Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά μπορεί να μην είναι το κατάλληλο φόρουμ αλλά δεν ξέρω που να γράψω και συγγνώμη! Το πρόβλημα μου είναι το εξής είμαι 20 ετών και είμαι μάγειρας κάθομαι πολλές ώρες σε ορθοστασία με ακατάλληλα υποδήματα τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχω πόνους στα γόνατα ειδικά όταν κάνω την κίνηση ‘’για καθίσματα’’και πάω να σηκωθώ πονάω πολύ! Επίσης τα νιώθω βαριά καο έχω και πόνο στην μέση χαμηλά! Αυτά τα σύμπτωματα είναι από την ορθοστασία και αν ναι τι να κάνω; Ευχαριστώ πολύ! 

Επεξ/σία από Kostas19988888
  • Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς θα μπορούσες να βάλεις ένα καλύτερο τίτλο για το θέμα, ακούγεσαι σαν αυτούς που έρχονται στα φανάρια με χαρτομάντηλα. 😛

Πέρα από αυτό, το πρωί μπορείς να κάνεις μερικές εύκολες ασκήσεις που δεν θα σου πάρουν πάνω από 5 λεπτά, δηλ διατάσεις, κοιλιακούς, ραχιαίους και επανάληψη πάλι το βράδυ. Θα βοηθήσουν και τη μέση που αργά ή γρήγορα θα έχεις θέμα και εκεί.

Στο θέμα του υποδήματος τώρα, ρίξε κ μια ματιά εδώ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

Καταρχάς θα μπορούσες να βάλεις ένα καλύτερο τίτλο για το θέμα, ακούγεσαι σαν αυτούς που έρχονται στα φανάρια με χαρτομάντηλα. 😛

Πέρα από αυτό, το πρωί μπορείς να κάνεις μερικές εύκολες ασκήσεις που δεν θα σου πάρουν πάνω από 5 λεπτά, δηλ διατάσεις, κοιλιακούς, ραχιαίους και επανάληψη πάλι το βράδυ. Θα βοηθήσουν και τη μέση που αργά ή γρήγορα θα έχεις θέμα και εκεί.

Στο θέμα του υποδήματος τώρα, ρίξε κ μια ματιά εδώ

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα κάνω τις ασκήσεις που μου πρότεινες μήπως και δω κάποια ανακούφιση! Άρα λες να φταίει το παπούτσι που είναι ακατάλληλο και δημιουργεί το πρόβλημα στα γόνατα καο στην μέση, επειδή είμαι νέος στην δουλειά δεν ξέρω γιαυτο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, onelonelystar είπε

σίγουρα παίζει ρόλο το παπούτσι. Τι φοράς τώρα? Μη μου πεις κάνα σταράκι, είναι ό,τι χειρότερο.

Φοράω τα Air Force1 Nike αν τα γνωρίζεις 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, onelonelystar είπε

έχουν πολύ σκληρή σόλα. Καλύτερα να δεις το θέμα που αναφέρω παραπάνω και να απευθυνθείς εκεί.

Ναι και είναι βαρύ παπούτσι γενικά σε ευχαριστώ πολύ παντως για το ενδιαφέρον!! Θα ψάξω για ένα ελαφρύ παπούτσι 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostas19988888 είπε

Καλησπέρα παιδιά μπορεί να μην είναι το κατάλληλο φόρουμ αλλά δεν ξέρω που να γράψω και συγγνώμη! Το πρόβλημα μου είναι το εξής είμαι 20 ετών και είμαι μάγειρας κάθομαι πολλές ώρες σε ορθοστασία με ακατάλληλα υποδήματα τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχω πόνους στα γόνατα ειδικά όταν κάνω την κίνηση ‘’για καθίσματα’’και πάω να σηκωθώ πονάω πολύ! Επίσης τα νιώθω βαριά καο έχω και πόνο στην μέση χαμηλά! Αυτά τα σύμπτωματα είναι από την ορθοστασία και αν ναι τι να κάνω; Ευχαριστώ πολύ! 

Φίλε μου, αυτά δεν είναι αστεία θέματα. Αυτά είναι συμπτώματα οσφυο-ισχυαλγίας.

Θα πρέπει να πας άμεσα σε έναν ορθοπεδικό και άφησε τα φόρουμ κατά μέρος.

Και στο λέω με τέτοιον τρόπο διότι περίπου στην ηλικία σου είχα παρόμοια θέματα, δεν έδινα σημασία, αλλά όταν το πήρα σοβαρά και επισκέφθηκα γιατρούς κλπ., η διάγνωση ήταν πως έχω 3 δισκοκήλες.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Πιτούλιας είπε

Φίλε μου, αυτά δεν είναι αστεία θέματα. Αυτά είναι συμπτώματα οσφυο-ισχυαλγίας.

Θα πρέπει να πας άμεσα σε έναν ορθοπεδικό και άφησε τα φόρουμ κατά μέρος.

Και στο λέω με τέτοιον τρόπο διότι περίπου στην ηλικία σου είχα παρόμοια θέματα, δεν έδινα σημασία, αλλά όταν το πήρα σοβαρά και επισκέφθηκα γιατρούς κλπ., η διάγνωση ήταν πως έχω 3 δισκοκήλες.

Καλησπέρα ναι θα πάω ξέρεις τι θεραπεία έχει; Είναι χειρουργική πάντα;;; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Kostas19988888 είπε

Καλησπέρα ναι θα πάω ξέρεις τι θεραπεία έχει; Είναι χειρουργική πάντα;;; 

Τα μόνα σίγουρα και στανταράκια είναι η αποφυγή σηκώματος βαρών, απότομων κινήσεων της μέσης και πολύωρης ορθοστασίας.

Επίσης, οι ασκήσεις που πρότεινε ο φίλος παραπάνω βοηθούν, όπως επίσης και αυτό που μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, να ξεχάσω το ασανσέρ. Ακόμα και στον 5ο όροφο, υπομονετικά και χωρίς βιασύνη, με τις σκάλες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η laser επέμβαση, αλλά δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Επείγει να πας σε έναν ορθοπεδικό και αυτός θα στα πεί καλύτερα.

Αυτά στο θεωρητικό κομμάτι. Μπορεί και να μην έχεις τίποτα και να είναι απλή καταπόνηση του οργανισμού. Απλά όφειλα να σε ενημερώσω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πιτούλιας είπε

Τα μόνα σίγουρα και στανταράκια είναι η αποφυγή σηκώματος βαρών, απότομων κινήσεων της μέσης και πολύωρης ορθοστασίας.

Επίσης, οι ασκήσεις που πρότεινε ο φίλος παραπάνω βοηθούν, όπως επίσης και αυτό που μου είχε προτείνει ο γιατρός μου, να ξεχάσω το ασανσέρ. Ακόμα και στον 5ο όροφο, υπομονετικά και χωρίς βιασύνη, με τις σκάλες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η laser επέμβαση, αλλά δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Επείγει να πας σε έναν ορθοπεδικό και αυτός θα στα πεί καλύτερα.

Αυτά στο θεωρητικό κομμάτι. Μπορεί και να μην έχεις τίποτα και να είναι απλή καταπόνηση του οργανισμού. Απλά όφειλα να σε ενημερώσω.

Σε ευχαριστώ πολύ που αφιέρωσες από τον χρόνο σου για να μου εξηγήσεις! Να σαι καλά! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...