Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, βρίσκομαι σε ένα μίνι μάρκετ ενός ομίλου, εδώ και περίπου 1.5 χρόνο. Ανακοίνωσα περίπου 14-15 Ιουλίου ότι 20-25 Αύγουστου θέλω να σταματήσω. Με τα πολλά πήρα κάποιες μέρες άδεια τέλη Ιουλίου και σήμερα που επέστρεψα μου ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται να παραιτηθώ διότι το λογιστήριο θα είναι κλειστό, και πως θα πρέπει να κάτσω τουλάχιστον μέχρι αρχές Σεπτέμβρη όπου θα ξανά ανοίξει. Έχω υπόλοιπο άδειας 10 μέρες, και μου είπε ο υπεύθυνος πως εάν φύγω νωρίτερα από αρχές Σεπτέμβρη, θα αφαιρεθούν από την άδεια μου και δεν θα πληρωθώ. Βάση νόμου υποθέτω πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Το ερώτημα μου είναι τι μπορώ να κάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση;; Εγώ θέλω να σταματήσω νωρίτερα σίγουρα, αλλά δε θέλω να τους χαρίσω τα λεφτά αυτής της άδειας. Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λεφτά της άδειας δε τους τα χαρίζεις. Δεν έχει διαφορά αν σταματήσεις τώρα και πληρωθείς τις υπόλοιπες μέρες άδεια ή αν πάρεις τις μέρες άδεια και σταματήσεις αφού τελειώσει (εκτός αν θες πχ να ξεκινήσεις άλλου). 

Τώρα επειδή από τώρα μέχρι Σεπτέμβρη είναι πάνω από 10 μέρες δε ξέρω τι γίνεται. Αν δε θες να ξεκινήσεις άλλου και άρα δε σε νοιάζει να μη φαίνεσαι ότι δουλεύεις εκεί, το απλά να μην πηγαίνεις μέχρι τότε με το να παραιτηθείς τώρα και απλά μετά να κάνεις διακοπές δε νομίζω ότι έχει κάποια διαφορά. Πες ότι απλά δε πας , τι θα σου κάνουμε που δε θα συνέβαινε αν σταματούσες με παραίτηση?

Η μόνη ουσιαστική διαφορά που μπορώ να φανταστώ είναι αν για τον οποιοδήποτε λόγο δε θες να φαίνεσαι ότι δουλεύεις εκεί στα χαρτιά μέχρι τότε.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Φτιάξε ένα χαρτί παραίτησης. 

Γράψε επάνω κοινοποίηση -Επιθεώρηση εργασίας - ΙΚΑ
Παρέδωσε το , στείλτο και στο ΙΚΑ και στην επιθεώρηση και αστους να χτυπιούνται.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, pRonOoBGR είπε

μου ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται να παραιτηθώ διότι το λογιστήριο θα είναι κλειστό, και πως θα πρέπει να κάτσω τουλάχιστον μέχρι αρχές Σεπτέμβρη όπου θα ξανά ανοίξει

Ναι, χαριτωμενα ολα αυτα πες τους, αλλα καταναγκαστικη εργασια δεν υπαρχει.

Σιγα μην κατσεις και μεχρι τελη Δεκεμβρη.

Αλλο να δεχτεις να εξυπηρετησεις προσωρινα μια κατασταση, κι αλλο να ακους τετοιες βλακειες.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

Φτιάξε ένα χαρτί παραίτησης. 

Γράψε επάνω κοινοποίηση -Επιθεώρηση εργασίας - ΙΚΑ
Παρέδωσε το , στείλτο και στο ΙΚΑ και στην επιθεώρηση και αστους να χτυπιούνται.

ακριβώς αυτό

καταναγκαστική εργασία (εφόσον δεν θες να δουλεύεις για αυτούς πλέον) δεν μπορεί να σε αναγκάσει κανείς

δεν σε ενδιαφέρει αν το λογιστήριο πήραν άδεια (που δεν υπάρχει ούτε στο ...μύριο περίπτωση να συμβεί αυτό σε εταιρεία) ποιος πληρώνει προμηθευτές κτλ...μην τρελαθούμε...

Δημοσ.
17 ώρες πριν, pRonOoBGR είπε

Καλησπέρα παιδιά, βρίσκομαι σε ένα μίνι μάρκετ ενός ομίλου, εδώ και περίπου 1.5 χρόνο. Ανακοίνωσα περίπου 14-15 Ιουλίου ότι 20-25 Αύγουστου θέλω να σταματήσω. Με τα πολλά πήρα κάποιες μέρες άδεια τέλη Ιουλίου και σήμερα που επέστρεψα μου ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται να παραιτηθώ διότι το λογιστήριο θα είναι κλειστό, και πως θα πρέπει να κάτσω τουλάχιστον μέχρι αρχές Σεπτέμβρη όπου θα ξανά ανοίξει. Έχω υπόλοιπο άδειας 10 μέρες, και μου είπε ο υπεύθυνος πως εάν φύγω νωρίτερα από αρχές Σεπτέμβρη, θα αφαιρεθούν από την άδεια μου και δεν θα πληρωθώ. Βάση νόμου υποθέτω πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Το ερώτημα μου είναι τι μπορώ να κάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση;; Εγώ θέλω να σταματήσω νωρίτερα σίγουρα, αλλά δε θέλω να τους χαρίσω τα λεφτά αυτής της άδειας. Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 

Δηλώνεις παραίτηση όποια ημέρα θέλεις. Προβλημα τους τι θα κάνουν με το λογιστήριο και τις άδειες.

Οσο αφορά τις άδειες, απο την στιγμή που κλείνεις ενα ημερολογιακό έτος στην επιχείρηση, μπορεις το τρέχον έτος να λάβεις όλες τις ημέρες αδειας που δικαιούσαι ( 21 ημέρες τον χρόνο για 5νθήμερο-8ωρο). Αν όμως παραιτηθείς νωρίτερα ή απολυθείς, οι ημέρες αδείας που δικαιούσαι , είναι αναλογες των ημερών-μηνών που ήσουν στην επιχείρηση.

π.χ. Ξεκίνησες 01/11/2020 μέχρι 31/12/20 είχες 3 ημέρες άδειας.  Απο 1/1/21 μπορουσες να πάρεις 21 ημέρες άδειας (όλου του έτους), αν φύγεις πριν της 31/12/21 απο την επιχείρηση σου, θα επαναυπολογιστουν αναλογικά οι άδειες. Οπότε οι 10 ημερες που σου είπαν, είναι οι ημέρες που θα δικαιούσουν αν καθόσουν μέχρι 31/12/21. Εφόσον δεν θα τις δουλεψεις, δεν θα τις πάρεις, ούτε θα στις πληρώσουν.

Συνεπώς, όποτε παραιτηθείς, θα πάρεις τα νομιμά σου. Αν όντως κάποιες ημέρες άδειες, που δικαιούσαι πραγματικα, δεν τις έλαβες, τότε θα στις πληρώσουν. Δεν θα σου πληρώσουν όμως ημέρες άδειες που δεν δικαιούσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...