Προς το περιεχόμενο

Αρνούμαι να το σχολιάσω...

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατι η υπεραπλουστευση των γραφομενων δεν ειναι μια ΜΕΘΟΔΟΣ στα χέρια όσων αδυνατούν να ανταπαντήσουν ουσιαστικά?? :D :D

Οσο για το κατι που δεν υπαρχει, αυτο σιγουρα ειναι η κλασική παιδεία και την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, ! προσεξε με, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. (Eνοω προφανως οτι δεν ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ... οχι οτι δεν την γνωριζουμε... :roll: )

Καιρος ειναι, να αρχισουμε να καταλαβαινουμε οτι η ελλαδα ειναι ενα κρατος, το οποιο κινειται ΑΚΟΜΑ με την κεκτημενη ταχυτητα... ΤΙΠΟΤΑ δεν την σπρωχνει εμπρος... οποτε καλο το παρελθον, (ΠΟΛΥ καλο αν θες και αποψη), αλλα καιρος ειναι να αρχισουμε να κοιταμε και λιγο το ΤΩΡΑ, ωστε να συνηδειτοποιουμε σιγα σιγα ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, και οχι ποιοι ΕΙΜΑΣΤΑΝ.

"Το αν είσαι γάλλος θα με κάνει να καταλάβω το σθένος με το οποίο υπερασπίζεσαι κάτι που για μένα δεν υπάρχει."

Καλα το ειπες. Για εσενα δεν υπαρχει. Τεχνολογικα η γαλλια ειναι μπροστα απο την ελλαδα, και σε ΣΥΓΧΡΟΝΟ πολιτισμο. Και σε μορφωση.

"Τέλος για το πόσα κιλά Έλληνας είσαι, σίγουρα πολύ λιγότερα από έναν πχ. Αμερικάνο που διαβάζει, γνωρίζει και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ την ελληνική φιλοσοφία."

ΟΚ, i am rubber you are glue, θα φωναξω τον παππου μου που ξερει μποξ να σε δειρει, και αλλα τετοια ομορφα, ταιριαζουνε σε απαντησεις τετοιου επιπεδου.

Δεν μπορεις να ξερεις ποσο ελληνας εισαι, και σιγουρα δεν θα το ορισεις ΕΣΥ αυτο... Δεν σε κανει πιο ελληνα το να γραφεις σε φορουμ, απο εναν ελληνα ο οποιος μενει στη γαλλια και προσπαθει να αναδειξει (τα λιγα) καλα που εχει ΤΩΡΑ η χωρα του...

Τελος, προσοχη, γιατι παντα οι απολυτες αποψεις, θεωρουν οτι οι αλλοι αδυνατουν να απαντησουν ουσιαστικα... Προσεξε μην πας σε επικινδυνα μονοπατια αποψεων και ιδεων...

ΥΓ2. Οι γαλλοι θαυμαζουν τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο. Οι ελληνες οχι τον γαλλικο (δεν εχουν κατι να θαυμασουν μωρε γιαυτο :D ) αλλα αυτο ειναι που λεμε οι γαλλοι ειναι σωβινιστες...

Δημοσ.

Εάν πρέπει κάποιον να δείρει ο παππούς σου μάλλον αυτός είσαι συ. Δεν μίλησα ποτέ απόλυτα και με το συγκεκριμένο παράδειγμα το οποίο προφανώς δεν κατάλαβες γιατί η παιδεία σου δεν στο επιτρέπει έχει να κάνει με το ότι πιστεύων ότι η αρχαιοελληνική φιλοσοφία είναι υπεράνω συνόρων και κρατών, αλλά μάλλον στον brutal καπιταλιστικό χώρο που ζεις όλα τα βλέπεις υπολογιστικά και μαθηματικά. μερικά πράγματα δεν μπαίνουν σε ζυγαριά, αλλά μάλλον αδυνατείς να κατανοήσεις τον όρο ιδέα, οπότε και τα βλέπεις όλα δικά μας και δικά τους.

Δημοσ.

Agapite Spiros, fobamai oti an kai de simfono mazi sou sto elaxistro, eimai ipoxreomenos na se iperaspisto, giati soy tin exoun pesei gera kai mallon xaneis.

Kirioi, exei i den exei o kathenas mas na fronei oti kiriolektika toy goystarei?

As afisoume to Spiros kai to kathe Spiros na leei kai na pisteyei oti thelei.

An exei epixeirimata na to stiriksei, kalos. An den exei, einai apla thema xronoy kai kraksimatos na ipoxorisei sto kabouki toy kai na faei ligo pantespani akoma, mia kai i Ellinikh fratzola isos na einai kato ton prosdokion toy.

Ektos aytoy, ferthikame san klassikoi Ellines. Molis eidame ton koino exthro (to Tourkiko site, epi toy prokeimenou), anti na sinaspistoume kai na katadikasoume OMOFONA ta terastia pseydi poy leei eite amesa eite emmesa, mpleksame se istories aionon, kai fisaka kataliksame na leme oi men toys de Anthellines kai ratsistes, sobinistes kai ethinikstes, kretinous kai stenomialous.

Eimaste ola ta parapano, nai, eimaste.

Kai to apodeiksame molis.

Paidia, iremiste. Ena kolo-site itan. Opoios einai Ellinas, einai. Opoios den aisthanetai etsi, skasila moy. Kai diki sas, tha eprepe.

Prosopika, den aisthanomai katholoy ipoxreomenos na iperaspisto oyte ton Mega Aleksandro, oyte ta osa ekanan oi proin ragiades stoys katapiestes toys.

Kai bebaia, gia na alafrino kapos to klima, ti megaliteri simboli tis Gallias sto Ditiko politismo, ektos toy Diafotismoy, theoro oti tin eidame sta comics toy Asterix.

Ayta, elpizo na mi kourasa i prosebala.

Δημοσ.

Φίλε GR_Ewing δεν καταλαβαίνω που ακριβώς απαγόρευσα τον Spiros να εκφράσει ότι νομίζει. Από κει και πέρα το θέμα της συζήτησης με τον spiro προφανώς δεν είναι η Τουρκία αλλά η έντονη και απρόκλιτη αποδοκιμασία του κατά της χώρας που ζει λες και δεν είναι ο ίδιος κομμάτι αυτού που κατακρίνει! Το θέμα μου προφανώς είναι ότι θεωρώ παράλογο να μου φέρνει σαν παράδειγμα μια χώρα παραδοσιακή μεγάλη δύναμη, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτο, και να μου την παρουσιάζει σαν το άνδρο του πολιτισμού και της ελευθερίας των ιδεών μοναδική στον κόσμο όλο.

Δημοσ.

Agapite Spiros, fobamai oti an kai de simfono mazi sou sto elaxistro, eimai ipoxreomenos na se iperaspisto, giati soy tin exoun pesei gera kai mallon xaneis.

Αυτο ειναι προσωπικη σου εκτιμηση. Δεν μπορω να στην αλλαξω.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν υπαρχει κερισμενος και χαμενος σε αυτη την κουβεντα.

αυτο που υπαρχει σιγουρα ειναι το χαμηλο επιπεδο απο μερικους.

Εγω

1.δεν εβρισα.

2.δεν κοροιδεψα

3.Δεν φωναξα.

Αυτο που ξερω εγω, ειναι οτι εσυ γουιζαρντ ξεκινησες τη ιστορια ως υπερασπιστης των φτωχων πλην τιμιων ελληνων, Θυμωσες και εβρισες οταν ειπα ιστορικη αληθεια για την Κυπρο και εκανες και επικληση στο συναισθημα με τους συγγενεις σου... Οκ κερδισες. :o

Απο εκει και περα, οσον αφορα την γαλλια, ακουστε απο καποιον που εχει ζησει εκει, και εχει δει και τα δυο συστηματα να πιστευει οτι η γαλλια ειναι μπροστα σε επιπεδο τεχνολογικο και πολιτισμικο-πολιτιστικο, και μορφωσης, και εσεις κρατηστε τις εντυπωσεις σας εφοσον ειναι αστηριχτες και στηριζονται σε ΟΧΙ ιδιες εμπειριες, για τους εαυτους σας. Αν εχετε ζησει εκει, ΟΚ, παω πασσο.

Η ελλαδα εκανε ενα μεγαλο λαθος στην ιστορια της.

Επρεπε να κρατησει τον πολιτισμο της κλεισμενο μεσα στα συνορα της και να μην τον αφησει να βγει παραεξω. Τοτε εμεις τωρα θα ειμασταν στο 3000 και οι αλλοι θα ζουσαν ακομα σε σπιλιες... η θα κρεμωνταν απο δεντρα... ο χειροπελεκυς ελληνικη εφευρεση ηταν?

:D :D :D

ΥΓ. Πιστεψε με, και ας σου φαινεται δυσκολο, οτι ειμαι ΤΟΣΟ αυστηρος κριτης, γιατι αγαπω πολυ τη χωρα στην οποια ζω (ελλαδα) και ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους κατοικους της...

Το παραπονο μου ειναι οτι κοιταμε ΠΙΣΩ αντι για ΜΠΡΟΣΤΑ, και αναλωνομαστε σε ΗΛΙΘΙΕΣ εθνικιστικες αερολογιες, σαν αυτη που γραφω παραπανω για το 3.000...

Δημοσ.

Κατ' αρχήν χαίρομαι που καταλαβαίνεις ότι κάποιοι φωνάζουν καθώς μπορείς και ακούς κι όλας! Το Εγώ σου είναι συγκλονιστικό. Δεύτερον Συγκρίνεις την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ υποταγή της Γαλλίας από την Γερμανία μέσα σε 2!!!! μέρες με την ηρωική αντίσταση λίγων και απομονομένων από τη Χούντα στρατιωτών οι οποίοι αντιστάθηκαν άτακτα χωρίς πλαίσιο μόνο με ιστορική συνείδηση καθώς στο νησί μιλιόταν η ελληνική από αρχαιοτάτων χρόνων, το νησί της Αφροδίτης για τους ανιστόριτους. Το ότι έχεις ζήσει στη Γαλλία και αυτό σε κάνει να σνομπάρεις και να υποτιμάς την Ελλάδα, εγώ θα σου πρότεινα να γυρίσεις πίσω γιατί υπερόπτες και επιφανειακούς έχουμε γεμίσει και δεν χρειαζόμαστε άλλους

Δημοσ.

Re paidia, oti kai na po, oti kai na kano, eseis sinexizete!

Exei simasia an o kathenas nomizei oti to Galliko i to Portagaliko i to opoiodipote sistima, kosmotheoria, stasi zois, opos thelete peite to, einai to pio sosto i to pio lathos?

Oloi exoume dikio, giati pisteyo oti parathetoume (kapos) isxira epixeirthmata, oloi exoume adiko, giati to thema mas einai ena Toyrkiko site kai oxi an i Gallia einai kaliteri i h Ellada i h Zimbaboue.

Gia onoma toy Theoy pia! Iremiste! Entelos Ellines pia!

Δημοσ.

με την ηρωική αντίσταση λίγων και απομονομένων από τη Χούντα στρατιωτών

ΚΑΛΟ. μονο που η ελλαδα ειχε στρατο ενω η τουρκια οχι (εννοω με εδρα την κυπρο) το αν η τουρκια εφερε και αλλο για να κανει εισβολη, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ οι ελληνες στρατοκ@υλοι.

ΥΓ. ΟΣο περισσοτερο συναντω ατομα με παρομια σταση, τοσο περισσοτερο σκεφτομαι οτι η ελλαδα ζει 50 χρονια πισω...

Επισης η γαλλια συνορευει με τη γερμανια και εινε υπερδυναμη και εστια ΑΠΕΙΛΗΣ για την Γερμανια. οποτε μπορεις να σκεφτεις τι επιθεση δεχτηκε η Γαλλια και τι η ελλαδα... (οχι οτι μειωνω την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αντισταση των ελληνων.) απλα η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ γερμανια ηθελε να κυριευσει την γαλλια σε 2 μερες, και θα το καταφερνε. ΑΝ ηταν συνορα με την ελλαδα η γερμανια, (που σημαινει οτι ολες οι δυναμεις της γερμανιας ηταν κοντα,) η ελλαδα θα ειχε παραδοθει σε 2 ωρες... :( :(

"εγώ θα σου πρότεινα να γυρίσεις πίσω γιατί υπερόπτες και επιφανειακούς έχουμε γεμίσει και δεν χρειαζόμαστε άλλους"

Εγω θα σου προτεινα να ερθεις γαλλια να μαθεις τροπους. :shock:

Μετρα ποσα επιθετα εχεις χρησιμοποιησει και ποσα εγω... επισης ευχαριστω για την προταση, τη σκεφτομαι ολο και πιο σοβαρα οσο γνωριζω ατομα με συμπεριφορα σαν την δικη σου...

Δημοσ.

Κατ αρχήν φίλε GR_ewing είναι πλέον προσωπικό το θέμα.

Δεύτερον φίλε σπιροσ το θέμα της Κύπρου μάλλον το συζήτησες πρώτη φορά σήμερα στη ζωή σου οπότε μου είναι πολύ δύσκολο να σου εξηγήσω όλη την ιστορία του νησιού σε αυτό το forum. Μπορώ να σου παραθέσω πολλά βιβλία όμως.

Όσο για το αν είχαμε σύνορα με την Γερμανία, τι να πω!!! Γελάω. Επιχείρημα δημοτικού. Μάθε ότι οι Γερμανοί δεν μπήκαν από όλη την συνοριογραμμή της Γαλλίας. Το φαντάζεσαι αυτό; Μία απέραντη γραμμή από Γερμανούς να μπαίνουν ταυτόχρονα στο γαλλικό έδαφος. Προφανώς γίνανε συγκερκιμένες μάχες με αποτέλεσμα την παρέλαση των Ναζί κάτω απ΄το τεχνολογικό θαύμα σου τον πύργο του Άιφελ. Για την μάχη της Κρήτης έχεις ακούσει; Ξέρεις που είναι αυτό το νησί; Το χεις ακουστά; Όσο για τους τρόπους μου ειληκρινά δεν είχα διάθεση να προσβάλω, αλλά δεν έχεις διάθεση για πολιτισμένη συζήτηση. Η υπεροψία σου αλήθεια είναι σύμπτωμα του πολιτισμένου σου βίου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...