Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω αναβάθμιση στο σύστημα της υπογραφής μου. Σκέφτομαι να κρατήσω  psu, gpu, οθόνη και ψύκτρα επεξεργαστή και να πουλήσω τα υπόλοιπα.  Οπότε ουσιαστικά χρειάζομαι cpu, ram, mobo, ssd και κουτί. Η χρήση είναι κυρίως browsing, gaming και ελαφρύ editing.  Τι θα με συμβουλεύατε να αγοράσω;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Arjuna είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Σε Ryzen δεν αξίζει να πάω;

Ο υπολογιστης σου δεν ειναι καθολου κακος , ασχετα που ειναι παλιος.

Σε αντιθεση μ'εσενα που θα κρατησεις PSU εγω θα το αλλαζα και θα το ειχα πρωτο-πρωτο στη λιστα , επισης θα εβαζα αλλα 8gb ram για να παω στα 16 ή θα εβαζα 4x8gb δηλαδη οσα σηκωνει η μητρικη σου και θα το κρατουσα οσο παει.

Απο κει και περα αν θελεις να πας σε καινουριο δωστο ολο και πηγαινε σε ιντελ με ενσωματωμενα (αν θες κρατας και την gpu σου) π.χ 11700k , χωρις να κρατησω ουτε το case.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θεωρούσα πως είναι ποιοτικό το συγκεκριμένο psu. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο αξιόλογο;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Arjuna είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θεωρούσα πως είναι ποιοτικό το συγκεκριμένο psu. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο αξιόλογο;

Δεν αντιλεγω πως δεν ειναι ποιοτικο , απλως αν πεις οτι πας σε καινουριο pc δεν το βαζεις .

Απο κει και περα με το υπαρχον pc , κοιτας ποσα χρονια ειναι η εγγυηση του psu , ποσα χρονια το εχεις δουλεψει και πρατεις (κανεις δεν ειναι αθανατος)

Αναμεσα σε 650 και 750watt θα διαλεγα το 750 μια και η διαφορα τους ειναι στα 4 ευρω

https://www.skroutz.gr/s/14483039/Corsair-RMx-2018-Series-RM750x-750W-Full-Modular-80-Plus-Gold.html?from=sku_spec_variations

και οπωσδηποτε αλλαγη παστας και στη cpu & στη gpu

Και εδω οι μνημες https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/m/26659/HyperX/f/46394/DDR3.html?keyphrase=1866MHZ+FURY&o=DDR3+1866MHZ+HYPERX+FURY

απλα κοιτας να ειναι ολοιδιες , αν φορας μια 8αρα παρε αλλη μια μονη ιδια και πηγαινε σε 16gb

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Arjuna είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Σε Ryzen δεν αξίζει να πάω;

O 5600x είναι αρκετά ακριβότερος και δε συμφέρει γιατί μετά θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς από τα άλλα κομμάτια. 

Πάντως αξίζει να αναβαθμίσεις αφού πλέον με τέσσερα threads είσαι περιορισμένος για τις δουλειές που κάνεις. Το τροφοδοτικό είναι οκ αλλά εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον τα 5 χρόνια εγγύησης που αν θυμάμαι καλά είχε, καλό θα ήταν να αλλαχθεί. Κάποιο παρόμοιας ποιότητας ή και το RM550/650 στα 550-650W είναι αρκετό. 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arjuna είπε

Ευχαριστώ πολύ @tanasen01 και @triplex1.   

Να'σαι καλα απλα σκεψου με 150 φτιαχνεις , με 150 ομως καινουριο δεν παιρνεις και απ'οτι βλεπω οι τιμες θ'αρχισουν να ξαναφευγουν πριν προλαβουν να μειωθουν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα ξανά. Τελικά θα χρειαστώ άμεσα καινούριο μηχάνημα αφού ο τεχνικός μόλις με πληροφόρησε πως έχει καεί μητρική - επεξεργαστής και δεν ευθύνονται οι μνήμες όπως μου είχε πει αρχικά. (δεν ανέφερα στο αρχικό μου post πως είχα πάει σε τεχνικό γιατί υπέθεσα πως φταίνε οι μνήμες και έτσι και αλλιώς εδώ και καιρό ήθελα να προχωρήσω σε αναβάθμιση) Μου είπε επίσης πως το τροφοδοτικό με βγάζει για 4-5 χρόνια ακόμα αλλά θα εμπιστευτώ την γνώμη του @triplex1  και θα πάω σε καινούριο. Οπότε κρατάω μόνο κουτί και ψύκτρα από το παλιό μηχάνημα και λέω να προχωρήσω με τις επιλογές του @tanasen01 

Με τον 5600χ κάτι σαν αυτό της εικόνας + https://www.skroutz.gr/s/14483039/Corsair-RMx-2018-Series-RM750x-750W-Full-Modular-80-Plus-Gold.html?from=sku_spec_variations  θα ήταν καλό;

Καλάθι-αγορών.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arjuna είπε

Καλησπέρα ξανά. Τελικά θα χρειαστώ άμεσα καινούριο μηχάνημα αφού ο τεχνικός μόλις με πληροφόρησε πως έχει καεί μητρική - επεξεργαστής και δεν ευθύνονται οι μνήμες όπως μου είχε πει αρχικά. (δεν ανέφερα στο αρχικό μου post πως είχα πάει σε τεχνικό γιατί υπέθεσα πως φταίνε οι μνήμες και έτσι και αλλιώς εδώ και καιρό ήθελα να προχωρήσω σε αναβάθμιση) Μου είπε επίσης πως το τροφοδοτικό με βγάζει για 4-5 χρόνια ακόμα αλλά θα εμπιστευτώ την γνώμη του @triplex1  και θα πάω σε καινούριο. Οπότε κρατάω μόνο κουτί και ψύκτρα από το παλιό μηχάνημα και λέω να προχωρήσω με τις επιλογές του @tanasen01 

Με τον 5600χ κάτι σαν αυτό της εικόνας + https://www.skroutz.gr/s/14483039/Corsair-RMx-2018-Series-RM750x-750W-Full-Modular-80-Plus-Gold.html?from=sku_spec_variations  θα ήταν καλό;

Καλάθι-αγορών.png

Εγγύηση: 10 έτη

Γιατι δεν πας σε λιγο καλυτερη μητρικη , βλεπω τιμη 127

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arjuna είπε

Ναι κοιτα και αυτη  την εχει και αμεση παραδοση

γιατι επελεξες μονη μνημη;

2x8gb  ή  2x16gb , μη παρεις μια 16αρα προσεχε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ναι κοιτα και αυτη  την εχει και αμεση παραδοση

γιατι επελεξες μονη μνημη;

Ουπς λάθος έκανα εκ παραδρομής.  Αυτές είναι. Να προτιμήσω οπότε 5600x από 11400f?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Arjuna είπε

Ουπς λάθος έκανα εκ παραδρομής.  Αυτές είναι. Να προτιμήσω οπότε 5600x από 11400f?

Ο 5600x αυτή την στιγμή είναι από τους κορυφαίους 6core με τιμή περίπου 270 ενώ ο 11400f είναι αρκετά οκ με τιμή αλλα 90ευρω λιγότερα (180 κάνει). Άλλη χρήση, άλλη τιμολόγηση ατυχές η σύγκριση. Για την χρήση που κανείς θα μπορούσες να δεις ακόμη και 10400f  ή αν ήθελες ryzen σε 3600(σε καμία περίπτωση στα 220+ που έχει αυτή την στιγμή).

Τώρα το τι αξίζει να πάρεις έχει να κάνει με υποκειμενικα κριτήρια (vfm,αναβαθμισιμοτητα, κόστος κτλ)

Δες βάσει δικών σου κριτηρίων που αποζητας και κάνε συνολικές συγκρίσεις, δηλαδή πόσο θα κοστίσει μητρική(η Intel έχει πιο ακριβές)+επεξεργαστής και τι συνολικές επιδόσεις θα πάρεις.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...