Προς το περιεχόμενο

Πως είναι μια μέρα ενός ειδικευόμενου γιατρού;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθώ να διαλέξω ειδικότητα, ψάχνω κάποιον ειδικευόμενο ή ειδικευμένο να μου πει κάποια πράγματα για τη ζωή ενός ειδικευόμενου. Δοκίμασα και σε ένα κατ'εξοχήν ιατρικό φόρουμ αλλά δυστυχώς είναι μουγκοθόδωροι και επικριτικοί. Δεν με νοιάζει η ειδικότητα, ούτως ή άλλως αν και σκέφτομαι χειρουργική δεν είμαι 100% κατασταλλαγμένος. Οπότε αν υπάρχει κάποιος που θέλει να μιλήσει με έναν νέο γιατρό και να πει/συμβουλεύσει ας γράψει κάτι ή ας μου στείλει ένα μήνυμα. Ευχαριστώ :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Αυτό καθορίζει την καθημερινότητα.

καλά προφανώς, αλλά αφενός δεν έχω πολλές ελπίδες να βρω ΝΧ, αφετέρου μπορεί να υπάρχει κάποιος ειδικευόμενος σε κάτι που με ενδιαφέρει οπότε δεν αποκλείω κανέναν.

35 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Αυτά που ρωτάς είναι χαοτικά. Κλινικές προπτυχιακά δεν έκανες;

έκανα-κάνω. Παρόλα αυτά οι μοναδικοί ειδικευόμενοι που έχω έρθει πιο κοντά είναι με έναν καθηγητή που ούτε να τον πλησιάσω δεν θέλω, μου έχουν πει καλά λόγια για την ειδικότητά τους, παρόλα αυτά τους θεωρώ τραγικά υποεκπαιδευμένους (όχι ότι φταίνε αυτοί αλλά αν περνάει εφημερία στα ΤΕΠ και έχεις ένα περιστατικό πόσο να εκπαιδευτείς;). Σκεφτόμουν ότι πολλοί φοβούνται να είναι ειλικρινείς μην ακουστεί ότι "θάβουν" την κλινική τους. Οπότε είπα εδώ μήπως κάποιος θέλει να μου πει την εμπειρία του.

Τα περιστατικά της ΝΧ είναι ελάχιστα.

Μόνο εκτιμήσεις κάνουν και τα φανταχτερά χειρουργεία τα κάνουν οι καθηγητές με τα βύσματα. Ως φοιτητής μπορείς να συνεννοηθείς με τον διευθυντή της ΝΧ και να πηγαίνεις να βλέπεις.

Υ.Γ. Σε προπτυχιακό επίπεδο έτυχε να παρακολουθήσω 2 χειρουργεία ΝΧ.

• Like 1

6 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Τα περιστατικά της ΝΧ είναι ελάχιστα.

Μόνο εκτιμήσεις κάνουν και τα φανταχτερά χειρουργεία τα κάνουν οι καθηγητές με τα βύσματα. Ως φοιτητής μπορείς να συνεννοηθείς με τον διευθυντή της ΝΧ και να πηγαίνεις να βλέπεις.

Υ.Γ. Σε προπτυχιακό επίπεδο έτυχε να παρακολουθήσω 2 χειρουργεία ΝΧ.

Το έχω κάνει και κατέληξα να μαθαίνω αναισθησιολογία, γιατί ΝΧ δεν είχε περιστατικά όσες φορές ήμουν και ακόμα και όταν είχε η μόνη που το ψηνε να μου μιλήσει ήταν η αναισθησιολόγος. για ΝΧ έχω ακούσει τα χειρότερα, όπως ότι είναι κλίκα, ότι δεν έχει προοπτική εργασίας γιατί είναι πολλοί και οι θέσεις ελάχιστες και το ότι κατά βάση οι ασθενείς δεν πάνε καλά.

23 λεπτά πριν, xgol είπε

Πριν ενα μηνα δεν ήσουν 3ο έτος;

Στην ερώτηση ενός χρήστη που μου λέει αν έκανα κλινικές είπα έκανα-κάνω

Πριν ένα μήνα επίσης μου είχες ζητήσει να σου ανεβάσω την παθολογία του 3ου (από Σεπτέμβρη θα πάω 4ο έτος), το έκανα και σταμάτησες να μιλάς γιατί κατάλαβες ότι είχες άδικο. Τι θα έλεγες αντί να το παίζες έξυπνος να απάνταγες κάτι σχετικό ή, εφόσον θεωρείς το θέμα ποταπό να μην σχολιάσεις καν;

Αν είσαι 3ο έτος δεν έκανες καμία κλινική φέτος. Μέχρι το Μαιο μόνο οι φοιτητές του 6ου έκαναν κλινική άσκηση.

Anyway, φτάσε 6ο έτος και το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο στο κεφάλι σου.

• Like 1

1 ώρα πριν, daredevil92 είπε

Στην ερώτηση ενός χρήστη που μου λέει αν έκανα κλινικές είπα έκανα-κάνω

Πριν ένα μήνα επίσης μου είχες ζητήσει να σου ανεβάσω την παθολογία του 3ου (από Σεπτέμβρη θα πάω 4ο έτος), το έκανα και σταμάτησες να μιλάς γιατί κατάλαβες ότι είχες άδικο. Τι θα έλεγες αντί να το παίζες έξυπνος να απάνταγες κάτι σχετικό ή, εφόσον θεωρείς το θέμα ποταπό να μην σχολιάσεις καν;

Να απαντησω κατι σχετικο ενω εσυ θεωρεις τον εαυτο σου, νεο γιατρο, ενω δεν εχεις μπει καν στις κλινικες και δεν ξερεις καν εναν ειδικευόμενο (!!!) για να παρεις δυο συμβουλες;

Θα απαντησω κατι σχετικο λοιπον, οταν αρχισεις να ρωτας σχετικα με την Ιατρικη, πραγματα. Και όχι αρλούμπες απλα για να γινεται κουβεντα. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1

11 λεπτά πριν, xgol είπε

Να απαντησω κατι σχετικο ενω εσυ θεωρεις τον εαυτο σου, νεο γιατρο, ενω δεν εχεις μπει καν στις κλινικες και δεν ξερεις καν εναν ειδικευόμενο (!!!) για να παρεις δυο συμβουλες;

Θα απαντησω κατι σχετικο λοιπον, οταν αρχισεις να ρωτας σχετικα με την Ιατρικη, πραγματα. Και όχι αρλούμπες απλα για να γινεται κουβεντα. 

είμαι νέος γιατρός γιατί είμαι ήδη οδοντίατρος. Το πρόβλημα σου δεν ξέρω ποιο είναι, όπου και αν γράφεις είσαι επικριτικός και αγενής. Αλλά αν αυτή η στάση σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πάσο.

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι νωρις ακόμα για να σκεφτεσαι ειδικότητα? αν εισαι 3ο ετος εχεις αλλα 3 συν το αγροτικό. εχεις καιρό μπροστα σου. οταν μπεις κανονικά σε κλινικές θα δεις μονος σου πως ειναι τα πράγματα και θα αποφασίσεις ευκολότερα

Επεξ/σία από velociraptoras

1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

δεν ειναι νωρις ακόμα για να σκεφτεσαι ειδικότητα? αν εισαι 3ο ετος εχεις αλλα 3 συν το αγροτικό. εχεις καιρό μπροστα σου. οταν μπεις κανονικά σε κλινικές θα δεις μονος σου πως ειναι τα πράγματα και θα αποφασίσεις ευκολότερα

4ο έτος και αν γινόμουν πχ γναθο απαλάσσομαι από το αγροτικό.

29 λεπτά πριν, daredevil92 είπε

4ο έτος και αν γινόμουν πχ γναθο απαλάσσομαι από το αγροτικό.

και πάλι εχεις χρονο. φετος λένε θα μπειτε κανονικά στις κλινικές ολα τα εξάμηνα οπότε θα δεις από κοντα τι γινεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...