Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερίζω.

Στο στενό που μένω, το οποίο έχει μια Α κυκλοφορία, παρκάρει εδω και 4 χρόνια ένα φορτηγό. Ο τυπος παρκάρει συνήθως στη γωνία με αποτέλεσμα όσοι έρχονται απο τον κάθετο να μην έχουν καμία ορατότητα και έχουν συμβεί αρκετά τρακαρισματα.

Για κάποιον λόγο, το φορτηγό παραμένει αμετακίνητο. Ο τυπος το αφηνει εκει ακομα και 3-4 μηνες χωρις να το κουνήσει. Όταν χρειάζεται να το μετακινήσει, έρχονται 3 άτομα και ειτε βάζουν 2 αυτοκίνητα στη θέση του, ειτε 2 μηχανές παράλληλα ωστε να κρατάνε τη θέση.

Ενημέρωσα τον Δημο με πρωτόκολλο, υποτιθεται οτι εμφανιστηκε ελεγτης μετά απο 8 (!!!!!!!!!!!) μήνες και γράψανε οτι δεν υπήρχε φορτηγο εκει. Ειναι προφανές οτι δεν ηρθαν ποτέ.

Η τροχαία έχει ενημερωθεί απο αρκετούς γείτονες, η οποία επισης έχει αδιαφορήσει. Mάλιστα ειχαν έρθει σε τρακάρισμα, όπου για κάποιον φανταστικο λόγο, στα 5 λεπτά μετά το περιστατικό το φορτηγο ειχε απομακρυνθεί και στη θέση του βρισκοντουσαν οι 2 μηχανές. Όταν έφυγε η τροχαία ξαναήρθε πανυγηρικά.

Μπορει κανεις να μας ενημερώσει για τη διαδικασία που χρειάζεται για να καταγγελθεί τέτοιο περιστατικό;

Δεν με ενοχλεί το φορτηγό. Δε μου κοβει κάποια θέα. Δημιουργεί ομως σοβαρό προβλημα ορατότητας στους οδηγους

• Sad 1
Δημοσ.

ο κωδικας επιτρεπει καποια μετρα παρκαρισμα απο τη γωνια.

αν ειναι οκ απο τα μετρα αυτα, τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι.

(παρεμπιπτόντως) δεν θυμαμαι ποσο πρεπει να απεχει απο τη γωνια. 

αν ειναι  λιγοτερα, παιρνεις τηλ στην αστυνομια και κανεις καταγγελια να ερθουν εκεινη τη στιγμη... 

παντως, μακαρι στους ελληνικους δρομους να ηταν μονο τετοια τα προβληματα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Μπορει κανεις να μας ενημερώσει για τη διαδικασία που χρειάζεται για να καταγγελθεί τέτοιο περιστατικό;

Από την περιγραφή σου δεν μπόρεσα να καταλάβω αν το συγκεκριμένο "φορτηγό" μαζί με τις μοτοσυκλέτες και τα ΙΧ παραβιάζει με οποιοδήποτε τρόπο τον κ.ο.κ.

Ενημέρωσε μας εσύ πρώτα για την παρανομία που κάνουν (ή μάλλον που νομίζεις ότι κάνουν) τα συγκεκριμένα οχήματα, και εμείς θα σου πούμε αν μπορεί να καταγγελθεί και πως.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Από την περιγραφή σου δεν μπόρεσα να καταλάβω αν το συγκεκριμένο "φορτηγό" μαζί με τις μοτοσυκλέτες και τα ΙΧ παραβιάζει με οποιοδήποτε τρόπο τον κ.ο.κ.

Ενημέρωσε μας εσύ πρώτα για την παρανομία που κάνουν (ή μάλλον που νομίζεις ότι κάνουν) τα συγκεκριμένα οχήματα, και εμείς θα σου πούμε αν μπορεί να καταγγελθεί και πως.

To εξηγησα.

Παρκάρει σε γωνία και εμποδίζει την ορατότητα σε όποιον πάει να διασχύσει τον δρόμο από τον κάθετο.

Επίσως απ όσο ξέρω, δεν επιτρέπεται η στάθμεση φορτηγων άνω των 3,5 τονων σε γειτονιές. Εδω μιλάμε για φορτηγό άνω των 5 τόνων.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

To εξηγησα.

Παρκάρει σε γωνία και εμποδίζει την ορατότητα σε όποιον πάει να διασχύσει τον δρόμο από τον κάθετο.

Επίσως απ όσο ξέρω, δεν επιτρέπεται η στάθμεση φορτηγων άνω των 3,5 τονων σε γειτονιές. Εδω μιλάμε για φορτηγό άνω των 5 τόνων.

Το "παρκάρει σε γωνία" εγώ το αντιλαμβάνομαι κάπως έτσι:

Παρκάρισμα στη γωνία

Αυτό εννοείς, ή απλά κοντά σε γωνία? Και αν εννοείς κοντά σε γωνία, πόσο κοντά στην τομή οικοδομικών γραμμών? Διευκρίνισε το μπας και καταλάβουμε αν και  ποια ακριβώς παράβαση υπάρχει.

Πάντως όπως έχουν ήδη απαντήσει και παραπάνω, αν πράγματι παραβιάζει τον κοκ απλά καλείς την τροχαία, από ότι έγραψες όμως την έχουν καλέσει αρκετές φορές και δεν έχει γίνει τίποτα, οπότε εικάζω πως είτε δεν υπάρχει κάποια παράβαση, είτε η παράβαση είναι αστεία.

Επίσης ο κοκ δεν λέει κάπου κάτι για "γειτονιές", λέει πως απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε κατοικημένες περιοχές για πάνω από 24 ώρες, το πρόβλημα όμως είναι ότι ως κατοικημένη περιοχή θεωρείται η "περιοχή που έχει σημανθεί με πινακίδες ως κατοικημένη στις εισόδους και εξόδους της", η επίμαχη περιοχή έχει τέτοιες σημάνσεις? Όχι πως έχει βεβαιωθεί ποτέ τέτοια παράβαση, αλλά λέμε.

Δημοσ.

Ωραια.

Ας πουμε οτι η μουρη του φορτηγού βρίσκεται ακριβως πίσω από το σημα (δεν έχει βγει δα και έξω οπως στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Εδω ομως δεν μιλάμε για ένα απλο στενο, οπως στη φωτογραφία αλλά για δρομο με κυκλοφορία. Οπότε εγω που έρχομαι και θέλω να περάσω κάθετα τον δρομο, δεν έχω ορατότητα κοιτόντας δεξιά.

Οσο για το αν ειναι κατοικημένη περιοχη ή οχι...προφανως και ειναι. Μιλάμε για γειτονιά σε κεντρικη περιοχή της Αττικής. Χαλάνδρι ας πούμε.

Αν το εκάστοτε φορτηγο βρισκει παραθυράκι του νομου, τη σημανση για κατοικημένη περιοχή μέσα σε μια πόλη, η οποια προφανως δεν θα υπάρχει (εγω δεν εχω δει καμία τουλάχιστον στη περιοχή μου), υποθέτω πως κάτι δεν πάει καλά με τον νομο.

Το να υπάρχει "αστεια" παράβαση το θεωρω αστειο απο μονο του. Η υπάρχει παράβαση ή οχι. Αν δεν υπάρχει και ο καθένας μπορει να παρκάρει το φορτηγό του σε μια γειτονιά και σε γωνίες διασταυρωμενων οδών, εγω πάω πάσο. Υποθέτω πως αν ξαφνικά ολοι οι φορτηγατζηδες αρχισουν να παρκάρουν κάτω απο τα σπιτια μας, θα ειναι ολα οκ.

Να ρωτησω τι παιζει ηθελα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ωραια.

Ας πουμε οτι η μουρη του φορτηγού βρίσκεται ακριβως πίσω από το σημα (δεν έχει βγει δα και έξω οπως στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Εδω ομως δεν μιλάμε για ένα απλο στενο, οπως στη φωτογραφία αλλά για δρομο με κυκλοφορία. Οπότε εγω που έρχομαι και θέλω να περάσω κάθετα τον δρομο, δεν έχω ορατότητα κοιτόντας δεξιά.

Τότε ας πούμε πως υπάρχει παράβαση.

ΑΡΘΡΟ 34 : Στάση και στάθμευση
2. Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:
ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τομή οικοδομικών γραμμών ή των νοητών προεκτάσεων αυτών.

Θεωρητικά καλείς τροχαία για να έρθει να του βεβαιώσει παράβαση, και αν δεν έρθει καλείς ξανά και ξανά, στην πράξη όμως δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

23 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Οσο για το αν ειναι κατοικημένη περιοχη ή οχι...προφανως και ειναι. Μιλάμε για γειτονιά σε κεντρικη περιοχή της Αττικής. Χαλάνδρι ας πούμε.

Αν το εκάστοτε φορτηγο βρισκει παραθυράκι του νομου, τη σημανση για κατοικημένη περιοχή μέσα σε μια πόλη, η οποια προφανως δεν θα υπάρχει (εγω δεν εχω δει καμία τουλάχιστον στη περιοχή μου), υποθέτω πως κάτι δεν πάει καλά με τον νομο.

Θα συμφωνήσω.

26 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Το να υπάρχει "αστεια" παράβαση το θεωρω αστειο απο μονο του. Η υπάρχει παράβαση ή οχι. Αν δεν υπάρχει και ο καθένας μπορει να παρκάρει το φορτηγό του σε μια γειτονιά και σε γωνίες διασταυρωμενων οδών, εγω πάω πάσο. Υποθέτω πως αν ξαφνικά ολοι οι φορτηγατζηδες αρχισουν να παρκάρουν κάτω απο τα σπιτια μας, θα ειναι ολα οκ.

Αυτό στα bold γίνεται ήδη, και εννοείται πως όλα είναι ok. Οι δρόμοι τυγχάνουν να είναι δημόσιοι, ακόμα και τα κομμάτια που είναι κάτω από τα σπίτια σας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιασάρικο θέμα Παρασκευής! 👏

Αν η τροχαία αδιαφορεί για το οτι βρίσκεται παρκαρισμένο λιγότερο από 5 μέτρα από τη γωνία (όπως και μερικές χιλιάδες άλλα οχήματα στην Ελλάδα) δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις κάτι.

Να το πάρει ο δήμος αν το έχει στα υπόψιν και το κουνάει δύσκολο.

Το μόνο ίσως που μπορεί να δουλέψει είναι να βρείτε καμιά άκρη στο δημοτικό συμβούλιο και να προσπαθήσετε να μπουν ζαρτινιέρες εκεί ωστέ να μην παρκάρουν οχήματα που εμποδίζουν.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.

εγω θα βασιζομουν στο φιλοτιμο , θα του εβαζα ενα σημειωμα στο μπαρμπριζ και θα τον παρακαλουσα να το παρκαρει λιγα μετρα πιο μεσα ωστε να εχουν καλη ορατότητα οι οδηγοι

Δημοσ.

Δεν επιτρεπεται το παρκαρισμα σε  Χ μετρα απο διασταυρωση/πινακιδα/φαναρι.

Επισης,δεν επιτρεπεται το παρκαρισμα οχηματων ανω των 3,5 τονων για παραπανω απο 24 ωρες σε κατοικημενες περιοχες.

Το κατοικημενες ειναι ψιλοξεκαθαρο,δε χρειαζεται ειδικη σημανση.

Σε αλλα νεα,το πετρελαιο θερμανσης ειναι ακομα πιο φθηνο απο το κινησης.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Jos3ph είπε

Να μετακομίσεις σε κάτι καλύτερο.

Σιγα μην μετακομίσει για βλακειες που κάνουνε άλλοι. Να φροντίσει να διορθωθεί αυτός που προκαλεί το πρόβλημα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/7/2021 στις 7:53 ΠΜ, george kesoglu είπε

εγω θα βασιζομουν στο φιλοτιμο , θα του εβαζα ενα σημειωμα στο μπαρμπριζ και θα τον παρακαλουσα να το παρκαρει λιγα μετρα πιο μεσα ωστε να εχουν καλη ορατότητα οι οδηγοι

Φημίζονται οι Έλληνες γι αυτό εξάλλου όπως βλέπουμε καθημερινά..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...