Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Σε κάποια από τα παιχνίδια που βλέπεις χαμηλό utilization στην κάρτα σημαίνει ότι είσαι CPU Limited, με λίγα λόγια σε κρατάει το CPU. Πχ στο MS Flight sim o 2700X δεν μπορεί να δώσει παραπάνω και έτσι η κάρτα έχει χαμηλό utilization.

Ps. Δεν ισχύουν αυτά περί 2700Χ και bug.

[s]Γιατί τι θα πάθει ??[/s]

Ναι στα nvme ports είναι software RAID

η AMD συμφωνεί μαζί σου το αποκαλεί CPU Limited και εκείνη με παράδειγμα φυσικά το MS Flight Simulator 2020 το οποίο έτρεξα.

βέβαια δεν δίνει καμία εξήγηση

CPU AMD Ryzen 7 2700X με GPU Zotac RTX 2070 Amp Extreme

CPU AMD Ryzen 7 2700X με GPU Zotac RTX 2080Ti

σε όλα τα παιχνίδια το GPU Utilization (Usage) δεν πάει στο 100%

ενώ αν αλλάξω επεξεργαστή και βάλω είτε σειρά Ryzen 5 ή 7 με επεξεργαστές 3xxx είτε 5xxx με τις ίδιες κάρτες γραφικών τότε έχω GPU Usage 100% στα ίδια παιχνίδια (αλλά έχω και Bottleneck γιατί λέει ιδανικός επεξεργαστής είναι ο Ryzen 7 2700X

αν βάλω βέβαια στους άλλους επεξεργαστές κάρτα γραφικών της σειράς 3xxx τότε θα δω μεγάλες βελτιώσεις...

και εδώ σταμάτησα την επικοινωνία μαζί τους...

θα ασχοληθώ να φτιάξω το Ryzen 9 3950X όπου θα του βάλω την 3090Ti (Kingpin) τα πάντα με υδρόψυξη και να πάνε στο ...

άλλωστε το τελευταίο μου μηχάνημα είναι (δεν θα ξανά στήσω άλλο)

τέλος οι υπολογιστές για μένα μια χαρά είμαι με αυτούς και με τις κονσόλες XBOX.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ikorolis είπε

σε όλα τα παιχνίδια το GPU Utilization (Usage) δεν πάει στο 100%

Αυτό σαν γενική παρατήρηση δεν ισχύει. 

Στα 1080p αρκετά παιχνίδια θα είναι κάτω από το 100% GPU Utilization με τον Ryzen 2700X αλλά όσο ανεβάζεις ανάλυση θα γυρνάει σε GPU limit.    Για όσους έχουν αδύναμους επεξεργαστές τότε καλυτέρα να αγοράζουν AMD κάρτες γραφικών γιατί έχουν μικρότερο CPU Overhead.

Δημοσ.

Κλασσική περίπτωση βλάβης στο FS2020. Θέλει πολύ cpu. Και εγώ όταν ήμουν με τον 2600 και με b-dies tuned μάλιστα δεν 100%άριζε ποτέ η κάρτα. Με τον 5600Χ μόνιμα στο 100% είναι..

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αυτό σαν γενική παρατήρηση δεν ισχύει. 

Στα 1080p αρκετά παιχνίδια θα είναι κάτω από το 100% GPU Utilization με τον Ryzen 2700X αλλά όσο ανεβάζεις ανάλυση θα γυρνάει σε GPU limit.    Για όσους έχουν αδύναμους επεξεργαστές τότε καλυτέρα να αγοράζουν AMD κάρτες γραφικών γιατί έχουν μικρότερο CPU Overhead.

ναι αλλά αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω...?

ναι η ανάλυση που παίζω είναι σταθερή στα 1920x1080 (144Hz) δεν θα ανέβω ανάλυση

πως γίνεται να τερματίζω σε FPS και σε γραφικά (όλα τα παιχνίδια που έκανα δοκιμή οι ρυθμίσεις γραφικών ήταν στα ULTRA HIGH) γιατί αντέχει και η 2070 αλλά και η δεύτερη κάρτα που έβαλα για την δοκιμή 2080Ti

κάρτα γραφικών της AMD εγώ δεν αγοράζω φίλε μου που να με χρυσοπληρώσει η AMD 

είχα αγοράσει συνολικά τέσσερις σφραγισμένες κάρτες καινούργιες του κουτιού οι δύο ήταν RX 4xx και οι άλλες δύο RX 5xx και με το που τις έβγαλα από τα κουτιά και τις ξεσφράγισα (ευτυχώς που είχα και βίντεο/φωτογραφίες με το Unboxing) έβγαζαν Antifacts έτσι επιστροφή στο κατάστημα έγινε ο απαραίτητος έλεγχος μου κόψανε πιστωτικό και αγόρασα NVIDIA.

ε πάει πολύ 4/4 κάρτες γραφικών σφραγισμένες καινούργιες με antifacts

πλέον πήρα ZOTAC αλλά έχω και EVGA και έχω βρει την υγεία μου πλέον στο στρατόπεδο της NVIDIA.

31 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Κλασσική περίπτωση βλάβης στο FS2020. Θέλει πολύ cpu. Και εγώ όταν ήμουν με τον 2600 και με b-dies tuned μάλιστα δεν 100%άριζε ποτέ η κάρτα. Με τον 5600Χ μόνιμα στο 100% είναι..

ρε συ το καταλαβαίνω για το FS 2020 είναι βαρύ παιχνίδι και θέλει καλή CPU αν και δεν έχω θέμα καθώς πιάνω πολύ καλά FPS και όλες οι ρυθμίσεις μου είναι ULTRA HIGH (αυτόματα τα έβαλε το ίδιο)

γιατί το τρέχω τα πάντα LIVE.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/8/2021 στις 9:41 ΠΜ, ikorolis είπε

ναι η ανάλυση που παίζω είναι σταθερή στα 1920x1080 (144Hz) δεν θα ανέβω ανάλυση

πως γίνεται να τερματίζω σε FPS και σε γραφικά (όλα τα παιχνίδια που έκανα δοκιμή οι ρυθμίσεις γραφικών ήταν στα ULTRA HIGH) γιατί αντέχει και η 2070 αλλά και η δεύτερη κάρτα που έβαλα για την δοκιμή 2080Ti

είχα αγοράσει συνολικά τέσσερις σφραγισμένες κάρτες καινούργιες του κουτιού οι δύο ήταν RX 4xx και οι άλλες δύο RX 5xx και με το που τις έβγαλα από τα κουτιά και τις ξεσφράγισα (ευτυχώς που είχα και βίντεο/φωτογραφίες με το Unboxing) έβγαζαν Antifacts έτσι επιστροφή στο κατάστημα έγινε ο απαραίτητος έλεγχος μου κόψανε πιστωτικό και αγόρασα NVIDIA.

πλέον πήρα ZOTAC αλλά έχω και EVGA και έχω βρει την υγεία μου πλέον στο στρατόπεδο της NVIDIA.

ρε συ το καταλαβαίνω για το FS 2020 είναι βαρύ παιχνίδι και θέλει καλή CPU αν και δεν έχω θέμα καθώς πιάνω πολύ καλά FPS και όλες οι ρυθμίσεις μου είναι ULTRA HIGH (αυτόματα τα έβαλε το ίδιο)

Αν δεν αλλάξεις οθόνη και ανάλυση, τότε άλλαξε cpu.... Για 1080 ανάλυση θέλεις καλύτερο single core performance από αυτό που έχει ο 2700x. Τα περί bug που γράφεις δεν ισχύουν.... 

Με 2700x είμαι και 5700xt σε qhd ανάλυση, όλα τα παιχνίδια βαράνε 99% gpu usage, εκτός του gta online που είναι θέμα του παιχνιδιού... 

Αν θες πραγματική αναβάθμιση, οθόνη άλλαξε. 27αρη qhd 160hz Και είσαι κομπλέ. Εκτός αν σκοπεύεις να κατέβεις στο πρωτάθλημα fps gaming ξερω γω

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
Στις 6/8/2021 στις 9:41 ΠΜ, ikorolis είπε

Καλα αυτο με το δεν αγοραζω ξανα amd ειναι λιγο καπως. Και εγω απο 5700xt πηγα σε 6700xt και ουτε artifacts εχω ουτε τιποτα αλλο με εκατονταδες ωρες παιχνιδιου. Τωρα αν κρασαρει λογο κακου OC δεν φταιει η καρτα και οι nvidia κρασερνουν λογο κακου OC. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Arkin είπε

Καλα αυτο με το δεν αγοραζω ξανα amd ειναι λιγο καπως. Και εγω απο 5700xt πηγα σε 6700xt και ουτε artifacts εχω ουτε τιποτα αλλο με εκατονταδες ωρες παιχνιδιου. Τωρα αν κρασαρει λογο κακου OC δεν φταιει η καρτα και οι nvidia κρασερνουν λογο κακου OC. 

Εσύ είσαι ελεύθερος να έχεις όποια άποψη θες και την σέβομαι

Αλλά θα μου επιτρέψεις να έχω την δική μου άποψη πάνω στο θέμα

Ναι δεν ξανά αγοράζω κάρτα γραφικών AMD δεν με ενδιαφέρει και να βγάλει την καλύτερη όλων κάρτα γραφικών όπως και εννοείται ότι δεν αγοράζω και συγκεκριμένων εταιρειών που τις κατασκευάζουν.

Προσωπικά η επιλογή μου σε κατασκευαστές περιορίζεται σε ZOTAC και EVGA καθώς είναι οι μόνες εταιρείες που με σέβονται ως πελάτη και εκτιμούν τα χρήματα που τους έχω δώσει.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Ναι δεν ξανά αγοράζω κάρτα γραφικών AMD δεν με ενδιαφέρει και να βγάλει την καλύτερη όλων κάρτα γραφικών όπως και εννοείται ότι δεν αγοράζω και συγκεκριμένων εταιρειών που τις κατασκευάζουν.

Προσωπικά η επιλογή μου σε κατασκευαστές περιορίζεται σε ZOTAC και EVGA καθώς είναι οι μόνες εταιρείες που με σέβονται ως πελάτη και εκτιμούν τα χρήματα που τους έχω δώσει.

Ναι σωστά,υπάρχει ένα προϊόν για όλους,λένε.

Πόσο σέβεται μια εταιρεία τον καταναλωτή όταν προσφέρει υλοποίηση υποδεέστερη της FE σε επιδόσεις ή τσιγκουνεύεται να βάλει thermal pads ή πιο πρόσφατα "σκάει" όταν παίζεις κάποιο game...ε...είναι στη διακριτική κρίση του καταναλωτή.

Παρεμπιπτόντως όταν συγχέουμε άποψη και γεγονός, σε τόσο απόλυτο βαθμό, κατα πάσα πιθανότητα κάνουμε λάθος.

Το πώς λειτουργεί ο 2700Χ είναι μια περίπτωση.Οι κάρτες που βγάζει ή θα βγάλει η AMD μια δεύτερη.Οι στοιχειώδεις αρχές της θερμοδυναμικής μια τρίτη.

Απο την άλλη, δ'έν κακό κάποιος να είναι τόσο υπέρμετρα οπαδοποιημένος.Περισσότερο διαθέσιμο hardware για τους υπόλοιπους!

• Like 2
Δημοσ.

Όπως ο "οπαδισμός" είναι κακός, αντίστοιχα κακός είναι και ο στρουθοκαμηλισμός. Ο φίλος είχε κάκιστη εμπειρία, γεγονότα μετέφερε και πλέον έχει χάσει κάθε εμπιστοσύνη.

Αν υπήρχαν τέλεια προϊόντα δεν θα υπήρχε τέτοια ποικιλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/8/2021 στις 9:43 ΠΜ, ikorolis είπε

To προβλημα εντοπιζεται στο σινγλε κορε περφορμανσε του 2700 και δεν ειναι μπαγκ.

Οσο για το μπουκαλι που τρωει η GPU απο την αδυναμη CPU αυτο διορθώνεται θεωρητικά βάζοντας ασθενέστερη καρτα και οχι ισχυροτερη(απο2070σε 2080 Τι) η ανεβάζοντας αναλυση.Bαζοντας ισχυροτερη GPU οπως εσυ το προβλημα επιδεινώνεται περισσοτερο .Καπου μπερδευσαι.

Επεξ/σία από agiannesg59

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...