Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο λόγος πως άρχισε να εμφανίζεται και εδώ το φαινόμενο , οπότε νομίζω καλό είναι να πέσουν στο τραπέζι λύσεις που μπορεί να υπάρχουν , από την πρόληψη και με ποιο τρόπο κάτι τέτοιο μπορεί να αποδώσει , έως και πιθανότητες να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο σαν ασφαλιστική παροχή με κόστος φυσικά .

Χρήσιμο θα είναι όσοι γνωρίζετε να δώσετε μιά εκτίμηση για το κόστος αντικατάστασης , τον χρόνο που θα απαιτηθεί , τυχόν παράπλευρες ζημίες που μπορεί να προκύψουν κλπ κλπ ώστε όλοι να είναι υποψιασμένοι .

Δημοσ.

επειδη με εχουν ρωτησει και εμενα, οι λυσεις κατα τη γνωμη μου

1)ιδανικα γκαραζ ή παρκιν

2) αν δεν εχουμε το (1) τοτε ασφαλεια κλοπης/μερικης κλοπης οπου ρωταμε ασφαλιστη/ασφαλιστικη αν το καλυπτει 100%.

3)Για καλο και για κακο κανουμε ερευνα αγορας ποσο εχει ο καταλυτης (αυθεντικος αλλα και συμβατος) just in case

ΠΡΟΣΟΧΗ υπαρχουν περιπτωσεις αποσο ξερω που δυστηχως οι κλεφτες δε πηραν μονο το καταλυτη αλλα ξεριζωσαν αισθητηρες ή βλαβη σε ηλεκτρ χειροφρενο που σε αυτες τις περιπτωσεις το κοστος....πολλαπλασιαστηκε.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

επειδη με εχουν ρωτησει και εμενα, οι λυσεις κατα τη γνωμη μου

1)ιδανικα γκαραζ ή παρκιν

2) αν δεν εχουμε το (1) τοτε ασφαλεια κλοπης/μερικης κλοπης οπου ρωταμε ασφαλιστη/ασφαλιστικη αν το καλυπτει 100%.

3)Για καλο και για κακο κανουμε ερευνα αγορας ποσο εχει ο καταλυτης (αυθεντικος αλλα και συμβατος) just in case

ΠΡΟΣΟΧΗ υπαρχουν περιπτωσεις αποσο ξερω που δυστηχως οι κλεφτες δε πηραν μονο το καταλυτη αλλα ξεριζωσαν αισθητηρες ή βλαβη σε ηλεκτρ χειροφρενο που σε αυτες τις περιπτωσεις το κοστος....πολλαπλασιαστηκε.

Συμπληρώνουμε λοιπόν ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουμε σε τσαπατσούληδες που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημία πέρα από το ίδιο το εξάρτημα .

Άρα καλό θα ήταν κάποιος να μας δώσει μία εικόνα ενός καλού σεναρίου , όπου αν αφαιρεθεί το εξάρτημα ποιά παρελκόμενα χρειάζονται για την τοποθέτηση καινούργιου , αν δλδ φτάνει να πούμε πως αγοράζουμε έναν καταλύτη η μήπως υπάρχουν και συνοδευτικά εξαρτήματα που θα χρειαστεί να αγοράσει κάποιος , πέρα από το κόστος εργασίας .

Επίσης δεν πειράζει να ακούσουμε και ένα κακό σενάριο με ότι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο , ώστε να καταλάβουμε έως ποιό ποσό χρειάζεται να προχωρήσουμε για την μερική κλοπή , αν καλύπτεται φυσικά .

Δημοσ.

Ένας καταλύτης μαζί με την τοποθέτηση κυμαίνεται από 100-150 ευρώ.

Βέβαια η ζημιά που μπορεί να γίνει από τους γύφτους που τους κλέβουν μπορεί να είναι μεγαλύτερη ειδικά αν ξηλώσουν κ κανέναν λαμδα.

Δυστυχώς αν παρκάρετε έξω δεν μπορούν να γίνουν κ πολλά πράγματα. 

Το βασικότερο είναι που έχει το κάθε μοντέλο τον καταλύτη. Τα νεότερα Hyundai για παράδειγμα τον έχουν βαθιά πίσω από τον κινητήρα οπότε χωρίς ανυψωτικό δεν γίνεται να αφαιρεθεί.

Τα περισσότερα όμως τον έχουν κάτω από το πάτωμα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως ορισμένα αυτοκίνητα, όπως πχ τα Renault, έχουν κάλυμμα ή μεταλλικό κάλυμμα κ όσο να ναι δυσκολεύει τα κλεφτρονια.

Για την ολική μερική κλοπή πρέπει να γίνει ερώτηση στην ασφαλιστική. Γενικά οι ασφαλιστικές σε περίπτωση μερικής κλοπής καλύπτουν εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την κίνηση του αυτοκινήτου. Τώρα αυτό βέβαια είναι πολύ γενικό αλλά σε ερώτηση που είχα κάνει αυτό μου είχαν απαντήσει 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bill999r είπε

Ένας καταλύτης μαζί με την τοποθέτηση κυμαίνεται από 100-150 ευρώ.

Βέβαια η ζημιά που μπορεί να γίνει από τους γύφτους που τους κλέβουν μπορεί να είναι μεγαλύτερη ειδικά αν ξηλώσουν κ κανέναν λαμδα.

Δυστυχώς αν παρκάρετε έξω δεν μπορούν να γίνουν κ πολλά πράγματα. 

Το βασικότερο είναι που έχει το κάθε μοντέλο τον καταλύτη. Τα νεότερα Hyundai για παράδειγμα τον έχουν βαθιά πίσω από τον κινητήρα οπότε χωρίς ανυψωτικό δεν γίνεται να αφαιρεθεί.

Τα περισσότερα όμως τον έχουν κάτω από το πάτωμα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως ορισμένα αυτοκίνητα, όπως πχ τα Renault, έχουν κάλυμμα ή μεταλλικό κάλυμμα κ όσο να ναι δυσκολεύει τα κλεφτρονια.

Για την ολική μερική κλοπή πρέπει να γίνει ερώτηση στην ασφαλιστική. Γενικά οι ασφαλιστικές σε περίπτωση μερικής κλοπής καλύπτουν εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την κίνηση του αυτοκινήτου. Τώρα αυτό βέβαια είναι πολύ γενικό αλλά σε ερώτηση που είχα κάνει αυτό μου είχαν απαντήσει 

150€?Πολύ λίγα μου ακούγονται.

Επίσης δεν είναι μονο οι λ που μπορεί να τους κοψουν.Κοβουν την εξάτμιση.Οποτε μπορεί να θες χταπόδι ολόκληρο.

Δημοσ.

Κάνετε ασφάλεια ολικής/μερικής κλοπής και προσέχετε τα ψιλά γράμματα για τις καλύψεις και το ποσό απαλλαγής. (πάντα υπάρχει ένα ποσό απαλλαγής δυστυχώς)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Επίσης δεν είναι μονο οι λ που μπορεί να τους κοψουν.Κοβουν την εξάτμιση.Οποτε μπορεί να θες χταπόδι ολόκληρο.

Εντάξει χταπόδι δεν θες γιατί είναι πάνω στην εξαγωγή αυτό, αλλά σίγουρα θες εξατμισά για να προσθέσει το κομμάτι της εξάτμισης που κόπηκε πριν και μετά τον καταλύτη. Η τιμή φυσικά κυμαίνεται ανάλογα με το μοντέλο αλλά 50€ στην καλύτερη είναι τα εργατικά.
Παρεπιπτοντως, πρόσφατα στο σταθμό του μετρό στο κορωπί όσα τζιπ και ψηλά suv ήταν παρκαρισμένα, έμειναν χωρίς καταλύτες. Προφανώς προτιμούν τα ψηλά αυτοκίνητα για να χωράνε από κάτω χωρίς γρύλο.

Δημοσ.

τιπς απο κλεφτες:

ισχυει οτι προτιμανε τζιπ/suv απο τη μια γιατι ειναι

ευκολοτερα (χωρις καν γρυλο κανουν δουλεια) αλλα και γιατι ειναι συνηθως ακριβοτεροι οι καταλυτες.

Επισης αν βαλουν στο ματι καποια αυτοκινητα με μεγαλη υποδυναμη (καταλυτες ακριβοτεροι)ή πολυ τελευταια μοντελα τοτε δε δισταζουν...

Ξανατονιζω οτι σε μερικα αυτοκινητα οταν παιρνουν αισθητηρες /ξεριζωνουν δεν ειναι μονο το ανταλλακτικο καθεαυτο αλλα και ο προγραμματισμος και οτι τα καυσαερια ειναι κομπλε. Αν περασετε απο τη κεντρικη αντιπροσωπεια τοσο mercedes οσο bmw εχουν ενα τετοιο περιστατικο ανα δεκαημερο....(αναφερομαι στο προγραμματισμο). Μιλαμε για τρελη ταλαιπωρια για το κατοχο του ιχ...

υγ:ζημιες εκτος απο αυτες που ανεφερα στανταρ ισως σπασουν κανενα λαστιχακι της βασης στηριξης αλλα σπανια εχω ακουσει για να παρουν χταποδι ή τελικο ενω 90% περιπτωσεων οι ιδιοκτητες δε παιρνουν χαμπαρι παρα μονο οταν βαλουν μπρος

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ναι έβαλα πρόσφατα στο δικό μου 1.6 Megane MKII.

Και φαντάσου υπήρχαν κ κινεζικοί με 100 ευρώ που έκαναν αξιοπρεπώς την δουλειά τους

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκει που παρκαρεις αφηνε απο κατω και εναν χαλασμενο απο μαντρα...αμα ειναι να στον φανε ας παρουν το σαπακι...και εσυ εισαι κυριος. Γνωμη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...