Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Λειτουργικο συστημα win 7

He1c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

image.png.8a9e9dfd6aee8aeb050ba36e1ef100da.png

Καλησπερα σε ολα τα παιδια του Φορουμ. Οπως βλεπτε και πανω στην φωτογραφια εχω ενα θεματακι. Δινω online εξετασεις σε 2-3 μερες και πρεπει να κανουμε ενα check portability, κανω και εγω ενα check system να δω οτι ειμαι οκ και φτανουμε σε αυτο το σημειο. Οι ερωτησεις ειναι οι εξης. αν προχωρησω σε αναβαθμιση των windows θα ειναι σαν φορματ; θα χασω ολα μου τα αρχεια; ή θα γινει απλα αναβαθμιση των win και θα κρατησω τα παντα οπως πριν; λιγο ασχετος με λειτουργικα συστηματα οποιος βοηθησει τον ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν γνωρίζεις και μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις εικονική μηχανή με τα 10άρια, ώστε να μην επιρρεάσεις το τρέχον σου, και να συμμετάσχεις στις εξετάσεις;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατεβάζεις από τη microsoft ΝΟΜΙΜΑ to win10 creation tool στον υπολογιστή σου.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

(άμεση λήψη εργαλείου)

το τρέχεις

αναβαθμίζει τα πάντα χωρίς να χάσεις αρχεία ρυθμίσεις κλπ

ΑΝ κάποιο πρόγραμμα / εφαρμογή ΔΕΝ είναι συμβατή, σου πετάει μήνυμα στην αρχή και αν θες το σβήνει, αν θες ακυρώνεις την αναβάθμιση

Επεξ/σία από Kthulhou

4 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

κατεβάζεις από τη microsoft ΝΟΜΙΜΑ to win10 creation tool στον υπολογιστή σου.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

(άμεση λήψη εργαλείου)

το τρέχεις

αναβαθμίζει τα πάντα χωρίς να χάσεις αρχεία ρυθμίσεις κλπ

ΑΝ κάποιο πρόγραμμα / εφαρμογή ΔΕΝ είναι συμβατή, σου πετάει μήνυμα στην αρχή και αν θες το σβήνει, αν θες ακυρώνεις την αναβάθμιση

Στην ουσία δεν με ενδιαφέρει να πάω σε windows 10 ίσα ίσα ώρα μου είναι. Επίσης αν χάσω εφαρμογές ή παιχνίδια και πάλι τα ξανακατεβαζω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι υπάρχουν αρχεία πάνω από 500gb που δεν θέλω να χάσω και επειδή έχω μόνο ένα σκληρό δεν έχω που να κάνω Μπακ απ. Αν δεν χάνω αρχεία προχωράω λοιπόν σε αναβάθμιση;

σε 4 ΗΥ που το έκανα, κανένα δεν έχασε αρχεία κλπ. από κει κ πέρα όμως, αν κάτι είναι σημαντικό, ΠΑΝΤΑ πρέπει να το έχεις backup

τι θα γίνει αν χτυπήσει ο δίσκος σου? (άσχετα με το τυχόν upgrade). τι θα κάνεις, αν εκεί που αναβαθμίζεις κοπεί το ρεύμα?

αν είναι σημαντικό => το έχω και backup // Νόμος.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/8/2021 στις 4:09 ΜΜ, He1c είπε

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι υπάρχουν αρχεία πάνω από 500gb που δεν θέλω να χάσω και επειδή έχω μόνο ένα σκληρό δεν έχω που να κάνω Μπακ απ.

Άσχετο με το θέμα, αλλά το μέλος Kthulhou από πάνω έχει δίκιο. Οι δίσκοι χαλάνε (χωρίς προειδοποίηση κάποιες φορές) και η ανάκτηση δεδομένων κοστίζει τουλάχιστον 100€ και δεν είναι εγγυημένη η ολική επαναφορά. Με λιγότερα από 50€ παίρνετε εξωτερικό δίσκο HDD 1TB. 

Επίσης, ο δίσκος είναι μηχανικός; Αν ναι, τότε τα 10άρια θα τα βρουν λίγο σκούρα. Θα χρειαστεί SSD. 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2

7 λεπτά πριν, He1c είπε

Στην ουσία δεν με ενδιαφέρει να πάω σε windows 10 ίσα ίσα ώρα μου είναι. Επίσης αν χάσω εφαρμογές ή παιχνίδια και πάλι τα ξανακατεβαζω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι υπάρχουν αρχεία πάνω από 500gb που δεν θέλω να χάσω και επειδή έχω μόνο ένα σκληρό δεν έχω που να κάνω Μπακ απ. Αν δεν χάνω αρχεία προχωράω λοιπόν σε αναβάθμιση;

Δεν γραφεις τιποτα γιατι μηχανημα μιλας Βγαλε το δισκο που εχεις τωρα πανω παρε εναν 120 - 240αρι ssd καμια 20-30  € βαλε τα 10ρια με καθαρη εγκατασταση ιδια με τα 7ρια που εχεις. pro νομιζω εχεις  και τελειωσες  Και αν δεν ειναι λαπτοπ βαζεις μετα και τον αλλο δισκο πανω σαν 2ο και εχεις τα παντα ολα Εννοειται οτι τα με  7 ρια μετα δεν ξανα μπαινεις ιντερνετ 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εδώ : https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Από την παράγραφο : Χρήση του εργαλείου για την αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή σε Windows 10 αντιγράφω:

Επιλέξτε το Λήψη εργαλείου και επιλέξτε Εκτέλεση. Πρέπει να είστε διαχειριστής για να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο..

Στη σελίδα Όροι άδειας, αποδεχτείτε τους όρους της άδειας και επιλέξτε Αποδοχή.
      Στη σελίδα Τι θέλετε να κάνετε; επιλέξτε Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή τώρα και κατόπιν επιλέξτε Επόμενο.

Μετά τη λήψη και την εγκατάσταση, το εργαλείο θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα Windows 10 στον υπολογιστή σας.

Το εργαλείο θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της ρύθμισης των Windows 10 στον υπολογιστή σας.

Όταν τα Windows 10 είναι έτοιμα για εγκατάσταση, θα δείτε μια ανακεφαλαίωση των όσων έχετε επιλέξει και τι θα διατηρηθεί κατά την αναβάθμιση. Επιλέξτε Αλλαγή των στοιχείων που θα διατηρηθούν για να ρυθμίσετε εάν επιθυμείτε τη Διατήρηση των προσωπικών αρχείων και εφαρμογών ή τη Διατήρηση μόνο των προσωπικών αρχείων ή επιλέξτε να μην διατηρήσετε Τίποτα κατά την αναβάθμιση. Επιλέγοντας Διατήρηση των προσωπικών αρχείων και εφαρμογών θα εγκατασταθούν τα windows10 χωρίς να αλλάξει τίποτα από τα προγράμματα και τα αρχεία σου.
      Αποθηκεύστε και κλείστε τυχόν ανοικτές εφαρμογές και ανοικτά αρχεία και μόλις τελειώσετε, επιλέξτε Εγκατάσταση.
      Ενδέχεται να χρειαστεί κάποιος χρόνος για την εγκατάσταση των Windows 10 και ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει μερικές φορές. Φροντίστε να μην τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας.

ΥΓ. Δεν χρειάζεται να σου πω ότι πριν κάνεις οτιδήποτε πρώτα κάνουμε back up, back up, back up...

Επεξ/σία από afm
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...