Προς το περιεχόμενο

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

blackhill66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Μην χάνετε το δάσος. Ότι κι αν δείχνει το flight radar, η δύναμη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον αέρα είναι 5 φορές πιο λίγη από την διαθέσιμη που έχουμε σαν Ελλάδα σε ελικόπτερα/αεροσκάφη πυρόσβεσης.

Χθες μάλιστα σε κυβερνητικό ποστ έγινε και σύγκριση πόσα παρέλαβαν και πόσα έχουν, οπότε ξέρουμε και πόσα έχουμε.

Μαλιστα, όταν βγήκε μια κυρία και έκλαιγε στο OPEN ότι θα καουνε και ότι δεν έχει έρθει ούτε ΕΝΑ αεροπλάνο, ξαφνικά σηκώθηκαν 5 αεροπλάνα και πήγαν Ιστιαία. Υπάρχει και ιστορικότητα της διαδρομής τους οπότε ξέρουμε ότι ήταν προσγειωμένα, ΓΙΑΤΙ; (screenshot)

Screenshot_2021-08-07-12-46-18-351_com.flightradar24free.jpg.d66c783f0b5ec7e45d6dccdb06a03ac8.jpg

Screenshot_2021-08-07-12-48-31-351_com.flightradar24free.jpg

Θα μας πει κάποιος υπεύθυνος που είναι τα υπόλοιπα;

Δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ μια απάντηση όταν χάνονται περιουσίες, ζωές και τα παιδιά μας θα κάνουν χιλιόμετρα για να δουν πράσινο;

Έχουμε τεχνολογία, έχουμε άμεση ενημέρωση, δεν ζούμε στο 1980.

Το flighradar κανεις μας δε το κοιταξε εκτος απο εσενα που το παρουσιασες σαν αποδειξη ελλειψης πτητικων μεσων που επιχειρουν σε σχεση με τα διαθεσιμα.

Οποτε αφου τωρα λες να μη δινουμε σημασια στο επιχειρημα σου, αλλα επιμενεις οτι πετανε 5 φορες λιγοτερα εναερια μεσα απο οσα διαθετει η χωρα, απαιτωντας εξηγησεις, αν θες πες μας απο που προκυπτουν τα νουμερα. Δηλαδη, ποσα πτητικα μεσα διαθετει η χωρα και ποσα πετανε/δεν πετανε καθως και την πηγη σου, εφοσον αυτη δεν ειναι το flightradar.

*Προφανως καποια δεν πετανε, πχ χθες το beriev, αλλα εχουν δοθει ηδη επισημες εξηγησεις. Αλλα εσυ που αναφερεσαι για 1/5 πτητικης δυναμης και ζητας εξηγησεις θα πρεπει να μας πεις πρωτα απο που βρισκουμε αυτο το νουμερακι.

Επεξ/σία από BackFromHell
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Μην χάνετε το δάσος. Ότι κι αν δείχνει το flight radar, η δύναμη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον αέρα είναι 5 φορές μικρότερη από την διαθέσιμη που έχουμε σαν Ελλάδα σε ελικόπτερα/αεροσκάφη πυρόσβεσης.

Χθες μάλιστα σε κυβερνητικό ποστ έγινε και σύγκριση πόσα παρέλαβαν και πόσα έχουν, οπότε ξέρουμε και πόσα έχουμε.

Μαλιστα, όταν βγήκε μια κυρία και έκλαιγε στο OPEN ότι θα καουνε και ότι δεν έχει έρθει ούτε ΕΝΑ αεροπλάνο, ξαφνικά σηκώθηκαν 5 αεροπλάνα και πήγαν Ιστιαία. Υπάρχει και ιστορικότητα της διαδρομής τους οπότε ξέρουμε ότι ήταν προσγειωμένα, ΓΙΑΤΙ; (screenshot)

Ο καθε ανθρωπος που απειλειται η ζωη του και η περιουσια του θελει να ερθει βοηθεια αμεσα και λογικο ειναι. Τα αεροπλανα δεν ειναι παπακι που το καβαλας και φευγεις. Θελουν ανα καποιες ωρες πτησης συντηρηση, θελουν ανεφοδιασμο σε καυσιμα και νερο. Και η μετακινηση απο και προς το αεροδρομιο και απο και προς τη θαλασσα παιρνει ωρα. Δηλαδη ενα εναεριο μεσο αναλογα τις παραμετρους αντε να κανει 10-15 ριψεις την ημερα.

• Like 5

Από τις αναφορές Χαρδαλιά και της Πυροσβεστικής για τα εναέρια μέσα που επιχειρούν, καταλαβαίνουμε ότι είναι 15, άντε 20 σου βάζω.

Θες να μου βρεις ποσα έχουμε ως κράτος;

Το flight radar το αναφέρω για να έχουμε μια ΠΕΡΙΠΟΥ εικόνα για το τι γίνεται.

Ιστιαία επειδή έχω φίλο μου και σε συνδιασμό με αυτά που αναφέρονται από το πρωί, η ολιγωρία ήταν τραγική. Δεν χρειάζομαι καμιά επίσημη πληροφόρηση, πιστεύω τους ανθρώπους.

Μακαρι σε τέτοιους καιρούς δύσκολους , η συσπείρωση να ήταν μεγαλύτερη απο τη διχόνοια , αλλα ο μεγαλύτερος εχθρός ειναι παντα ο ίδιος μας ο εαυτός…

….ας λάβει τέλος επιτέλους αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή , και μην έχετε αμφιβολία , έχουμε πολυ καιρό μπροστά μας να τσακωνόμαστε..

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Δεν χρειάζομαι καμιά επίσημη πληροφόρηση, πιστεύω τους ανθρώπους.

Οκ.

Για τα αλλα που γραφεις, την ερωτηση την εκανα εγω. Απο τη στιγμη που ισχυριζεσαι κατι, πρεπει να μας δειξεις οτι ο ισχυρισμος σου υφισταται. Ειπε λοιπον καποια επισημη ή εστω αξιοπιστη πηγη οτι απο τα διαθεσιμα πτητικα μεσα της χωρας επιχειρει μονο το 1/5 οπως ισχυριζεσαι; Η το συμπερασμα ειναι κραμα του τι σου ειπαν οι γνωστοι σου στην Ιστιαια κοιτωντας τον ουρανο και αναγωγης σε οτι (δεν) δειχνει το flightradar ;

29 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Τα Canadair και το Beriev δεν τα ιχνηλατεί η εφαρμογη, ουτε τα εναερια μεσα αλλων χωρων που εχουν έρθει γα βοηθεια.

Γνωρίζεις γιατί;

Ποσες χιλιαδες ζωακια καηκαν ειτε γιατι οπως καποιοι λενε οτι ολο αυτο εγινε για να φτιαξουν αιολικα παρκα,ειτε γιατι υπαρχουν καποιοι αρρωστοι στο μυαλο ανθρωποι που εβαλαν τις φωτιες,ειτε γιατι ο σχεδιασμος δεν ηταν σωστος οπως ειπαν καποιοι αλλοι.Μαυρισε η ψυχη μας με ολη αυτην την καταστροφη.

• Like 1
  • Sad 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Γνωρίζεις γιατί;

Τα canadair ανηκουν στην ΠΑ οποτε ειναι πιθανο να σχετιζεται με αυτο. Βεβαια μπορεις να δεις στην εφαρμογη AWACS και μεταγωγικα. Ισως ειναι και θεμα παλαιοτητας? Δεν ειμαι σιγουρος.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Γνωρίζεις γιατί;

https://www.flightradar24.com/how-it-works

Μεταξυ αλλων λεει:

Common aircraft models that usually do not have an ADS-B transponder and are not visible on Flightradar24 (within ADS-B coverage):

• Most helicopters
  • Most older aircraft
  • Most military aircraft
  • Most propeller aircraft

Τα canadair λοιπον για τα οποια κανει καταγγελια ο @Swimmer21 οτι δε φαινονται στο flightradar (και βαση δικου του συμπερασματος αυτο συμβαινει επειδη δεν πετανε), ανηκουν ΚΑΙ στις 3 τελευταιες κατηγοριες. Οπως και τα pzl.

7 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Γνωρίζεις γιατί;

Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που έγραψε ο OxiGiannisGiannakis αλλά μου φένεται απόλυτα λογικό.

Τα κανταντέρ (τα ελληνικά τουλάχιστον), τύποις, είναι πολεμικά Αεροπλάνα, ανήκουν και τα λειτουργεί η Π.Α.

Δεν αποκλείεται δηλαδή γι αυτό το λόγο να μην εμπείπτουν στις απαιτήσεις των πολιτικών αερσοκαφών.

Τα ξένα, νοικιασμένα, τουλάχιστον όσα ανοίκουν σε εμπορικές εταιρειες μπορεί να εμπίπτουν σε άλλο καθεστός.

9 λεπτά πριν, nikwolf είπε

Καλησπέρα, να δούμε το θετικό στην όλη κατάσταση?

Αφού καούν όλα τα πεύκα, η πολιτεία και οι ιδιώτες θα φυτέψουν μόνο δέντρα που δεν πιάνουν φωτιά τόσο εύκολα. Γεωπόνος δεν είμαι αλλά ξέρω ότι ορισμένα πιάνουν πολύ δύσκολα φωτιά. 

Η άποψη μου είναι ότι είχαμε ένα οργανωμένο εγκλημα με πολλές εστίες ταυτόχρονα.

η Πάρνηθα δεν είχε πεύκα πάντως ούτε στη πρώτη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το 40% του δρυμού ούτε και τώρα που τον αποτελείωσε. Επίσης δεν νομίζω ότι η Σιβηρία που κατακαίγεται έχει πεύκα. Δυστυχώς τα πράγματα είναι πλέον διαφορετικά  λόγω αλλαγής του κλίματος, μπορούν καούν τα πάντα και γρήγορα. 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, kirileman είπε

Ενδιαφέρον

Σε ευχαριστώ πολυ που με έβγαλες από τον κόπο να κάθομαι να γράφω πράγματα τα οποία τυγχάνει να γνωρίζω από μικρό παιδί καθώς και οι δυο γονείς μου ήταν δασολόγοι.

Προφανώς και όταν η δασοπυρόσβεση ήταν ευθύνη της δασικής υπηρεσίας λάθη πάλι γινόντουσαν.

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι υπήρχε γνώση ετών και οργάνωση, η οποία δεν ήταν κάτι μαγικό, την αποκτούσε ο κόσμος λόγω της διαδοχής, ο πιο παλιός μάθαινε στον πιο νέο και ούτω καθεξής 

Όταν αποφασίστηκε μία νυκτί να περάσει η δασοπυρόσβεση από την δασική υπηρεσία στην πυροσβεστική δεν έγινε καμία κίνηση να χρησιμοποιήσουν τα στελέχη των δασαρχείων ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση με αποτέλεσμα η πυροσβεστική πρακτικά ενώ έχει πολύ μεγαλύτερο διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, να μην έχει υο know how αντιμετώπισης της δασικής φωτιάς 

Ο τύπος τα γράφει λίγο υπερβολικά, αλλά είναι αλήθεια ότι οι δασικοί υπάλληλοι μπαίναν σε μεριές του δάσους που δεν διανοείται να μπει πυροσβέστης 

• Like 11

10 λεπτά πριν, nikwolf είπε

Η άποψη μου είναι ότι είχαμε ένα οργανωμένο εγκλημα με πολλές εστίες ταυτόχρονα.

κάπου στη μέση είναι η αλήθεια , προσωπικά πιστεύω οτι και εμπρησμοί γίνανε και λόγω υψηλών θερμοκρασιών ξεκινήσανε φωτιές

14 λεπτά πριν, nikwolf είπε

Αφού καούν όλα τα πεύκα, η πολιτεία και οι ιδιώτες θα φυτέψουν μόνο δέντρα που δεν πιάνουν φωτιά τόσο εύκολα. Γεωπόνος δεν είμαι αλλά ξέρω ότι ορισμένα πιάνουν πολύ δύσκολα φωτιά

και πεύκα να μη βάλουν αν δεν κάνουν αντιπυρικές ζώνες , αν δεν υπάρχει προσωπικό εποχιακό τα καλοκαίρια και δεν είναι σε αναμονή πλήρως λειτουργικά όλα τα (ανεπαρκή τελικά) μέσα πυρόσβεσης ,τα ίδια θα ξαναδούμε του χρόνου.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...