Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα το αγροτεμάχιο Α, δεν ήταν συμπληρωμένο 4 στρέμματα για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, επειδή σκέφτομαι να το πουλήσω, αγόρασα ένα κομμάτι από το δίπλα που ήταν μεγαλύτερο και ο άνθρωπος ήταν διαθέσιμος να πουλήσει ένα κομμάτι. Πήρα λοιπόν το Β. Αφού έκανα τοπογραφικό, συμβόλαιο κλπ θέλησα να περιφράξω τις πλευρές Β1 και Β2. Το Β1 έχει παλιά περίφραξη και είπα μαζί με το Β2 να το κάνω και αυτό. Έλα όμως που ο Γ δεν άφησε τον εργάτη να πειράξει την περίφραξη του. Μου το λέει. Παίρνω τηλέφωνο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον μεταπείσω. "Δεν θα ακουμπήσετε τίποτα". Παίρνω τον τοπογράφο, μου λέει εφόσον δεν θέλει χωρίς δικά του έξοδα να του αλλάξεις και την δική του περίφραξη, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δεν είναι λίγο κουλό αυτό...;;;

Υποψιάζομαι μήπως με τα χρόνια, όπως ήταν εγκαταλελειμμένο το Β και ο Γ είναι το σπίτι του εκεί, μήπως τσίμπησε από τον Β, συνηθίζεται εδώ αυτό. Οπότε σου λέει, θα με καταλάβουν τώρα. Σκέφτηκα, πριν κάνω οτιδήποτε να πάω να μετρήσω είναι σωστά τα μέτρα στην επάνω πλευρά του Β... Αν είναι οκ, δεν θα τα πειράξω, αν όχι, σώσων Κύριε τον Λαόν σου...

Εσείς τι λέτε; Υπάρχει κάποιος/-α που έχει γνώσεις επί του θέματος;

Υ.Γ.: Προσπάθησα να επισυνάψω ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα, αλλά λόγω μεγέθους δεν το δέχεται. Πιστεύω περίπου να καταλάβατε την περιγραφή μου.

Επεξ/σία από papresa
Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς, η περίφραξη είναι ιδιοκτησία δική σου ή δική του; Τι προβλέπει ο νόμος για τοιχία και περιφραξεις που χωρίζουν δύο οικόπεδα; Νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ιδιοκτήτες από κοινού για τις επεμβάσεις. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς, η περίφραξη είναι ιδιοκτησία δική σου ή δική του; 

Το κομμάτι της "διαφωνίας" είναι το σύνορο, κοινή πλευρά και για τους 2 μας. Συρματόπλεγμα παλιό και σκουριασμένο με ξύλινους πασσάλους έχει, συρματόπλεγμα καινούργιο με σιδερένιους πασσάλους θέλω να βάλω.

13 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τι προβλέπει ο νόμος για τοιχία και περιφραξεις που χωρίζουν δύο οικόπεδα; Νομίζω ότι πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ιδιοκτήτες από κοινού για τις επεμβάσεις. 

Αυτό μου είπε ο τοπογράφος μου, αφού δεν θέλει, δεν το πειράζεις...

Αλλά φοβάμαι μήπως έχει επεκτείνει... τα όρια του και για αυτό δεν θέλει... Αυτό εγώ θα το διαπιστώσω, με μία κορδέλα...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papresa είπε

Το κομμάτι της "διαφωνίας" είναι το σύνορο, κοινή πλευρά και για τους 2 μας. Συρματόπλεγμα παλιό και σκουριασμένο με ξύλινους πασσάλους έχει, συρματόπλεγμα καινούργιο με σιδερένιους πασσάλους θέλω να βάλω.

Αυτό μου είπε ο τοπογράφος μου, αφού δεν θέλει, δεν το πειράζεις...

Αλλά φοβάμαι μήπως έχει επεκτείνει... τα όρια του και για αυτό δεν θέλει... Αυτό εγώ θα το διαπιστώσω, με μία κορδέλα...

Ναι για να στο είπε και ο τοπογραφος, πρέπει να συμφωνήσετε από κοινού αλλιώς δεν γίνεται, είναι κάτι ας πούμε σαν τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας, είναι κάτι σαν κοινή σας περιουσία η περίφραξη. 

Για το άλλο που λες, διαπιστώνεται με τοπογραφο, αν έχει κλέψει, η περίφραξη είναι το λιγότερο, μπλέκεις αναγκαστικά με πολυετή δικαστήρια για να βρεις το δίκιο σου. 

Δημοσ.

Βαλε   την   νεα   περιφραξη   κολητα  με   την   παλια   και   γραφτον  στα   μυδια   σου.

Δεν  μπορει   να  κανει   τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Βαλε   την   νεα   περιφραξη   κολητα  με   την   παλια   και   γραφτον  στα   μυδια   σου.

Δεν  μπορει   να  κανει   τιποτα.

Αυτό έχω σκοπό να κάνω, αν μετά από μία τελευταία συζήτηση δεν τα βρούμε. Εφόσον βέβαια τα μέτρα μου είναι εντάξει, δε μιλάμε για 5-10 εκατοστά, έτσι...;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, papresa είπε

Αυτό έχω σκοπό να κάνω, αν μετά από μία τελευταία συζήτηση δεν τα βρούμε. Εφόσον βέβαια τα μέτρα μου είναι εντάξει, δε μιλάμε για 5-10 εκατοστά, έτσι...;

Και να μην είναι εντάξει δεν μπορείς να πειράξεις κάτι απο μονος σου.Αλλά όταν το αγόρασες δεν βγηκε τοπογραφικό ;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...