Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με router VDSL 100 Voda - ZXHN H267A

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

πριν μια βδομάδα περίπου ξεκινησε προβλημα με το router με το να κάνει πολλές αποσυνδέσεις μετά απο πτώση της ταχύτητας. Άλλαξα καλώδια splitter και εκανα factory reset. Δεν έγινε τιποτα . Κάλεσα το τεχνικό τμήμα ηρθε τεχνικός τσέκαρε την γραμμή δεν εντόπισε κάτι και μου έστειλαν νέο router το ZXHN H267A. Το έβαλα και πάλι τα ίδια . Όλος ο εξοπλισμος ειναι καινουργιος router και καλώδια splitter. Δοκίμασα και χωρίς splitter χωρις καμια διαφορά. Παίρνω πάλι την τεχνική υπηρεσία εντοπισαν οτι η ταχυτητα ειναι στο μισό όπως σωστα και μου ειπαν θα στείλουν τεχνικό τα τσεκάρει τη καμπίνα. Δεν ξέρω ακόμα αν έχει γίνει κάτι . Τωρα πάλι εχω αποσυνδέσεις , ταχύτητα τύπου 1mbps και γενικά μια άστατη ταχύτητα και πολλές αποσυνδέσεις. Μπάινω στο router και βλέπω τα ακόλουθα.Υπάρχει περίπτωση να φταίει κατι απο την δικιά μου πλευρά ώστε να τσεκάρω ? 

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2_Vectoring 
Actual Rate(Up/Down) 11255/112637 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 55034/136612 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 38.8/7.3 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 3.2/1.8 dB 
Output Power(Up/Down) 9.8/12.2 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/8 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 4/4 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 9 min 24 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/33252 
FEC Errors(Up/Down) 0/891

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαίνεται πως έχεις πάρα πολλά CRC σφάλματα σε 9 λεπτά..

Βγάλε splitter και οτιδήποτε άλλο, σύνδεσε το ρούτερ απευθείας στη πρίζα και δες πως πάει.., κάνεις επιστροφή τηλεφωνίας;

Πόσες πρίζες έχεις στο σπίτι;

Πιστεύω πως το 267Α είναι το καλύτερο από τα άλλα χρέπια που δίνει η Vodafone..

Επεξ/σία από Kozanitis1
Δημοσ.

Αν υπάρχει δυνατότητα κούμπωσε το μοντεμ απευθείας πάνω στον κατανεμητή να δεις πως συμπεριφέρεται εκεί.
Δες την ταχύτητα και αν είναι βελτιωμένη μάλλον έχει κάποιο θέμα η κάθετη που πάει στο διαμέρισμα σου.
Άστο και καμιά ώρα(ή όσο χρόνο κάνει να αποσυγχρονίσει όταν είναι στο χώρο σου) εκεί για να δεις αν θα κάνει αποσύνδεση.

Αν διαπιστώσεις ότι πάει καλύτερα θα πρέπει να ελέγξεις την κάθετη και την εσωτερική καλωδίωση.
Για να γίνει αυτό θα ξεκινήσεις από την εσωτερική απομονώνοντας την κεντρική τηλ πρίζα και έλεγχος όσο χρειαστεί.
Αν σου κάνει τα ίδια το πιο πιθανό να υπάρχει πρόβλημα στην κάθετη. Σε αυτήν την περίπτωση περνάς utp/τηλεφωνικό pet από κατανεμητή στο διαμέρισμά σου.

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και αυτά που λες, πιστεύω πως με απομόνωση της κεντρικής θα διορθωθεί το θέμα.., χωρίς να μπλέξει με κάθετες

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά . Λοιπόν έβαλα απευθειας το router στην πρίζα τηλεφώνου χωρίς το splitter και μόνο το ethernet καλώδιο προς τον υπολογιστή.

Το speedtest εδειχνε 70Mbps αρχικά χωρίς πολλά CRC errors. Αλλά κάποια στιγμή εκτοξευτηκαν τα CRC errors και επεσε η ταχύτητα στα 5Mbps

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2_Vectoring 
Actual Rate(Up/Down) 11255/81995 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 28596/102792 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 38.6/8.1 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 0/1.9 dB 
Output Power(Up/Down) 9.6/12.2 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Fast 
Interleave Depth(Up/Down) 1/1 
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms 
INP(Up/Down) 4/4 symbols 
Profile 17a 
Showtime Start 0 h 21 min 2 s 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/14524 
FEC Errors(Up/Down) 0/46405

Δημοσ.

Η δοκιμή έγινε με το ρούτερ στην κεντρική πρίζα;

Πόσες πρίζες  έχεις στο σπίτι;

Να μην είναι τίποτα συνδεδεμένο στις άλλες

Αν δεν απομόνωσε την κεντρική από τις άλλες και δες εκεί τι παίζει..

Αν είσαι σε πολυκατοικία, ίσως υπάρχει και εφεδρικό ζεύγος από τον κατανεμητή προς το διαμέρισμα μη μπαίνεις σε δουλειές..

Δημοσ.

Το σπίτι είναι σε πολυκατοικία και έχουμε στο διαμέρισμα μια κεντρική και μοναδική πριζα τηλεφώνου που συνδέουμε το router και το τηλέφωνο . Αυτη είναι η συνδεσμολογία που είχαμε μέχρι τώρα χωρίς κάποιες αλλαγές . Ο τεχνικός που ήρθε έβαλε ένα διαγνωστικό μηχάνακι σε αυτή την πρίζα και απο όσο μου είπε δεν είδε κάποιο πρόβλημα . Για αυτό μου έστειλε και το νέο router . Τώρα έκανε πάλι αποσύνδεση με τα Crc errors να έχουν φτάσει τα 30000 σε 42 λεπτά . 

το τεστ έγινε με το router απευθείας πάνω στην κεντρική πρίζα τηλεφώνου χωρίς ενδιάμεσα κάποιο splitter . 

Επειδή δεν με βλέπω να τσεκάρω καλωδιώσεις από την πρίζα και πέρα  στην πολυκατοικία , ανάλογα τι θα μου πει και η voda, ξέρετε ποιος είναι αρμόδιος για τέτοια θέματα ; Η Voda , ο OTE κανένας απλά μιλάω με κάποιον που φτιάχνει τέτοια πράγματα ; 

Δημοσ.

Μπορείς να βγάλεις φωτό την πρίζα;

Μήπως είναι παλιά και έχει κάνα πυκνωτή πάνω;

Ο τεχνικός της Vodafone θα δηλώσει βλάβη στον ΟΤΕ να έρθουν να το δουν..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Μπορείς να βγάλεις φωτό την πρίζα;

Μήπως είναι παλιά και έχει κάνα πυκνωτή πάνω;

Ο τεχνικός της Vodafone θα δηλώσει βλάβη στον ΟΤΕ να έρθουν να το δουν..

Η πρίζα είναι καινούργια αλλά επειδή η πολυκατοικία είναι παλιά κάποιος έσκαψε τον τοίχο να το φτιάξει κάπως . Ειναι λίγο χάλια εκείνο το σημείο . Θα περιμένω να δω τι θα μου πούνε αλλά μαλλον είναι η καλωδίωση όπως λέτε και εσείς . Περισσότερο ηθελα μια κατεύθυνση να δω πως θα κινηθώ γιατί μέχρι τώρα δυστυχώς δεν εχει λυθεί το θέμα . 

σας ευχαριστώ πολύ όλους 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...