wiz@rd21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Άρα για το μόνο πράμμα που δικαιούσε να μιλάς φίλε spiros είναι αποκλειστικά ότι έχεις δει! Δεν αρκεί να έχει δει κάποιος άλλος για σένα. Πιάστηκες από τα γαλλικά και μιλάς για αυτό. Συγνώμη δεν θα ξανααναφέρω τον Μ. Αλέξανδρο, έχουμε τον Ναπολέοντα να ασχοληθούμε και την δημοκρατική του εκστρατεία
wiz@rd21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Ναι οι σρατιωτικοί της χόυντας τα καναν όλα και την Κύπρο την κατέλαβε ο αέρας!! Όσο για τον μέσο Έλληνα που έλεγες κοίτα τον εαυτό σου και άσε ανθρώπους με ευεσθησίες να τις εκφράζουν. Εαν εσύ είσαι υπεράνω και φύτρωσες αλλού τότε κρίμα που συζητάω τόση ώρα μαζί σου.
yg Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Ρε φίλε σπύρο μας έχεις πρήξει με την Γαλλία! Δεν αφήνεις τα γενικόλογα να μας πεις συγκεκριμένα ποια είναι τα τεχνολογικά ή άλλα επιτεύγματα της Γαλλίας; Εκτός από το ότι εκμεταλλεύτηκε (και συνεχίζει ακόμα) τις χώρες του τρίτου κόσμου τι άλλο έχει να επιδείξει; Μήπως ξεχνάς ότι σε 3 μέρες ολόκληρη υπερδύναμη παραδόθηκε σχεδόν αμαχητί στον Χίτλερ; Ποιοι είναι οι λόγοι για να είναι ένας Γάλλος τόσο υπερήφανος πια;
spiros Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 μα δεν ειπα οτι ηταν δημοκρατικη... ειπα οτι ειναι "δικαιολογημενο" καθε μεγαλη δυναμη αυτο εκανε, αυτο θα κανει, και αυτο ΚΑΝΕΙ ( αμερικη.) Καταλαβαινεις τη διαφορα? Οσο δημοκρατικη η πορεια του Μ.Αλεξανδρου ΤΟΣΟ και του ναπολεοντα.Αλλο τοσο και των τουρκων. Απλα ετυχε των τουρκων να ειναι εις βαρος σου. Οτι σε αφορα αμεσα, σε αγγιζει πιο πολυ... Οπως και ο Β παγκοσμιος... αλλα κρατησε λιγο η κατοχη... οποτε το μισος ειναι πιο μεγαλο για τα 400 χρονια. Ποσοι Γερμανοι αραγες ζητωκραυγαζαν στις ομιλιες του χιτλερ??? να σου απαντησω. ΑΠΕΙΡΟΙ. ΣΕ ολους αρεσει ο μεγαλοιδεατισμος. Επισης Οσο σωβινιστης ειναι ο γαλλος, τοσο σωβινιστης Χ2 ειναι ο μεσος ελληνας. Δυστηχως ο σωβινισμος δεν ειναι ΜΟΝο το αν μιλας αγλλικα η οχι στον ξενο. ειναι και αλλα πολλα... τα οποια εχουμε.
spiros Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 ωραιο πρωτο ποστ φιλε Υγ. τελοσπαντων να σου πω 3 πραγματα μονο. concorde. TGV (απο τεχνολογικα) Γαλλικη επανασταση Διαφωτισμος. Κουλτουρα (απο αλλα επιτευγματα πιο θεωρητικα) Δεν ειπα οτι ο γαλλος δικαιουται, απλα ειπα οτι ο ελληνας ΔΕΝ δικαιουται. αυτο εννοησα. Γενικως το επιπεδο του μεσου γαλλου ειναι πιο πανω σαν πολιτισμος απο τον μεσο ελληνα. Δεν το ξεχνω το αμαχητι. εσυ ξεχνας πως ετρεχε η ελλαδαρα πανικοβλητη να φυγει απο την κυπρο? ΥΓ. κατσε ρε γουιζαρντ, καταρχας χαλαρωσε, δεν ειμαι υπερανω. αλλα μην ειστε τοσο απολυτοι. Οχι δεν την εκανε ο αερας την εισβολη, την εκαναν οι τουρκοι που ειχαν πλυθησμο, και ηταν αναμενομενο να την κανουν αφου οι ελληνες εκαναν πραξικοπημα. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι η τουρκια ηταν εγγυητρια δυναμη. Και εμεις εσβολη θα καναμε στη θεση τους.
wiz@rd21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Η άποψή σου ότι η κάθε μεγάλη δύναμη είναι δικαιολογιμένη να κάνει αυτά που κάνει είναι Συγκλονιστική!!!!!! Πραγματικά!!! Ρε φίλε μήπως είσαι Γάλλος;;;
wiz@rd21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Η Ελλαδάρα σου φίλε είχα και νεκρούς στην Κύπρο και συγκενείς. Γι αυτό άσε τις Μ****** για την Κύπρο και ασχολήσου με τίποτα άλλο
yg Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Το θέμα όμως είναι πώς χρησιμοποιεί ο καθένας την δύναμή του όταν την έχει. Ο Μ.Αλέξανδρος άφησε παντού έργο γιατί στις εκστρατείες του είχε μαζί του φιλοσόφους,μηχανικούς,συγγραφείς,γιατρούς,κτλ. Η οθωμανική αυτοκρατορία τι έχει να επιδείξει; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Ο Αλέξανδρος αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην ιστορία, που ένας κατακτητής αγαπήθηκε τόσο από τους λαούς που κατέκτησε και τον λάτρεψαν σαν θεό. Έζησε μόνο 33 χρόνια και σφράγισε μια ολόκληρη εποχή της ιστορίας (ελληνιστική ή αλεξανδρινή εποχή). Η εποχή αυτή θεωρείται από όλους τους ιστορικούς εποχή ακμής και χρυσή σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σκέψου για λίγο λογικά!Ένας άνθρωπος που είχε για δάσκαλο τον Αριστοτέλη δεν μπορεί να είναι βάρβαρος!!
spiros Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 to oti eixes ekei sigeneis 1.Den sou dinei to dikaiwma na brizeis 2.Den mou afairei to dikaiwma na sxoliazw kai na lew thn apopsi MOY gia ta gegonota. 3.Den se kanei pio antikeimeniko krith twn gegonotwn, alla mallon to antitheto... mpenei to sinais8hma...
Chrisad Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 paidia coolarete.... den symainei oti epidi kapoioi malakes tourkoi parousiazoun etsi ta pragmata oti etsi ta blepei to synolo tou tourkikou laou. me thn idia logikh tha mporousan kai aytoi na piastoun apo ta "kalopaida" ths xryshs ayghs gia tis idees pou presbeboun aytoi alla kai ales kataptistes ethnikistikes organwseis h kinhmata opws aytoapokalounte.... btw pisteyw oti yparxoun kai apo tis 2 pleyres akrees apopseistis opoies prepei na katadikasoume sto synolo tous kai oxi apospasmatika kai me ysteroboulia. san laoi den exoume na xwrisoume tipota kai tha prepei na stamatisoume aytous pou paizoun paixnidia stis plates mas.......
LL_NEO Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 LL_NEO οι τουρκοι δεν ειναι ουνοι, αλλα αρχικα μογγολικης καταγωγης. και ηρθαν στην ευρωπη το 1000 μΧ. οι ουνοι ηταν οι βορειοι (βαρβαροι συμφωνα με την εποχη) γειτονες της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας και εδρασαν περιπου το 100-500 μΧ και φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με τους τουρκους. αυτα προς γνωσην και αποφυγη λαθων (αν καταλαβα καλα LL_NEO μαλλον μπερδευτικες απο τον Ατιλα που ηταν ο διασημοτερος ουνος της ιστοριας,και φυσικα δεν ηταν τουρκος. Απλως δοθηκε το ονομα του στην επιχειρηση της εισβολης το 74) Απλώς θέλησα να αναφερθώ στη βαρβαρότητα αυτής της φυλής και όχι να αναφερθώ στη ρίζα τους. Αν ήθελα να το κάνω αυτό απλώς θα έγραφα: "σκατά"
wiz@rd21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Φίλε spiros συγνώμη για την έξαψή μου, αλλά σου λέω να μιλήσουμε ουσιαστικά και μου παραθέτεις το Κονκόρτ!!! Το post του yg το διάβασες; Απάντα ουσιαστικά
spiros Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δεν μου ειπατε να πω τεχνολογικα επιτευγματα της γαλλιας? το concorde ειναι ελληνικο και δεν το ξερω ρε παιδια? Θα με τρελανετε... Οσο για το ποστ του ΥΓ δεν μπορω να απαντησω... με αποστομωσε. . Δεν καταλαβαινετε τα αυτονοητα μου φαινεται... Ο σκοπος αν θες, δεν αγιαζει τα μεσα. και το αν αγαπηθηκε ο Μ Αλεξης, δεν το ηξερε απο πριν. Και οχι δεν ξεκινησε για να μεταλαμπαδευσει τον πολιτισμο, αλλα για να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ εδαφη. Ο πολιτισμος ηρθε μετα. ΥΓ. Θα σας κανει διαφορα αν ειμαι γαλλος δηλαδη? δεν το καταλαβα... και για να το τραβηξω ακομα παραπερα, ποιος ΟΡΙΖΕΙ ποιος ειναι ελληνας και ποιος γαλλος? Δηλαδη ο Ν.Αλιάγας ειναι λιγοτερο ελληνας απο αλλους? Περισσοτερο? Ποσα κιλα ελληνας ειμαι εγω αραγε? :roll: :roll:
wiz@rd21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2004 Το αν είσαι γάλλος θα με κάνει να καταλάβω το σθένος με το οποίο υπερασπίζεσαι κάτι που για μένα δεν υπάρχει. Αν η συμβολή της Γαλλίας στον κόσμο είναι το Κονκόρτ και η 'Κουλτούρα' μπράβο και να σαι υπερήφανος. Εμένα μου φαίνεται λίγο για να το υπερασπιστώ με τόσο έπαρση. Εαν θες να σου υπερασπιστώ την κλασική παιδεία και την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, δεν θα το κάνω γιατί ΑΥΤΟ είναι αυτονόητο. Όσο για τον Μ.Αλέξανδρο, το ότι άφηνε δασκάλους, γιατρούς και φιλόσοφους σε κάθε μέρος που περνούσε, συνεχίζει να σε αφήνει αδιάφορο. Τέλος για το πόσα κιλά Έλληνας είσαι, σίγουρα πολύ λιγότερα από έναν πχ. Αμερικάνο που διαβάζει, γνωρίζει και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ την ελληνική φιλοσοφία. Όσο για το εθνικιστής που είπες χαίρομαι γιατί αυτό ήταν πάντα ένα επιχείρημα στα χέρια όσων αδυνατούν να ανταπαντήσουν ουσιαστικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.