Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, 

τα τελευταια χρονια που ασχολουμαι λιγο πιο σοβαρα με την φωτογραφια παντα εκανα την επεξεργασια μεσω lightroom.

Ενω δεν βαζω πειρατικα προγραμματα προσπαθω παντα τα συστηματα μου να ειναι μονο free/paid. To lightroom , ντρεπομαι που το λεω αλλα παντα το ειχα σπασμενο. 

Αυτο γιατι σαν ερασιτεχνης και για την ελαχιστη χρηση που κανω δυσκολευομαι να δικαιολογησω την συνδρομη.

Να πω οτι δεν με νοιαζει για επαγγελματικη ποιοτητα αλλα να μπορω να φτιαξω τα χρωματα, να τραβηξω shadows/highlights, και ισως καποια ετοιμα presets.

Υπαρχει κατι που μπορει να σταθει ισαξια με το lightroom, και ειτε δωρεαν ειτε με λογικο εφαπαξ lifetime κοστος? (πχ μεχρι 50 ευρω)

Λογω περιορισμενου χρονου δεν μπορω να κανω και πολλες δοκιμες. Δοκιμασα το darktable αλλα μου φανηκε αρκετα δυσχρηστο (πχ δεν μπορουσα να κανω μαζικα import απο εξωτερικο δισκο) και το παρατησα αμεσως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια από το store των windows το Photoshop elements που ενώ έχει 100 ευρώ μερικές φορές το βάζουν σε προσφορά 70 ευρώ.

Αλλά παρατήρησα ότι κάθε χρόνο η Adobe βγάζει μία καινούργια έκδοση και αφαιρεί την παλιά, και αν αλλάξεις υπολογιστή ή κάνεις φορμάτ το έχασες.

Αλλά από την άλλη είναι πιο συμφέρον να αγοράζεις κάθε 3-5 χρόνια μία τέτοια εφαρμογή αντί να νοικιάζεις.

Μία άλλη εναλλακτική είναι το Photoscape {στο store πάντα), έχει και δωρεάν με πολλές δυνατότητες, αλλά αν θέλεις την αγοράζεις με περισσότερα στα 25 ευρώ.

Μερικές φορές με βολεύει και έχει σχεδόν όλες τις εντολές ο δωρεάν online επεξεργαστής Photopea:

https://www.photopea.com/

Νομίζω είναι πάρα πολύ καλός και έχω επεξεργαστεί μερικές φορές με επιτυχία φωτογραφίες μου.

Θα συνιστούσα να δοκιμάσεις πρώτα το τελευταίο.

Επεξ/σία από D___G
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, D___G είπε

Είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια από το store των windows το Photoshop elements που ενώ έχει 100 ευρώ μερικές φορές το βάζουν σε προσφορά 70 ευρώ.

Αλλά παρατήρησα ότι κάθε χρόνο η Adobe βγάζει μία καινούργια έκδοση και αφαιρεί την παλιά, και αν αλλάξεις υπολογιστή ή κάνεις φορμάτ το έχασες.

Αλλά από την άλλη είναι πιο συμφέρον να αγοράζεις κάθε 3-5 χρόνια μία τέτοια εφαρμογή αντί να νοικιάζεις.

Μία άλλη εναλλακτική είναι το Photoscape {στο store πάντα), έχει και δωρεάν με πολλές δυνατότητες, αλλά αν θέλεις την αγοράζεις με περισσότερα στα 25 ευρώ.

Μερικές φορές με βολεύει και έχει σχεδόν όλες τις εντολές ο δωρεάν online επεξεργαστής Photopea:

https://www.photopea.com/

Νομίζω είναι πάρα πολύ καλός και έχω επεξεργαστεί μερικές φορές με επιτυχία φωτογραφίες μου.

Θα συνιστούσα να δοκιμάσεις πρώτα το τελευταίο.

Σε ευχαριστω,

Photoshop elements δεν μου κανει γιατι θελω κατι σαν το lightroom, δεν με ενδιαφερει τοσο η επεξεργασια, οσο η επεργασια saturation,highlights κτλ

Το Photopea ωραιο φαινεται αλλα θελω να εχει και λειτουργια library κατι που δεν θα γινεται online

Σημειωνω το Photoscape καθως φαινεται να κανει οτι θελω, και σε normal κοστος. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Axelfc είπε

Μπορείς να δοκιμάσεις το https://www.darktable.org/

Το δοκίμασα και εγινε uninstall στο 10λεπτο.

Δεν μπορουσε να κάνει import από τον δίσκο και γενικά μου φάνηκε υπερβολικά δύσχρηστο 

Δημοσ.

Αντίστοιχο εντελως open και με ολο το φασμα των δυνατοτήτων του lightroom ειναι το raw therapee ,αλλα φανταζομαι αφου δεν σε βολεψε το darktable..

Δεν χανεις να δοκιμασεις αλλα θελει ψαξιμο τι κανει τι, που τελικα θα σε βοηθησει να κατανοησεις και τι θες να πετύχεις κατα την αποψη μου.

Δημοσ.

Η καλυτερη λυση ειναι να συνειδητοποιήσεις ποσο ξεζουμιζει η Adobe του επαγγελματιες του ειδους με μ... σμενες στρατηγικες, και να συνεχισεις να χρησιμοποιεις το LR πειρατικά 

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Η καλυτερη λυση ειναι να συνειδητοποιήσεις ποσο ξεζουμιζει η Adobe του επαγγελματιες του ειδους με μ... σμενες στρατηγικες, και να συνεχισεις να χρησιμοποιεις το LR πειρατικά 

Δεν έχω τέτοιους ηθικούς ενδοιασμούς για την Adobe και την πειρατεία γενικά. 

Έχω σταματήσει τα πειρατικά καθαρά για λογους ασφαλειας.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ουσιαστικά μονοπώλιο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμάσεις και το Luminar το οποιο είναι αρκετά κοντα σε λογική με το Lightroom. Πολλές φορές δίνονται και licenses free (ανά τακτά χρονικά διαστήματα)

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Helionar είπε

Μπορεις να δοκιμάσεις και το Luminar το οποιο είναι αρκετά κοντα σε λογική με το Lightroom. Πολλές φορές δίνονται και licenses free (ανά τακτά χρονικά διαστήματα)

Λοιπόν. 

Τελικά είχα ξεχασμένη μια άδεια για το luminar 3. Το οποίο δεν είχα δοκιμάσει ποτέ. 

Το δοκίμασα και βασικά είναι ακριβώς ότι θέλω. Του λείπουν λειτουργίες αλλά για την χρήση μου με καλύπτει πληρως. 

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Προσφατα βρηκα κάποιες φωτο μεσα σε ενα παλιο κινητο 10ετιας και βαλε, το πρόβλημα ειναι οτι καποιες απο αυτες εχουν θόρυβο. Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι αν υπαρχει καποιο ευκολοχρηστο πρόγραμμα ωστε να μπορέσω να τις βελτιώσω.

Δημοσ.

@epicouros

εγω εχω το photoshop express στο pc κ κανω login με το google acount , ανοιγει κ τα raw κ βασικα τα κανει ολα , φυσικα κ μειωση θορυβου , ειναι κ τρομερα απλο για εναν χρηστη σαν εμενα . 

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...