Προς το περιεχόμενο

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

blackhill66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

https://www.tovima.gr/2021/08/07/society/fotia-stin-attiki-synelifthi-43xronos-gia-emprismo/

Δυστυχώς έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις εμπρηστών, ξυλοδαρμους πυροσβεστων, δημοσιογράφων,  πλιάτσικα κλπ 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει γενικά 

https://www.in.gr/2021/08/04/greece/fotia-sti-varympompi-pliatsiko-sta-kamena-kataggelloun-oi-katoikoi/

https://www.protothema.gr/greece/article/1149965/traboukoi-epitethikan-se-purosvestes-sti-varubobi/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξέρει κάποιος τι γίνεται με Αρκαδια (Γορτυνια) τωρα το πρωί; Σε ποιο χωριο ειναι κοντα τωρα;

(Το βραδυ περασε η φωτια απο Ηλεια σε Αρκαδια και αρχισαν να κανουν εκκένωση σε ορισμένα χωρια π.χ. Καπελιτσα και Τριποταμιά.)

13 hours ago, SB_1957 said:

Σωστά αυτά που λες, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις και δήμαρχοι είναι εκλεγμένοι και δεν είναι ουρανοκατέβατοι!

Οπότε ας προσέχουμε γενικώς ποιους επιλέγουμε κάθε φορά!

Επίσης ας κάνουμε κι εμείς ως πολίτες τα αυτονόητα!

Το να καθαρίσεις την αυλή σου και το χωράφι σου από ξερόχορτα δεν είναι δουλειά ούτε της κυβέρνησης ούτε του δήμου.

Αν σου βάλει πρόστιμο γιατί δεν το έκανες, αλλά και αν καείς επειδή δεν το έκανες, διαμαρτύρεσαι ότι δεν υπάρχει κράτος/δήμος/υπηρεσίες κ.λπ. κ.λπ.!!! 

Από πυρκαγιά πριν 10 χρόνια. Όποιος είχε καθαρίσει το χωράφι/ελαιώνα δεν έπαθε τίποτε. Οι άλλοι κλαίγονταν και διαμαρτύρονταν γιατί αργούσε η αποζημίωση για τον καμένο ελαιώνα!

01.jpg

Δεν διαφωνει κανεις με αυτα που λες!

13 hours ago, Kthulhou said:

ωραία και καλά μαλώνουμε , έστω κ καλοπροαίρετα ποιος έχει περισσότερο δίκιο κλπ. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ?

με ότι μπορεί ο καθένας, βρίσκουμε τηλέφωνα δασαρχείων κλπ της Αττικής κ όποιον άλλον μπιπ παράγοντα χρειάζεται

και δηλώνουμε συμμετοχές ώστε ΕΝΕΡΓΑ να πάμε και να φυτέψουμε δέντρα, ποτίσουμε κλπ

Εγώ από Θεσσαλονίκη, είμαι πρόθυμος να κατέβω και να βοηθήσω όπως μπορώ. Να μαι τέλη Αυγούσοτυ, αρχές Σεπτέμβρη κλπ και να φυτέυω για μια βδομάδα πχ δέντρα κλπ

Οι αναδασωσεις δεν γινονται ετσι απλα. Θελουν μελετη. Οπου εγινε χωρις μελετη και αρον αρον επηρεασε αρνητικα το οικοσυστημα.

• Like 1

Τι γίνεται ρε παιδιά στην Αθήνα? πότε πρόλαβε να καταστραφεί το σύμπαν σε 4 ημέρες? ξυλοδαρμοί πυροσβεστών και εμπρησμοί? Σαν σενάριο από fallout 76 / metro last light μου ακούγεται.

Ευτυχώς εδώ στην Μεσσηνία δεν έχει γίνει τίποτα σοβαρό ακόμη αν και μύριζε λίγο καμένο το πρωί. 

27 minutes ago, *nenya* said:

Ξέρει κάποιος τι γίνεται με Αρκαδια (Γορτυνια) τωρα το πρωί; Σε ποιο χωριο ειναι κοντα τωρα;

(Το βραδυ περασε η φωτια απο Ηλεια σε Αρκαδια και αρχισαν να κανουν εκκένωση σε ορισμένα χωρια π.χ. Καπελιτσα και Τριποταμιά.)

Δεν έχει φτάσει Σταυροδρόμι, ειναι στην Τριποταμια και το παλευουν να την κοψουν εκει. Αλλη ενημερωση δεν εχουνε δωσει

Η λύση είναι μια όπου υπήρχε δάσος να μην μπορεί να γίνει τπτ ούτε σπίτια ούτε ανεμογεννητριες τπτ δάσος =δάσος. Ας θυμίθουμε τις φωτιές στην Θάσο ποτε σταμάτησαν;;  αρε ντιανα....

Για τον προπυλακισμό πυροσβεστών μέχρι στιγμής το βλέπω από πολύ συγκεκριμέννα μέσα (δεν βλέπω καθολικότητα δλδ να το δω από όλα τα μεγάλα), ακόμα και ένα που λέει υπάρχει βίντεο το βίντεο δε δείχνει τίποτα. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι έγινε κάτι τέτοιο. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ (όχι ότι το δέχομαι, αλλα μπορώ να το καταλάβω) είναι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίεςτους να τσακώθηκαν αλλά μέχρι εκεί.

• Like 3

1 minute ago, daredevil92 said:

Για τον προπυλακισμό πυροσβεστών μέχρι στιγμής το βλέπω από πολύ συγκεκριμέννα μέσα (δεν βλέπω καθολικότητα δλδ να το δω από όλα τα μεγάλα), ακόμα και ένα που λέει υπάρχει βίντεο το βίντεο δε δείχνει τίποτα. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι έγινε κάτι τέτοιο. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ (όχι ότι το δέχομαι, αλλα μπορώ να το καταλάβω) είναι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίεςτους να τσακώθηκαν αλλά μέχρι εκεί.

Επειδή θα πάει πάλι σε πολιτική συζήτηση, απλά θα σου πω ότι "απ' όλα τα μεγάλα" μην περιμένεις να το ακούσεις για να πειστείς. Ας το αφήσουμε εδώ

Ολόκληρη η Εύβοια καίγεται από άκρη σε άκρη (κεντρική και βόρεια). Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε την περιοχή και τι χάσαμε, αλλά και τι ακόμα θα χάσουμε, γιατί δεν σταματάει, κατεβαίνει κι άλλο. Αναρωτιέμαι πού θα σταματήσει. Στην Κύμη;

• Like 1
  • Sad 5

9 minutes ago, kirileman said:

Ολόκληρη η Εύβοια καίγεται από άκρη σε άκρη (κεντρική και βόρεια). Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε την περιοχή και τι χάσαμε, αλλά και τι ακόμα θα χάσουμε, γιατί δεν σταματάει, κατεβαίνει κι άλλο. Αναρωτιέμαι πού θα σταματήσει. Στην Κύμη;

Με άτομα που μιλάω μου λένε για απερίγραπτη καταστροφή, τα όσα δείχνουν τα κανάλια δεν μπορούν να αποτυπώσουν το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

Ένα βίντεο είδα προ ημερών και μου σφίχτηκε το στομάχι

44 minutes ago, Kostasspil said:

Δεν έχει φτάσει Σταυροδρόμι, ειναι στην Τριποταμια και το παλευουν να την κοψουν εκει. Αλλη ενημερωση δεν εχουνε δωσει

Καλεεεε αν ειχε φτασει Σταυροδρομι θα ειχε καψει το χωριο μου ηδη 😮

Εκει προς Τριποταμια φοβάμαι μην παει μετα και στο πρασινο της Μπερτσιας και μετα Δαφνη κλπ... 

Just now, *nenya* said:

Καλεεεε αν ειχε φτασει Σταυροδρομι θα ειχε καψει το χωριο μου ηδη 😮

Εκει προς Τριποταμια φοβάμαι μην παει μετα και στο πρασινο της Μπερτσιας και μετα Δαφνη κλπ... 

Και ειναι και μεσα στο πρασινο ολα εκει ρε πστ μου, που να κοψει;

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Με άτομα που μιλάω μου λένε για απερίγραπτη καταστροφή, τα όσα δείχνουν τα κανάλια δεν μπορούν να αποτυπώσουν το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

εγώ που έχω γυρίσει όλη την Εύβοια δεν θες να ξέρεις πως νοιώθω με την καταστροφή που έγινε εκεί.

επίσης αν βάλεις χάρτη να δεις την καταστροφή συνολικά που έχει γίνει σε ολόκληρη την χώρα

πόσο πράσινο (δάσος) έχει καεί/καταστραφεί το οποίο δεν θα αντικατασταθεί σύντομα

θα ντρέπεσαι που ανήκεις στο ανθρώπινο είδος.

και ξέρεις αυτό θα έχει κόστος (πλημμύρες/καύσωνες)

Επεξ/σία από ikorolis

• Super Moderators
5 minutes ago, Kostasspil said:

https://zoom.earth/#view=38.850188,23.310775,12z/layers=wind,fires

Δύσκολα τα πράγματα...

• Like 1
  • Sad 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...