Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και μπήκε η ευρωπαϊκή οδηγία του OneStopShop και ανεξαρτήτως απο που έρχεται το δέμα, πληρώνουμε τον ΦΠΑ του δέματος κατά την αγορά όπως και έκανα εγώ σε δέμα μου απο AliExpress.

Εν τέλη, έρχεται το δέμα και τα ΕΛΤΑ μου ζητάνε να πληρώσω ΦΠΑ στο δέμα. Παίρνω τηλέφωνα στο τελωνείο της Αθήνας να ζητήσω κατεύθυνση για το πως να μην ξανά πληρώσω το ΦΠΑ, δεν απαντάνε ποτέ. Τους στέλνω e-mail στο geta με τα αποδεικτικά (που αναγράφουν το 24% που πλήρωσα έξτρα) ζητώντας τους να αποδεσμεύσουν το δέμα απο φόρους, μια εβδομάδα τώρα δεν μου απαντάνε.

Πάω λοιπόν στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς που ήρθε το δέμα, τους εξηγώ και μου λένε "εγώ δεν ξέρω τίποτα, να πας στην Αθήνα στο τελωνείο να το ξεκαθαρίσεις, εμείς έχουμε τα χέρια δεμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι".

Με αυτά και με εκείνα πλήρωσα ξανά τον φόρο για να τελειώνει εκεί το θέμα αλλά περιμένω και άλλα δέματα πολύ πιο ακριβά και δεν ξέρω πως να το χειριστώ, έχει κανείς ιδέα;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Μιας και μπήκε η ευρωπαϊκή οδηγία του OneStopShop και ανεξαρτήτως απο που έρχεται το δέμα, πληρώνουμε τον ΦΠΑ του δέματος κατά την αγορά όπως και έκανα εγώ σε δέμα μου απο AliExpress.

Εν τέλη, έρχεται το δέμα και τα ΕΛΤΑ μου ζητάνε να πληρώσω ΦΠΑ στο δέμα. Παίρνω τηλέφωνα στο τελωνείο της Αθήνας να ζητήσω κατεύθυνση για το πως να μην ξανά πληρώσω το ΦΠΑ, δεν απαντάνε ποτέ. Τους στέλνω e-mail στο geta με τα αποδεικτικά (που αναγράφουν το 24% που πλήρωσα έξτρα) ζητώντας τους να αποδεσμεύσουν το δέμα απο φόρους, μια εβδομάδα τώρα δεν μου απαντάνε.

Πάω λοιπόν στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς που ήρθε το δέμα, τους εξηγώ και μου λένε "εγώ δεν ξέρω τίποτα, να πας στην Αθήνα στο τελωνείο να το ξεκαθαρίσεις, εμείς έχουμε τα χέρια δεμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι".

Με αυτά και με εκείνα πλήρωσα ξανά τον φόρο για να τελειώνει εκεί το θέμα αλλά περιμένω και άλλα δέματα πολύ πιο ακριβά και δεν ξέρω πως να το χειριστώ, έχει κανείς ιδέα;

Δεν αρκεί απλώς να πληρώσεις το ΦΠΑ κατά την αγορά. Πρέπει το κατάστημα να κάνει σωστά τη διαδικασία και να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που χρειάζονται. Εγώ θα ξεκινούσα με τον υπεύθυνο για το OSS στην Ελλάδα που είναι η ΑΑΔΕ: 

OSS: https://www.aade.gr/oss MOSS: https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikesypiresies/fpa/moss [email protected] [email protected] +30 213 2122400 +30 210 3640076

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπευθηνα για την Τελωνειακή επιβάρυνση είναι τα τελωνεία. Το ταχυδρομείο μπορει να κάνει ένα και μόνο πράγμα. 

Να σου δώσει να κάνεις αίτηση αναθεώρησης δασμών. Πληρώνεις 15 ευρώ και αν δικαιωθείς σου τα δίνουν πίσω.  Αλλιώς χάνεις τα 15 ευρώ.

Προφανώς δεν αξίζει να το κανεις για μικροποσά . 

Κάποτε αγόρασα κάτι για 20 ευρώ και ο πωλητής έγραψε στο δέμα 60 δολάρια. Αν και πήγα όλα τα χαρτιά στο ταχυδρομείο, ο διευθηντής μου είπε ότι θα χάσω την υπόθεση και τα 15 ευρώ. Έτσι το εστειλα πίσω.

Δυστυχώς δεν εχουν προσαρμοστεί πολλοί πωλητές στο νέο καθεστώς. Και θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να μάθουν όλοι να συμπληρώνουν  σωστά τις ενδείξεις.

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κάποια εξέλιξη;
εχω και εγω το ίδιο πρόβλημα σε πολλά μικρά δέματα 10-15€

Πλήρωσα φπα στο ebay και τα ελτα δεν κάνουν παράδοση αν δεν ξαναπληρώσω φπα

• Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι του εκάστοτε πωλητή δεν φταίνε η πλατφόρμες

Σαν γενικό κανόνα στο Aliexpress ότι έρχεται με Aliexpress standar shipping δεν έχω θέμα σε καμία 30-35 πακετάκια από όταν εφαρμόστηκε το μέτρο

Δημοσ.
4 ώρες πριν, csontheline είπε

Πληρώνεις το φπα που ζητάνε τα ΕΛΤΑ και ζητάς partial refund από το Ali. 

2 φορές που το έκανα αυτό μου απάντησαν αρνητικά λέγοντάς μου οτι τα έξοδα τελωνείου βαρύνουν τον αγοραστή.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, e-tic είπε

2 φορές που το έκανα αυτό μου απάντησαν αρνητικά λέγοντάς μου οτι τα έξοδα τελωνείου βαρύνουν τον αγοραστή.

Δεν το ζητάς ως έξοδα τελωνείου (και όχι σαν), αλλά ως μη αποδοθέν φπα, δηλαδή κάτι που έχεις πληρώσει, αλλά ο πωλητής (ali, κατάστημα, όποιος είναι) είτε δεν το απέδωσε, είτε δεν το ανέγραψε σωστά ενώ το απέδωσε. 

Αυτό δεν σου ζήτησαν να πληρώσεις στα ΕΛΤΑ; Και δεν το είχες πληρώσει κατά την τελική πληρωμή στο aliexpress; 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, csontheline είπε

Δεν το ζητάς ως έξοδα τελωνείου (και όχι σαν), αλλά ως μη αποδοθέν φπα, δηλαδή κάτι που έχεις πληρώσει, αλλά ο πωλητής (ali, κατάστημα, όποιος είναι) είτε δεν το απέδωσε, είτε δεν το ανέγραψε σωστά ενώ το απέδωσε. 

Αυτό δεν σου ζήτησαν να πληρώσεις στα ΕΛΤΑ; Και δεν το είχες πληρώσει κατά την τελική πληρωμή στο aliexpress; 

Και στις δύο περιπτώσεις ζήτησα μερική επιστροφή, τόση όση ήταν η ζητούμενη απόδοση του ΦΠΑ (VAT) στα ΕΛΤΑ, στέλνοντας παράλληλα και φωτογραφίες απο το πακέτο και την απόδειξη πληρωμής ώστε να φαίνεται και στα δύο το tracking number και αναφέροντας οτι είτε ο πωλητής δεν απέδωσε το ΦΠΑ είτε οτι είχε συμπληρώσει λάθος τα έντυπα (IOSS information).
Η απάντηση που έλαβα ήταν αυτή που έγραψα παραπάνω και βεβαίως δεν πήρα καμία επιστροφή χρημάτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...