Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η απόλυτη απογοήτευση με αυτή την τιμή...καλύτερα να πας σε Nvidia RTX 3060 παρόλο που είμαι AMD Fanboy. H AMD μόλις "σκότωσε" το ίδιο της προιόν!

Η RTX 3060 έχει παρόμοια τιμή, καλύτερες θερμοκρασίες και καλύτερο software συνεπώς δεν θέλει πολύ μυαλό.

Ήθελε αρχική τιμή ένα 50αρικο κάτω για να είναι ανταγωνιστική.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Δεν χρειάζεσαι 6600ΧΤ για να παίζεις strategy και Age of Empires. Με πολύ φτηνότερες κάρτες μια χαρά παίζεις ακόμα και σε 1440p τέτοια παιχνίδια.

Η πολύ απλά την προσπερνάς και πας για την επόμενη γενιά.

Χλομό το κόβω MCM σε Gaming κάρτες.

Διάβασε καλύτερα στο τέλος τι έγραψα.

Παίζω και αλλα παιχνίδια και δεν θέλω να έχω και pc και κονσόλα με "σπασμένη" στα δυο βιβλιοθήκη παιχνιδιών.

Αλλά ίσως μας αναγκάσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sppoulis είπε

Η απόλυτη απογοήτευση με αυτή την τιμή...καλύτερα να πας σε Nvidia RTX 3060 παρόλο που είμαι AMD Fanboy. H AMD μόλις "σκότωσε" το ίδιο της προιόν!

Η RTX 3060 έχει παρόμοια τιμή, καλύτερες θερμοκρασίες και καλύτερο software συνεπώς δεν θέλει πολύ μυαλό.

Ήθελε αρχική τιμή ένα 50αρικο κάτω για να είναι ανταγωνιστική.

Το ότι η 6600ΧΤ είναι 15% ταχύτερη της 3060 σε Raster δεν το μετράμε ??

Γιατί να την πλασάρουν ένα 50ρικο κάτω όταν θα πουλήσουν όλες που θα βγάλουν ??

Δεν λέω ότι μου αρέσει η τιμή αλλά με τα σημερινά δεδομένα πολύ καλά κάνει και την βγάζει σε αυτήν την τιμή. Όπως είπα και πριν, αν δεν σας αρέσει η τιμή μην αγοράσετε, προσωπικά αυτό κάνω.  

24 λεπτά πριν, Yeroplatanos είπε

Διάβασε καλύτερα στο τέλος τι έγραψα.

Παίζω και αλλα παιχνίδια και δεν θέλω να έχω και pc και κονσόλα με "σπασμένη" στα δυο βιβλιοθήκη παιχνιδιών.

Αλλά ίσως μας αναγκάσουν.

Δεν χρειάζεται να έχεις και PC και Κονσόλα, απλά με φτηνότερη κάρτα θα ρίξεις μερικά settings στα παιχνίδια που χρειάζονται, πάντα αυτό κάναμε δεν βλέπω γιατί να μην το κάνεις και τώρα.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ παρατηρώ ότι η AMD έγινε χαλίφης στη θέση του χαλίφη. 

Έβγαλε τους Ryzen 1ης, 2ης και 3ης γενιάς και επειδή κόντραρε την Intel έδειξε το πρόσωπο της στην 5η γενιά που είναι σαφώς ακριβότερη από τα αντίστοιχα μοντέλα της Intel. Τώρα κάνει το ίδιο και στις κάρτες γραφικών. 

Επομένως οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει πολυεθνικές είναι τουλάχιστον αφελής. 

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Το ότι η 6600ΧΤ είναι 15% ταχύτερη της 3060 σε Raster δεν το μετράμε ??

Γιατί να την πλασάρουν ένα 50ρικο κάτω όταν θα πουλήσουν όλες που θα βγάλουν ??

Δεν λέω ότι μου αρέσει η τιμή αλλά με τα σημερινά δεδομένα πολύ καλά κάνει και την βγάζει σε αυτήν την τιμή. Όπως είπα και πριν, αν δεν σας αρέσει η τιμή μην αγοράσετε, προσωπικά αυτό κάνω.  

Δεν χρειάζεται να έχεις και PC και Κονσόλα, απλά με φτηνότερη κάρτα θα ρίξεις μερικά settings στα παιχνίδια που χρειάζονται, πάντα αυτό κάναμε δεν βλέπω γιατί να μην το κάνεις και τώρα.

Αρχικά πως ξέρεις ότι είναι 15% ταχύτερη αφού δεν έχει βγεί και δεν έχεις δει καν real life performance...άτοπο 

Δεύτερον, αν θεωρείς ότι καλά κάνει και την βγάζει με αυτή την τιμή ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα την βρεις πουθενά με αυτή την τιμή (λόγω scalpers, cryptominers, covid κτλ!) τότε μάλλον είσαι μεγάλο κορόιδο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ...

Θα επιμείνω πως η AMD μόλις αυτοκτόνησε διότι θα αγοραστεί όσο ΔΕΝ υπάρχει διαθεσιμότητα της Nvidia και μόλις ισορροπήσουν τα πράγματα (αν ποτέ ισορροπήσουν) τότε όλοι θα προτιμήσουν την RTX 3060 από την ενεργοβόρα, με το μέτριο software κάρτα της AMD.

Επεξ/σία από sppoulis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nick_corobos είπε

10.6 teraflop αυτη και 10.3 το ps5. Αρα γιατί είναι για 1080p?

Μήπως είναι 1080p full τερματισμενα και very high -ultra σε 1440p?

Εκτος αν το xbox και ps5 εχουν ψευδο 4k gaming ενω στην πραγματικότητα είναι 1080p

Ναι.

Αφού το λέει και στον τίτλο: <<full settings>>

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, sppoulis είπε

Αρχικά πως ξέρεις ότι είναι 15% ταχύτερη αφού δεν έχει βγεί και δεν έχεις δει καν real life performance...άτοπο 

Είναι στην πρώτη σελίδα, 15% ταχύτερη από την 3060 σε ΑΑΑ παιχνίδια.

6600XT_3.jpg.48aed85b973ff7fe08bf77f073a

39 λεπτά πριν, sppoulis είπε

Δεύτερον, αν θεωρείς ότι καλά κάνει και την βγάζει με αυτή την τιμή ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα την βρεις πουθενά με αυτή την τιμή (λόγω scalpers, cryptominers, covid κτλ!) τότε μάλλον είσαι μεγάλο κορόιδο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ...

Όσες βγάλει θα τις πουλήσει, μας αρέσει δεν μας αρέσει η τιμή MSRP.  

41 λεπτά πριν, sppoulis είπε

Θα επιμείνω πως η AMD μόλις αυτοκτόνησε διότι θα αγοραστεί όσο ΔΕΝ υπάρχει διαθεσιμότητα της Nvidia και μόλις ισορροπήσουν τα πράγματα (αν ποτέ ισορροπήσουν) τότε όλοι θα προτιμήσουν την RTX 3060 από την ενεργοβόρα, με το μέτριο software κάρτα της AMD.

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει, η 3060 (170W TDP) είναι ποιο ενεργοβόρα και είναι και πίσω 15% σε επιδόσεις.  Αν τις βρεις και τις δυο στην τιμή MSRP η 6600ΧΤ είναι μια χαρά ανταγωνιστική. Με την 3060Τι είναι το θέμα αν είναι ανταγωνιστική με αυτήν την τιμή MSRP και όχι με την απλή 3060.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Είναι στην πρώτη σελίδα, 15% ταχύτερη από την 3060 σε ΑΑΑ παιχνίδια.

6600XT_3.jpg.48aed85b973ff7fe08bf77f073a

Όσες βγάλει θα τις πουλήσει, μας αρέσει δεν μας αρέσει η τιμή MSRP.  

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει, η 3060 (170W TDP) είναι ποιο ενεργοβόρα και είναι και πίσω 15% σε επιδόσεις.  Αν τις βρεις και τις δυο στην τιμή MSRP η 6600ΧΤ είναι μια χαρά ανταγωνιστική. Με την 3060Τι είναι το θέμα αν είναι ανταγωνιστική με αυτήν την τιμή MSRP και όχι με την απλή 3060.

Μάλλον εσύ έχεις μπερδευτεί...συγκρίνεις επιδόσεις και TDP σε μια κάρτα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη!!!

Το 15% επιδόσεις είναι εντελώς αυθαίρετο από screenshot της AMD τα οποία αμφιβάλλω αν θα ανταποκρίνονται σε real time performance και το ίδιο ισχύει και για το TDP. Το μοναδικό στοιχείο που έχουμε είναι η τιμή και είναι απογοητευτική, τώρα αν για εσένα κριτήριο είναι το όσες και να βγάλουν θα πουληθούν τότε πάω πάσο διότι με αυτή την λογική λόγο έλλειψης και καμία παλιά Nvidia 1030 να βγάλουν πάλι θα πουληθεί διότι υπάρχουν θύματα που τις αγοράζουν (φαντάζομαι όπως εσύ με το σκεπτικό που έχεις!). Για εμένα αυτά τα ποσά είναι ήδη απαγορευτικά και ακόμη και να τα είχα για να τα δώσω θα φρόντιζα για TOP προιόν VFM και όχι κάθε σαβουροκάρτα που θα μου πασάρουν.

Για να μην τα συζητάω και πολύ, αν η AMD θέλει να κοιτάξει στα μάτια την Nvidia (όπως έκανε εξαιρετικά με τις CPU) τότε πρέπει να δώσει τιμές κάτω του κόστους για να πείσει τους χρήστες των GPU να το κάνουν και η παρούσα τιμή είναι κοροιδία. Μιλάμε για entry lvl κάρτα γραφικών 1080p που κοστίζει μισό μηνιάτικο ή για κάποιους ένα μηνιάτικο και σίγουρα μπορούσε να τοποθετηθεί σε καλύτερη τιμή!

Μόλις είδα και κάποια πρώτα site να την ξεκινούν από τα 850-900 ευρώ preorder, ααα καλά!

Τέλος γιατί κούρασα και εμένα.:P

Επεξ/σία από sppoulis
Δημοσ.

Πόσα χρόνια καρατάει αυτό το ''η τέλεια κάρτα για 1080p'' αλήθεια....και πόσα ακόμα θα κρατήσει....

Απο το 2014 τουλάχιστον και κάθε χρόνο οι εταιρίες δίνουν την ιδανική 1080p κάρτα.Απο gtx 960 μέχρι rtx 3060 το ίδιο βιολί...

Πόσο πραγματικά έχουν βελτιωθεί τα 1080p μέσα σε 5-6 χρόνια ? Πέραν κάτι rt effect σχεδόν καθόλου θα έλεγα.Ας δούμε games που βγήκαν το 2015 : Metal Gear V , Witcher 3 , Bloodborne , Rise of The Tomb Raider , Until Dawn κ.α πολλά με εξαιρετικά γραφικά.Η βελτίωση για 6 χρόνια και πολλές εκατοντάδες ευρώ/χρόνο είναι τραγικά μικρή.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

On 30/07/2021 at 18:05, polemikos said:

... Η πώληση της κάρτας γραφικών θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τιμή που θα ξεκινάει από τα $379.  ...

μετάφραση: Η πώληση της κάρτας γραφικών θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου στην Ελλαδα με τιμή που θα ξεκινάει από τα €679 και με περιορισμένη διαθεσιμότητα και προπαραγγελία και με προξόφληση τα €600. Τα €79 θα τα δώσεις όταν την παραλάβεις.

9 hours ago, Yeroplatanos said:

... Έχω μια ελπίδα οτι μόλις το shortage λήξει θα ανακοινώσουν γενναίο price cut. ...

μία ελπίδα μόνον, όταν και αν και όποτε και όπως λήξει το shortage.

Για την ώρα να πάν να cut το λαιμό τους και το σβέρκο τους.

Ευτυχώς το 2024 είναι κοντά, ας μην δραματοποιούμε τα πράγματα.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.

Μάλιστα..100$ πιο ακριβή απο την 600 της προηγούμενης γενιάς..Σημείο των καιρών..Νμζ ότι οι 200-300$ Gaming 1080p gpus πέθαναν σιγα σιγα - θα αργήσει να φτιάξει η φαση με τις τιμές..

Ποσο μαλλον μεχρι να ομαλοποιηθεί η κατασκεύη των chips όπου ειναι ήδη σε έλλειψη…

Άμυνα παιδια…..οσο πιο πολυ μπορούμε και θα γυρίσει ο τροχός..

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που δεν έχω καθόλου κάρτα στο PC? Οι τιμές παιδιά είναι Απλησίαστες!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...