Προς το περιεχόμενο

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

blackhill66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Φωτογραφίες από Πεδίον του Άρεως

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.2150d710d9420a5f65ec5be8f35e8e70.png

Τι σκατα. Οι πυρομανεις για ψυχιατρειο ειναι. Δεν εξηγειται πως αλλιως μπορει καποιος να την βρισκει με την φωτια, και να θελει να καψει εκεινο το κομματι.

Επειδη δεν ειμαι απο Αθηνα, το παρκακι απεναντι απο το ΚΤΕΛ δεν ειναι? Edit: Τωρα ειδα στην φωτο οτι δεν ειναι εκεινο το παρκο (ειδα οτι δεν εχει την στροφη για δεξια προς τα ΚΤΕΛ πανω στον δρομο).

Επεξ/σία από SabotazNic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να πω εγω κατι με το φτωχο μου το μυαλο? Η Ελλαδα διαθετει περιπου 18 canadair μονιμη δυναμη. Επισης καποια Chinook του ΕΣ χρησιμοποιουνται. Επιπροσθετα φετος νοικιαστηκαν 31 ελικοπτερα/αεροσκαφη. Απο αυτα δεν πεταει το 100% σιγουρα καποια θελουν συντηρηση, λογικο. Απλα θελω να πω ειναι δυστυχως τοσα τα μεγαλα μετωπα που ακομα και μια τετοια υπολογισιμη δυναμη δεν αρκει για να μπει ενα φρενο εστω στα κεντρικα μετωπα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, SabotazNic said:

Τι σκατα. Οι πυρομανεις για ψυχιατρειο ειναι. Δεν εξηγειται πως αλλιως μπορει καποιος να την βρισκει με την φωτια, και να θελει να καψει εκεινο το κομματι.

Επειδη δεν ειμαι απο Αθηνα, το παρκακι απεναντι απο το ΚΤΕΛ δεν ειναι?

Εκει την εσβησαν στα γρηγορα. 

Παρκακι δεν το λες :P αλλα ναι, εκει που ειναι τα κτελ Αττικης κ τα πρεζονια. (διπλα στη Αλεξανδρας) 

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1

1 λεπτό πριν, gas7777 είπε

Περισσοτερο προσωπικό για το καλοκαίρι χρειαζόμαστε κατά τη προσωπική μου άποψη. Αλλά αυτό είναι καθαρά δική μου γνώμη.

καλό ειναι να έχεις χέρια αλλα μήπως να εκμεταλευτούμε την τεχνολογία? δορυφορικά συστήματα ανιχνευσης για έγκαιρη κατάσβεση? drone για γρηγορο εντοπισμο εστιων αλλα και υπόπτων?

κάποτε ομως πρέπει και να χωρίσουμε την ζωη μας απο το δάσος.

αυτο εκει εμεις εδω. τέρμα οι οικοδομές στα δαση, ανανέωση ολων των μετασχηματιστών στις περιοχες αυτες, κλείσιμο επι 3μήνου όλων των δρομων και των δραστηριοτήτων στα βουνά. να πας παραλία το καλοκαίρι, το βουνο πρέπει να σωθεί. Παλι θα έχουμε φωτιές, παλι θα τρέχουμε αλλα 3-4 μεγάλες εστίες να γλυτώσεις στα πολύ δυσβατα έχεις κάνει μια αρχη. Δεν χρεάζεται να αρχίσουν οι φωτιές για να κλείνουν τα δάση. Κάποτε πήγα στον Αινο και μου πηραν μεχρι και τα τσιγάρα στο φυλάκιο. 6 η ώρα μου λέει η βγαίνεις η έρχομαι να σε βρω. Το 2005 αυτο. Ετσι θέλει. Θα φωνάξουν κάποιοι αλλα θα φωνάξουν πιο πολύ οταν καει. 

• Like 2

1 λεπτό πριν, *nenya* είπε

Εκει την εσβησαν στα γρηγορα. 

Παρκακι δεν το λες :P αλλα ναι, εκει που ειναι τα κτελ Αττικης κ τα πρεζονια. 

Επειδη το κανω μονο απο Θεσσαλονικη, εγω ελεγα αυτην την σταση που ειναι ΚΤΕΛ Θεσσαλονικης το πρακτορειο. Τωρα ειδα ομως οτι πανω δεξια εχει ολοκληρο παρκο. Αρα σε αυτο εβαλαν φωτια? 

image.png.092be249750abbedfe585da611b2a3ce.png

4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

μαθαινω οτι ειναι κλειστη η εθνικη οδός κορινθου τριπολεως σε πολλα σημεια. εχει ανοιξει? γνωριζει καποιος?

όποιος έχει πληροφορίες που θα βοηθησουν τον κοσμο να μετακινηθει ή να μήν μετακινηθει προς κάποιο σημειο ας τις μοιραστεί.

Εκει πέρα γιατί να είναι κλειστή? Έφτασε η φωτιά από αρχαία Ολυμπια ή μιλάμε για νέο μέτωπο?

Δεν ξέρω προσωπικά, αλλά δεν θα το είχαν βάλει στους χάρτες όπως πχ Αθηνών Λαμίας? 

Screenshot_20210806-201302_Maps.jpg

Screenshot_20210806-201407_Maps.jpg

8 λεπτά πριν, Dantε είπε

Υποστηριζεις κατι.Δουλεια σου ειναι να παραθεσεις επιχειρηματα,οπως εκανα εγω,αλλιως πες μου το ειπε ενας γνωστος στο φβ και τελος.Να ξερω να μη σου απανταω δηλαδη και να παμε σε συζητηση καφενειου.

Το οτι ειναι απαρχαιωμενος τι σχεση ειναι?Και στο αρθρο που σου παρεθεσα αναφερει οτι αρκετα ειναι παλια αλλα εφοσον συντηρουνται μια χαρα κανουν τη δουλεια.

Και σου βαζω και αριθμους που μπορεις να επιβεβαιωσεις αλλα συνεχιζεις να βαζεις αυθαιρετους αριθμους-ποσοστα δικα σου.

Τωρα αμα θελετε σοι και καλα να ριξουμε καπου αλλου ευθυνες για να εχουμε να κατηγορουμε,οκ.

Εχουμε παλια αεροπλανα-τα μισα δε πετανε.

Δεν εχουμε προσωπικο.

Δεν ημασταν προετοιμασμενοι.

Τι και αν καιγεται η μιση μεσογειος βεβαια...Μονο εμεις τα καναμε ολα στραβα.

Dante δε μπορώ να απαντάω σε επιχειρήματα που έχουν ήδη απαντηθεί πριν είτε από.εμενα είτε από άλλους με λινκ και άρθρα. 

Πάντα καιγεται η μισή Μεσόγειος και πάντα έχουν 60 εστίες να καίνε και πάντα έχουμε τα ίδια ακριβώς προβλήματα.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δε χρειάζονται άρθρα για να τα ξέρεις. Οι φωτιές στην Ελλάδα είναι παραδοσιακό πρόβλημα. Σα να λέμε ότι ο ουρανός είναι μπλε.

Να πάρε δύο άρθρα από δύο διαφορετικού τόνου ειδησεογραφικά.

https://www.kathimerini.gr/investigations/963765/agonas-dromoy-gia-ta-canadair/

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/i-moiraia-lista-thanatou-twn-gerasmenwn-kananter/

• Like 2

2 minutes ago, SabotazNic said:

Επειδη το κανω μονο απο Θεσσαλονικη, εγω ελεγα αυτην την σταση που ειναι ΚΤΕΛ Θεσσαλονικης το πρακτορειο. Τωρα ειδα ομως οτι πανω δεξια εχει ολοκληρο παρκο. Αρα σε αυτο εβαλαν φωτια? 

Ναι, το μεγαλο παρκο είναι το Πεδίο του Αρεως. Και απ'τη μια μερια του ειναι η αφετηρία των λεωφορειων ΚΤΕΛ Αττικης. (οχι εκει που δείχνεις που μαλλον απλα είναι μια σταση συγκεκριμένου λεωφορειου) 

• Like 1

4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εκει πέρα γιατί να είναι κλειστή? Έφτασε η φωτιά από αρχαία Ολυμπια ή μιλάμε για νέο μέτωπο?

Δεν ξέρω προσωπικά, αλλά δεν θα το είχαν βάλει στους χάρτες όπως πχ Αθηνών Λαμίας? 

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1221490/fotia-tora-kleisti-i-ethniki-odos-korinthoy-tripoleos-logo-pyrkagias-stin-arkadia

λογικά έχει ανοίξει πλέον 

• Sad 1

10 λεπτά πριν, cumulus είπε

Η καραμελα με τα αεροπλανα μεσα απο τα λογια ενος γνωστη

https://www.newsauto.gr/specials/people/tis-foties-tis-svinoun-i-pirosvestes-sto-edafos/

Ναι ισχύει αυτό. Αυτό έλεγα νωρίτερα Dante. Πως δεν έχει σημασία αν έχεις 50 αεροπλάνα. Σκοπός είναι αυτά που έχεις να λειτουργούν. Να προλάβουν τη φωτιά στην αρχή ώστε.να πάνε τα πεζοπορα τμήματα να σβήσουν ότι μείνει. Έχεις προσωπικό όμως; Διότι αυτό φωνάζουν τώρα στο Κρυονέρι.

Άμα λειτουργούν τα 5 από τα 10 πχ που θα πρωτοπανε; Κάθε καλοκαίρι έχεις τουλάχιστον 50 εστίες. 23 Ιουλίου είχες πάλι 55. 

6 minutes ago, SabotazNic said:

Screenshot_20210806-201302_Maps.jpg

Screenshot_20210806-201407_Maps.jpg

2 minutes ago, *nenya* said:

Ναι, το μεγαλο παρκο είναι το Πεδίο του Αρεως. Και απ'τη μια μερια του ειναι η αφετηρία των λεωφορειων ΚΤΕΛ Αττικης. (οχι εκει που δείχνεις που μαλλον απλα είναι μια σταση συγκεκριμένου λεωφορειου) 

Στο Π. Αρεως εχει απ τη μια τα κτελ Αττικης κι απεναντι ειναι τα αστικα που φευγουν Για Σουνιο, Ν. Μακρη, Ματι κλπ. Η εικονα δειχνει την απεναντι μερια, των αστικων.

Δουλευα εκει γι αυτο το λεω :P 

• Like 1

Ανεβαίνει το μέτωπο της Βαρυμπόμπης προς Θρακομακεδόνες και με δυνατό αέρα.

Πάει η Πάρνηθα παιδιά και η νύχτα πέφτει. Σε μισή ώρα τέρμα τα αεροπλάνα ελικόπτερα.

δυστυχία.

9 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Στο Π. Αρεως εχει απ τη μια τα κτελ Αττικης κι απεναντι ειναι τα αστικα που φευγουν Για Σουνιο, Ν. Μακρη, Ματι κλπ. Η εικονα δειχνει την απεναντι μερια, των αστικων.

Δουλευα εκει γι αυτο το λεω :P 

Ναι τωρα ειδα οτι ειναι απο την εταιρεια "κτελ θεσσαλονικης" εκεινο το πρακτορειο, οποτε για αυτο ηξερα μονο εκεινο. Τωρα ειδα οτι πιο πανω εχει κτελ Αττικης

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...