. Τωρα λες αντε το πολυ 1-2 μποφορ. Ξαναρωτω, απο που προκυπτει;

Γιατι το ενδεικτικο παραπανω γραφημα που αφορα στο Μαντουδι , δεν συναδει και τοσο με τους ισχυρισμους που επαναλαμβανεις διαρκως. Αλλα αν προκυπτει οντως οτι ειχαμε 0-1-2 μποφορ στην περιοχη, αυτο ρωτω, για να μαθω.

image.png.bc90b12a2c7c02c135ec3c3aa459b370.png

Δημοσ.
1 minute ago, BackFromHell said:

Παμε παλι. Αλλο να λεμε 0 μποφορ, αλλο να λεμε "αντε να ειχε 1-2 μποφορ" αλλο να λεμε ειχε λιγο αερακι, αλλο να λεμε φυσαγε.

Εσυ λες και ξαναλες οτι ειχε 0 μποφορ. Τωρα λες αντε το πολυ 1-2 μποφορ. Ξαναρωτω, απο που προκυπτει;

Γιατι τα δεδομενα ενδεικτικα, απο το Μαντουδι , δεν συναδουν και τοσο με τους ισχυρισμους που επαναλαμβανεις διαρκως:

Δλδ , θες να πείς ότι φέτος οι πυρκαγιές είχαν ανέμους;

Μάλλον θα ζω σε άλλο πλανήτη και βλέπω άλλες ειδήσεις

Το "0", είναι ενδεικτικό. Στην ουσία θέλω να πω ότι ΔΕΝ είχαμε αέρηδες

Ισως το μικροκλίμα της φωτιάς. Ανέμους όμως , όχι

Εχουν ταυτίσει την περίπτωση με το Μάτι

Και έτσι, κάηκε όλη η βόρεια Εύβοια

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Γιατι τα δεδομενα ενδεικτικα, απο το Μαντουδι , δεν συναδουν και τοσο με τους ισχυρισμους που επαναλαμβανεις διαρκως:

Από πού είναι το κροπαρισμένο το διάγραμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Coscas είπε

Δλδ , θες να πείς ότι φέτος οι πυρκαγιές είχαν ανέμους;

Μάλλον θα ζω σε άλλο πλανήτη και βλέπω άλλες ειδήσεις

Το "0", είναι ενδεικτικό. Στην ουσία θέλω να πω ότι ΔΕΝ είχαμε αέρηδες

Ισως το μικροκλίμα της φωτιάς. Ανέμους όμως , όχι

Εχουν ταυτίσει την περίπτωση με το Μάτι

Και έτσι, κάηκε όλη η βόρεια Εύβοια

Δεν θελω να πω κατι εγω. Εσυ λες οτι δε κουνιοταν φυλο και επ'αυτου ρωτω, καθως δεν εχω ακριβως την ιδια εικονα, πχ την Παρασκευη ο αερας ηταν πολυ εντονος οχι μονο στην Ευβοια αλλα στις περισσοτερες περιοχες της ανατολικης ηπειρωτικης χωρας.

Δημοσ.
Just now, BackFromHell said:

Δεν θελω να πω κατι εγω. Εσυ λες οτι δε κουνιοταν φυλο και επ'αυτου ρωτω, καθως δεν εχω ακριβως την ιδια εικονα, πχ την Παρασκευη ο αερας ηταν πολυ εντονος οχι μονο στην Ευβοια αλλα στις περισσοτερες περιοχες της ανατολικης ηπειρωτικης χωρας.

Φετός φίλε μου στις φωτιές, αυτό ήταν το χαρακτηριστικό και το λένε όλοι. Απνοια

Μόνο προχτες νομίζω είχε λίγο παραπάνω (που δεν δημιούργησε κανένα έξτρα πρβλμ) και από αύριο δεν θα έχει καθόλου πάλι

Για να δούμε...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gas7777 είπε

30.000 ζωντανοί νεκροί

Πρόσφυγες με χαμένες περιουσίες.

Αλλά είπαμε...η σούμα λέει πως παλιά είχαμε πολλούς νεκρούς...άρα όλα καλά.

Αυτό πήγαινε και πες το σε όσους έχασαν τους δικούς τους στις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων!

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Αυτό πήγαινε και πες το σε όσους έχασαν τους δικούς τους στις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων!

Είμαι ένας από αυτούς. Ευχαριστημένος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ανησυχητική είδηση είναι πως έρχονται οδικώς με οχήματα, πυροσβέστες από την Πολωνία, από τόσο μακριά. Θα είναι την Τρίτη εδώ λογικά.
Από αυτό μπορείτε να καταλάβατε τι περιμένουν από τη νέα εβδομάδα με το νέο καύσωνα.

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πράγματι, στο Γύθειο φερ' ειπείν, έκαιγε Β-Δ του οικισμού από την Τρίτη (αρκετά μακριά βέβαια). Μέχρι την Παρασκευή που έγινε εκκένωση Γυθείου - Μαυροβουνίου, ερχόντουσαν στάχτες και υπήρχε αυτό το τεράστιο νέφος, χωρίς ήλιο. Άπνοια βασικά, χωρίς αέρα, που αποτελεί και σπάνιο γενικά φαινόμενο (για την παραλία Μαυροβουνίου). 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Έχω επισκεφτεί πολλές φορές τις περιοχές αυτές (Πευκί, Ροβιές, Ν.Πύργος, Λίμνη).

Αν όντως είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή, η περιοχή θα κάνει πολλές δεκάδες χρόνια για να ξαναγίνει όπως ήταν.

Δημοσ.

Περι του ανέμου στο Μαντούδι: https://www.meteoblue.com/el/καιρός/historyclimate/weatherarchive/Μαντούδιον_Ελληνική-Δημοκρατία_257814

Γενικα 2-3 κλικ ειναι, αμεσα βρισκει κανεις ανεμολόγιο και καιρικα δεδομενα. Κ ξεκαθαρα βλεπει κανεις οτι προφανως και υπηρχε αερας. Γενικα  η "ενημερωση" απο τα social media και την καθε εξυπνάδα που θα πει καποιος εκει (που σχεδον παντα ειναι "ντοπιος" ή "εχει θεια στο χωριο εκει") θελει πολυ προσοχη. Γιατι ναι, ειναι κ σοβαρες πληροφοριες εκει, ειναι και πληροφορίες απο κοσμο που ειναι οντως εκει αλλα ειναι και ΑΠΕΙΡΑ πλασματα που απλα λενε οτι τους κατεβει στο κεφαλι.

• Like 4
Δημοσ.

Οι φωτιές δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να κάψουν ότι άκαυτο βρίσκουν από δέντρα και πράσινο, θα σταματήσουν μόνο όταν φτάσουν σε θάλασσα ή μπετόν αφού κάψουν και τα πρώτα κτίρια. 

Η μάχη είναι χαμένη από την αρχή. Καλώς δεν πάνε όλες οι δυνάμεις στην Εύβοια διότι οι εμπριστες καραδοκούν σε όλη την Ελλάδα να βάλουν φωτιές, ως κατά συρροην δολοφόνοι αφού γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις είναι κουρασμένες και απασχολημένες με την Εύβοια και για αυτούς είναι μεγάλη ευκαιρία να δράσουν τώρα όσο ποτέ άλλωστε, βόρεια Ελλάδα νησιά του Αιγαιου, Κρήτη και όπου είναι ήρεμα χωρίς φωτιές, είναι τα πιο επικίνδυνα μερη τώρα να ξεσπάσουν φωτιές χωρίς κανένας να μπορεί να αντιδρασει.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...