Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχουν παλετοφορα, ειτε χειροκινητα ειτε ηλεκτρικα. Συνηθως τα jungheinrich 

image.png.83ddc74f80747db7fe5fef4dad5752d1.png

image.png.96ec00317dc9a70511884580955e6e10.png

Αλλα και παλι εχει συνεχως σκυψιμο, γονατισμα, φορτωμα ξεφορτωμα, καθαρισμα κλπ κλπ. 

Σαν υποδιευθυντης καταστηματος σε ακρως τουριστικο μερος στην Χαλκιδικη, ξεκινουσα απο τις 6:30 να ξεφορτωνω παλετες απο τα φορτηγα, να καθαριζω τις βιτρινες και να συμμαζευω τον φουρνο, και ολα αυτα τα χαμαλικια με σκοπό μπας και παρω μεταθεση Θεσσαλονικη για τον χειμωνα, αλλα @@ μεντολες. Το μονο που με κρατουσε  στα 10ωρα-12ωρα 6 στα 7(Κυριακες εννοειται δουλευα) ηταν ηλικια τοτε (27) και οτι ημουν ανυπαντρος ακομη.

Αν εισαι νεαρος και δεν βρισκεις αλλου, δεν το συζηταω, να πας εννοείται, αλλα για καριερα, αν δεν εχεις μητρικη τα γερμανικα και κονε, δυσκολο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 1/8/2021 στις 8:42 ΜΜ, vatatzes είπε

Θα περάσω συνέντευξη για θέση ευθύνης στα Lidl, αλλά έχω ακούσει πως έχει έντονη χειρωνακτική εργασία. Καθώς έχει διακριθεί ως καλύτερος εργοδότης να υποθέσω πως γίνεται σε λογικά πλαίσια και χωρίς πιθανότητες καταπόνησης; Ποια η εμπειρία σας;

μια χαρά ειναι καλύτερα σε πολυεθνική παρά στον μπαρμπαμήτσο που νομίζει οτι τα ξέρει ολα και ειναι ο καλύτερος μπιζνεςμαν του κόσμου.

θέση ευθύνης και κουβάλημα δεν πάνε μαζί.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/8/2021 στις 1:45 ΠΜ, Bitbit είπε

εμπειρία δεν έχω, αλλά είμαι συχνός πελάτης.

αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι οι υπάλληλοι τρέχουν σαν τους φούστηδες. Ακόμα και οι σεκιουριτάδες φτιάχνουν ράφια. Τους έχω δει τόσες φορές. Δε θα δεις υπάλληλο του λιδλ να κάθεται. Και να καθήσεις για λίγο θα ακούσεις κάποιον να λέει...άλλο ταμείο δεν έχει; Και θα πρέπει να τρέξεις στο ταμείο.

Δε τα λέω αυτά για να σε αποτρέψω. Φαντάζομαι θα πληρώνουν καλά, καλύτερα από τα υπόλοιπα μαρκετ.

Σωστα, αρα οσα και να δινει (εκτως και αν δινει 2 χιλιαρικα) προφανως και δεν αξιζει να δουλεψεις εκει, και οχι μονο εκει, αλλα οπουδηποτε "δεν σε αφηνουν να κατσεις καθολου" και πληρωνεσαι με Κερματα, fkin coins που λεγανε και στο χωριο μου. Και οταν λεω κερματα εννοω 5-6-7-8-9 κατοσταρικα για να κανεις τον μ@..κα 8 ωρες και να κουραστεις για τοσα λιγα λεφτα που στο τελος του μηνα, του χρονου, και της ζωης σου παλι δε θα εχεις λεφτα για να ζεις σαν ανθρωπος.

2 λεπτά πριν, vatatzes είπε

Και ομως, makis, στα lidl απ'οτι φαίνεται δεν έχει καθορισμένα πόστα, όλοι κάνουν τα πάντα

Αλλη μια κοροιδια που τωρα τελευταια την βλεπουμε σε αρκετα μαγαζια, πληρωσε με για να κανω 3 ποστα , εσυ με πληρωνεις 500 ευρω (δηλαδη το 1/4 με 1/10 απο οσα παιρνουν σε αλλες χωρες) και θες να κανω και 3 ποστα. Καλο, εντωμεταξυ τα προιοντα του λιδλ ειναι πιο φθηνα στη Γερμανια που οι μισθοι ειναι 3πλασιοι και βαλε

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tommygre είπε

Αλλα και παλι εχει συνεχως σκυψιμο, γονατισμα, φορτωμα ξεφορτωμα, καθαρισμα κλπ κλπ. 

Σαν υποδιευθυντης καταστηματος σε ακρως τουριστικο μερος στην Χαλκιδικη, ξεκινουσα απο τις 6:30 να ξεφορτωνω παλετες απο τα φορτηγα, να καθαριζω τις βιτρινες και να συμμαζευω τον φουρνο, και ολα αυτα τα χαμαλικια με σκοπό μπας και παρω μεταθεση Θεσσαλονικη για τον χειμωνα, αλλα @@ μεντολες. Το μονο που με κρατουσε  στα 10ωρα-12ωρα 6 στα 7(Κυριακες εννοειται δουλευα) ηταν ηλικια τοτε (27) και οτι ημουν ανυπαντρος ακομη.

Αν εισαι νεαρος και δεν βρισκεις αλλου, δεν το συζηταω, να πας εννοείται, αλλα για καριερα, αν δεν εχεις μητρικη τα γερμανικα και κονε, δυσκολο. 

Με τι απολαβές (μαζί με τις υπερωρίες);

Δημοσ.

Νομίζω πως είχε ανοίξει και άλλο θέμα πρίν καιρό για τα Lidl, έχει πολύ δουλειά και κάνεις πολλά πόστα.

Λογικά θα κάνεις μόνο 1 διάλλειμα 20' και αν καπνίζεις θα έχεις νεύρα.

Εχει ακουστεί πως δίνουν 400€ για 4ωρο, είχα κάνει αίτηση κάπου το 2017-18 αλλά καμία απάντηση, δεν τους έκανε η προυπηρεσία μου 10 χρόνια σε βαριά βιομηχανία, τους νοιάζει μόνο να έχεις εμπειρία στο αντικείμενο, τώρα εδώ ας γελάσουμε, κυρίως αντοχές θέλει και μυαλό όπως οι περισσότερες δουλειές.

Εγώ πάντως κάτω από 1000€ καθαρά 8ωρο πενθήμερο δεν θα πήγαινα για αυτή την δουλειά, έχω και 1 μέση να φροντίσω, αρκετά την ταλαιπώρησα, σήκωνα βάρη και έκανα δουλειές πέρα των σωματικών μου ικανοτήτων και πολλές φορές με την πίεση του χρόνου και τον κίνδυνο ατυχήματος.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Tommygre είπε

Άψογη και ρεαλιστική (απ' όσο γνωρίζω) περιγραφή. Νομίζω πως "διαλύει" τις όποιες αμφιβολίες ή συσχετισμούς με άλλες εταιρίες σε σχέση με "θέσεις ευθύνης" ή "υπευθύνου".

Δεν λέω πως κανείς πρέπει να το απορρίψει αλλά απλά να ξέρει που πάει. Και να μην αφήσει τη μάνα του να περηφανεύεται στη γειτονιά ότι "ο Τάκης μου είναι υποδιευθυντής στο Lidl" νομίζοντας πως ο Τάκης είναι στο γραφείο του και βγαίνει από αυτό μόνο για να εποπτεύσει τους υφισταμένους του :P

• Like 2
Δημοσ.

Σαν παλιος υπαλληλος της Λιντλ Ελλας, σου λεω οτι εχεις στο μυαλο σου ξεχνα το.

Αν περασεις την συνεντευξη θα σου πουνε να κανεις αυτο που στα γερμανικα λενε Probetag ή Schnuppertag.

Θα σου πουλησουνε το παραμυθι οτι και καλα ειναι για εσενα, για να δεις εσυ τι παιζει στην ουσια ειναι να δουνε πως κανεις γκελ στην δουλεια και στους αλλους.

Ημουν 5 χρονια στον Εσωτερικο Ελεγχο, εχω δει και εχω δει που λενε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/8/2021 στις 8:42 ΜΜ, vatatzes είπε

Θα περάσω συνέντευξη για θέση ευθύνης στα Lidl, αλλά έχω ακούσει πως έχει έντονη χειρωνακτική εργασία. Καθώς έχει διακριθεί ως καλύτερος εργοδότης να υποθέσω πως γίνεται σε λογικά πλαίσια και χωρίς πιθανότητες καταπόνησης; Ποια η εμπειρία σας;

Δε έχω να σου δώσω καμία ιδαίτερη συμβουλή για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ήθελα απλά αυτά περί βραβείων καλύτερου εργοδότη, "best place to work" και άλλα τέτοια μη τα κοιτάς καθόλου. 

Στις 2/8/2021 στις 1:45 ΠΜ, Bitbit είπε

Και να καθήσεις για λίγο θα ακούσεις κάποιον να λέει...άλλο ταμείο δεν έχει;

και πολύ καλά θα κάνει.

Αν ήθελα να βλέπω ανθρώπους να κάθονται θα πήγαινα σε καμιά πλατεία. Όχι σε σουπερ μάρκετ.

Στις 2/8/2021 στις 8:46 ΠΜ, haris_216 είπε

Η δομή και η γενικότερη φιλοσοφία των καταστημάτων (μεγάλες ποσότητες που φεύγουν συνέχεια και πρέπει να συμπληρώνονται, απουσία merchadisers και δουλειά από τους υπαλλήλους, υπάλληλοι που παίζουν σε όλα τα πόστα, από αποθήκη και φούρνο μέχρι ταμείο) είναι τέτοια που σημαίνει συνεχές τρέξιμο (σε αυτό "βοηθάνε" και οι πελάτες που έχουν μάθει "μα καλά μόνο 3 ταμεία έχετε" :P) και σοβαρή χειρωνακτική δουλειά. Τέτοια που κάποιος με πείρα σαν ταμίας σε άλλες αλυσίδες θα φύγει από το πρώτο 2ωρο.

1 ταμείο στο Lidl ισουται με 4 σε Σκλαβενίτη/ΑΒ.

Ενας ταμίας "με πείρα" στο Σκλαβενίτη (που πάω κάθε μέτα απέναντι από τη δουλειά) είναι άχρηστος για το lidl, η "εμπειρία" του είναι όχι απλά άχρηστη αλλά αρνητικό. Θα ήταν καλύτερα για το lidl να προσλάβει στη τύχη από το δρόμο ένα ταμία και να τον μάθει να δουλεύει όπως θέλει αυτό παρά να πάρει ένα ταμία από Σκλαβενίτη/ΑΒ πχ.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Tommygre είπε

αν υποθέσουμε όμως ότι ένα άγαμος υδκ χωρίς να έχει πτυχίο ΑΕΙ ξεκινάει απο τα 1350 μικτά αν κάθεται και 2-4 ώρες υπερωρία  έφτανες να παίζεις στα 1300-1400 καθαρά!! Καθόλου άσχημα για 27 χρονών

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Tommygre είπε

Γενικά, οι απαιτήσεις της χειρωνακτικής εργασίας είναι λογικές για άνθρωπο που δεν γυμνάζεται ή θα προκύψει πρόβλημα λόγω φυσικής κατάστασης και ενδεχομένως τραυματισμός;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vatatzes είπε

Γενικά, οι απαιτήσεις της χειρωνακτικής εργασίας είναι λογικές για άνθρωπο που δεν γυμνάζεται ή θα προκύψει πρόβλημα λόγω φυσικής κατάστασης και ενδεχομένως τραυματισμός;

Δεν ειναι οτι σηκωνεις βαρια πραγματα. (που μερικες φορες ειναι και αυτο γιατι εχεις πιεση χρονου)

Ειναι αυτο το συνεχομενο που σε σκοτωνει.

Εγω παντα ακουγα παραπονα για μεσες και ποδια, καλα για χερια δεν το συζητω.

Για εμενα ειναι καλυτερα να κοιταξεις να μπεις σε καποια θεση στην περιφερεια.

Στην δικη μου εποχη οι αποθηκες ηταν στην Θηβα. Οταν εφυγα ειχανε χτισει κατι στο Μαρκοπουλο αλλα εγω δεν το προλαβα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vatatzes είπε

Ρε φιλε μην είσαι τοσο χεστης. Ενταξει και να σε βαλουν να κουβαλας, ε και τι εγινε; Κι'εγω πηγα καποτε σε μια μεγάλη εταιρία για τιμολογηση. Μαντεψε τι με εβαλαν να κανω... Ολη μερα χαμαλικι στην αποθήκη για να μαθω πρωτα τα προϊόντα... Αλλα ειχα αναγκη το μεροκαματο και έκατσα. Δεν αντιδρουσα σαν και σενα που μονο στην ιδέα οτι μπορει να κουβαλησεις εχεις ανοιξει θεμα στο ινσομνια. 

Υ.Γ. η θεληση για δουλειά με εκανε τελικα προισταμενο. Δε ξερω αν στα λιντλ υπαρχουν ελπιδες για περαιτέρω εξελιξη αλλα μη φοβασαι τπτ, να εχεις εμπιστοσύνη στις δυναμεις σου

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...