Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aXer είπε

Να ρωτήσω κάτι που για μένα είναι αυτονόητο αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεται πουθενά.

Κανονικά το κράτος φορολογεί τα κέρδη σου και όχι απλά την ρευστοποίηση των μετοχών/crypto σου, σωστά;

Πως μπορεί όμως να ξέρει το κράτος ότι πχ 1.000€ που μετέφερες από την Binance στον τραπεζικό σου λογαριασμό είναι χρήματα που αποτελούν κέρδος;

1ο σενάριο: Για παράδειγμα, μπορεί εγώ να έχω ρίξει 2.000€ στην binance για να αγοράσω crypto, η αγορά έπεσε 50% και για να μην χάσω τα λεφτά μου, τα 1.000€ που μου απέμειναν θέλω να τα γυρίσω πίσω σε ελληνική τράπεζα.

2ο σενάριο: Έχω επενδύσει 10.000€. Η αγορά ανέβηκε και το portfolio μου είναι τώρα στα 15.000€. Και θέλω να επιστρέψω το αρχικό μου κεφάλαιο των 10.000€ στην τράπεζα και να συνεχίσω να κάνω trading με τα 5.000€ που θα αφήσω πίσω. Αφού 10k έβαλα και 10k έβγαλα, γιατί να φορολογηθώ; Αν ήταν να φορολογηθώ στα κέρδη να με φορολογήσουν στα 5k που είχα κέρδος, που αυτή την στιγμή είναι 5k, αύριο μπορεί να είναι 6k και μεθαύριο 4k.

Υπάρχει λογική;

Και κάτι ακόμα. Γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το maximum ποσό που μπορείς να μεταφέρεις από ένα ανταλλακτήριο/λογαριασμό κτλ σε ένα δικό σου τραπεζικό λογαριασμό ανά μήνα, ΧΩΡΙΣ να αρχίσουν να χτυπάνε "καμπανάκια" από τις τράπεζες προς το κράτος;

Υ.Γ.
Κράτος: "Αν έχεις κέρδη, θέλω να μου δώσεις ένα μέρος τους. Αν έχεις χασούρα....ας πρόσεχες"

Ειναι απλο, φορολογισε με την καθε πώληση χωριστα, αν εχεις κέρδος

Στο ταμειο που λένε

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ειναι απλο, φορολογισε με την καθε πώληση χωριστα, αν εχεις κέρδος

Στο ταμειο που λένε

Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες. Ποιος κρίνει αν έχω κέρδος ή χασούρα; Αν εγώ δηλώνω μόνιμα χασούρα τι γίνεται;

Θα βοηθούσε αν μου απαντούσες στα 2 ξεχωριστά σενάρια που παραθέτω

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, aXer είπε

Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες. Ποιος κρίνει αν έχω κέρδος ή χασούρα; Αν εγώ δηλώνω μόνιμα χασούρα τι γίνεται;

Θα βοηθούσε αν μου απαντούσες στα 2 ξεχωριστά σενάρια που παραθέτω

τρικυμια εν κρανιω... ξεκινα διαβάζοντας πως υπολογιζεται η υπεραξια σε καποιο λογιστικο site και αν ακομα εχεις ερωτησεις ξαναρωτα. Αυτα που λες δεν βγαζουν νοημα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vs_skg είπε

τρικυμια εν κρανιω... ξεκινα διαβάζοντας πως υπολογιζεται η υπεραξια σε καποιο λογιστικο site και αν ακομα εχεις ερωτησεις ξαναρωτα. Αυτα που λες δεν βγαζουν νοημα

Είναι προφανές ότι δεν ξέρεις την τύφλα σου και απλά γράφεις για να ανεβάσεις τον αριθμό των μηνυμάτων σου στο forum.

Έγραψα δύο απολύτως ρεαλιστικά σενάρια και εσύ αντί να απαντήσεις είσαι "από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια, Πέτα μου ενα κεφτέ. Τι ωραία που είναι η Άνοιξη".

Κάποιος ρε παιδιά που πραγματικά να ξέρει;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aXer είπε

Να ρωτήσω κάτι που για μένα είναι αυτονόητο αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεται πουθενά.

Κανονικά το κράτος φορολογεί τα κέρδη σου και όχι απλά την ρευστοποίηση των μετοχών/crypto σου, σωστά;

Πως μπορεί όμως να ξέρει το κράτος ότι πχ 1.000€ που μετέφερες από την Binance στον τραπεζικό σου λογαριασμό είναι χρήματα που αποτελούν κέρδος;

1ο σενάριο: Για παράδειγμα, μπορεί εγώ να έχω ρίξει 2.000€ στην binance για να αγοράσω crypto, η αγορά έπεσε 50% και για να μην χάσω τα λεφτά μου, τα 1.000€ που μου απέμειναν θέλω να τα γυρίσω πίσω σε ελληνική τράπεζα.

2ο σενάριο: Έχω επενδύσει 10.000€. Η αγορά ανέβηκε και το portfolio μου είναι τώρα στα 15.000€. Και θέλω να επιστρέψω το αρχικό μου κεφάλαιο των 10.000€ στην τράπεζα και να συνεχίσω να κάνω trading με τα 5.000€ που θα αφήσω πίσω. Αφού 10k έβαλα και 10k έβγαλα, γιατί να φορολογηθώ; Αν ήταν να φορολογηθώ στα κέρδη να με φορολογήσουν στα 5k που είχα κέρδος, που αυτή την στιγμή είναι 5k, αύριο μπορεί να είναι 6k και μεθαύριο 4k.

Υπάρχει λογική;

Και κάτι ακόμα. Γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το maximum ποσό που μπορείς να μεταφέρεις από ένα ανταλλακτήριο/λογαριασμό κτλ σε ένα δικό σου τραπεζικό λογαριασμό ανά μήνα, ΧΩΡΙΣ να αρχίσουν να χτυπάνε "καμπανάκια" από τις τράπεζες προς το κράτος;

Υ.Γ.
Κράτος: "Αν έχεις κέρδη, θέλω να μου δώσεις ένα μέρος τους. Αν έχεις χασούρα....ας πρόσεχες"

Είναι απλό, δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος για να υπολογιστεί αυτό. 

Δηλώνεις εσύ αυτά που πιστεύεις, αυτά που ισχύουν ή ο,τι στο καλό θες.

Όταν έρθει όμως αύριο το κράτος και τσεκαρει μέσω της πλατφόρμας ότι εσύ αλλά έλεγες και άλλα γινόντουσαν θα τη φας την καμπάνα. 

Γι'αυτό πχ στις μετοχές όταν επενδύεις οι μεγάλες πλατφόρμες σου ζητάνε αφμ. Το ίδιο μπορεί να αρχίσει να γίνεται και σε κρυπτο.

Επίσης αν δουν μεγάλα ποσά να μεταφέρονται στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό σου θα αρχίσουν να πέφτουν τα ερωτηματικά και μπορεί να ζητηθούν αρχεία κινήσεων από την εκάστοτε πλατφόρμα. Αν βγάλουν άκρη ή αν δοθούν αυτά τα στοιχεία είναι άλλο θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, aXer είπε

Είναι προφανές ότι δεν ξέρεις την τύφλα σου και απλά γράφεις για να ανεβάσεις τον αριθμό των μηνυμάτων σου στο forum.

Έγραψα δύο απολύτως ρεαλιστικά σενάρια και εσύ αντί να απαντήσεις είσαι "από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια, Πέτα μου ενα κεφτέ. Τι ωραία που είναι η Άνοιξη".

Κάποιος ρε παιδιά που πραγματικά να ξέρει;

ΑπΟλΥτΩς ΡεΑλιΣτιΚα ΣεΝαΡια 😭😭

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, george1807 είπε

Είναι απλό, δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος για να υπολογιστεί αυτό. 

Δηλώνεις εσύ αυτά που πιστεύεις, αυτά που ισχύουν ή ο,τι στο καλό θες.

Όταν έρθει όμως αύριο το κράτος και τσεκαρει μέσω της πλατφόρμας ότι εσύ αλλά έλεγες και άλλα γινόντουσαν θα τη φας την καμπάνα. 

Γι'αυτό πχ στις μετοχές όταν επενδύεις οι μεγάλες πλατφόρμες σου ζητάνε αφμ. Το ίδιο μπορεί να αρχίσει να γίνεται και σε κρυπτο.

Επίσης αν δουν μεγάλα ποσά να μεταφέρονται στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό σου θα αρχίσουν να πέφτουν τα ερωτηματικά και μπορεί να ζητηθούν αρχεία κινήσεων από την εκάστοτε πλατφόρμα. Αν βγάλουν άκρη ή αν δοθούν αυτά τα στοιχεία είναι άλλο θέμα.

Ευχαριστώ. Με κάλυψες απόλυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, george1807 είπε

Για το προσεχες μελλον το βαρος της καταγραφης στοιχειων θα πεφτει στον επενδυτη. 

Αντε να παρει το ποτάμι και το γιατι

1. Τι ακριβως θα συνδεθει με το ΑΦΜ σου; Ενας λογαριασμος σε exchange δεν ειναι το ιδιο με ενα λογαριασμο σε broker, απο το exchange account κανεις συναλλαγες και με τριτους,το να δωθουν στοιχεια στην εφορια σχετικα με ολες τις συναλλαγές σου ειναι πολυ πιο σοβαρο απο το να δωθει προσβαση σε ενα P/L απο τον broker σου, καθως εμπλεκονται τριτοι. 

2. Τη μερα που θα ζητησει καποιο exchange κατι τετοιο θα χασει τους μισους πελατες του. 

3. Εφ οσον δεν μπορεις να "κρυψεις" σημαντικα ποσα λογω της συνδεσης με τραπεζα, σε μεγαλη κλιμακα την εφορια δεν την νοιαζει τι γινεται στην πλατφορμα, αν το ποσο ειναι μεγαλο θα σε βρει στην τραπεζα να σε χτυπησει, και θα βαλει εσενα να βγαλεις ακρη με την καθε πλατφορμα που μπορει να ειναι incorporated οπουδηποτε στο εξωτερικο. Πατανε στο common accounting. 

Ο τυπος με τα απολυτως ρεαλιστικα σεναρια "αμα δηλωνω συνεχεια χασουρα πειραζει?" δεν θα το πιασει, αλλα δεν πειραζει😂

Επεξ/σία από vs_skg
Δημοσ.
21 ώρες πριν, aXer είπε

Τα σενάρια σου ειναι ρεαλιστικά ως προς το οτι μπορουν να συμβούν, δεν ειναι ρεαλιστικά, όμως, ως ερωτήσεις. 

Στο πρώτο παράδειγμα σου αναφέρεις οτι τα 2 χιλιάρικα σου έγιναν 1, μετέφερες αυτο το 1, και ποιος μπορει να πει οτι ήταν κέρδος ή χασούρα. Τα δυο χιλιάρικα πως εμφανίστηκαν στον λογαριασμό; Δεν έκανε μάγια κάποιος σαμάνος, μάλλον κατάθεση τα έκανες, αρα έχεις κάτι που δείχνει οτι έστειλες 2 χιλιάρικα. 

Αν έχεις βάλει 2 χιλιάρικα, έχεις βγάλει 1 και έχεις μηδενικό υπόλοιπο στην πλατφόρμα, λες να μπορει να σκεφτεί το κράτος τι έγινε για να σε φορολογήσει σωστά ή οχι;

Παρόμοια και στο δεύτερο σεναριο σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...