Προς το περιεχόμενο

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

blackhill66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
18 minutes ago, basilis_k6 said:

τόσα σπίτια δεν πρεπει να έχουν καει ποτε ξανα στην ελλάδα

Το 2007 στην Ηλεία είχαν καεί καμια 1000αρα σπίτια κι άλλα 1000κατι κτίρια γενικότερα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

τόσα σπίτια δεν πρεπει να έχουν καει ποτε ξανα στην ελλάδα

Δυστυχως ουτε για του χρονου δεν θα βαλουν μερικοι μυαλο. Εβλεπα χθες στο ρεπορταζ του σκαι ενα σπιτι σε πλαγια να ειναι μεσα στα δεντρα. Σε αλλο ρεπορταζ τα κλαδια να ακουμπανε το σπιτι κτλ κτλ. Ωραια η σκια και η βλαστηση γυρω απο το σπιτι σου, αλλα οταν εισαι σε περιοχη που κινδυνευει καθε χρονο απο πυρκαγιες, ε κατι πρεπει να κανεις και ως ιδιοκτητης

• Like 1

6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Το 2007 στην Ηλεία είχαν καεί καμια 1000αρα σπίτια κι άλλα 1000κατι κτίρια γενικότερα.

μακάρι να μην το σπάσουμε το ρεκορ αλλα με βάση και τον αερα που έχει για άλλες 24 ώρες και με 3 πολύ μεγάλα μέτωπα το βλέπω χλωμο...

• Like 1

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να συγκρίνουμε την Ηλεία με την Αττική

Καλως ή κακώς, το έμψυχο δυναμικό και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που υπάρχει στην Αττική δε συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας 

Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά φωτιά να καεί ανεξέλεγκτη στην Αττική τέσσερεις μέρες εγώ δεν θυμάμαι ποτέ

• Like 10

• Super Moderators
2 minutes ago, AristidisZ said:

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να συγκρίνουμε την Ηλεία με την Αττική

Καλως ή κακώς, το έμψυχο δυναμικό και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που υπάρχει στην Αττική δε συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας 

Δε ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά φωτιά να καεί ανεξέλεγκτη στην Αττική τέσσερεις μέρες εγώ δεν θυμάμαι ποτέ

38, Π.Πεντέλη, έχουν περάσει ουκ ολίγες φωτιές "δίπλα" μου. 😛

Μόλις τώρα, Thresh είπε

38, Π.Πεντέλη, έχω περάσει ουκ ολίγες φωτιές "δίπλα" μου. 😛

Συνομήλικοι είμαστε

Θυμάσαι εσυ κάτι ανάλογο ;

Και μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν κουνιόταν φύλλο ε, μη το ξεχνάμε αυτό 

Μέχρι πριν μια ώρα εδώ στη Δραπετσωνα φύσαγε του χαμού, πλέον ευτυχώς έκοψε εντελώς

Εύχομαι και προς τα πάνω να έχει κόψει μπας και καταφέρουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα 

Ειλικρινά προσπαθω παρα πολύ να μην κάνω πολιτικό σχόλιο, οπότε θα συγκρατηθώ και δε θα γράψω παρακάτω για ευθύνες, ανικανότητα κλπ

• Super Moderators
2 minutes ago, AristidisZ said:

Συνομήλικοι είμαστε

Θυμάσαι εσυ κάτι ανάλογο ;

Και μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν κουνιόταν φύλλο ε, μη το ξεχνάμε αυτό 

Δεν θυμάμαι ανάλογες θερμοκρασίες για τόσες μέρες όμως, ίσως το 2007? 

Τόσες φωτιές και μάλιστα ανεξέλεγκτες ούτε στον καύσωνα του 1987 δεν είχαμε.

Η καταστροφή το 2007 στην Ηλεία ήταν ξεκάθαρος εμπρησμός +++ πράγματα που δεν γίνεται να ειπωθούν στο φόρουμ.

Μια από τα ίδια  φέτος όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ διχως προσβλητικο,πολιτικο περιεχόμενο...

Και για τρίτη φορά καίνε την Ηλεία ,πολύ δύσκολο να το καταπιώ.

Καλή δύναμη σε όσους παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους.

7 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν θυμάμαι ανάλογες θερμοκρασίες για τόσες μέρες όμως, ίσως το 2007? 

πάνω κατω ιδιες θερμοκρασίες αλλα περισσότερο αέρα τότε.

Spoiler

τραγικό οτι η φωτιά της Ηλείας ξεκίνησε απο μια γυναίκα που έβραζε κόλλυβα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

πάνω κατω ιδιες θερμοκρασίες αλλα περισσότερο αέρα τότε.

Δεν ισχυει. Το 2007 εχει δυο μεγαλους καυσωνες, εναν τον Ιουνιο και εναν τον Ιουλιο. Οι φωτιες ελαβαν χωρα Αυγουστο. Προφανως δεν ειχε κρυο αλλα σιγουρα δεν ειχε 10ημερο καυσωνα με 42-45.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 2

6 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Δεν ισχυει. Το 2007 εχει δυο μεγαλους καυσωνες, εναν τον Ιουνιο και εναν τον Ιουλιο. Οι φωτιες ελαβαν χωρα Αυγουστο. Προφανως δεν ειχε κρυο αλλα σιγουρα δεν ειχε 10ημερο καυσωνα με 42-45.

σωστα. κυρίως ο καυσωνας που προηγήθηκε και η ξηρασια αποτέλεσμα της παρατεταμένης ανομβρίας ήταν το κύριο αίτιο αλλα το 3μερο 24-27 αυγουστου ειχε 40αρια στην περιοχή. οι συνθήκες τωρα ήταν χειροτερες απο αποψη θερμοκρασιών αναμφίβολα αλλα είχαμε λιγοστο αέρα ευτυχως. επισης το βουνο της Ηλείας και της κάθε επαρχίας δεν ειναι βαρυμπόμπη ουτε εχει τοσες δυναμεις κοντά του. Αυτα βεβαια ειναι για τους ερευνητες που ναι μεν κάνουν ανάλυση δεδομένων αλλα δεν αλλάζει και τιποτα. οπως φαινετε η γνώση δεν μας βοηθαει και πολύ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...