Προς το περιεχόμενο

Φοίτηση πληροφορικής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι καλύτερο να πάει κανείς σε ΑΕΙ ή σε κολλέγιο και γιατί;Εφόσον έχουν γίνει ίσα τα πτυχία ακούγεται καλύτερο να πάει κανείς σε κολλέγιο παρά ΑΕΙ.Θέλω να ακούσω λίγο απόψεις για το τι είναι καλύτερο και ποια κολλέγια θεωρείτε καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πτυχίο πληροφορικής δεν έχει σημασία στις περισσότερες δουλειές στην αγορά. Μην σκέφτεσαι με ελληνικά δεδομένα, πήγαινε για πτυχίο για να δεις τι παίζει γενικότερα με την επιστήμη και προς τα που θες να πας όμως μην το παίρνεις και πολύ βαριά το πράγμα. Αν θες να γίνεις προγραμματιστής, προγραμματισμό θα μάθεις μόνος σου γιατί η σχολή το πάει πολύ απέξω απέξω. Αν θες να ασχοληθείς με ML, NLP, Image processing, Data science, δίκτυα, hardware, εκεί έχει σημασία το πτυχίο και ιδιαίτερη σημασία το μεταπτυχιακό. 

• Like 1

17 ώρες πριν, Skylos69 είπε

Είναι καλύτερο να πάει κανείς σε ΑΕΙ ή σε κολλέγιο και γιατί;Εφόσον έχουν γίνει ίσα τα πτυχία ακούγεται καλύτερο να πάει κανείς σε κολλέγιο παρά ΑΕΙ.Θέλω να ακούσω λίγο απόψεις για το τι είναι καλύτερο και ποια κολλέγια θεωρείτε καλύτερα.

Δεν είναι ίσα ουσιαστικά (και νομίζω ούτε και τυπικά ακόμα). Πολύ κατώτερο επίπεδο μαθημάτων και καθηγητών στα ελληνικά κολλέγια. Ειδικά στα κεντρικά πανεπιστήμια με τα διάφορα events κλπ θα βρεις και πιο έντονα ερεθίσματα να σου κινήσουν το ενδιαφέρον. 

23 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Το πτυχίο πληροφορικής δεν έχει σημασία στις περισσότερες δουλειές στην αγορά. Μην σκέφτεσαι με ελληνικά δεδομένα, πήγαινε για πτυχίο για να δεις τι παίζει γενικότερα με την επιστήμη και προς τα που θες να πας όμως μην το παίρνεις και πολύ βαριά το πράγμα. Αν θες να γίνεις προγραμματιστής, προγραμματισμό θα μάθεις μόνος σου γιατί η σχολή το πάει πολύ απέξω απέξω. Αν θες να ασχοληθείς με ML, NLP, Image processing, Data science, δίκτυα, hardware, εκεί έχει σημασία το πτυχίο και ιδιαίτερη σημασία το μεταπτυχιακό. 

Έχω παρατηρήσει γενικά ότι οι ιδιωτικές ασχολούνται περισσότερο με προγραμματισμό και λιγότερο με μαθηματικά,οικονομικά κλπ.Δεν συμφέρουν περισσότερο αυτές εφόσον έχουν περισσότερα μαθήματα προγραμματισμού;

2 λεπτά πριν, Skylos69 είπε

Έχω παρατηρήσει γενικά ότι οι ιδιωτικές ασχολούνται περισσότερο με προγραμματισμό και λιγότερο με μαθηματικά,οικονομικά κλπ.Δεν συμφέρουν περισσότερο αυτές εφόσον έχουν περισσότερα μαθήματα προγραμματισμού;

Άρχισε να το λες, λες και σε έχει βάλει κάποιος τιμωρία... "Στις σχολές δεν μαθαίνουμε προγραμματισμό". :p

Οι σχολές είναι μία βιτρίνα με πράγματα που μπορείς να δεις πολύ επιφανειακά και αν σου κινήσουν το ενδιαφέρον, τα ψάχνεις σοβαρά αφιερώνοντας χρόνο και κάνοντας μικρά δικά σου projects για να μάθεις. 

20 λεπτά πριν, Skylos69 είπε

Εγω θεωρω τα μαθηματικα πολυ σημαντικα για να μαθεις προγραμματισμο. Σιγουρα υπαρχουν διαφορα επιπεδα γ αυτο, αλλα τουλαχιστον διακριτα πρεπει να ειναι στο προγραμμα σπουδων για θεωρητικες εννοιες σε Comp Sci, που ειναι πολυ χρησιμες οχι μονο για να βρεις δουλεια, αλλα να κατανοησεις σε βαθος τι γινεται οταν γραφεις κωδικα.

Οι περισσοτερες δουλειες δεν ζητανε μαθηματικα ειναι η αληθεια, και απλα θα γραφεις τον κωδικα σου αδιαφοροντας εντελως για complexities, αλλα ειναι πολυ χρησιμα αν θες να πας για πεταπτυχιακο αργοτερα η να ασχοληθεις με καποιον αλλον κλαδο πχ machine learning, που εκει βεβαια ζητανε και αλλα πραματα οπως πιθανοτητες κτλπ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...