Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια.Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο μπορεί να το έχετε ξανασυζητησει.Εχω κάποια κρυπτο στην άκρη και αν κάποια στιγμή αποφασίσω να τα τα κάνω fiat (ευρώ) πως μπορώ να αποφύγω την εφορία?Το σκέφτομαι συχνά τελευταία,πως μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα λεφτά πχ για να αγοράσω κάτι οτιδήποτε και να φαινονται ως μαύρα?Δηλαδή πως μπορώ να φέρω αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα αλλά να μην τα δει το κράτος και να τα χρησιμοποιήσω κάπου?

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jkss είπε

Καλησπέρα παιδια.Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο μπορεί να το έχετε ξανασυζητησει.Εχω κάποια κρυπτο στην άκρη και αν κάποια στιγμή αποφασίσω να τα τα κάνω fiat (ευρώ) πως μπορώ να αποφύγω την εφορία?Το σκέφτομαι συχνά τελευταία,πως μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα λεφτά πχ για να αγοράσω κάτι οτιδήποτε και να φαινονται ως μαύρα?Δηλαδή πως μπορώ να φέρω αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα αλλά να μην τα δει το κράτος και να τα χρησιμοποιήσω κάπου?

Δηλαδή σε ενα δημόσιο φορουμ μας ζητάς απροκάλυπτα να σου πούμε πως θα κλέψεις το κράτος?

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jkss είπε

Αν τα φορτώσεις στην revolut και κάνεις με αυτήν τις αγορές σου;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, esertas είπε

Αν τα φορτώσεις στην revolut και κάνεις με αυτήν τις αγορές σου;

Η revolut δεν δέχεται κατευθείαν να στείλεις εσυ crypto μιας και δεν σου παρέχει καμία διεύθυνση. Υπάρχουν εταιρίες που σου παρέχουν debit κάρτες τις οποίες τις κάνεις recharge με cryptos όπως wirex για να σου αναφάιρο καμία. Μετά είτε χρησημοποιείς αυτή την κάρτα η απλά πάλι τα πετάς στην revolut μέσω αυτής της κάρτας. Αλλιώς ψάχνεις για άτομα να σου στείλουν cash in mail και τους δίνεις crypto.

Δημοσ.

Η καρτα αυτη της wirex δεν εχει iban? Πωσ ακριβως δουλευει? Η καρτα αυτη δεν θα φαινεται στο κρατος αν μεταφερεις crypto εκει ?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Κάρτα από binance και πληρώνεις παντού, μέχρι και λεφτά απο το atm μπορείς να τραβήξεις

Και αυτό καλή επιλογή

14 ώρες πριν, Jkss είπε

Η καρτα αυτη της wirex δεν εχει iban? Πωσ ακριβως δουλευει? Η καρτα αυτη δεν θα φαινεται στο κρατος αν μεταφερεις crypto εκει ?

Η κάρτα έχει iban και η εφαρμογή θα σου ζητήσει τα στοιχεία σου ταυτότητα κτλπ. Όχι δεν φαίνεται στο κράτος εφόσο δεν είναι η κάρτα απο Ελλάδα ούτε η εταιρία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/7/2021 στις 1:04 ΠΜ, vs_skg είπε

https://www.sofokleousin.gr/nees-listes-me-katathetes-eksoterikou-parelave-i-aade

🤣μονο σαν αστειο μπορω να λαβω το πανω σχολιο. Πατηστε CRS να δειτε

localbitcoin και paypal. 

Οπως πιστευέις φίλε μου, έχω μεταφέρει πάνω απο 50κ έτσι και πάνε πολλά χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά και ποτέ δεν είχα κανέναν απολύτως θέμα. Άμα θες απλά φτιάχνεις λογαριασμους stealth αλλά αυτά δεν είναι για άτομα από εδώ ;)

Επεξ/σία από George1400
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, George1400 είπε

Οπως πιστευέις φίλε μου, έχω μεταφέρει πάνω απο 50κ έτσι

Μόνο; Εγώ έχω καταφέρει 2 μύρια και συνεχίζω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, george1807 είπε

Μόνο; Εγώ έχω καταφέρει 2 μύρια και συνεχίζω. 

Για single transaction μιλάω, γιατί σύνολο ξεπερνάει και μενα τα μύρια σε cryptos . Τώρα άμα είσαι όντως έτσι είσαι και άρχοντας εσυ.

Επεξ/σία από George1400
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Απέκτησε και εκατομμυριούχους το insomnia. Να τους χαιρόμαστε!

με speed dial τους CEO απο τραπεζες για να κάνουν εμβασματα 50k την φορα

Μόλις τώρα, vs_skg είπε

με speed dial τους CEO απο τραπεζες για να κάνουν εμβασματα 50k την φορα

τα οποια τα τρωνε στο μασουτη μετα γιατί περιουσιακα στοιχεια δεν

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι που για μένα είναι αυτονόητο αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεται πουθενά.

Κανονικά το κράτος φορολογεί τα κέρδη σου και όχι απλά την ρευστοποίηση των μετοχών/crypto σου, σωστά;

Πως μπορεί όμως να ξέρει το κράτος ότι πχ 1.000€ που μετέφερες από την Binance στον τραπεζικό σου λογαριασμό είναι χρήματα που αποτελούν κέρδος;

1ο σενάριο: Για παράδειγμα, μπορεί εγώ να έχω ρίξει 2.000€ στην binance για να αγοράσω crypto, η αγορά έπεσε 50% και για να μην χάσω τα λεφτά μου, τα 1.000€ που μου απέμειναν θέλω να τα γυρίσω πίσω σε ελληνική τράπεζα.

2ο σενάριο: Έχω επενδύσει 10.000€. Η αγορά ανέβηκε και το portfolio μου είναι τώρα στα 15.000€. Και θέλω να επιστρέψω το αρχικό μου κεφάλαιο των 10.000€ στην τράπεζα και να συνεχίσω να κάνω trading με τα 5.000€ που θα αφήσω πίσω. Αφού 10k έβαλα και 10k έβγαλα, γιατί να φορολογηθώ; Αν ήταν να φορολογηθώ στα κέρδη να με φορολογήσουν στα 5k που είχα κέρδος, που αυτή την στιγμή είναι 5k, αύριο μπορεί να είναι 6k και μεθαύριο 4k.

Υπάρχει λογική;

Και κάτι ακόμα. Γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το maximum ποσό που μπορείς να μεταφέρεις από ένα ανταλλακτήριο/λογαριασμό κτλ σε ένα δικό σου τραπεζικό λογαριασμό ανά μήνα, ΧΩΡΙΣ να αρχίσουν να χτυπάνε "καμπανάκια" από τις τράπεζες προς το κράτος;

Υ.Γ.
Κράτος: "Αν έχεις κέρδη, θέλω να μου δώσεις ένα μέρος τους. Αν έχεις χασούρα....ας πρόσεχες"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...