Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Disc Cloning ειναι οταν αντιγραφεις bit by bit εναν δισκο σε εναν αλλον εμω disc imaging ειναι οταν δημιουργεις ενα αρχειο που μπορεις να ανακτησεις ανα πασα στιγμη. Εγω θελω να κανω bit by bit ανακτηση ενος δισκου σε μια δεδομενη στιγμη

Δηλαδη εχω εναν δισκο που περιεχει ενα encrypted partition και θελω να κανω cloning σε αρχειο το οποιο ανα πασα στιγμη να μπορω να ανακτησω.

Ο λογος που το ζηταω αυρο, ειναι επειδη αυτη τη σιτγμη δεν εχω κενο δισκο ωστε να κανω απευθειας cloning απο source σε destination, θελω το destination να ειναι αρχειο για να μην αγοραζω τωρα νεο δισκο

Δημοσ.

Με ποιο προγραμμα κανεις τωρα cloning? Παει καιρος που εκανα (1+ χρονος), αλλα ειμια σιγουρος οτι το acronis δινει επιλογη για αποθηκευση σε αρχειο, οπως το παλιο καλο ghost.

Δημοσ.

Εχω και γω πολυ καιρο να κανω αλλα μαλλον λες αυτο που ειπα στο μηνυμα πριν. Αυτο λεγεται disck imaging. Στην ουσια σουνδημιουργει ενα συμπιεσμενο archive ,(τυπου zip αλλα με δικη του μορφη συμπιεσης) το οποιο περιεχει ολα τα αρχεια του filesystem. Οταν ομως εχεις emcrypted partition αυτο ειναι αδυνατο καθως δεμ βλεπει αρχεια μεσα. Εκει λειτουργει μονο το bit by bit cloning. Απλα δε ξερω αν αυτο μπορει να γινει output σε αρχειο στη περιπτωση που δε σου περισσευει κενος δισκος για να αντιγραψεις το source

Δημοσ.

Γενικα να αναφερω πως δεν μπορεσε να γινει κατι καθως ο δισκος ειναι encrypted και τα windows τον βλεπουν σαν unallocated space και σου ζητουν να τον φορμαρεις. Οποτε αν επιλεξεις το Unallocated partition και του πεις εξαγωγη σε αρχειο sector by sector σου λεει δε βρεθηκαν δεδομενα και δε σε προχωραει. Το δοκιαμασα και με bootable acronis σε εκτος windows περιβαλλον. Δοκιμασα και καποια εξτρα λογισμικα και παλι τα ιδια. Εν τελη εκαν αυτο που ηθελα με τελειως αλλη διαδικασια αλλα το ερωτημα παραμενει σε περιπτωση που χρειαστει απαραιτητα να κανω κατι τετοιο στο μελλον.

Πιο συγκεκριμενα, ο δισκος ειναι μερος απο extended storage που φορμαρει το ps4/ps5 για να αποθηκευεις παιχνιδια και δεδομενα συστηματος. Εγω απλα ηθελα να τον αντιγραψω να εχω ενα backup σε περιπτωση που αυτος χτυπησει. Εχω κανει πολλα ερωτηματα στο google τυπου how to clone ps4 extended storage bit by bit to empy disc αλλα κανενα δεν ειχε αποτελεσμα. Μονο κατι bot results βρισκεις που στην ουσια λενε να κανεις αυτο που λεμε και μεις τωρα το οποιο δοκιμασμενα σας λεω δεν εχει αποτελεσμα.

Εν τελη για την δικη μου περιπτωση βρηκα εμμεσως μια ενδιαμεση λυση να κανω αυτο που ηθελα αλλα οχι να κανω αμεσα την κλωνοποιηση του δισκου.

Ετσι για την καβλαντα δηλαδη αυτο που εκανα ειναι backup σε 1 δισκο ολο το ps4. μεταφορα ενος παιχνιδιου σε δευτερο δισκο σαν extended storage, μεταφορα απο extended storage σε ps5, και μετα επαναφορα μεσω restore απο τον πρωτο δισκο στο Ps4 για να ξαναεμφανιση του παιχνιδι που μετεφερα στην αλλη κονσολα

Υποψιν πως στον extended Μπορεις μονο να μεταφερεις (move) και οχι να αντιγραψεις ενα παιχνδι... για αυτο ολος αυτος ο αχταρμας

Δημοσ.
Στις 30/7/2021 στις 6:58 ΜΜ, tarantules είπε

Κι εγώ που χρησιμοποιώ το Acronis , έχει την επιλογή για sector by sector αντιγραφή όπως στο παραπάνω screenshot.

Δηλαδή αν κάνουμε backup(σε αρχείο) δίσκο που έχει encrypted partitions με λειτουργικό, χωρίς sector by sector, θα αποτύχει;

Στο Acronis παντως τα encrypted partitions τα εμφανίζει κανονικά(ως δυνάμενα να συμπεριληφθούν σε backup).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Δηλαδή αν κάνουμε backup(σε αρχείο) δίσκο που έχει encrypted partitions με λειτουργικό, χωρίς sector by sector, θα αποτύχει;

Στο Acronis παντως τα encrypted partitions τα εμφανίζει κανονικά(ως δυνάμενα να συμπεριληφθούν σε backup).

Δεν το έχω κάνει ποτέ σε encrypted partition οπότε δεν γνωρίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...