Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μετά από καιρό επιτέλους έκανα την τελευταία αναβάθμιση σε cpu ram mobo. Όλα πήγαν καλά, χωρίς να χρειαστεί φορμάτ και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, έβαλα τους τελευταίους chipset drivers και επίσης το τελευταίο bios για την b550 aorus elite v2 το f13 , όλα κομπλέ !! Για το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι οι θερμοκρασίες σε stress test. 

Prime 95 small ffts 89 βαθμοί

Cinebench r23 85-86 βαθμοί

Gaming 60-66 βαθμοί (RDR2, MAFIA DE)

Idle 45-50 βαθμοί

Όλα τα παραπάνω είναι με 15-20 λεπτά χρήσης εκτός του MAFIA DE (1 ώρα και κάτι) 

Η ψήκτρα είναι η arctic freezer a13x και mx-5 για πάστα. Οι θερμοκρασίες σε gaming μου φαίνονται καλές αλλά σε stress test νομίζω είναι λίγο υψηλές. Η θερμοκρασία δωματίου είναι 33-35 βαθμοί, αρκετά ζεστά θα έλεγα. Θέλω να μου πείτε αν αυτή η θερμοκρασία δωματίου δικαιολογεί την θερμοκρασία του επεξεργαστή.

Ενδεικτικά η θερμοκρασία της μητρικής είναι 38-40 της gpu 48-50 και του hdd 42

Επεξ/σία από bep1995
Δημοσ.

μια χαρα σε βρισκω

δεν καταλαβαινω γιατι εβαλες το prime στην ατζεντα...αφου τα στρες τεστς οτι ψυξη και να εχεις θα σε πανε 90 βαθμους με τετοιο καυσωνα.

Δημοσ.

Ε με 33-35 λογικό να χτυπάς τόσο σε AVX loads. Πως ζεις με 33-35; Δεν είναι καλό και για την υγεία, σε συνδυασμό και με την υγρασία που έχει μέσα στο σπίτι.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !! Και εγώ μάλλον αυτό πιστεύω, είναι μεγάλη η θερμοκρασία δωματίου όντως. Λογικά το φθινόπωρο αν πέσει στους 25-28 βαθμούς η θερμοκρασία δωματίου, θα πέσει ανάλογα και στον υπολογιστή. Σωστά ;;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bep1995 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας !! Και εγώ μάλλον αυτό πιστεύω, είναι μεγάλη η θερμοκρασία δωματίου όντως. Λογικά το φθινόπωρο αν πέσει στους 25-28 βαθμούς η θερμοκρασία δωματίου, θα πέσει ανάλογα και στον υπολογιστή. Σωστά ;;

Απο περιεργεια φιλε μου , παραθυρο δεν εχει το δωματιο , θαλαμος ειναι ή κοντεινερ;

Δημοσ.
1 hour ago, triplex1 said:

Απο περιεργεια φιλε μου , παραθυρο δεν εχει το δωματιο , θαλαμος ειναι ή κοντεινερ;

Στον 4ο μένω σε πολυκατοικία, με τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές (με κατεβασμένα τα παντζούρια μέχρι τη μέση) και έναν ανεμιστήρα δαπέδου, αλλά και πάλι δεν γίνεται μεγάλη δουλειά, ο ήλιος πέφτει ακριβώς πάνω μας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bep1995 είπε

Στον 4ο μένω σε πολυκατοικία, με τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές (με κατεβασμένα τα παντζούρια μέχρι τη μέση) και έναν ανεμιστήρα δαπέδου, αλλά και πάλι δεν γίνεται μεγάλη δουλειά, ο ήλιος πέφτει ακριβώς πάνω μας.

Αρα ή δεν εχεις καλο airflow στο κουτι ή δεν εχεις καλη ψυξη στον επεξεργαστη.

Με 30αρι στο δωματιο χωρις ανεμιστηρες , πορτες παραθυρα ανοιχτα και με 3600XT

85405247_(61).png.4d15595134839a528d157620b0c3cd27.png

Δημοσ.
1 hour ago, triplex1 said:

Αρα ή δεν εχεις καλο airflow στο κουτι ή δεν εχεις καλη ψυξη στον επεξεργαστη.

Με 30αρι στο δωματιο χωρις ανεμιστηρες , πορτες παραθυρα ανοιχτα και με 3600XT

85405247_(61).png.4d15595134839a528d157620b0c3cd27.png

Ο υπολογιστής είναι στο σαλόνι και ο ανεμιστήρας δεν τον πιάνει λόγο της διαρρύθμισης, είναι αρκετά μακρόστενο. Την συγκεκριμένη στιγμή με 33 βαθμούς, πιάνει σε idle 39, σε cinebench r23  81 και σε prime95 87.

Άρα μήπως τελικά είναι νορμάλ οι θερμοκρασίες;;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bep1995 είπε

Ο υπολογιστής είναι στο σαλόνι και ο ανεμιστήρας δεν τον πιάνει λόγο της διαρρύθμισης, είναι αρκετά μακρόστενο. Την συγκεκριμένη στιγμή με 33 βαθμούς, πιάνει σε idle 39, σε cinebench r23  81 και σε prime95 87.

Άρα μήπως τελικά είναι νορμάλ οι θερμοκρασίες;;

με τη μαμα την ψυκτρα εισαι;

Δημοσ.
3 minutes ago, triplex1 said:

με τη μαμα την ψυκτρα εισαι;

Την arctic freezer a13x έχω. Την αγόρασα κυρίως για το ότι είναι αθόρυβη (πράγματι είναι πολύ ήσυχη, ακόμα και σε φουλ στροφές δεν την καταλαβαίνεις) και τα περισσότερα reviews έδειχναν να είναι καλύτερη κατά τουλάχιστον 5-10 βαθμούς σε σχέση με την wraith του 3600.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bep1995 είπε

Την arctic freezer a13x έχω. Την αγόρασα κυρίως για το ότι είναι αθόρυβη (πράγματι είναι πολύ ήσυχη, ακόμα και σε φουλ στροφές δεν την καταλαβαίνεις) και τα περισσότερα reviews έδειχναν να είναι καλύτερη κατά τουλάχιστον 5-10 βαθμούς σε σχέση με την wraith του 3600.

ενταξει γι αυτο εχεις τετοιες θερμοκρασιες , με την 1η ευκαιρια βαλε μια esports duo

Δημοσ.
2 minutes ago, triplex1 said:

ενταξει γι αυτο εχεις τετοιες θερμοκρασιες , με την 1η ευκαιρια βαλε μια esports duo

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάρω την eSports (με τον μονό ανεμιστήρα) αλλά προτίμησα τούτη εδώ, με έναν από τους λόγους να είναι ότι ταιριάζει με τους ανεμιστήρες του κουτιού. Anyway, προς το παρόν δεν αλλάζω, παρά μόνο αν δω να πιάνει 80+ βαθμούς σε gaming.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bep1995 είπε

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάρω την eSports (με τον μονό ανεμιστήρα) αλλά προτίμησα τούτη εδώ, με έναν από τους λόγους να είναι ότι ταιριάζει με τους ανεμιστήρες του κουτιού. Anyway, προς το παρόν δεν αλλάζω, παρά μόνο αν δω να πιάνει 80+ βαθμούς σε gaming.

Υπαρχει και η περιπτωση του κλειδωματος με Ryzenmaster για να τις ριξεις και ισως σε δουλεψει και καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...