ignome4 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 👋 Μετα από πολλά χρόνια θα επιστρέψω ξανά στα Windows και θα ήθελα τ γνώμη σας για την σωστή επιλογή προστασίας (Antivirus, Adblocker κλπ). Παλιά χρησιμοποιούσα Avast τώρα σκέφτομαι για Bitdefender. Για adblocker ειχα το AdGuard στο Mac ωστόσο ειχα πολλά θέματα
nick_corobos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Υπαρχουν πολλες εναλλακτικες. Αρχικα το windows defender ειναι αρκετα καλο και δεν τρωει πορους. Για ορισμενους ειναι υπεραρκετο αν κανεις σωστη χρηση του υπολογιστη. Για εμενα προσωπικα εχω το Norton που ειναι αρκετα ελαφρυ (Μην γελατε εδω, ειναι πραγματικα καλο πλεον). Εξισου καλο ειναι το Kaspersky αλλα ειναι ρωσσικο οποτε δεν ξερω αν σε ενοχλει αυτο. Το bitdefender ειναι πολυ καλο επισης. Για ads που λες, δεν ειμαι σιγουρος γιατι πουλαει το adguard, νομιζω αν θες σε browser να μην εχεις ads βαζεις το ublock origins ή χρησιμοποιεις το brave browser που εχει ενσωματομενο ad blocker 1
ignome4 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, nick_corobos είπε Υπαρχουν πολλες εναλλακτικες. Αρχικα το windows defender ειναι αρκετα καλο και δεν τρωει πορους. Για ορισμενους ειναι υπεραρκετο αν κανεις σωστη χρηση του υπολογιστη. Για εμενα προσωπικα εχω το Norton που ειναι αρκετα ελαφρυ (Μην γελατε εδω, ειναι πραγματικα καλο πλεον). Εξισου καλο ειναι το Kaspersky αλλα ειναι ρωσσικο οποτε δεν ξερω αν σε ενοχλει αυτο. Το bitdefender ειναι πολυ καλο επισης. Για ads που λες, δεν ειμαι σιγουρος γιατι πουλαει το adguard, νομιζω αν θες σε browser να μην εχεις ads βαζεις το ublock origins ή χρησιμοποιεις το brave browser που εχει ενσωματομενο ad blocker Διάβασα για το WD ότι µοιράζονται την ίδια βάση δεδομένων με τα υπόλοιπα προγράμματα antivirus απλά για να είμαι όσο τ δυνατόν λιγότερο ευάλωτος. είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο αν και το bitdefender έχει περισσότερα χαρακτηριστικά το Kaspersky επιβαρύνει λιγότερο το σύστημα . Σε ευχαριστώ για τ απάντηση σου
nick_corobos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 36 λεπτά πριν, ignome4 είπε Διάβασα για το WD ότι µοιράζονται την ίδια βάση δεδομένων με τα υπόλοιπα προγράμματα antivirus απλά για να είμαι όσο τ δυνατόν λιγότερο ευάλωτος. είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο αν και το bitdefender έχει περισσότερα χαρακτηριστικά το Kaspersky επιβαρύνει λιγότερο το σύστημα . Σε ευχαριστώ για τ απάντηση σου Aν δεν θες να ξοδευτεις μπορεις να αγορασεις απο το amazon.in τζαμπα πραγμα. Με 3€ κλειδι για ενα χρονο. Αλλα θες VPN για να το ενεργοποιησεις. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να μην είσαι ευάλωτος - τουλάχιστον στο internet - πρέπει να συνηθίσεις να χρησιμοποιείς sandbox, π.χ. το Sandboxie. Και να έχεις image backup. Mόνον το sandbox είναι πραγματικά αδιαπέραστο και προστατεύει τον υπολογιστή από ζημιά. Τα av είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται βοηθητικά, π.χ. για να ειδοποιούν για τυχόν data leak ή για σύνδεση μολυσμένων μέσων (στικάκι ή εξωτερικό δίσκο). Ειδικά για προστασία από data leak, ένα από τα καλύτερα λογισμικά είναι το SpyShelter (anti-keylogger). https://www.spyshelter.com/ - Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2021 από V.I.Smirnov 1
ignome4 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, V.I.Smirnov είπε Για να μην είσαι ευάλωτος - τουλάχιστον στο internet - πρέπει να συνηθίσεις να χρησιμοποιείς sandbox, π.χ. το Sandboxie. Και να έχεις image backup. Mόνον το sandbox είναι πραγματικά αδιαπέραστο και προστατεύει τον υπολογιστή από ζημιά. Τα av είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται βοηθητικά, π.χ. για να ειδοποιούν για τυχόν data leak ή για σύνδεση μολυσμένων μέσων (στικάκι ή εξωτερικό δίσκο). Ειδικά για προστασία από data leak, ένα από τα καλύτερα λογισμικά είναι το SpyShelter (anti-keylogger). https://www.spyshelter.com/ - Με Windows Defender, antikeylogger, adblocker και sandbox / vm, πιστεύεις θα είμαι οκ; Δηλαδή + χωρίς επιπλέον antivirus? Γενικά είμαι προσεκτικός
nick_corobos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 53 λεπτά πριν, ignome4 είπε Με Windows Defender, antikeylogger, adblocker και sandbox / vm, πιστεύεις θα είμαι οκ; Δηλαδή + χωρίς επιπλέον antivirus? Γενικά είμαι προσεκτικός Αν τρεχεις τα παντα σε sandbox τοτε ναι αλλα ποσο ευκολο ειναι αυτο. Εγω χρησιμοποιω το sandboxie οταν μπαινω στο rarbg και 1337x για τα αλλα σιγα το πραγμα 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καταρχήν πρέπει να κατανοηθεί ένα βασικό θέμα. To sandbox έχει μια διαφορετική φιλοσοφία από τo antivirus και απαιτεί άλλες συνήθειες από τον χρήστη. To antivirus είναι σαν τον φράχτη : δεν σε αφήνει να πας κάπου που είναι επικίνδυνα ή να ανοίξεις ένα επικίνδυνο αρχείο. Απατεί συνεχείς ενημερώσεις για τα signatures των ιών. Το sandbox είναι σαν μια αδιαπέραστη γυάλα : μπορείς να πας όπου θέλεις, και να ανοίξεις ότι θέλεις χωρίς κανέναν φόβο - αρκεί να είσαι μέσα σ' αυτό. Όταν το κλείσεις, ότι περιέχει (ιοί κλπ) χάνεται. Δεν έχει ανάγκη από ενημερώσεις διότι δουλεύει εντελώς διαφορετικά. Η αποτελεσματικότητά του σε αυτό που κάνει είναι 100% (εγώ δεν ξέρω κανένα sandbox που να έχει παραβιαστεί). Τα windows pro έχουν ήδη δικό τους sandbox. Υπάρχουν κι άλλα, όπως είναι το SHADE sandbox. Ένα άλλο εξαιρετικό sandbox είναι το Sandboxie, το οποίο είναι δωρεάν πλέον, και σχολιάζεται εδώ : Όμως το sandbox ΔΕΝ προστατεύει από data leak (δεν είναι αυτός ο σκοπός του), γι' αυτό χρειάζεται ένα στοιxειώδες AV ή ένα antikeylogger. Αν είσαι προσεκτικός και δεν τσαλαβουτάς όπου να 'ναι, το Windows Defender είναι μια χαρά. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς τον Edge, μέσω της λειτουργίας SmartScreen προειδοποιεί για κακόβουλα sites και αρχεία, ανεξάρτητα από το antivirus. Αν είσαι νέος χρήστης, μάλλον δεν έχεις τη φιλοσοφία χρήσης ενός sandbox και είναι καλύτερα να βασιστείς σε ένα antivirus μέχρι να συνηθίσεις. Πέραν όλων αυτών, πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχεις image backup. Υπάρχουν προγράμματα που το κάνουν δωρεάν, π.χ. aomei backupper ή macrium reflect. Επί προσωπικού, εγώ χρησιμοποιώ το Shadow Defender και έχω τον υπολογιστή πάντα σε shadow mode, με τεράστια οφέλη στην λειτουργία του. Δεν έχω καν antivirus εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμη και το Windows Defender το έχω απενεργοποιήσει. Aλλά δεν συνιστώ το ίδιο σε όλους καθώς δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία του... - Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2021 από V.I.Smirnov 2
ignome4 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 10 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Καταρχήν πρέπει να κατανοηθεί ένα βασικό θέμα. To sandbox έχει μια διαφορετική φιλοσοφία από τo antivirus και απαιτεί άλλες συνήθειες από τον χρήστη. To antivirus είναι σαν τον φράχτη : δεν σε αφήνει να πας κάπου που είναι επικίνδυνα ή να ανοίξεις ένα επικίνδυνο αρχείο. Απατεί συνεχείς ενημερώσεις για τα signatures των ιών. Το sandbox είναι σαν μια αδιαπέραστη γυάλα : μπορείς να πας όπου θέλεις, και να ανοίξεις ότι θέλεις χωρίς κανέναν φόβο - αρκεί να είσαι μέσα σ' αυτό. Όταν το κλείσεις ότι περιέχει, (ιοί κλπ) χάνεται. Δεν έχει ανάγκη από ενημερώσεις διότι δουλεύει εντελώς διαφορετικά. Η αποτελεσματικότητά του σε αυτό που κάνει είναι 100% (εγώ δεν ξέρω κανένα sandbox που να έχει παραβιαστεί). Τα windows pro έχουν ήδη δικό τους sandbox. Υπάρχουν κι άλλα, όπως είναι το SHADE sandbox. Ένα άλλο εξαιρετικό sandbox είναι το Sandboxie, το οποίο είναι δωρεάν πλέον, και σχολιάζεται εδώ : Όμως το sandbox ΔΕΝ προστατεύει από data leak (δεν είναι αυτός ο σκοπός του), γι' αυτό χρειάζεται ένα στοιxειώδες AV ή ένα antikeylogger. Αν είσαι προσεκτικός και δεν τσαλαβουτάς όπου να 'ναι, το Windows Defender είναι μια χαρά. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς τον Edge, μέσω της λειτουργίας SmartScreen προειδοποιεί για κακόβουλα sites και αρχεία, ανεξάρτητα από το antivirus. Αν είσαι νέος χρήστης, μάλλον δεν έχεις τη φιλοσοφία χρήσης ενός sandbox και είναι καλύτερα να βασιστείς σε ένα antivirus μέχρι να συνηθίσεις. Πέραν όλων αυτών, πρέπει ΠΑΝΤΑ να έχεις image backup. Υπάρχουν προγράμματα που το κάνουν δωρεάν, π.χ. aomei backupper ή macrium reflect. Επί προσωπικού, εγώ χρησιμοποιώ το Shadow Defender και έχω τον υπολογιστή πάντα σε shadow mode, με τεράστια οφέλη στην λειτουργία του. Δεν έχω καν antivirus εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμη και το Windows Defender το έχω απενεργοποιήσει. Aλλά δεν συνιστώ το ίδιο σε όλους καθώς δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία του... - 🙏 Για τις πληροφοριες!
D___G Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στο θέμα των antivirus είναι κάτι που θα ακουστούν πολλές διαφορετικές γνώμες, το βλέπω και σε ξένα sites, οπότε είναι καθαρά προσωπική άποψη. Μπορείς να παρακολουθήσεις τα test ανεξάρτητων εταιριών όπως: https://www.av-test.org/en/ https://www.av-comparatives.org/consumer/ να δοκιμάσεις και ό,τι σου ταιριάζει να μείνεις. Το μόνο που έχω διαβάσει, ότι το windows defender δουλεύει μόνο στον edge η προστασία πραγματικού χρόνου και όχι στους άλλους περιηγητές που πρέπει να προσθέσεις κάποιο πρόσθετο. Η επιλογή δική σου. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2021 από D___G 1
filipN Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Shadow Defender Lifetime Giveaway https://giveaway.tickcoupon.com/shadow-defender-key-free/ Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2021 από filipN 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα