JiovanniGeorgeo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Γειάααααα, άφησα πίσω το αμάξι μου για μιάμιση εβδομάδα που έλειπα διακοπές, και όταν γύρισα είδα πως από νερά που πέσαν και αναμίχθηκαν με την υπάρχουσα σκόνη έκαναν παντού κηλίδες (σημάδια / σταγονιές) αλάτων. Πήγα επιτέλους και έκανα εξωτερικό, και δυστυχώς αχνοφαίνονται όλες. Βέβαια πρέπει να πας από κοντά, καταλαβαίνετε, δε φαίνονται ΤΟΣΟ ενώ απλά κινείτε το αμάξι στο δρόμο. Αυτό τώρα θα το γλυτώσω από ένα 2ο ή 3ο πλύσιμο ή να ξεκινήσω να ξενερώνω;
nick#18 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 49 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Γειάααααα, άφησα πίσω το αμάξι μου για μιάμιση εβδομάδα που έλειπα διακοπές, και όταν γύρισα είδα πως από νερά που πέσαν και αναμίχθηκαν με την υπάρχουσα σκόνη έκαναν παντού κηλίδες (σημάδια / σταγονιές) αλάτων. Πήγα επιτέλους και έκανα εξωτερικό, και δυστυχώς αχνοφαίνονται όλες. Βέβαια πρέπει να πας από κοντά, καταλαβαίνετε, δε φαίνονται ΤΟΣΟ ενώ απλά κινείτε το αμάξι στο δρόμο. Αυτό τώρα θα το γλυτώσω από ένα 2ο ή 3ο πλύσιμο ή να ξεκινήσω να ξενερώνω; Αν κανεις εξωτερικο πλυσιμο με σφουγγαρι μικροινων (μακρυα απο το απλο κλασσικο σφουγγαρι οσο γινεται) και ενα σωστο σαπουνι πιστευω θα φυγουν. Μπορεις να επιμεινεις λιγο σε καποιο σημειο να δεις τι θα γινει. Αν δε φυγουν πολυ πιθανο θα χρειαζεσαι ιδανικα ενα περασμα με πυλό για να γινει απορυπανση του χρωματος... Θα σου προτεινα στην περιπτωση αυτη να επισκευθεις καποιο καταστημα detailing η καποιο πλυντηριο αυτοκινητων που να κανει τετοιες δουλειες. Αν εισαι Αθηνα νοτια προαστεια, εχω να σου προτεινω.. 1
ulb Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Koch-Chemie FSE. Αν δεν φύγουν ούτε με αυτό θα χρειαστεί πέρασμα με κάποια αλοιφή.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Να το παραγγείλω; Απλά σπρέυ και καθαρίζω με μικροϊνα; Άλλος το προτείνει αυτό;
futureshock Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Polarchem Scalex Αφαλατικο σαμπουαν αυτοκινητου... https://www.skroutz.gr/s/19491768/Polarchem-Scalex-500ml.html 1
babisskg Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 7 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε Να το παραγγείλω; Απλά σπρέυ και καθαρίζω με μικροϊνα; Άλλος το προτείνει αυτό; Καλησπέρα σας , έπρεπε να βάλετε μία φωτογραφία η οποία θα βοηθούσε αρκετά , ώστε όλοι να έχουν μία εικόνα . Τώρα , σωστά ειπώθηκε για τον πηλό ας πούμε , όμως αν πότισε το χρώμα , η λύση του πηλού ναι μεν , αλλά η πλάκα κοστίζει 30 ευρώ κι' αν δεν αποδώσει τότε θα πάτε για επόμενη λύση με επιπλέον κόστος . Για το αφαλατικό σαμπουάν δεν γνωρίζω , όμως θα ήθελα να ακούσω ώστε να μάθω . Ο πηλός θα απομακρύνει τους εξωτερικούς ρύπους , στίγματα βρωμιάς , έχει όμως μια διαδικασία . Θα πρότεινα μία και καλή , μια επίσκεψη σε κατάστημα που γνωρίζουν και με κάποιο κόστος φυσικά , ένα γυάλισμα με λίγο κατέβασμα στο χρώμα . Και δεν μας είπατε τι χρώμα είναι , αν για παράδειγμα είναι μαύρο ΟΚ , αν είναι λευκό η ασημένιο γενικά , δεν θα το σκότιζα τόσο πολύ , φυσικά αυτό είναι μία προσωπική άποψη . Σε ανοιχτό χρώμα , με αλοιφή ( προσοχή , όχι κάτω από ήλιο ) μερικά χέρια , αν δεν είναι τόσο ορατή η ζημιά , θα φύγει με τον χρόνο η αν προτιμάτε η συνολική φθορά στο χρώμα θα κάνει πιο δυσδιάκριτο το ζήτημα . Καλή επιτυχία .
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 12 ώρες πριν, babisskg είπε Καλησπέρα σας , έπρεπε να βάλετε μία φωτογραφία η οποία θα βοηθούσε αρκετά , ώστε όλοι να έχουν μία εικόνα . Τώρα , σωστά ειπώθηκε για τον πηλό ας πούμε , όμως αν πότισε το χρώμα , η λύση του πηλού ναι μεν , αλλά η πλάκα κοστίζει 30 ευρώ κι' αν δεν αποδώσει τότε θα πάτε για επόμενη λύση με επιπλέον κόστος . Για το αφαλατικό σαμπουάν δεν γνωρίζω , όμως θα ήθελα να ακούσω ώστε να μάθω . Ο πηλός θα απομακρύνει τους εξωτερικούς ρύπους , στίγματα βρωμιάς , έχει όμως μια διαδικασία . Θα πρότεινα μία και καλή , μια επίσκεψη σε κατάστημα που γνωρίζουν και με κάποιο κόστος φυσικά , ένα γυάλισμα με λίγο κατέβασμα στο χρώμα . Και δεν μας είπατε τι χρώμα είναι , αν για παράδειγμα είναι μαύρο ΟΚ , αν είναι λευκό η ασημένιο γενικά , δεν θα το σκότιζα τόσο πολύ , φυσικά αυτό είναι μία προσωπική άποψη . Σε ανοιχτό χρώμα , με αλοιφή ( προσοχή , όχι κάτω από ήλιο ) μερικά χέρια , αν δεν είναι τόσο ορατή η ζημιά , θα φύγει με τον χρόνο η αν προτιμάτε η συνολική φθορά στο χρώμα θα κάνει πιο δυσδιάκριτο το ζήτημα . Καλή επιτυχία . Είναι μαύρο. Είμαι στα πρόθυρα να κάνω τα στραβά μάτια για τα επόμενα δυο πλυσίματα.. έτσι για να μάθω πως λύνεται εύκολα και να μην αγχώνομαι στο μέλλον = priceless. Αλλά ξέρεις.. το έχω σαν καινούριο ακόμα και είμαι υπερευαίσθητος.
babisskg Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Είναι μαύρο. Είμαι στα πρόθυρα να κάνω τα στραβά μάτια για τα επόμενα δυο πλυσίματα.. έτσι για να μάθω πως λύνεται εύκολα και να μην αγχώνομαι στο μέλλον = priceless. Αλλά ξέρεις.. το έχω σαν καινούριο ακόμα και είμαι υπερευαίσθητος. Δεν θα έπαιρνα μαύρο με τίποτε , χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο , αφού γνωρίζω πως δείχνει ιδιαίτερα αρχοντικό σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα , όχι σε όλα . Το γνωστό επακόλουθο είναι πως ακόμη και η ελάχιστη σκόνη , επηρεάζει την συνολική εικόνα και δεν μιλάμε παρά για σκέτη σκόνη και τίποτε άλλο . Στην περίπτωση σας , όπου αναγνωρίζω και αποδέχομαι πλήρως τα περί μερακιού , θα συστήσω να δείτε και να μάθετε την μέθοδο καθαρισμού με τον πηλό , κάτι που σε τέτοιο χρώμα θα δώσει την απαιτούμενη γυαλάδα . Στο μαύρο φαίνονται ακόμη πιο έντονα οι κυκλικές χαρακιές από τα πλυσίματα , κάτι που ο πηλός θα επανορθώσει . Νομίζω μία φορά το χρόνο είναι αρκετό . Το κόστος δεν είναι φοβερό , η διαδικασία είναι . Στο vectra-c.com έχει κάποιος ειδική παρουσίαση για το ζήτημα . Εννοείται πως πρέπει να προηγηθεί ένα τυπικό πλύσιμο , το οποίο θα επαναληφθεί αμέσως μετά . Φυσικά δεν θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασία παρά μόνον αν είχα πραγματικό μεράκι και μουρλα για ένα αυτοκίνητο η αν προτιμάτε έχω γεράσει πλέον και οι βιολογικές αντοχές μου δεν είναι για τέτοια γλέντια . Δοκιμάστε σε ένα μικρό κομμάτι , κάποιο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα ας πούμε , όπου αφού περάσετε με ένα κοινό καθαριστικό πατωμάτων ( γενικά πρέπει η επιφάνεια να έχει επάνω της μία ποσότητα ενός μη επιθετικού υγρού ώστε ο πηλός να γλιστράει , να μην είναι στεγνή ) η ένα οποιοδήποτε ήπιο καθαριστικό , πλάθετε την μπάρα του πηλού σε στρογγυλή μορφή περίπου , ίσαμε την παλάμη σας και περνάτε με όχι μεγάλη πίεση . Ο πηλός θα απορροφήσει στίγματα , βρωμιές κλπ . Πρέπει μετά από κάθε περασιά να ξαναπλαθετε τον πηλό , διότι τα στίγματα που απορροφάει μένουν στην επιφάνεια του και μπορεί να δημιουργήσετε περισσότερες γρατζουνιές απ' όσες καθαρίζετε . Όταν τον πλάθετε ξανά , δημιουργείτε εκ νέου μια καθαρή επιφάνεια . Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πλυμένο από πριν και θα ξαναπλυθεί μετά . Αν το αρχικό αποτέλεσμα σας ικανοποιήσει , μην τσιγκουνευτείτε να αγοράσετε και δεύτερη μπάρα την οποία θα χρησιμοποιήσετε μόνο για τις μεγάλες επιφάνειες . Συστήνεται στεγασμένος χώρος η μέρα με συννεφιά . Για να δείτε καλύτερα την διαφορά και να κρίνετε το αποτέλεσμα , μπορείτε να φωτίσετε την περιοχή που καθαρίσατε με τον φακό του κινητού σας . Η υπερευαισθησία θα σου φύγει με τον καιρό , μαζί με άλλα πράγματα ....... μην ανησυχείς ....... 🤣🤣🤣 ...... Σημ. Τα μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου είναι πιο χαρακτηριστικά για να κρίνετε και να βγάλετε συμπεράσματα σε τέτοιες δουλειές . Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2021 από babisskg 1
ulb Δημοσ. 6 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2021 Ο πηλός δεν πρόκειται να βοηθήσει όσο αφορά τις "κυκλικές χαρακιές", aka αράχνιασμα / swirls. Αντίθετα, θα επιδεινώσει την κατάσταση! Η χρήση του πηλού είναι η αφαίρεση των επικαθίσεων και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συστηματικά και χωρίς λόγο. Επίσης από μόνος του δεν θα επιφέρει περισσότερη γυαλάδα, εκτός ίσως από κάποιες σπάνιες περιπτώσεις.
petasis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, και στο χρώμα, αλλά αυτό που με ενοχλεί πολύ είναι τα τζάμια (και κυρίως ο καθρέπτης του οδηγού). Να πω την αλήθεια, δοκίμασα λίγο αδιάλυτο λευκό ξύδι με ένα πανάκι σε όλα τα τζάμια και τους δύο καθρέπτες. Το άφησα λίγο, το έτριψα με ένα πανάκι, και το ξέπλυνα. Νομίζω βελτιώθηκε λίγο, αλλά δεν έφυγαν. Κάποια πρόταση;
Georgram Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, petasis είπε Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, και στο χρώμα, αλλά αυτό που με ενοχλεί πολύ είναι τα τζάμια (και κυρίως ο καθρέπτης του οδηγού). Να πω την αλήθεια, δοκίμασα λίγο αδιάλυτο λευκό ξύδι με ένα πανάκι σε όλα τα τζάμια και τους δύο καθρέπτες. Το άφησα λίγο, το έτριψα με ένα πανάκι, και το ξέπλυνα. Νομίζω βελτιώθηκε λίγο, αλλά δεν έφυγαν. Κάποια πρόταση; Εμένα το καλοκαίρι που είχε γεμίσει όλο επειδή το άφησα δίπλα σε γκαζόν και το πότισε κανονικά και μετά τα έκαψε ο ήλιος,καθόμουνα και έτριβα με τις ώρες και πάλι δεν έφυγαν όλα! Πάντως στα τζαμια έφυγε πολύ πιο εύκολα από ότι στην λαμαρίνα! Με σαμπουάν και καυτό νερό δοκίμασε και επέμενε στο σημείο! Αλλιώς δοκίμασε ένα σπρέι για water spots από την meguairs! Για ξύδι και εγώ έχω ακούσει ότι βοηθάει αλλά δεν το δοκίμασα!
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Για να κλείσει αυτό το θέμα με τη δική μου περίπτωση.. Το αγνόησα εντελώς, μετά από 3 πλυσίματα έγιναν όλα καπνός.
futureshock Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Σας εχω στειλει παραπανω link με δοκιμασμενο αφαλατικο σαμπουαν αυτοκινητου που ειναι γιαυτην την δουλειά. Καταστρεφεται το βερνικι με ξυδια και αλλα ματζουνια που δοκιμαζετε....
ELTASSOS1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Με βενζινη η νεφτι θα εξαφανιστουν αμεσως. Το εκανα και εξαφανιστηκαν ολα τα αλατα. Αστο σε ανοιχτο χωρο να στεγνωσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα