Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, triplex1 είπε

Υπαρχει και η περιπτωση του κλειδωματος με Ryzenmaster για να τις ριξεις και ισως σε δουλεψει και καλυτερα.

τι κάθεσαι και του απαντάς 50 idle και υποτίθεται μέχρι 65 RDR2😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε μην ασχοληθεις καθολου. Μια χαρα εισαι. Ολα αυτα τα τσιπακια ζεστενονται πολυ με τα στρες τεστ, ειδικα με τετοια ζεστη εξω, οχι ομως το ιδιο με παιχνιδια. Μην χασεις το χρονο σου για αυτο το λογο οπως την ειχα παθει εγω. Το χειμωνα θα ειναι πολυ καλυτερα.

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, ICE-T said:

τι κάθεσαι και του απαντάς 50 idle και υποτίθεται μέχρι 65 RDR2😂

Πιστεύεις ότι λέω ψέματα ;; 65-66 έχει σε rdr2 και mafia de, μόνο στο far cry 5 είδα να πηγαίνει μέχρι 69-70. Και χθες το βράδυ που έπεσε στους 30 η θερμοκρασία δωματίου είχε σε idle 38-39 και τώρα με 32 βαθμούς είναι 40-41 σε idle, παίζουν οι θερμοκρασίες, δεν είναι τελείως σταθερές. Δεν έχω κανέναν λόγο να πω ψέματα.

6 hours ago, alxnt said:

Φιλε μην ασχοληθεις καθολου. Μια χαρα εισαι. Ολα αυτα τα τσιπακια ζεστενονται πολυ με τα στρες τεστ, ειδικα με τετοια ζεστη εξω, οχι ομως το ιδιο με παιχνιδια. Μην χασεις το χρονο σου για αυτο το λογο οπως την ειχα παθει εγω. Το χειμωνα θα ειναι πολυ καλυτερα.

Μάλλον αυτό θα κάνω φίλε. Όταν λες όχι όμως το ίδιο με παιχνίδια ;; Βρίσκεις να φανταστώ νορμάλ το 60-70 σε παιχνίδια ή όχι ;; Αν υποθέσουμε ότι έπαιρνα τον 5800x σε 2-3 χρόνια πιστεύεις ότι οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ ανεβασμένες ;;

Επεξ/σία από bep1995
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, bep1995 είπε

Πιστεύεις ότι λέω ψέματα ;; 65-66 έχει σε rdr2 και mafia de, μόνο στο far cry 5 είδα να πηγαίνει μέχρι 69-70. Και χθες το βράδυ που έπεσε στους 30 η θερμοκρασία δωματίου είχε σε idle 38-39 και τώρα με 32 βαθμούς είναι 40-41 σε idle, παίζουν οι θερμοκρασίες, δεν είναι τελείως σταθερές. Δεν έχω κανέναν λόγο να πω ψέματα.

Μάλλον αυτό θα κάνω φίλε. Όταν λες όχι όμως το ίδιο με παιχνίδια ;; Βρίσκεις να φανταστώ νορμάλ το 60-70 σε παιχνίδια ή όχι ;; Αν υποθέσουμε ότι έπαιρνα τον 5800x σε 2-3 χρόνια πιστεύεις ότι οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ ανεβασμένες ;;

Σε ειπα ειναι θεμα ψυκτρας ή airflow.

Η ψυκτρα που εχεις ειναι κοντα με την μαμα amd , το να παρει καποιος μια τετοια ψυκτρα μονο & μονο για να ταιριαζει ο ανεμιστηρας της με τους υπολοιπους κατα την γνωμη μου ειναι πεταμενα λεφτα γιατι μπορουσες να μεινεις με την δικια του , απο κει και περα να'χεις το νου σου ειδικα οταν θα χρειαστει να βαλεις καινουρια παστα , κατα τ'αλλα δεν εχεις προβλημα μεχρι τους 95 βαθους .

Δημοσ.

την Freezer 34 esports duo επρεπε να παρεις (αν χωραει στο κουτι)

Την Freezer 34 esports duo την εχω δουλεψει 2 χρονια σχεδόν, πριν αντικατασταθει απο την Scythe Fuma 2

απαιχτες και οι δυο για την κατηγορια τους. Η Fuma 2 ειναι καλυτερη απο τη Freezer 34 esports duo, αλλα και οι δυο ειναι value for money στην κατηγορια τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στοκ ψύκτρα δεν έχω διότι πήρα την tray έκδοση του επεξεργαστή και ήθελα μια φθηνή και σχετικά καλή (καλύτερη από την στοκ ψύκτρα) λύση. Καλός η κακός πήρα την a13x, και απλός ήθελα να μάθω αν οι θερμοκρασίες που πιάνω είναι νορμάλ, δεν αναζητώ το τέλειο. Όσον αφορά το airflow νομίζω είναι καλό, έχω 2 14ρηδες μπροστά και έναν 12αρι πίσω. 850-900 rpm και οι τρεις.

hh.png

Επεξ/σία από bep1995
Δημοσ.

Για να κατεβάσεις την θερμοκρασία και την κατανάλωση του επεξεργαστή μπορείς να ρίξεις την τάση από το RyzenMaster όπως κάνω εγώ που έχω και εγώ R5 3600. Τώρα που έχω στο δωμάτιο 33βαθμούς έβαλα 1,23V τάση με την συχνότητα στα 4075MHz και το αποτέλεσμα είναι ότι σε full load να πιάνει τους 68 max. Ψύκτρα έχω την Freezer 34 esports duo

Δημοσ.
19 ώρες πριν, bep1995 είπε

Εννοω οτι σε παιχνιδι δεν προκειται να ακουμπησει τις θερμοκρασιες που πιανουν τα τεστ. Αν κανεις και αλλους ειδους δουλειες οπως επεξεργασιες εικονας, βιντεο τοτε θα ανεβασει. Δεν εχω δουλεψει τον 5800x κ δεν ξερω να σ πω αλλα νομιζω οτι μαλλον θα χρειαστεις κατι καλυτερο απο θεμα ψυξης με το συγκεκριμενο τσιπακι. Αν θες κανε μια δοκιμη απλα να βαλεις αρνητικο offset 0.05V και να δεις πως παει αν και εκει θα δεις απειροελαχιστη διαφορα, μπορει κιολας να σ βγαλει κ λιγο μικροτερο σκορ στο cb. Το να καρφωσεις συγκεκριμενη συχνοτητα με καρφωμενη ταση θα σου δωσει καλυτερο σκορ στο cb και με καλυτερη θερμοκρασια ομως το μειονεκτημα του ειναι οτι θα εχεις την ιδια ταση και σε idle. Θεωρω οτι δεν αξιζει. Παντως για μενα εισαι μια χαρα οπως εισαι τωρα και μη χανεις το χρονο σου οπως σ ξαναειπα. Ευχαριστησου το. Δεν προκειται να σ δημιουργησει προβλημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...