visualizer Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, Peugeot208 είπε Και επειδή εσένα και εμένα, μας έχουν χτυπήσει το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο, το βάζουμε πάνω στο πεζοδρόμιο ή πάνω σε πεζόδρομο για να το προστατέψουμε, αγνοώντας τους νόμους και εμποδίζοντας συνανθρώπους μας; Αυτό λέγετε μετάθεση ευθυνών και το κάνουν όσοι αποποιούνται τις δικές τους. Αν προφανώς, αυτή η άποψη, σε ενόχλησε, σκέψου πόσοι συνάνθρωποι μας, με κινητικές δυσκολίες, ενοχλούνται καθημερινά εξαιτίας τέτοιων συμπεριφορών. Υ.Γ. Δεν μπορώ να δεχτώ να ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει το νόμο. Το "εκεί που παρκάρω δεν ενοχλώ κανέναν" δεν στέκει σε κανένα τροχονόμο, σε κανένα δικαστήριο. Δεν αποποιουμαι καμία ευθύνη και με χαρά μου να πληρώσω το πρόστιμο . Από το να πληρώνω κάθε φορά για τον κάθε ** .Δύο φορές ήταν αρκετές για να πάρω το μάθημα μου και να μην το ξανααφησω στον δρόμο . Η λογική το λέει ότι δεν ενοχλεί καταλαμβάνοντας το 1/10 του πεζοδρομίου .Εδώ ακόμα και σε διαγραμμισμενες θεσεις για μηχανάκια παρκουρουν αμάξια . Αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη να πονέσεις τέτοιες εξυπνάδες θα λες στο insomnia παίζοντας μορφωμένος αλλά η θεωρία από την πράξη απέχει . . . 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 6 ώρες πριν, BlueBlade είπε Είναι δυστυχώς από τα περίεργα του Έλληνα, ενώ έχει ασφάλεια και την πληρώνει για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Προτιμάει να μην αναλάβει την ευθύνη του, το γιατί, ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατι οσο πληρωνει η ασφαλιστική τις μαλακίες του τόσο θα του ανεβάζει το κόστος ασφάλισης
dkstopo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 8 ώρες πριν, visualizer είπε Μιλάμε για πεζοδρόμια που χωράει αμάξι επάνω , το να μπει μια μηχανή στην άκρη δεν εμποδίζει κανέναν . Παρτακηδες που θέλουμε να προστατεύσουμε την περιουσία μας ; Εκτός τόπου και χρόνου 👎 πόσο κάνει η μηχανή σου?
Sorath Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Ο κανόνας που ακολουθώ εδώ και 25 χρόνια για το παρκάρισμα της μηχανής είναι ο εξής: Παρκάρω πάντα στο πιο ασφαλές σημείο και εκεί που αντικειμενικά δεν εμποδίζει απολύτως κανέναν. Το 2ο (να μην εμποδίζει είτε αυτοκίνητα, είτε πεζούς) είναι σημαντικός καταλύτης στο να βρεις το ασφαλές σημείο. 1
lary7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δυστυχώς η μηχανή αναγκαστικά στο πεζοδρόμιο, υπάρχουν σημεία όπως εσοχές, πίσω από δέντρα, πίσω απο κολώνες κτλ. που ουσιαστικά δεν ενοχλούν γιατί δεν είναι απο εκει η ροη των πεζών, βρίσκεις κάτι τέτοιο έστω και αν είναι λίγο πιο μακριά απο το μέρος που πας. Πρέπει να προσέχεις να μένει τουλάχιστον αρκετός χώρος να περάσουν καροτσάκια, αρα 1-1.5 μ. Αν το πεζοδρόμιο είναι στενό τότε πας αλλού. Ζουμε σε μια χώρα που συχνά πυκνά βλέπεις ολόκληρα αμάξια πάνω στο πεζοδρόμιο, να κατεβαίνει η μαμα με το καροτσάκι στον δρόμο να περάσει, οπότε οι μηχανές είναι το μικρότερο πρόβλημα. Ευτυχώς στην πόλη μου ο δήμος έκανε πάρκινγκ για μηχανές στον δρόμο και εν μέρη λύθηκε το πρόβλημα. 1
Bitbit Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 16 λεπτά πριν, dkstopo είπε πόσο κάνει η μηχανή σου? το πόσο κάνει η μηχανή δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Μπορεί να κάνει 1000€ αλλά αυτό τα 1000€ να τα βγάζει σε 4 μήνες. Μπορεί να κάνει και 20.000€ και αυτά να τα βγάζει σε 1 μήνα. Ποιος θα πάθει μεγαλύτερη ζημια αν χαλάσει η μηχανή; 1
vs_skg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, Peugeot208 είπε Εγώ θεωρώ αυτούς που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια το ίδιο παρτάκιδες με αυτούς που κάνουν hit and run. Οι μεν δεν ενδιαφέρονται για την περιουσία σου, οι δεν για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή γονείς με παιδιά σε καρότσια. trademark Ελληνα κλασικα, αυτοι να βολευτουν και ο νομος/υπολοιποι στα @@ τους. Τους τις ριχνουν λεει τα αμαξια οποτε τις παρκαρουν παράνομα στο πεζοδρομιο. Ε ας ξεκινησουν και οι πεζοι να τις ρίχνουν να δουμε ποια λυση προτιμανε 5 3
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 14 ώρες πριν, giorgos_di είπε Καλησπέρα. Σήμερα είχα το εξής συμβάν στο χώρο εργασίας μου. Είχα παρκάρει τη μηχανή μου στο δρόμο παράλληλα με το πεζοδρόμιο με αρκετή απόσταση από το εμπρός και πίσω όχημα. Κάποια στιγμή είδα ότι μπροστά είχε έρθει ένα SUV, με γυναίκα οδηγό, και το είχε κολλήσει στον μπροστινό μου τροχό. Κάποια στιγμή όταν αποφάσισε να φύγει, χτύπησε με το όχημα της τον μπροστινό μου τροχό με αποτέλεσμα να αρχίσει να χτυπά ο συναγερμός μου. Μέχρι να κατέβω από το γραφείο κάτω είχε εξαφανιστεί. Ευτυχώς δεν πρέπει να μου έκανε ζημιά παρά μόνο ίσως να στράβωσε ελαφρώς μια ακτίνα από τη ζάντα επειδή είχα λουκέτο περασμένο στο μπροστινό πιρούνι. Περισσότερο με νευρίασε το ότι δεν στάθηκε ούτε να δει η ίδια αν έκανε κάποια ζημιά, αλλά έφυγε χωρίς καν να κοιτάξει πίσω. Από την άλλη βλέπω όλα τα δίκυκλα στην περιοχή(Χολαργός), να τα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια και ρωτώ. Είναι ηθικό προς τους πεζούς να το βάζω και εγώ στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να το προστατεύσω από τέτοια περιστατικά. Να αναφέρω επίσης ότι υπάρχει αρκετά πλατύ πεζοδρόμιο στο κτήριο που εργάζομαι και πολλοί παρκάρουν εκεί τα δίκυκλα τους. Εσείς τι θα κάνατε? Να ξέρεις ότι και η μηχανη σου να μην ηταν, θα χτυπουσε οποιο οχημα ηταν πισω τις!!!! το τραγικο ειναι ότι εαν ησουν στο σημείο η απαντηση τις θα ηταν "ελα μωρε δεν εγινε και τιποτα, ισα που σε ακουμπισα" 13 ώρες πριν, giorgos_di είπε Όσο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να το ρίξει και να πάθει ζημιά μηχανάκι 3 εβδομάδων μου ανεβαίνει η πίεση. Αλήθεια πόσο είναι το πρόστιμο για παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμιο. Αν το κτήριο είναι πιο χωμένο από τα υπόλοιπα η διαφορά του πεζοδρομίου θεωρείται πάλι παράνομη θέση για παρκάρισμα? 14 ώρες πριν, visualizer είπε Άμα έχει αρκετά μακρύ πεζοδρόμιο εγώ θα το κολλούσα στην άκρη του πεζοδρομίου καλύτερα να φάω πρόστιμο παρά να μου το φάει ο κάθε τυχάρπαστος που θα τραπεί σε φυγή μετά .Μερικοί πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να στο μετακινήσουν κιόλας αν δεν χωράει το αμάξι τους . σκέψου τον αναπηρο, την μητερα με το καροτσικι κλπ κλπ κλπ...... πριν υποστηριξεις την παρανομια οσο πλατυ και να ειναι το πεζοδρομια, με προσχημα ότι ειμαστε καφροι οδηγοί!!! στη κανονικες χωρες δεν παιρνεις απλος κλήση αλλα στο σηκώνει ο γερανος!!!!! 13 ώρες πριν, Sammaros είπε Σωστά το πάρκαρες, άλλα στην πραγματικότητα κανείς δεν το κάνει αυτό για τους λόγους που ανέφερες, άσε που τις περισσότερες φορές δεν βρίσκεις ούτε με μηχανή να παρκάρεις παράλληλα με το πεζοδρόμιο. Βάλτο στο πεζοδρόμιο προσέχοντας ότι δεν ενοχλεί τους πεζούς και δεν πρόκειται να σου πει κανείς τίποτα. Καλως των Ελληναρα!!!!!! και την επομενη φορα θα το βρεις πεταμενο απο αγανακτησμενο πολιτη!!!!! έτσι γιατι και αυτος μπορει!!!! 9 ώρες πριν, visualizer είπε Μιλάμε για πεζοδρόμια που χωράει αμάξι επάνω , το να μπει μια μηχανή στην άκρη δεν εμποδίζει κανέναν . Παρτακηδες που θέλουμε να προστατεύσουμε την περιουσία μας ; Εκτός τόπου και χρόνου 👎 Τελικα ο Ελληναρας, Ελληναρας θα παραμεινει!!!!! 3
tsofras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Συγνώμη ρε παιδιά αλλά επειδή δεν υπάρχει σεβασμός απο τον τυχαίο οδηγό στη μηχανή σου, αποφάσισατε και εσείς να μην υπάρχει σεβασμός στους πεζούς , ανάπηρους, γονείς με παιδικά καρότσια ? Τι λογική είναι αυτή που λέτε αρκετοί να το βάζει στο πεζοδρόμιο δλδ ? Γιατί εγώ έπρεπε να δυσκολεύομαι μία 5ετία με 2 παιδιά που δεν χώραγε το καρότσι στο πεζοδρόμιο και έπρεπε ταυτόχρονα να βρώ χώρο ενδιάμεσα απο τα παρκαρισμένα αμάξια για να κατέβω στον δρόμο και να χωρέσω το καρότσι του παιδιού να συνεχίσω ? Γιατί ο ΑμΕΑ να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σε αυτή τη χώρα επειδή σκεφτόμαστε έτσι ? Γιατί το παιδί μου να περπατάει κοντά στην καυτή εξάτμιση απο το παπάκι που μόλις πάρκαρε στο πεζοδρόμιο και να του φωνάζω να προσέχει μην πάθει έγκαυμα ? Γιατί να πάθω διάστρεμμα (ναι πραγματικότητα με πόδι τούμπανο για 2 μήνες) επειδή έχω μηχανάκι στο πεζοδρόμιο και έπεσα σε λακούβα όπως κατέβηκα επειδή πέρναγε κολλητά και αυτοκίνητο στο δρόμο ? Όλα τα παραπάνω για να μην σας χαλάσουν την περιουσία ? Και εμείς έχουμε αυτοκίνητα και μας τα έχουν σακατέψει αρκετές φορές και μεγάλο κόστος επισκευής , να παρκάρουμε και εμείς επάνω στο πεζοδρόμιο όπως είπε και άλλος φίλος ? Προς TS καλά έκανες και πάρκαρες σωστά και μπράβο , ανεύθυνοι θα υπάρχουν παντού και πάντα , το θέμα είναι να παραμείνουμε άνθρωποι και να μην γινόμαστε και εμείς ανεύθυνοι 10 3
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Καλά το χτυπάω και εξαφσνιζομαι είναι νόμος στην Ελλάδα κάτι σαν την υπογραφή αν το έκανα είναι Έλληνας 3 φορές μου έτυχε σε 2 διαφορετικά οχήματα (μηχανή και αμάξι)
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Πιθανοτατα δεν καταλαβε καν οτι το χτυπησε. Εδω η αλλη προσπαθουσε να κανει πισω,ειχε καβαλησει το Χ μου το οποιο κοντραριζε με το σταντ,και οταν της φωναξα να σταματησει με ρωτησε "γιατι δε μπορω να κανω πισω;". Αφου εχεις καβαλησει πανω στο μηχανακι. Κατεβαινει να δει,"α ενταξει δεν επαθε τιποτα λέει",και παει να φυγει. Εκει μου αναψαν 10 λαμπακια,την πηρε και τη σηκωσε. Αφου το τσεκαρα για τιμονια κτλ σηκωθηκα και εφυγα,αφου της εβαλα λιγο ακομα κωλοχερο. Ναι ρε,μη σου πω και χειροτεροι ειμαστε. Αν σου ειχαν ριξει το μηχανακι καμια 10ρια φορες επειδη δε νιωθουν να κοιταξουν αν υπαρχει πισω κατι μια χαρα θα καταλαβαινες. Και οχι,δεν παρκαρω σε πεζοδρομιο που δε χωραει αυτοκινητο επανω,παω αλλου αν πρεπει ντε και καλα να παρκαρω πανω. Το θεμα ειναι ποσες φορες μου το εχουν χτυπησει στα 2 λεπτα που ελειψα για να κανω μια παραδοση,εκει να σε δω. Ε και!!! ειναι δικαιολογια να παρανομεις!!! σου ευχομαι να μην μείνεις αναπηρος απο ατυχημα, και να εισαι εσυ στο καροτσακι και να μην μπορεις να περασεις απο τα μηχανακια στα πεζοδρομια!!!!! 7 ώρες πριν, BlueBlade είπε Το πρόστιμο είναι 40€ (-50% για άμεση πληρωμή), σε συνδυασμό με τις απειροελάχιστες πιθανότητες του να σε γράψουν. Θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί καν αυτό το θέμα. Προσωπικά θα σου έλεγα βάλτο στο πεζοδρόμιο ΑΝ το επιτρέπουν οι συνθήκες (δηλαδή μεγάλα πεζοδρόμια ώστε να μην ενοχλείς κανέναν). Προς θεού μην γίνεις από αυτούς τους ξεφτίλες που τα παρατάνε πάνω σε ένα στενό πεζοδρόμιο και όλοι οι πεζοί πρέπει να κατεβαίνουν από τον δρόμο για να συνεχίσουν. Για το άλλο θέμα, δυστυχώς είναι πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα να μην αναλαμβάνει την ευθύνη του ένας οδηγός που προκάλεσε ατύχημα. Φίλος που είχε παρκάρει κανονικά στο δρόμο, του πετάξανε την μηχανή κάτω, την σηκώσανε και σηκωθήκανε και φύγανε λες και δεν έγινε τίποτα. Άλλος του την πέταξε κάτω και σηκώθηκε και έφυγε έτσι απλά (ευτυχώς τον είχε δει γείτονας και κράτησε πινακίδα). Είναι δυστυχώς από τα περίεργα του Έλληνα, ενώ έχει ασφάλεια και την πληρώνει για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Προτιμάει να μην αναλάβει την ευθύνη του, το γιατί, ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Ελληναραδες παντου!!!!!! τελικα ζουμε αναμεσα σας!!!!!! Παρακολουθοντας τις αναρτησεις βλεπεις πραγματικα γιατι ζουμε σε μια χωρα μπου....λο τιποτα αλλο καληνυχτα!!!!!!!! 1
tsofras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, visualizer είπε Αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη να πονέσεις τέτοιες εξυπνάδες θα λες στο insomnia παίζοντας μορφωμένος αλλά η θεωρία από την πράξη απέχει . . . Έχω δώσει περίπου 2500ε σε ζημιές που μου έχουν κάνει ενώ ήμουν παρκαρισμένος , συμφωνώ 100% με ότι γράφει ο @Peugeot208 και είχα και μηχανή για αρκετό διάστημα στην κατοχή μου και πριν κάνω παιδιά έτσι ώστε να τα σκέφτομαι 1
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 44 λεπτά πριν, lary7 είπε Δυστυχώς η μηχανή αναγκαστικά στο πεζοδρόμιο, υπάρχουν σημεία όπως εσοχές, πίσω από δέντρα, πίσω απο κολώνες κτλ. που ουσιαστικά δεν ενοχλούν γιατί δεν είναι απο εκει η ροη των πεζών, βρίσκεις κάτι τέτοιο έστω και αν είναι λίγο πιο μακριά απο το μέρος που πας. Πρέπει να προσέχεις να μένει τουλάχιστον αρκετός χώρος να περάσουν καροτσάκια, αρα 1-1.5 μ. Αν το πεζοδρόμιο είναι στενό τότε πας αλλού. Ζουμε σε μια χώρα που συχνά πυκνά βλέπεις ολόκληρα αμάξια πάνω στο πεζοδρόμιο, να κατεβαίνει η μαμα με το καροτσάκι στον δρόμο να περάσει, οπότε οι μηχανές είναι το μικρότερο πρόβλημα. Ευτυχώς στην πόλη μου ο δήμος έκανε πάρκινγκ για μηχανές στον δρόμο και εν μέρη λύθηκε το πρόβλημα. Ο ελληναρας το είδος ψεκασμενου!!!!
Sorath Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) ignore Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2021 από Sorath
Klausx Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Από πότε τα Δεντροδρόμια / Κολωνοδρόμια έγιναν Πεζοδρόμια; Σε άλλη Χώρα είναι το θέμα; Ας γίνουν πιο αυστηρά τα ΚΤΕΟ να κόβουν τα χτυπημένα αυτοκίνητα και να δεις μετά πως θα προσέχουν στο παρκάρισμα, είναι δυνατόν να περνάς ΚΤΕΟ με σπασμένα φανάρια με διάφανη ταινία; Ή με προφυλακτήρα λες και έχει περάσει από εμπόλεμη ζώνη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις