Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτον δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επικρίνουν τον άνθρωπο επειδή στο πορτοφόλι του είχε μαζί κάρτες, ταυτότητα και κάποια μετρητά. Αυτή ήταν η επιλογή του και καλά έκανε. Όπως καλώς πράττει και ο άλλος που επιλέγει να τα έχει τα πάντα ψηφιοποιημένα  με ebanking και την ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης φωτογραφία (αν και δεν έχουν την νόμιμη αποδεικτική ισχύ). 

Δεύτερον συμφωνώ ότι πρέπει να επιβραβεύεται η καλή πράξη και έμπρακτα. Το 50άρι που πρότειναν πολλοί εδώ μοιάζει απόλυτα λογικό και ηθικά αναλογικό με την πράξη της κοπελλίτσας. Το ότι είναι προαιρετικό κάνει πιο σωστή τη χειρονομία (αν ήταν υποχρεωτικό δεν θα το συζητούσαμε καν). 

• Like 4
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και άδειο να ήταν από μετρητά το πορτοφόλι, ένα 50ρικο θα το έδινα μέσα από την καρδιά μου. Μόνο και μόνο για το τρέξιμο που γλίτωσα Αυγουστιάτικα.
Τα 10 ευρώ τα θεωρώ προσβλητικά.

• Like 21
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Δεν υπάρχει σωστό. 

Φαντάζομαι ότι ούτε και ο αντίποδάς του. Το λάθος

Βολικό

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Raylan είπε

Σήμερα το βράδυ είχα βγει να πιώ μια μπίρα, και όπως πληρώνω και μαζεύω τα πράγματα μου για να φύγω ξεχνάω το πορτοφόλι μου πάνω στο τραπέζι, το συνειδητοποίησα μετά από ένα μισάωρο όταν έφτασα σπίτι, παίρνω τηλέφωνο στο μαγαζί να ρωτήσω αν το βρήκανε και μου λένε εδώ το έχουμε και πήγα και το πήρα..

Το πορτοφόλι είχε μέσα περίπου 400€ Κάρτες, δίπλωμα, ταυτότητα. Μου είπε το αφεντικό ότι το βρήκε μια μικρή κοπελίτσα που δουλεύει στο μαγαζί, δυστυχώς είχε σχολάσει όταν πήγα για να την ευχαριστούσα..

Τελικά δεν έχει σαπίσει τελείως η κοινωνία, υπάρχουν και καλοί άνθρωποι ανάμεσα μας :)

Εννοείται πως δεν έχει σαπίσει όλη η κοινωνία, αυτό που έχω πει με έναν φίλο μου σε τέτοια ζητήματα είναι πως στην Ελλάδα είμαστε σαν να υπάρχουν ενωμένοι δύο διαφορετικοί κόσμοι ένας πολύ καλός και ένας πολύ κακός. Τώρα ενταξει για το πορτοφόλι, και να το έβρισκε κάποιος πελάτης το πιθανότερο είναι να το έδινε στην αστυνομία, να έπαιρναν τα χρήματα μόνο τίποτα πιτσιρίκια που δεν ξέρουν πως βγαίνουν τα χρήματα για τον μέσο εργαζόμενο. Για να κλέψεις τα χρήματα και να το πετάξεις η να το παραδόσεις χωρίς αυτά πρέπει να είσαι πολύ σάπιος, μπορεί αυτά τα λεφτά να είναι ο μισθός ολοκλήρου μήνα για κάποιον, και να τα κλέψεις δεν θα κερδίσεις κάτι. Έχει τύχει σε συγγενή μου να αφήσει πορτοφόλι επάνω σε τραπέζι από κάποιο cinema όταν πήγε τουαλέτα, του το πήρανε.... μετά από καμιά εβδομάδα τον ειδοποίησαν από ένα ΑΤ να περάσει να το παρει κάποιος το βρήκε και το παρέδωσε, του είχαν κλέψει τα λεφτά από μέσα και άφησαν μόνο ταυτότητα το πέταξαν σε ένα κάδο σκουπιδιών και το βρήκε να το παραδόσει κάποιος στο ΑΤ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Μην σκίσεις και καμια τσέπη ρε και δεν έχεις ρευστό μετά, κανε λίγο οικονομία!

Πέρα από την πλακα, ένα 20ρίκο minimum, με το 50αρίκο να είναι το πιο λογικό, δεδομένου ότι σε γλίτωσε από -400E τα μετρητά, -5-10E η κάθε κάρτα, -70E για επανέκδοση διπλώματος, -30 επανέκδοση ταυτότητας. Ένα ωραίο πεντακοσαράκι τουλάχιστον. Συν όλο τον κόπο να πηγαίνεις στο τμήμα, υπεύθυνες δηλώσεις, φωτογραφίες, κεπ και ότι άλλη γραφειοκρατική μαλακια σου βάλουν.

Η τιμιότητα πρέπει να ανταμείβεται, ειδικά σε ένα νεαρό άτομο, μήπως και στο μέλλον έχουμε έναν σωστό ενήλικο.

Συμφωνώ και εγώ με αυτή την άποψη. Είτε δώσε 50 ευρώ είτε μην πας καθόλου. Εναλλακτικά ρίξε την τιμή στα 30-40 ευρώ και δώσε της και κανένα κουτί με γλυκά όπως αναφέρθηκε. Η ταλαιπωρία που σε γλίτωσε και το ενδεχόμενο κόστος όχι μόνο των κλεμμένων αλλά να γίνει καμία στραβή μετά με τις κάρτες μέχρι να τις ακυρώσεις, είναι πολύ μεγάλη. 

Ο άλλος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δεχτεί να πάρει κάτι επειδή έκανε το σωστό. Μπορεί και να δεχτεί όμως, δεν πειράζει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έγραψα ξανά, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Όταν σε βοηθά κάποιος, πάντα πρέπει να ανταποδίδεις. Είτε ζήτησες βοήθεια, είτε όχι. Το καλό πρέπει να ανταμείβεται. Πρέπει να διατηρείται μια ισορροπία. 

Τώρα το "βρήκα 400€ και θα κάνω δώρο 10€" είναι ξεκάθαρα γυφτιά όταν τα λεφτά σου ανήκουν.

Πως επιβεβαιώνετε η γυφτιά? Από το γεγονός που όταν το ακούσει κάποιος 3ος, θα πάει αυτόματα το μυαλό σου στο "αδίκως στα επέστρεψε αν αυτή είναι η εκτίμηση σου"

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
Δημοσ.

αν κ δεν ειμαι πιτσιρικάς σε αυτη τη φαση αν μου έδινες 10 ε επειδή σου βρήκα το πορτοφόλι άσχετος αν εχει μέσα κ 1000ρικο η 20 ε θα σου έλεγα κρατα το να πιεις καμια μπυρα παραπανω γτ θα θεωρουσα για να κανεις μια τετοια κινηση με τετοιο ποσο  θα το χεις πολυ περισσότερο ανάγκη. για μενα αν ειναι να δωσεις 10 ε παρε καλυτερα σκετα γλυκα κ τπτ άλλο :)

• Like 2
Δημοσ.

Έχει βγει κανείς από εσάς για μια μπύρα και να έχει 400 ευρώ μαζί του στην εποχή που τα πάντα τα πληρώνουμε με κάρτα? 

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dionisis1925 είπε

Έχει βγει κανείς από εσάς για μια μπύρα και να έχει 400 ευρώ μαζί του στην εποχή που τα πάντα τα πληρώνουμε με κάρτα? 

ναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Μπορει να ηθελε να κανει μοστρα στην γκομενα .. 🤣😂 δεν ειναι αυτο το θεμα μας ομως.

Περαν της πλακα οποιος κουβαλαει τοσα λεφτα μαζι του ειναι σαν να λεει "κλεψε με" , για αυτο υπαρχουν οι καρτες 🙄

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οκ απλά τύπος που μπαίνει σε φόρουμ και γράφει ποσό μου φαίνεται κάπως, γενικώς δεν την πιστεύω την ιστορία αλλά δικό μου θέμα :P 

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.

και plot twist παει ο ΤΣ με γλυκα και δυο μπλε να ευχαριστησει την δεσποινίδα και καθως τα δινει εχει τυχει να ειναι εκει ο αδερφος της που ειναι σαν τον βιν ντιζελ και ο γκομενος της σαν τον δε ροκ καιτου λενε : wazz up with the girl friend ? :P

οκ χαλασα τελειως το τοπικ bye :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προφανώς να τα χεις digital. δεν χωράει κουβέντα.

στάνταρ θές καμιά 150άρα για διπλωμα και κάρτες.

κυκλοφρείται λες και είστε παπούδια με τα έγγραφα και τον μποναμά εν έτη 2020 

Επεξ/σία από lasithi12
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έφαγα αρκετό κράξιμο με το 10 ευρώ, σαν tips θα το έδινα αργότερα στην ώρα εργασία της , και ενα κουτί γλυκά στο μαγαζί για το ευχαριστώ που βρήκε το πορτοφόλι και το παρέδωσε, αν της έδινα περισσότερα μπορεί να ντρεπόταν και να μην τα έπαιρνε, δεν είναι ζήτημα τσιγκουνιάς, αμέσως όλοι να πέσετε να με φάτε :P

• Confused 2
  • Sad 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...