Vorpal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Γειά χαρά! Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε δύο gaming PC (οθόνες lcd στα 144hz 1440p) εκείνη i5-8600k και 1070ti, εγώ i5-11600k και rtx 3070, τίποτα άλλο 'τρελό' μέσα, 16gb ram, από έναν ssd κτλπ. Σε μια τελική μόνο για την λειτουργία AVR το θέλουμε, στην περιοχή μου (Κηφισιά) δεν θεωρώ ότι έχουμε και τα απίστευτα drops αλλά και πάλι. Και οι δύο έχουμε πολύ καλά τροφοδοτικά (gold, εγώ corsair εκείνη ένα seasonic) χρειαζόμαστε πραγματικά UPS? Γενικός λένε κιόλας ότι τα συγκεκριμένα μυρίζουν και πολύ έντονα. Φοβάμαι να ανοίξω το PC πια με την ιδέα ότι τα dips (surge protector έχω) θα μου χαλάσουν τα μηχανήματα little by little. Παίζει κάτι τέτοιο η αν μου κάνουν κάποια ζημιά θα είναι μίας και καλής και σίγουρα θα το καταλάβω? Την ζημιά πριν κάτι χρόνια την ειχα πάθει σε νησί, απο τότε το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου να πάρω UPS και τώρα για κάποιο λόγο έχει γίνει εμμονή. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2021 από Vorpal
gorge18 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Το συγκεκριμένο νομίζω ειναι 700watt. μπορείς να υπολογίσεις ποσα watt καταναλώνεις για να δεις αν αντέξει. Και οχι σε περίπτωση διακοπής. αν υπερβαίνει τα watt που αντέχει το ups θα κλείσει.. Ακομα και σε idle τα 2 pc ανοικτα δε νομιζω να αντεξει το Ups.
Vorpal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 12 ώρες πριν, gorge18 είπε Το συγκεκριμένο νομίζω ειναι 700watt. μπορείς να υπολογίσεις ποσα watt καταναλώνεις για να δεις αν αντέξει. Και οχι σε περίπτωση διακοπής. αν υπερβαίνει τα watt που αντέχει το ups θα κλείσει.. Ακομα και σε idle τα 2 pc ανοικτα δε νομιζω να αντεξει το Ups. Πάει πολύ. Θα πάω τελικά σε APC LE1200I Σταθεροποιητής Τάσης, αναγκαστικά θα πάρω δύο...και βγαίνει στα μισά λεφτά. Το θέμα είναι, υπάρχει πρόβλημα να πατήσω δύο τέτοιους σε APC πολυπριζο πρώτα? https://www.skroutz.gr/s/3088564/APC-Πολύπριζο-Ασφαλείας-8-Θέσεων-με-μήκος-καλωδίου-2-44m-PL8VT3-DE.html Ενα τέτοιο είναι.
Dantε Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Σε idle θα τα αντεξει,σε load οχι. Κραταει μεχρι 700Watt,αρα 350 για το καθε συστημα.Αν βαλεις και τις οθονες μενουν 300 για το κουτι που οταν η 1070ΤΙ και η 3070 τραβανε σιγουρα μια 200αρα,τοτε καταλαβαινεις πως δε βγαινουν. Η παιρνεις κατι μεγαλυτερο η εφοσον δε θες να σου κραταει σε διακοπη πας στο σταθεροποιητη που εβαλες.Ναι μπορεις να τον βαλεις στο πολυπριζο. 1
gorge18 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Το LE1200I ειναι 1200watt οριακα μπορει να σου σηκώσει τα 2. Τωρα το Πολύπριζο ειναι μια χαρα βαζεις και του οτε το καλωδιο πανω και εχεις μια εξτρα προστασια απο κεραυνο μην περασει μεσα απο το ρουτερ στον υπολογιστη. 1
Vorpal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, gorge18 είπε Το LE1200I ειναι 1200watt οριακα μπορει να σου σηκώσει τα 2. Τωρα το Πολύπριζο ειναι μια χαρα βαζεις και του οτε το καλωδιο πανω και εχεις μια εξτρα προστασια απο κεραυνο μην περασει μεσα απο το ρουτερ στον υπολογιστη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! είναι 1200w?! Νόμιζα πώς είναι στα 1200VA (που βγαίνει περίπου 600w?.. sorry, άσχετος)
Dantε Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, Vorpal είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! είναι 1200w?! Νόμιζα πώς είναι στα 1200VA (που βγαίνει περίπου 600w?.. sorry, άσχετος) 1200 watt ειναι,αρα σε καλυπτει και ενα. https://www.apc.com/shop/gr/en/products/Line-R-1200VA-Automatic-Voltage-Regulator/P-LE1200I 1
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 σταθεροποιητης ο οποιος κανει δουλεια για τα over και οχι τa under.θα προτιμουσα ups
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα