Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς γιατί δεν τερματίζει η κάρτα; μου το κάνει και σε άλλα παιχνίδια οχι σε όλα, για παράδειγμα στο Rise of Tomp Rider δεν το κάνει... τερματίζει στο 100%

Επίσης να πω ότι η κάρτα είναι σε PCI Express 8x διότι έχω δύο nvme σε raid οπότε το PCI Express από 16x πέφτει σε 8x.

Το μηχάνημα είναι της υπογραφής !

Screenshot_2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2021 στις 8:55 ΠΜ, Atreidis είπε

έχω δύο nvme σε raid

Τι μανία είναι αυτή με (NVME μάλιστα) το RAID, στο σάπιο software RAID της μητρικής;...

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Atreidis είπε

Ξέρει κανείς γιατί δεν τερματίζει η κάρτα; μου το κάνει και σε άλλα παιχνίδια οχι σε όλα, για παράδειγμα στο Rise of Tomp Rider δεν το κάνει... τερματίζει στο 100%

Επίσης να πω ότι η κάρτα είναι σε PCI Express 8x διότι έχω δύο nvme σε raid οπότε το PCI Express από 16x πέφτει σε 8x.

Screenshot_2.jpg

αν ψάξεις στο google θα βρεις την αιτία που τερματίζει (100%) σε απόδοση η (όποια) κάρτα γραφικών σου

ο λόγος είναι ο επεξεργαστής σου (AMD Ryzen 7 2700X) αυτό οφείλεται σε αυτόν 

αν αλλάξεις επεξεργαστή τότε δεν υπάρχει πρόβλημα

επίσης θα συμφωνήσω με τον άλλο φίλο δεν είναι καλή ιδέα να βάζεις Raid στους M2 NVME SSD 

εγώ έχω έναν M2 NVME Samsung 970 στην υποδοχή του στην μητρική

και την κάρτα γραφικών στην PCI Express 16 άρα.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ikorolis είπε

αν ψάξεις στο google θα βρεις την αιτία που τερματίζει (100%) σε απόδοση η (όποια) κάρτα γραφικών σου

ο λόγος είναι ο επεξεργαστής σου (AMD Ryzen 7 2700X) αυτό οφείλεται σε αυτόν 

αν αλλάξεις επεξεργαστή τότε δεν υπάρχει πρόβλημα

επίσης θα συμφωνήσω με τον άλλο φίλο δεν είναι καλή ιδέα να βάζεις Raid στους M2 NVME SSD 

εγώ έχω έναν M2 NVME Samsung 970 στην υποδοχή του στην μητρική

και την κάρτα γραφικών στην PCI Express 16 άρα.

PCI-E Gen 4.0 - Έξτρα FPS ή ένα άχρηστο feature; - YouTube - Σύμφωνα με αυτό έχει μικρή εως καθόλου επίδραση στην επίδοση της κάρτας!

Screenshot_4.jpg

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Atreidis είπε

PCI-E Gen 4.0 - Έξτρα FPS ή ένα άχρηστο feature; - YouTube - Σύμφωνα με αυτό έχει μικρή εως καθόλου επίδραση στην επίδοση της κάρτας!

Screenshot_4.jpg

αν το ψάξεις στο google είναι πρόβλημα της AMD και αφορά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή AMD Ryzen 7 2700X έχει κάποιου είδους "bug" έτσι δεν δίνει το 100% στην οποιαδήποτε κάρτα γραφικών (GPU) όπως βλέπεις στην υπογραφή μου έχω τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με κάρτα γραφικών ZOTAC RTX 2070 AMP EXTREME είτε αυτή είτε μια ZOTAC RTX 2080 Ti βάλω 100% στην κάρτα δεν βλέπω ότι παιχνίδι και να παίξω

αν αλλάξω όμως επεξεργαστή μια χαρά φτάνουν στο 100% οι κάρτες γραφικών.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Atreidis είπε

Screenshot_2.jpg

Για να φτάσει στο 100% η κάρτα πρέπει

α) Να χρειάζεται το 100% για να φτάσει το όριο fps που έχεις θέσει

β) Να μπορεί ο επεξεργαστής να δώσει αρκετά frames per second στην κάρτα, δηλαδή να είναι αρκετά γρήγορος για το συγκεκριμένο παιχνίδι

Άλλα παιχνίδια έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στον επεξεργαστή άλλα μεγαλύτερες στην GPU γι'αυτό και βλέπεις διαφορές στο % χρήσης.

Πέρα από την επιλογή της αναβάθμισης, μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις του παιχνιδιου κατεβάζοντας ορισμένα settings που επιβαρύνουν την cpu.

Τι επιβαρύνει κυρίως την cpu; Συνήθως τιδήποτε βάζει περισσότερα αντικείμενα στην οθόνη (draw distance, shadows, physics)

Από την άλλη ανεβάζοντας settings που δίνουν ωραιότερη εικόνα (π.χ AA, texture quality) επιβαρύνεις την GPU οπότε μπορείς να δεις αυξηση της χρήσης της GPU.

• Like 4
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, hln3 είπε

Για να φτάσει στο 100% η κάρτα πρέπει

α) Να χρειάζεται το 100% για να φτάσει το όριο fps που έχεις θέσει

β) Να μπορεί ο επεξεργαστής να δώσει αρκετά frames per second στην κάρτα, δηλαδή να είναι αρκετά γρήγορος για το συγκεκριμένο παιχνίδι

Άλλα παιχνίδια έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στον επεξεργαστή άλλα μεγαλύτερες στην GPU γι'αυτό και βλέπεις διαφορές στο % χρήσης.

Πέρα από την επιλογή της αναβάθμισης, μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις του παιχνιδιου κατεβάζοντας ορισμένα settings που επιβαρύνουν την cpu.

Τι επιβαρύνει κυρίως την cpu; Συνήθως τιδήποτε βάζει περισσότερα αντικείμενα στην οθόνη (draw distance, shadows, physics)

Από την άλλη ανεβάζοντας settings που δίνουν ωραιότερη εικόνα (π.χ AA, texture quality) επιβαρύνεις την GPU οπότε μπορείς να δεις αυξηση της χρήσης της GPU.

σωστά αυτά που λες

αλλά στον AMD Ryzen 7 2700X ότι και να κάνει η (όποια) κάρτα γραφικών δεν θα φτάσει το 100% χρήσης είναι πρόβλημα του επεξεργαστή και το έχει παραδεχτεί η ίδια η AMD.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Τι μανία είναι αυτή με (NVME μάλιστα) το RAID, στο σάπιο RAID της μητρικής;...

Του είπανε ότι θα δει διαφορά επειδή έχω real time επιδόσεις σπάνια περνάει τα 350-250mb/s και ας γράφει το benchmark 3000 μόνο servers αλλά τους τελειώνουν γρήγορα έχουν όφελος από nvme raid

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ikorolis είπε

σωστά αυτά που λες

αλλά στον AMD Ryzen 7 2700X ότι και να κάνει η (όποια) κάρτα γραφικών δεν θα φτάσει το 100% χρήσης είναι πρόβλημα του επεξεργαστή και το έχει παραδεχτεί η ίδια η AMD.

Δεν έχει κανένα τέτοιο bug ο 2700Χ. Μια χαρά χτυπάει στα 100% η δικιά μου 3070 σε 2700 όταν παίζω σε 4Κ medium settings (120 fpx max) σε αρκετούς τίτλους.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, hln3 είπε

Δεν έχει κανένα τέτοιο bug ο 2700Χ. Μια χαρά χτυπάει στα 100% η δικιά μου 3070 σε 2700 όταν παίζω σε 4Κ medium settings (120 fpx max) σε αρκετούς τίτλους.

Έτσι επέμενα και εγώ φίλε μου στην αρχή δεν ήθελα να το παραδεχτώ.

αλλά δυστυχώς έχει bug ο συγκεκριμένος επεξεργαστής AMD Ryzen 7 2700X και δεν δίνει το 100% στην κάρτα γραφικών αν το ψάξεις στο google θα βρεις και το άρθρο που το παραδέχεται η AMD και απλά προτείνει την αλλαγή του επεξεργαστή με άλλη σειρά (δεν θα το διορθώσει)

επίσης να σε ενημερώσω ότι δεν το κάνει μόνο στο δικό μου σύστημα (της υπογραφής) ακόμα και με 2080 το κάνει και σε αρκετούς άλλους που του βάζουν έως και 3090 κάρτα γραφικών.

και δεν έχει να κάνει με αυτό που λες γιατί εγώ όλα τα παιχνίδια τα τρέχω σε FULL HD (1920x1080) λόγω 144Hz Gaming Monitor με όλες τις ρυθμίσεις στα Ultra High τερματίζω σε FPS στο COD - BF - PUBG - GTA V/FIVE M αλλά το 100% usage με τίποτα...

βέβαια δεν με χαλάει καθώς κάνω την δουλειά μου άλλωστε έχω φτιάξει και άλλο μηχάνημα AMD Ryzen 9 3950X και τώρα που θα του βάλω την καλή κάρτα 3090Ti (Kingpin) και τα πάντα θα είναι με υδρόψυξη θα πετάει σε όλα.

Δημοσ.

Αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι έχει bug μπορείς να μας φέρεις και το άρθρο που αναφέρεις. Να ψάξω για κάτι που θεωρώ πως δεν υπάρχει δεν νομίζω.

Αν έχεις βάλει VSync είναι λογικό να μην χτυπάς 100% usage γιατί η 3070 στο 100% μπορεί να δώσει παραπάνω από 144 fps, π.χ στο warzone έχει average καπου στα 180 στα 1080p

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Aris_ είπε

Του είπανε ότι θα δει διαφορά επειδή έχω real time επιδόσεις σπάνια περνάει τα 350-250mb/s και ας γράφει το benchmark 3000 μόνο servers αλλά τους τελειώνουν γρήγορα έχουν όφελος από nvme raid

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γράφεις :) Τους έβαλα σε raid γιατι δεν ήθελα να έχω πολλούς δίσκους C D κτλ... 

1 ώρα πριν, hln3 είπε

Αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι έχει bug μπορείς να μας φέρεις και το άρθρο που αναφέρεις. Να ψάξω για κάτι που θεωρώ πως δεν υπάρχει δεν νομίζω.

Αν έχεις βάλει VSync είναι λογικό να μην χτυπάς 100% usage γιατί η 3070 στο 100% μπορεί να δώσει παραπάνω από 144 fps, π.χ στο warzone έχει average καπου στα 180 στα 1080p

Οχι δεν έχω vsync (το έχω off)  γιατί η οθόνη είναι gsync... και παίζω σε ανάλυση 3440x1440 απλά σε μερικά παιχνίδια δεν γράφει 100% η κάρτα!

Screenshot_5.jpg

Επεξ/σία από Atreidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Atreidis είπε

Screenshot_2.jpg

Σε κάποια από τα παιχνίδια που βλέπεις χαμηλό utilization στην κάρτα σημαίνει ότι είσαι CPU Limited, με λίγα λόγια σε κρατάει το CPU. Πχ στο MS Flight sim o 2700X δεν μπορεί να δώσει παραπάνω και έτσι η κάρτα έχει χαμηλό utilization.

Ps. Δεν ισχύουν αυτά περί 2700Χ και bug.

8 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Τι μανία είναι αυτή με (NVME μάλιστα) το RAID, στο σάπιο RAID της μητρικής;...

[s]Γιατί τι θα πάθει ??[/s]

Ναι στα nvme ports είναι software RAID

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1
Δημοσ.

Με αυτή την μητρική μπορείς να πας σε ryzen 5XXX. Ο 5800Χ έχει 8 πυρήνες αλλά κοστίζει αρκετά (κάπου στα 400 ευρώ) ενώ χρειάζεσαι και bios update στην μητρική (έχει ένα ρίσκο)

Νομίζω πως δεν αξίζει τόσα λεφτά, αφού παίζεις σε 3440x1440 θα είναι μικρή διαφορά και μονο σε ορισμένους τίτλους που βασίζονται πολύ σε single thread performance.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...