Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κολυμπάμε ποτέ κόντρα στο ρεύμα. Σχεδόν σίγουρα θα χάσουμε. Διαλέγουμε ένα σημείο που δεν είναι τελείως κόντρα στο ρεύμα και βγαίνουμε από εκεί, ας είναι και 1 χιλιόμετρο από εκεί που μπήκαμε. 

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα λάθη που έκανα στη σειρά κ βρεθηκα σαυτην την κατάσταση 1. Πήγα για μπάνιο ενώ είχε αρκετή θάλασσα 2. Δεν έμεινα πολύ κοντά στην ακτή. 3. Αφέθηκα κ χαλάρωσα και όταν κατάλαβα ότι ήμουν μακριά ήταν δύσκολο να επιστρέψω. 4 όταν είδα ότι με έπαιρνε το ρεύμα αγχώθηκα και έβαζα πολύ προσπάθεια με αποτέλεσμα να κουραστω γρήγορα. Για να καταλάβετε πόσο δυνατά είναι τα ρεύματα έκανα 5 μέτρα μπροστά κ με πήγαινε 10 μέτρα πισω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Παντα μπορεις να βγεις αρκει να ξερεις. 

rip-current-x656_37034233_ver1.0.jpg

Συμφωνώ αν βρεθείς στην κατάσταση αυτή αν το ξέρεις αυτό  είναι πολύ χρήσιμο.

Βέβαια το καλύτερο είναι να μην μπεις σ στην την κατάσταση και να μην χρειαστεί καθόλου αυτή η γνώση... γι'αυτό προειδοποιω  τους άλλους να μην βρεθούν στην θέση αυτη γιατί βρίσκεσαι ξαφνικά σε θέση να κινδυνεύει η ζωή σου.. και συνήθως τότε και λάθη λόγω άγχους κανείς και δεν έχεις το μυαλό να σκεφτείς καθαρά. Επίσης κάτι που μου είπαν οι ναυαγοσώστες με έσωσε, όταν έρχεται κύμα να προσπαθώ να πεταγομαι στην κορυφή του κύματος και να το χρησιμοποιώ για να με βγάλει έξω, να κάνω δηλ μια ώθηση  ένα άλμα όταν είμαι πάνω στο κυμα

Επεξ/σία από pc_admin
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στεναχωρο αυτό που έπαθες και είσαι πολύ τυχερός που τα κατάφερες με βοήθεια να βγεις. 

Αν είχε γίνει σε εμένα τώρα θα είχα πνίγει σχεδόν σίγουρα. Πήγαινα διακοπές και σε θάλασσες μέχρι το 2004, το χαρακτηριστικό μου ήταν ότι δεν γούσταρα να είμαι κοντά στις ακτές και σε κόσμο και ήθελα να είμαι μακριά και εκεί που δεν πατώνω. Γονείς γιαγιά συγγενείς που ήταν μαζί μας φώναζαν να μην πάμε μακριά αλλά τους έγραφα, λέω ήρεμη είναι η θάλασσα και να πάω μακριά θα επιστρέψω δεν θα πάθω τίποτα. 

Θυμάμαι μια φορά είχα πάρει μια μικρή αποχη και προσπαθούσα να πιάσω κάτι ψάρια στον βυθό, ήταν πολύ γρηγορα δεν υπήρχε περίπτωση να τα πιάσω, σε μια φάση μου έφυγε η αποχη από το χέρι και όταν βούτηξα μέσα να δω που ήταν στον βυθο και να την πάρω, αυτή είχε εξαφανιστεί, υπήρχε υπόγειο ρεύμα κάτω από το νερό το αντιλαμβανομουν, την πήγε σε σημείο που δεν μπορούσα να την εντοπίσω. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στην Κεφαλονια εχει τετοιες φασεις. Ρευματα που σε πανε βαθια και σε πνιγουν.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πέρσι τέτοια εποχή βρέθηκε κοντά σε ένα γεγονός, το οποίο ευτυχως δεν απέβει μοιραίο.

Αγόρι 9 ετών, έπαιζε στα ρηχά. Απόγευμα, κοντά στις 6, σε μη οργανωμένη παραλία, χωρις ιδιαίτερο κόσμο.
Ξαφνικά, βλέπω αναμπουμπούλα, το παιδί να επιπλέει μπρουμητα στα ρηχά και έναν άνδρα (αποδειχθηκε ο πατέρας του) να το σηκώνει και να το βγάζει έξω.

Το παιδί υπήρξε τυχερό, διοτι στη παραλία ήταν ένα παλικάρι (ούτε 20 ετών), με εξαιρετική ικανότητα στη ΚΑΡΠΑ, που δεν έχασε δεπτερόλεπτο, ξάπλωσε το παιδί κάτω και δεν έφυγε λεπτό. Εμφανιστηκε στο 2 λεπτο γιατρός λουόμενος που βοήθησε τη κατάσταση και σε 10 λεπτά ασθενοφόρο.

Το παιδί είχε επανέλθει, είχε τις αισθήσεις του όταν έφυγε με τους τραυματιοφορείς και τους γονείς του. Μάθαμε ότι σωθηκε. Βγήκε απιστευτο νερό από τα πνευμόνια του.

Κανεις δεν κατάλαβε πως έγινε. Εικάζουμε λιποθυμία. Οι γονείς ηταν διπλα και δεν ηταν καθόλου αδιάφοροι αν αναρωτηθεί κανείς. 

Μου έκανε μεγάλη εντυπωση η ψυχραιμία που έδειξε το παλικάρι, το οποίο δεν ηταν φοιτητής ιατρικής ή κάτι τέτοιο. Απλώς ηξερε πρωτες βοήθειες και είχε τα πνευμόνια και τη φυσική κατάσταση να κάνει κάρπα για όση ωρα ακομα χρειαζόταν.

Να προσέχετε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας.

• Like 9
Δημοσ.

Δε θα ξεχάσω ένα καλοκαίρι πριν από 10 περίπου χρόνια στη Χαλκιδική, που πήγε να πνιγεί η γυναίκα μου από κύματα στο 1 μέτρο βάθος κυριολεκτικά..Δε μπορούσε να βγει με τίποτα... Μπήκα και την έβγαλα μισό-γελώντας αρχικά και λίγο εκνευρισμένος ταυτόχρονα γιατί έλεγα "μα κάλά τι κάνει και δε βγαίνει"..Μόλις της έπιασα το χέρι λιποθύμησε στα χέρια μου και δε μπορούσα να τη βγάλω με τη θάλασσα να βαράει αλύπητα..Ξαναλέω στο 1 μέτρο σκάρτο. Βοήθησαν άλλα δυο παλικάρια και τη βγάλαμε στα χέρια... Ακόμα και σήμερα δε μπορώ να πιστέψω αυτό που έζησα για λίγες στιγμές εκείνη τη μέρα.

Η θάλασσα δεν είναι αστείο και δε ξέρεις πόσο εύκολα μπορεί να γίνει στραβή αν δε το ζήσεις με τα μάτια σου.. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις πέρσι. Είχα ανατριχιάσει ολόκληρος....

Επεξ/σία από chill
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα διαβάζω τις τελευταίες 4 μέρες μόνο  στο Ρέθυμνο είχαμε 12 διασώσεις από ναυαγοσώστες..φαντάσου σε όλη την Κρήτη τι γίνεται

Επεξ/σία από pc_admin
Δημοσ.

Και εγώ με την σειρά μου είχα αντίστοιχη εμπειρία , ευτυχώς ήμουν κοντά στην ακτή , μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας , όταν βγήκα στη στεριά ήμουν τόσο κουρασμένος λες και τερμάτισα πρώτος σε τρίαθλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα από τα μεγάλα λάθη στη θάλασσα είναι να επιλέγουμε να κάνουμε το μπάνιο μας ή να αφήνουμε παιδιά να παίξουν σε σημεία που δεν έχει κύμα, ενώ στην υπόλοιπη παραλία γίνεται χαμός από κύμα. Αυτά τα σημεία είναι σχεδόν σίγουρα ρεύματα που θα μας τραβήξουν προς τα μέσα. Πολύ καλά έκανες και λες εδώ την εμπειρία σου γιατί μπορούν να σωθούν ζωές με λίγο μεγαλύτερη προσοχή.

Επεξ/σία από Johnny6RED
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...