surveyor81 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 καλησπέρα έχω ένα παλιο pc και θελω να αλλάξω το κουτί σε κάτι αρκετά μικρό σε μέγεθος. επειδή τροφοδοτεί μόνο 2 sata και δεν εχω σκοπό να προσθέσω κάποια στιγμή περισσότερες ηθελα να ρωτήσω αν γίνεται να κόψω τα περιττά καλώδια για να γλυτώσω λίγο χώρο μέσα στο κουτί.
nickol-us Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, surveyor81 είπε καλησπέρα έχω ένα παλιο pc και θελω να αλλάξω το κουτί σε κάτι αρκετά μικρό σε μέγεθος. επειδή τροφοδοτεί μόνο 2 sata και δεν εχω σκοπό να προσθέσω κάποια στιγμή περισσότερες ηθελα να ρωτήσω αν γίνεται να κόψω τα περιττά καλώδια για να γλυτώσω λίγο χώρο μέσα στο κουτί. Ναι, αρκεί να έχεις σταματήσει πλήρως την ηλεκτρική τροφοδοσία όπως και να μονώσεις μετά τους αγωγούς στις άκρες ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο βραχυκύκλωμα. Εννοείται ότι εφόσον επέμβεις χάνεις κάθε εγγύηση. 1
surveyor81 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 ευχαριστώ για την απάντηση. θα τα μονώσω καλά. Το τροφοδοτικό είναι 10ετίας των 20-30€ οπότε δεν παίζει θέμα με εγγύηση.
dpolal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 14 λεπτά πριν, surveyor81 είπε Το τροφοδοτικό είναι 10ετίας των 20-30€ Ελπίζω να έχεις κάνει και μια καλή ασφάλεια πυρός. 2
surveyor81 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 24 λεπτά πριν, dpolal είπε Ελπίζω να έχεις κάνει και μια καλή ασφάλεια πυρός μέχρι τώρα δεν έχω κανενα παραπονο απο το τροφοδοτικό. είναι για υπολογιστη γραφειου με μικρές απαιτήσεις ρευματος. τιμιοτατο. εχει φαει ενα σωρο πτωσεις τασεις, διακοπές κλπ και λειτουργει μια χαρά. μετα την εγχειρηση θα δω πως θα ειναι.
nickol-us Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Αυτό που εννοεί ο dpolal είναι ότι ήδη ένα οικονομικό τροφοδοτικό είναι επικίνδυνο, πόσο μάλλον όταν έχει κλείσει τόσα χρόνια που σημαίνει ότι έχουν ταλαιπωρηθεί - "γεράσει" τα ηλεκτρονικά του. Ακόμη και ένα force καινούργιο των 20 ευρώ μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια.
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, surveyor81 είπε Το τροφοδοτικό είναι 10ετίας των 20-30€ Ποιο μοντέλο είναι; 4 ώρες πριν, surveyor81 είπε θα τα μονώσω καλά. Με θερμοσυστελόμενο μακαρόνι;
surveyor81 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 13 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Με θερμοσυστελόμενο μακαρόνι; με μονωτική ταινία σκεφτόμουν. μοντελο δε θυμαμαι το να κόψεις τα καλώδια δημιουργεί επιπλέον επιβάρυνση στο τροφοδοτικό περαν του κινδύνου να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα από πιθανή επαφή?
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 4/8/2021 στις 3:59 ΜΜ, surveyor81 είπε με μονωτική ταινία σκεφτόμουν Τότε γίνεται επικίνδυνο... Οι ταινίες ξεκολλάνε και αν ξεκολλήσει τότε θα γίνει πανυγήρι. (Να υποθέσω δεν θα έχει και SCP protection). Στις 4/8/2021 στις 3:59 ΜΜ, surveyor81 είπε το να κόψεις τα καλώδια δημιουργεί επιπλέον επιβάρυνση στο τροφοδοτικό Όχι. Spoiler Fun fact! Κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ πριν 11 χρόνια. Πήρα ένα ντουί από το μάρκετ, ένα καλώδιο με πρίζα (από φίλο μας παλιατζή) συνέδεσα τα καλώδια στο ντουί (όχι σφυχτά) και το έβαλα στη πρίζα. Όλα καλά, το φως άναβε και μέχρι να φωνάξω τη μαμά να το δει άρχισε να χτυπιέται η λάμπα για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι που έπεσε το ρολόι της ΔΕΗ και καλέσαμε τον ΔΕΔΔΗΕ να το σηκώσει. Τι είχε γίνει; Ένα καλωδιάκι από το πολύκλωνο είχε ακουμπήσει στην άλλη μεριά του ντουί και έκανε βραχυκύκλωμα. Επίσης το ντουί είχε μαυρίσει. Αυτά! Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2021 από Τέρης Α.
surveyor81 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 οκ. τοτε μαλλον θα προσπαθησω να το στριμωξω μεσα στο κουτι αν γινεται
vagelis2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Τότε γίνεται επικίνδυνο... Οι ταινίες ξεκολλάνε, αν ξεκολλήσει τότε θα γίνει πανυγήρι. (Να υποθέσω δεν θα έχει και SCP protection). Όχι. Fun fact! Κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ πριν 11 χρόνια. Πήρα ένα ντουί από το μάρκετ, ένα καλώδιο με πρίζα (από φίλο μας παλιατζή) συνέδεσα τα καλώδια στο ντουί (όχι σφυχτά) και το έβαλα στη πρίζα. Όλα καλά, το φως άναβε και μέχρι να φωνάξω τη μαμά να το δει άρχισε να χτυπιέται η λάμπα για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι που έπεσε το ρολόι της ΔΕΗ και καλέσαμε τον ΔΕΔΔΗΕ να το σηκώσει. Τι είχε γίνει; Ένα καλωδιάκι από το πολύκλωνο είχε ακουμπήσει στην άλλη μεριά του ντουί και έκανε βραχυκύκλωμα. Επίσης το ντουί είχε μαυρίσει. Αυτά! Πρην 15 χρόνια plus εγώ ειχα ένα pc και δεν άνοιγε από multirama το είχα πάρει αν θυμάμαι καλά.. Το γυρνάω ώστε να βλέπω το πίσω μέρος που βρίσκονται τα καλώδια και είχε ένα διακόπτη στο τροφοδοτικό κόκκινο 120 volt έλεγε.. Ε μην τα πολυλογώ το γύρισα στα 120 volt.. δεν θυμάμαι Καλά αν είχα ενεργοποιομενο το pc όταν το γύρισα στα 120 volt ή το γύρισα το διακόπτη στα 120 και μετά το έβαλα στην μπριζα και το ενεργοποίησα ΑΛΛΆ το ΜΠΑΜ το έκανε... 1
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vagelis2019 είπε γύρισα το διακόπτη στα 120 και μετά το έβαλα στην μπριζα και το ενεργοποίησα ΑΛΛΆ το ΜΠΑΜ το έκανε... Δεν είστε ο μόνος... Τα ίδια έκανε και ένας συμμαθητής μου (νυν απόφοιτος πληροφορικός) πριν 7-8 χρόνια στο Windows 98 PC για να κάνει λιγότερο θόρυβο το ανεμιστηράκι. Τώρα που μεγάλωσε θα σοβαρεύτηκε, σωστά; Ορίστε το κατόρθωμά του πριν 1 χρόνο: 50ε χρέωση στο φίλο που του ''συντήρησε'' το PC για αντικατάσταση με μεταχειρισμένη B75 μητρική. Όπως είπε ''αυτά συμβαίνουν. Είναι και κωλόψυκτρες αυτές της Intel. Με γκαντέμιασες και συ ότι δεν το κάνω σωστά''. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2021 από Τέρης Α.
snbblp Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 Αυτά συμβαίνουν, και μετά ψάχνουμε να βρούμε πως κάηκε όλη η χώρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα